Označevanje žarometov za ksenon z lastnimi rokami

Zdaj veliko avtomobilov, ki so prejeli ksenonsko optiko. Ta odločitev se šteje za gospodarno in čim bolj dostopno. Poleg tega takšne svetilke dajejo svetel sij. Vendar pa niso vsi vozniki razmišljajo o označevanju njihovih žarometov, razpravljajo na forumih velikosti globe, ki bo moral plačati za ksenonsko svetlobo. V članku bomo obravnavali značilnosti optike in kako narediti oznake na žarometih pod ksenonom.

Kako se žarometi tržijo, kot je predvideno?

Vsak voznik ve, da imajo kamere v žarometih optični sistem. Tu je ločena prednja in sredinska svetloba. V prodaji lahko najdete kombiniran sistem, ki združuje dve vrsti svetlobe v enem ohišju. Razmislite o označevanju žarometov za ksenon in halogen. Žaromet za kratki svetlobni pramen je "Z", dolgi svetlobni pramen je "R". Kombinirani sistem je označen z "CR". Luči - "A", megla - "B". Poleg tega obstaja oznaka na značilnosti in namen, obstajajo tudi drugi znaki, ki lahko šifrirajo zanimive podatke za voznike. Na primer, črke so zelo zanimive, kar je namen svetlobnega vira, s katerim delujejo žarometi. Mednarodna oznaka je črka, napisana v krogu. Koda države, v kateri je bilo dovoljeno uporabljati žaromete, je v tem znaku. Pogosto se ti elementi nahajajo na telesu žarometa ali na takšni podrobnosti kot difuzor.


Oznaka ksenonskih žarometov je pogosto poseben podatek, ki ga lahko najdemo na primer o tem, kako škodljiva je žarnica. Potrebno jeUpoštevajte, da imajo v Ameriki optiko oznako DOT. Poleg tega se to kodiranje nanaša na raven osvetlitve v apartmajih in v obliki puščice označuje smer gibanja. Če je žaromet nameščen na vozilih na levi strani, puščica ne bo. Prav tako ne obstaja na vozilih na desni strani. Če so puščice na obeh straneh, je ta naprava univerzalna. Če razmišljate o označevanju simbolov, lahko ugotovite, kje je bil ta žaromet izdelan. Podobni podatki se nahajajo na notranji strani stekla. Označevanje očal je lahko tudi pod pokrovom. Značilno je, da takšne podatke v avtu videti zelo težko. To storite tako, da odstranite optiko. Označevanje žarometov pod ksenonskim tipom GOST vključuje navedbo nagiba kratkega svetlobnega pramena. Praviloma ta številka ne presega 1%. Ti podatki morajo biti navedeni na žarometih.

Označevanje žarometov z viri svetlobe

Obstajata dve najbolj priljubljeni vrsti optičnih sistemov. To so halogenske in ksenonske žarnice. Standard je običajen tip za vsakogar. Označena je s črko H. Ta svetloba je realizirana v različnih variantah. Praviloma mora biti trosilnik označen s tem simbolom, ne glede na njegovo spremembo. Za dolge luči je označevanje običajno HR in za sosednjo HC. Halogenska varianta velja za najbolj varno, ne slepi vozniki. Svetilke tega tipa so zanesljive in ne izgorejo dolgo časa. Poleg tega so cenejši v primerjavi z lečami ksenon.

Označevanje ksenonskih žarometov

vir svetlobe poteka z označevanjem simbola D. Obstajajo različni simboli, odvisno od vrste svetlobe. To se zgodi bodisi DR, DS, DCR. Ob upoštevanju sodobnih standardov se lahko takšne svetilke namestijo le na luči z ustreznim imenom. Na nekaterih oznakah na avtomobilih iz Japonske ali Amerike si lahko ogledate oznake, na katerih najdete DH znake. Kaj to pomeni, poglejmo. Mnogi vozniki vedo, da avtomobili iz Evrope prihajajo z žarometi za označevanje ksenona in halogenov "E", ki jim sledijo številke. Zadnji znak označuje državo, v kateri je bil izdelan. Ameriški avtomobili imajo klasifikacijo, ki uporablja simbol HB in sliko. Pomeni vrsto pokrovčka in svetilke. Jasno je, da je takšno označevanje pomembno le za ameriški trg. Na primer, svetilke, označene kot HB 2.4, so dvovaljne. Če so bile številke 1.3, potem je to enojna naprava. Poleg tega take žarnice niso halogenske, ampak ksenonske žarnice. Ne smemo pozabiti na eno dejstvo: oznaka žarometa pod ksenonom je črka D.

Ksenon in pravo

Vprašanje označevanja je treba obravnavati tudi na drugi strani. Recimo, da je bila oseba ustavljena na postaji prometne policije, vendar inšpektor ni seznanjen z določitvijo določenih oznak in piše globo, saj ne izpolnjujejo GOST. Kaj storiti v tem primeru? Vprašanje obdelave žarometov za ksenon bomo obravnavali spodaj, za zdaj pa upoštevajte opisano situacijo.
V obrambo lahko prikažete vse posebne dokumente, v katerih so predpisani podatki o označevanju žarometov. Vse svetilke za optiko bodo imeleenaka oznaka kot žarometi. Opozoriti je treba, da mora označevanje steklenih avtomobilov sovpadati tudi s podatki, navedenimi na svetilkah. Vendar pa po tem, inšpektor ne bo pomiril, vendar bo še naprej izda globo. Zakaj? Označevanje žarometov za Xenon KIA je precej zapleteno vprašanje, tako da mnogi spadajo v nezakonito uporabo. Dejstvo je, da ima prometna policija drugačen sistem pravil, v skladu s katerim se v takem primeru izda globa. Na žalost obstaja dokument, ki ureja namestitev različnih optičnih naprav na avto. In isti dokument prepoveduje uporabo nekaterih podrobnosti, v tem primeru, optičnih naprav v nerednih načinih. To je točno tisto, za kar bo prometni policist izdal denarno kazen.

Voznik bo v tem primeru pomislil, zakaj se te žarnice prodajajo? Odgovor je preprost. Ta sistem mora biti nameščen samo v ustreznih žarometih. Če so optika v avtomobilu ustvarjena s poudarkom na uporabi halogenskih žarnic, potem tisto, kar bi bilo označevanje za ksenon, ni bilo, v vsakem primeru se njihova uporaba šteje za nezakonito. Če je na steklu simbol D, potem lahko varno nastavite ksenonsko svetlobo. V tem primeru nihče nima pravice, da bi globo, ker je določitev žarometa - za ksenon, in ne halogen.
Če res želite uporabiti ta tip optičnega sistema, vendar avto ni predviden, potem obstaja samo ena konica. Treba je nadomestiti vse optike, ki so v avtu, pod ksenonom. Če je taka oprema že na voljo za določeno blagovno znamko, lahko varno spremenite celoten sistem. Vendar pa morate razumeti, da nimajo vsi avtomobili podoben sklop.

Nianse

Tudi če je vozilo označeno za ksenon in so žarnice nameščene v obratu, lahko še vedno obstajajo težave. Poleg označevanja mora imeti avtomobil tudi optiko s samodejnim popravljanjem in pranje. Slednji morajo dobiti visok pritisk. Seveda, lahko to storite brez te opreme. Poleg tega mnogi vozniki opažajo, da je ta oprema neučinkovita. Če pa osebi grozi tehnični pregled, bo moral dolgo časa razložiti, da se vsi podatki o opremi redno pošiljajo z avtomobilom. Spodaj si poglejmo, kako narediti oznake na ksenonskih žarometih. Mnogi se sprašujejo, zakaj je treba ksenonske žarnice skrbno pregledati? To je posledica dejstva, da so takšne naprave preveč svetle. Če upoštevamo in primerjamo s halogensko svetlobo, je valovna dolžina v prvem veliko manjša. Med sijanjem na enakih površinah in enakimi kazalniki hrapavosti svetloba ksenonskih svetilk razprši več. To ne potrjujejo samo vozniki, ampak tudi znanost. Če na steklu ni oznak za ksenon, se lahko drugi udeleženci gibanja zlahka zaslepijo. Da ne bi motili nikogar med vožnjo, je treba uporabiti refleksne odsevnike z odbojnostjo. Tudi zaščitno steklo bo delovalo odlično. Označevanje žarometov za ksenon z lastnimi rokami je enostavno ustvariti, kar je najpomembneje, da sledite vsem priporočilom. Tudi v primerjavi s halogensko svetlobo je odvajanje teh svetilk veliko večje. Nekoliko poveča razpršilni kot. Treba je razumeti, da če je reflektor difuzor umazan, potem je kotsijaj bo zopet povečan, zato ovira promet. Jasno je, da ksenonske luči dajejo vozniku večji del ceste, v temi pa postane pregled precej boljši, vendar bodo vozniki prihajajočih avtomobilov pretreseni zaradi tega plena, saj bo to povzročilo veliko število nesreč. Zato s ksenonskimi žarometi in bojem. Glavna stvar je, da ne dobite pod distribucijo, namestite to optiko in sistem je uradno in popolnoma zakonit.

Xenon žarometi za meglo

Opozoriti je treba, da je pri žarometu za meglo lažje namestiti ksenonsko luč kot običajno. Upoštevati je treba odtenek, malo svetlobe mora biti usmerjeno navzdol, potem pa bo oblikovanje popolnoma delovalo. Kako označujejo ksenonske luči? Kodiranje mora biti v celoti skladno z GOST. Kakšne so prednosti te opcijske optike v primerjavi s halogensko razsvetljavo? Zahvaljujoč njemu je bolje preučiti stransko steno, saj se območje osvetlitve poveča. To je zelo pomembno pri vstopu v obrat, ker je na takih območjih ceste lahko pride v nesrečo. Zaradi ksenonskih luči je mogoče hitro videti oviro ali pešca in se zato hitreje odzvati. Pri svetilkah za meglo ksenon uporablja različne tipe podstavkov, zato je treba določiti, katera oznaka je najbolj primerna za določen avtomobil. Če na steklu ni simbolov, potem morate vzeti optiko in videti, kakšna osnova je potrebna.

Izbira svetilke v žarometu za meglo

Izbira ksenonske svetilke za žaromete za meglo, ki jo želite označiti, morate določititemperaturo, ki bo za ta avto optimalna. Treba je opozoriti, da lahko trgovci z lahkoto najdejo žaromete za ksenon na VAZ. Najpogostejši je parameter 4300 K. Iz česa na koncu prihaja svet? Bela barva z rumenim odtenkom. Prav tako je pogosto mogoče srečati avto, ki je opremljen s prednjimi svetilkami s temperaturo 5000 K. V takih pogojih bo osvetlitev bela. Z modrim odsevnim žarometom so v avtomobilih, kjer je optika nameščena pri 6000 K.

Označevanje svetilk za meglo

Podobna optika je označena z več slikami. "S" pomeni uporabo steklenih žarometov, H-halogen. Druga plastična svetilka je označena z "PL". Luč mimohodne svetlobe pomeni "C", oddaljeno "R". Zadnja dva elementa morata biti nameščena ločeno.

Triki

Mnogi, še posebej vozniki začetniki, se zdijo težko prevarati inšpektorje DDBR. Vendar pa to ni tako. Razmislite, kako preurediti žaromete pod ksenonom. Treba je kupiti dva žarometa s temperaturo 3 tisoč - 4 tisoč K. V tem primeru je treba razumeti, da mora biti optika označevanje v celoti v skladu s tem parametrom. Nato zamenjajte žaromet ali pa ga položite na objektiv. Zaradi zadnje svetlobe se ne bo razpršilo in svetlost se bo zmanjšala. V skladu s tem objektiv skriva tako obliko svetilke kot njeno oznako od inšpektorja za vsiljivce. Tudi najbolj profesionalni prometni policist ne bo mogel razumeti, kaj je označevanje za gosta nameščeno na avto. Omeniti je treba tudi bloke vzpona. Zaželeno je, da ga popolnoma skrijete.Vendar pa strokovnjaki opazili, da na žalost, če v primerjavi s halogensko svetlobo, da bi dosegli večjo svetlost ravni ne bo delovalo. Ne pozabite na nalepke na žarometih za ksenon. Ko spreminjate takšno osvetlitev na ksenon, se morate prepričati, da inšpektor prometne policije ne bo imel ničesar, da bi se držal. Označevanje je včasih izbrisano. Še posebej na plastičnih žarometih, ki so zdaj zelo priljubljeni na trgu. Če se to zgodi, je najbolje, da imate fotografijo s seboj, kjer bo vidna oznaka ksenonskih žarometov.

Nakup ksenona

Pri nameščanju opreme na vozilo je treba razumeti, da tudi najboljši in najdražji komplet ne bo nujno popolnoma deloval. Večina izdelkov, še posebej dragih, ima urejeno ceno za blagovno znamko in oglaševanje. Zato ni treba plačati. Spomnimo se, da zgoraj opisano opisuje, kakšno je označevanje žarometov za ksenon. Stekleni blok je treba kupiti tako, da je idealen za oblikovanje avtomobila. Če avto nima popolnega modula, ki se ukvarja z napetostjo svetilke, potem je bolje kupiti ksenon s prevaro. To lahko enostavno shranite. Pri izbiri kompleta vam ni treba paziti na tanke bloke. Če vam velik del prostora pod pokrovom in oznaka baterije omogočata izvedbo naslednje akcije, lahko kupite blok dovolj dobre velikosti. Ko so žarometi opremljeni z lečami, ni potrebno poškodovati stekla avtomobila. Bolje je, da se prstov sploh ne dotaknete, drugače, če je struktura naprave poškodovana, bo svetloba razpršenanizki ravni. Poleg tega ta površina ne sme biti kontaminirana. Zato je po čiščenju potrebno čim bolj preveriti čistočo in obdelati kozarec z vrsto tesnilne mase.

Ksenonska luč in hrbtni hod z lastnimi rokami

Zahvaljujoč ksenonu v zadnjih žarometih lahko olajšate potovanje in manevre. Najbolje je, da uporabite optiko z indeksom, ki ni manjši od 5000 K. Zaradi tega bo avtomobil imel svetel sij žarometov z modrim odtenkom. Takoj, na samem začetku, morate onemogočiti negativno žico. Nato morate paziti na označevanje baterije, ki ne dopušča napake. Da bi olajšali celoten postopek namestitve, morate odstraniti oblogo debla. Pri nameščanju optike na zadnji strani je potrebno odstraniti luči in jih razstaviti. Takoj se znebite starih svetilk. Pogosto vozniki sami izdelajo zadnje oznake za ksenonske žaromete. Če želite, da zadnje luči utripajo z novo svetlobo, potem morate narediti nekaj dejanj. Potrebno je pripraviti posebno mesto, kjer bo nameščeno ožičenje. Glave na zadnjem delu žarometov ne potrebujejo konca, sicer se njihov prostor ne namesti na običajno svetilko, ne bo delovalo. Po razstavitvi kartuše je potrebno izvleči žice in kontakte. Po želji lahko prvo naredimo s posebno odprtino. Po tem je treba svetilko pritrditi. Praviloma so vsa potrebna orodja in ožičenje opremljena s svetilko. Pri povezovanju se prepričajte, da je polarnost pravilno priključena. Tu se moramo izogibati napakam. Naprej s pomočjoposebna orodja morajo povezati ožičenje do višine. Pred preverjanjem žarometov je potrebno paziti, če je v sestavljeni varovalki. Če je vse v redu, svetloba pa je osvetljena s čudovitim ksenonskim odtenkom, lahko zberete žaromete nazaj.

Kaj se boji ksenona?

Ksenonska optika je dokaj zapleten sistem. Oblikovanje teh pripomočkov velja za krhko in subtilno od halogenskih žarometov. Podobna žarnica se zelo boji kontinuiranih ciklov vključevanja ali izključevanja. Poleg tega so svetlobni viri nenehno v stiku z visokimi temperaturami. Lahko se hitro in nenadoma zažgejo. Zato je lahko sij rdeča ali zelena. Tudi vibracij ne izpostavljajte ksenonskim svetilkam. In če pride do zmanjšanja tlaka, bo ta oddajnik takoj neuspešen. Poleg tega se včasih zgodi, da se zakonska zveza sklene neposredno iz škatle. Pogosto je to mogoče najti v poceni žarnicah. Kitajsko blago ima praviloma največ en teden. Zato je nujno kupiti izdelke z blagovno znamko. Vendar je treba razumeti, da ni drago.

Set ali ne?

Če upoštevate vse informacije, ki so bile opisane v tem članku, morate razumeti - takšna optika ni prepovedana. Edina stvar, ki jo je treba upoštevati, je, da ne smete kupiti modela, kjer ni oznak ksenonskih žarometov ali če izdelek ni konfiguriran. Načeloma lahko, če želite, položite ksenonsko luč, ki sledi vsem navodilom. Potem inšpektorji DIBD ne bodo mogli kaznovati voznika.

Sorodne publikacije