Odstranimo praske z zaslona telefona: učinkovite metode in metode

Vsakdo, tudi najbolj skrbni gostitelj telefona, se sooča s takšnim problemom, kot so grde praske na zaslonu. Če je to velika napaka ali razpoka, lahko pomaga nakup novega telefona ali popolna zamenjava zaslona. Toda kaj storiti, če so kozmetične narave? Ali lahko sami odstranite praske s zaslona telefona, z uporabo domačih sredstev, brez dostopa do specializirane delavnice? Na to vprašanje bomo skušali odgovoriti v našem trenutnem članku.

Uporaba zobne paste

Eden od načinov, da odstranite prasko s zaslona telefona, je uporaba redne zobne paste, ki jo najdemo skoraj vsi v kopalnici in je ni treba posebej kupiti za ta namen. Zaradi abrazivnih lastnosti, ki pripomorejo k čiščenju zobne emajla, se lahko majhne praske popolnoma odpravijo.


Nanesite sestavo na mesto obdelave s papirnato brisačo, mehko krpo, bombažno palčko ali mehko zobno ščetko. Za poliranje boste potrebovali dobesedno arašidov. Previdno ga pometemo na mesto poškodbe in s krožnimi gibi odstranimo praske z zaslona telefona.
Trljanje traja tako dolgo, dokler praske ne postanejo nevidne. Ne pozabite odstraniti zobne paste iz telefona z mehko, vlažno krpo ali mokro vato.

Gel Paste

Druga možnost, kot je odstranjevanje majhnih prask na zaslonu telefona, je uporabane navadne zobne paste, ampak podobne gelu. Ta možnost je bolj velikodušna. Torej, začnimo:
 • Moramo kuhati bombažno ploščo ali mehki material, ki ga nanesemo na malo gel zobne paste.
 • Pasta se previdno briše na mesto okvare. S krožnimi gibi odstranimo praske z zaslona telefona.
 • Če želite odstraniti odvečno pasto, obrišite telefon z vlažno krpo (krpo je navlažena s čisto vodo).
 • Ukrepi za strojno čiščenje

  Sredstva za čiščenje vozil lahko popolnoma uničijo ali zmanjšajo praske na zaslonu telefona.


  Način uporabe je preprost. Kremo proti praskam nanesemo na bombažno ploščo ali na mehki material, ki nato telefon obriše z urejenimi gibi v krogu.

  finozrnat brusni papir

  In to ni šala. Samo vnaprej je treba dobiti brusni papir z najmanj zrnjem in delati na enaki površini za vadbo in natančno vedeti, kako odstraniti majhne prask na zaslonu telefona.
  Bistvo te metode je poliranje ali potenje robov praske. Površinski del zaslona postane konkavna, vendar vizualno enakomerna in brez poškodb, saj odsevni rob prask izgine.

  Uporaba pecilne sode

  Soda je najugodnejši način, da opraskate zaslon telefona. Vendar pa obstaja določeno zaporedje:
 • Soda in voda v razmerju 2: 1 se zmešata v majhni plošči ali skodelici.
 • Mešanje se nadaljuje, dokler se ne pojavi gosta, homogena pasta.
 • Pripravljena pasta iz vode in sode se nanese na bombažno ploščo ali mehko snov, ki jo odrgne praska na zaslonu. Trljanje se opravi zelo lepo.
 • Preostanek raztopine presežne sode odstranite z vlažno krpo.
 • Svečeniki za otroke

  Kako lahko s pomočjo praška za majhne otroke odstranim praske z zaslona telefona? Zelo preprosto: narediti morate pasto, dodati malo vode in uporabiti isto raztopino sode.

  Olje

  Za dodajanje sijočega zaslona se uporablja katero koli rastlinsko olje. Za drgnjenje dovolj dobesedno 1 kapljico - in obrabljen telefon bo znova zasvetil, vsaj za eno uro.

  Stekleni polirni stroj

  Če je zaslon telefona stekleni, lahko uporabite polirano steklo za steklo (potrebno je samo, da vsebuje cerijev oksid). Tak polirol je lahko dveh vrst: prahu in paste. Če kupite prvi, potem za začetek dela je treba razredčiti z vodo do konsistence smetane.
  Iz varnostnih razlogov je bolje zaščititi vsa območja, ki se lahko poškodujejo med poliranjem z lepljivim trakom. To so lahko luknje za zvočnik, polnilni priključek ali slušalke, komorni modul. Tudi majhna količina polarnih lukenj v telefonu lahko povzroči trajno okvaro naprave. Če nameravate polirati ne celoten zaslon, temveč samo dele z praskami, potem se lahko ves prostor na telefonu prilepi z zaščitnim trakom. Neposredno nanašanje laka na površino se izvaja s pomočjoposeben mehki material za poliranje z živahnimi krožnimi gibi, ki praskajo prasko. Da bi bil rezultat maksimalen, je zaželeno, da polirano površino obrišete s čistim materialom vsakih pol minute - pravijo povratne informacije. Intenzivno in silovito pritisnite na površino, ko se obdelava ne splača. Navsezadnje ima polirna brusilna sredstva in lahko prispeva k nastanku drugih poškodb.
  Na koncu dela morate celoten pametni telefon obrisati s čistim in suhim materialom, da se končno znebite vseh umazanih razvez in dodatnega poliranja.
  Nekateri modeli telefonov (na primer "iphone 8") imajo ne samo stekleni zaslon, ampak tudi stekleno zadnjo ploščo. Z orodjem za poliranje veste, kako odstranite praske z zaslona telefona "iphone" in počistite mikrorazpoke celotnega primera.

  Paste GOI

  Takšna polirna pasta iz plemenite kovine, stekla, ogledala in plastike se prodaja kot trden zelena snov v kozarcih ali posodah na kilogram v specializiranih trgovinah ali na avtomobilskih trgih. Sestava vključuje kromov oksid. Kako odstraniti praske z zaslona telefona? Recenzije kažejo, da je za poliranje primerna le ena vrsta laka - "še posebej tanka # 1", saj bodo drugi preveč nevljudni za tako občutljivo zadevo. Preden začnete z delom, morate zaslon telefona brisati iz prahu in drugih onesnaževalcev za boljše in hitrejše rezultate. Za poliranje zaslona mobilnega telefona se paste GOI obrišejo z mehkim materialom in nato obdelajo površino zaslona. Bar je zelo dobertrdna in gosta. Zato, da bi olajšali nanašanje na krpo v pasto, dodajte nekaj kapljic olja.

  Ko je pasta končana, se zaslon obriše z rahlo navlaženo mehko krpo.

  Globlje praske in razpoke

  In kako odstraniti globoke praske z zaslona telefona? Seveda, vse zgoraj navedene metode ne bodo mogle popolnoma odstraniti resnih poškodb zaslona in globokih razpok, vendar jih bodo vsaj naredile manj vidne, nato pa bo zaslon videti tako žalostno. Razpoke in podobne napake ne bodo popolnoma odpravljene.

  Splošna priporočila

  Preden uporabite katero od zgoraj opisanih metod za boj proti praskam, morate natančno določiti, kateri zaslon na vašem modelu telefona: plastika ali steklo. Če priročnika z opisom pripomočka niste ohranili, lahko uporabite opis naprave v spletnih trgovinah ali na uradni strani spletnega mesta. Določanje sestave površine zaslona vam bo pomagalo izbrati pravi material za boljšo obdelavo poškodovane površine. Potreba in priljubljenost mobilnih naprav je danes zelo visoka, zato je posebnost pri popravljanju telefonov, še posebej zaslonov, zelo priljubljena in razširjena. Torej, v odsotnosti prostega časa in pripravljenosti za prevzemanje tveganj, poskušate sami premagati nereprezentativen videz telefona, preprosto pojdite na delavnico, ki nudi takšno storitev in imate izkušnje z odstranjevanjem prask na zaslonu. Vendar je v tej situaciji bolje, da ne gremo po nizki ceni, ampak da se obrnemov zanesljivem specializiranem servisnem centru.
  Če imate enega od najnovejših modelov pametnih telefonov, morate vedeti tudi, če poleg zaščitne funkcije in oleofobnega premaza na zaslonu ni zaslona, ​​zaradi česar je postopek uporabe telefona udobnejši in prijetnejši. Če obstaja takšna obloga, je bolje, da popolnoma odstranite ali uporabite čim večjo previdnost vseh abrazivnih abrazivnih materialov, da ne bi bilo nevarnosti ali poškodbe oleofobne plasti. Navsezadnje bo uporaba takega telefona po abrazivnem zdravljenju manj udobna.

  Preprečevanje preprečevanja

  Da ne bi "goljufali" na internetu, lahko odstranite praske z zaslona telefona doma in kako to storiti, je bolje, da naredite vse, kar je mogoče, da zaščitite zaslon telefona pred različnimi vrstami poškodb. Kaj lahko storite:
 • Na samem začetku, ko kupite telefon, postavite zaščito na zaslon.
 • Opravite redno brisanje zaslona.
 • Telefon nežno prenašajte, zlasti v torbi ali obleko. Poskusite, da ne naletite na ostre predmete.
 • Nastavitev zaščite zaslona

  Najbolj ranljiv del vsakega pametnega telefona je zaslon na dotik. Zaradi mehanskega vpliva je pogosto opraskan. Da bi preprečili to neprijetno situacijo in ne, da bi odstranili praske z zaslona telefona, lahko uporabite relativno poceni, vendar zanesljivo opremo: film ali ojačano steklo. Takšen zaščitni mehanizem je vsekakor vreden namestitve, saj njegova namestitev ali zamenjava stane vsaj manj kot nakup celotnega zaslona modula. Če govoriteNa ceno, potem je film cenejši, vendar ne zagotavlja sto odstotkov varnostnega jamstva, ampak izključuje le možnost mikropokrov in prask. Toda steklo po ceni je višje, toda jamstvo za zaščito mehke površine pripomočka je dejansko končano. V primeru padca se zaslon ne bo poškodoval. Celoten vpliv bo prevzel zaščitno steklo.

  Čiščenje zaslona

  Običajno majhne praske nastanejo zaradi prisotnosti prahu, peska in drugih drobnih delcev na površini telefona. Čiščenje zaslona je treba redno izvajati z uporabo mikrovlaken. Ta postopek ne bo samo odstranil prask na zaslonu telefona, ampak bo pripomogel tudi k izboljšanju učinkovitosti naprave. Navsezadnje lahko zaslon na dotik izgubi občutljivost zaradi ločevanja blata, ki ostane od odtisov rok, obraza itd. Iz tega razloga, ko potujete, je postavljen v žep, vrečko, handhet, nahrbtnik itd. Toda v teh krajih ne sme biti samo telefon, temveč tudi drugi predmeti z ostrimi robovi (npr. Ključi), ki so povzročeni kot majhni in nepopravljivo škodo. Zato je zelo pomembno, da vedno preverite, kje se nahaja telefon in kaj je poleg njega. Zaželeno je, da je vreča ali žep pritrjena. To bo preprečilo možnost nenamernega zdrsa telefona med premikanjem.

  Kako se lahko drugače zaščitite pred težavami pri praskanju?

  Da se ne bi preobremenili z varnostnimi nastavitvami in rednim nadzorom nad praskami, lahko izberete naslednjemobilni telefon, kjer je že nadgradnja stekla. Na primer, vam ni treba odstraniti prask na zaslonu Gorilla Glass.
  Telefoni imajo posebno steklo. Gorilla Glass je kemično utrjena, da vzdrži udarce in praske. Proizvaja podjetje Corning. Podjetje je od leta 1959 izvajalo poskuse kemične obdelave stekla. Od leta 2010 so vodilna podjetja za mobilne telefone (kot so Nokia, Samsung, Motorola, NTS in drugi) začela z uporabo težkega stekla Gorilla Glass za zaslone na svojih modelih. Torej, nakup pametni telefon s steklenim zaslonom Gorilla Glass, ne morete skrbeti, da bi odstranili praske s Samsungovega zaslona in drugih vodilnih proizvajalcev.

  Zaključek

  Torej smo ugotovili, kako odstraniti praske s pametnega telefona. Kot lahko vidite, obstaja veliko načinov za odpravo napak. Vse se zlahka ponovi doma brez izkušenj.

  Sorodne publikacije