Ocena ozkih pralnih strojev: velikost, značilnosti, zanesljivost, pregledi

Danes se lastniki majhnih stanovanj soočajo s problemom nezmožnosti namestitve v kopalnico ali celo v kuhinji s standardnim pralnim strojem. Najbolj znani svetovni proizvajalci v tem primeru kupujejo posebne ozke modele. Takšne sorte omogočajo vgradnjo tudi v prostor z omejenimi dimenzijami. Ocenjevanje ozkih pralnih strojev bo nadalje obravnavano.

Splošne značilnosti

Pred obravnavo najboljših ozkih pralnih strojev je treba paziti na pomembne vidike izbire gospodinjskih aparatov. Za to skupino opreme je običajno, da atribut modelov, ki se razlikujejo od standardne spodnje globine. V tem primeru je širina stroja praviloma standardna.


Z drugimi besedami, pridejo v kategorijo ozkih modelov, ki imajo tudi čelno stekleno loputo, vendar je kamera za prenos stvari v njih manjša. To je 40-42 cm. V standardnih strojih je globina 44-47 cm. Zato so glavni parametri te tehnike. Za ozke modele so značilni manjši modeli:
 • obračanje ob stiskanju;
 • teža stvari pri največji obremenitvi;
 • moč;
 • Poraba električne energije.
 • V predstavljenih modelih ni nobenih drugih sprememb. Pri izbiri je vredno razmisliti, da je prodaja danes druga kategorija tehnologije. To je izredno kompakten pralni stroj. V njih lahko globina variira od 29 do 36 cm.

  Priporočila za izbiro

  Oceno ozkih pralnih strojev je treba upoštevati pred odhodom v trgovino. Vendar je treba obravnavati številne možnosti. Ozke vrste so lahko dveh vrst:


 • Standard. Sistem zagotavlja minimalno število funkcij, osnovno funkcionalnost.
 • Razširjena funkcionalnost. Na voljo je veliko funkcij, nekatere od njih so nenadomestljive. To je lahko npr. Sušenje, kuhanje v pari, umivanje jopičev, volnenih ali svilenih predmetov ter antiseptičnih programov.
 • Glavni parametri, na katere je treba biti pozoren, so globina rezervoarja, razred vrtenja in poraba energije, kakovost pranja in hitrost vrtenja. Mora biti seznanjen ne samo z oceno zanesljivosti ozkih pralnih strojev, ampak tudi s pregledi potrošnikov. To vam bo pomagalo najti najboljšo možnost. Zanesljivi gospodinjski aparati bodo trajni, funkcionalni in ne bodo zahtevali rednih popravil. Če greste v trgovino, morate izmeriti dimenzije prostega prostora, kjer je načrtovana namestitev stroja. Za vsakega je vredno narediti zalogo 1-2 cm, pri čemer je treba upoštevati, da so vgrajeni vsi ozki modeli. Imajo odstranljivo pokrov, ki vam omogoča, da prosto namestite enoto v kuhinji, pod umivalnik.

  Ocena najboljših avtomobilov

  Ocena ozkih pralnih strojev (glede kakovosti, zanesljivosti, drugih parametrov) temelji na pregledih kupcev in strokovnjakov. Da bi se lažje odločili za izbiro, so gospodinjski aparati razdeljeni v skupine. Ocena je narejena posebejza naslednje kategorije strojev:
 • modeli z globino polnjenja spredaj 40–42 cm.
 • Stroji z zgornjo obremenitvijo 40 cm široke in 60 cm globoke.
 • Nadstandardne sorte z globino 33-36 cm.
 • Stroji s funkcijo sušenja.
 • Glede na oceno ozkih pralnih strojev širine 40-42 cm je treba upoštevati naslednje modele:
 • 1. mesto - Bosch WLG 2416 (19500 rubljev).
 • 2. mesto - Vestfrost VFWM 1241 SE (26.000 rubljev).
 • 3. mesto - Candy Bianca BWM4 (27100 rubljev).
 • 4. mesto - Vestfrost VFWM 1041 WE (21.000 rubljev)
 • Med avtomobili z največjim nakladanjem so bili sedeži razdeljeni na naslednji način:
 • 1. mesto - Whirlpool TDLR 70220 (37500 rubljev).
 • 2. mesto - Electrolux EWT 1064 (30000 rubljev).
 • V kategoriji zelo velikih pralnih strojev so kupci opredelili naslednje modele:
 • 1 mesto - LG F-1096SD3 (23500 rubljev.).
 • 2. mesto - Candy GVS34 (17500 rubljev).
 • 3. mesto - Daewoo Electronics DWD-CV701 (19500 rubljev)
 • Med modeli s funkcijo sušenja so bili sedeži razdeljeni na naslednji način:
 • 1. mesto - Miele WTF 130 (160000 rub.).
 • 2. mesto - Vestfrost VFWD 1460 (53000 rubljev).
 • 3. mesto - Electrolux EWW 51676 (55.500 rubljev).
 • Podrobneje je treba obravnavati preglede za vsako kategorijo pralnih strojev.

  Bosch WLG 2416 pregledi

  40-42 cm široki zimski stroji za pranje perila so predstavljali različne modele, ki so jih kupci označili kot najboljše. Prvo mesto je prejel Bosch WLG 2416. Ta model nemškega podjetja se proizvaja v naši državi. Globina pralnega stroja je samo 40 cm.
  Prednosti tega modela niso le njegove kompaktne dimenzije, temveč tudi prisotnost funkcije zaščite pred nihanjem napetosti. Stroj je brez težavdelo iz gospodinjskega omrežja brez namestitve dodatnih prekinitev.
  Značilnosti modelov pralnih strojev iz podjetja Bosch je prisotnost režima enotnega omakanja perila. Polna obremenitev je 5 kg, število obratov pri potisnem uporu pa je 1000 vrt /min. Na voljo je način hitrega pranja in funkcija zaklepanja, ki majhnemu otroku ne dovoljuje ponovne konfiguracije stroja med pranjem. Obstaja tudi način nalaganja perila, je nadzor nastajanja pene in neuravnoteženost distribucije perila. Obstaja tudi več osnovnih načinov pranja bombaža, sintetike in občutljivih tkanin. Pomanjkljivost uporabnika modela kliče glasen spin. Vendar pa je to praktično nepomembna negativna kakovost. Zato Boschev model zasluži prvo mesto na lestvici ozkih pralnih strojev.

  Ocene o Vestfrost VFWM 1241 SE

  Vestfrost VFWM 1241 SEES je uvrščen na drugo mesto na lestvici ozkih pralnih strojev s čelno obremenitvijo. Ta priljubljeni model, ki ga je razvila danska blagovna znamka, se trenutno proizvaja v Turčiji. To je precej most s svojimi kompaktnimi dimenzijami. Globina telesa je 42 cm, kar omogoča nalaganje do 6 kg perila.
  Model ima spektakularno obliko. Izdelan je v sivi barvi in ​​ima kromiran pokrov. Energetska učinkovitost modela spada v razred A ++. Stroj lahko stisne perilo pri hitrosti 1200 /min. Značilnost predstavljenega modela je vgrajen sistem, ki optimizira čas pranja in porabo vode, pralne naprave in elektriko, odvisno od količine.v bobnu. Model vključuje 15 programov. Upravljanje, glede na povratne informacije uporabnikov, je preprosto in lahko razumljivo. Eden od režimov je namenjen odstranjevanju 7 vrst skupnih alergenov in 4 vrst bakterij.

  Model zagotavlja zaslon za prikaz informacij o fazi pranja, kodo napake, preostali čas do konca pranja. Določite lahko funkcijo odloženega zagona, ki traja do 23 ur. Obstaja sistem za preprečevanje neravnovesja in penjenja ter funkcijo zaščite otrok. Med pomanjkljivostmi tega modela so uporabniki poklicali glasno zaposlitev. Tudi naša država ima slabo razvito servisno mrežo. Vendar so te pomanjkljivosti zanemarljive. Iz tega razloga je Vestfrost VFWM 1241 SE zasedel drugo mesto v oceni ozkih pralnih strojev.

  Pregledi drugih modelov s čelno nosilnostjo 40-42 cm globine

  Na lestvici najboljših, zanesljivih ozkih pralnih strojev, je tretje mesto model Candy Bianca BWM4. Proizvaja ga italijanska blagovna znamka, katere proizvodne zmogljivosti se nahajajo na Kitajskem. Opozoriti je treba, da čeprav je globina stroja precej majhna (40 cm), lahko naenkrat opere do 7 kg perila. Hkrati tehnologija tiho deluje, saj ima motor inverter.
  Vrtenje se izvaja pri 1400 vrt /min. Program pranja lahko nastavite na običajen način (ročno) ali programsko opremo na pametnem telefonu na daljavo. Nastavite lahko način hitrega pranja, pa tudi trak. To močno poveča kakovost obdelave.
  Pomanjkljivost predstavljenega modela ni dovolj preprostaupravljanje Če želite delati s programom, boste morali porabiti veliko časa, preden boste lahko ugotovili njegove zmogljivosti. Vmesnik v angleščini. Tudi kupci ugotavljajo, da je karoserija avtomobila izdelana iz premalo vzdržljive plastike.

  Kaj ljudje govorijo o Vestfrost VFWM 1041 WE

  Četrto mesto pripada drugemu danskemu modelu. Ima tudi globino 42 cm. Med prednostmi nakupa je stroškovna učinkovitost (razred porabe energije A ++), kot tudi nalaganje do 6 kg perila. Proizvajalec je napovedal razpoložljivost 15 programov, kot tudi sistem za optimizacijo načina pranja, odvisno od obremenitve bobna. Stroj ima informativni prikaz, ki vam omogoča nadzor nad procesom toka, da pridobite potrebne informacije iz sistema. Pomanjkljivost za uporabnike je prisotnost majhnih vibracij, ko stroj vrti perilo pri visoki hitrosti.

  Ocene o Whirlpool TDLR 70220

  Whirlpool TDLR 70220 zaseda prvo mesto na lestvici navpično obremenjenih vertikalnih pralnih strojev, po mnenju kupcev. Upravljanje je enostavno in razumljivo. Značilnost pralnih strojev te blagovne znamke je razpoložljivost inteligentne funkcije optimizacije pranja v skladu s tipom tkanin in prostornino obremenitve.
  Predstavljeni model ekonomično varčuje z vodo in električno energijo. Ponuja 14 programov pranja, tako klasičnih kot posebnih, kot so "Sport" ali "Jeans". Obstaja način hitrega pranja, intenzivnega izpiranja. Maksimalno vrtenje se izvaja pri hitrosti1200 /min. Motor je zelo tih. Stroj enkrat več 7 kg. Boben se nemoteno odpre, obstaja sistem uhajanja v sili. Med slabostmi je treba omeniti prisotnost majhne količine vode v pladnju za prah po pranju. Tudi štiri noge so nastavljive po višini le dve. Vendar pa po mnenju večine lastnikov te manjše pomanjkljivosti ne morejo prikriti prednosti modela. Zato je v svoji skupini na prvem mestu.

  Mnenja o izdelku Electrolux EWT 1064

  Poleg tega je model pralnih strojev Electrolux EWT 1064 opremljen z vrhunskim prtljažnikom. Model je kompakten, vendar lahko umiva do 6 kg perila. Vrtenje se izvaja pri hitrosti 1000 vrt /min. Stroj ima funkcijo optimiranja načina pranja. To vam omogoča varčevanje z vodo in elektriko, odvisno od vrste tovora in vrste perila.
  Naprava ima standardne programe pranja. Prav tako ga je mogoče oprati, prositi za določeno funkcijo, odeje, zavese, športna oblačila, kavbojke itd. Obstaja funkcija nočnega pranja in otroške ključavnice. Pomanjkljivost je preprost in zato precej hrupen motor. Čeprav model kot celota, če menite, da so povratne informacije funkcionalne in ekonomične.

  Super-prijazni stroji

  Na lestvici najožjih pralnih strojev je prvo mesto v modelu LG F-1096SD3. V svoji skupini je najbolj zanesljiv in ekonomičen model. Hkrati ima visoko funkcionalnost. Dimenzije so precej skromne. Naenkrat lahko stroj nosi do 4 kg oblačil. Vrtenje je končanonajvečja hitrost 1000 vrt /min. Na voljo je 13 programov pranja. Stroj deluje tiho, saj ima motor nove generacije. Ko je voda nastavljena, se hrup še vedno sliši. To je zanemarljiva pomanjkljivost, zato LG F-1096SD3 zavzema prvo mesto na lestvici poceni ozkih pralnih strojev. Na drugem mestu, po mnenju strank, Candy GVS34. S svojimi skromnimi dimenzijami lahko stroj umije do 6 kg perila. Ker se vrtenje izvaja pri visoki hitrosti (do 1100 vrt /min), je proizvajalec povečal težo kompaktnega stroja. To vam omogoča, da zmanjšate vibracije v načinu sušenja. Energetski razred A ++, ki je nenavaden za avtomobile te kategorije. Sistem zagotavlja 15 programov. Pokrov je širok in zato udoben. Obstaja nadzor penjenja in neravnovesja. Med slabostmi kupci opozarjajo na hrup med rekrutiranjem vode in nizko kakovostno plastiko na primeru. Tretji v skupini je Daewoo Electronics DWD-CV701. To je izvirni miniaturni pripomoček. Lahko se namesti na steno. Naprava je namenjena pranju 3 kg perila. Zasnova je precej lepa, vrata so velika. Boben je v modelu zvezdnega tipa. Motor je zelo tih. V tem primeru lahko pralni stroj namestite tudi v zelo majhnem prostoru. Sistem zagotavlja 6 programov. Otroci imajo izpiranje in blokado. Oddelki so udobno razdeljeni na klimatske naprave in pralne naprave. Zagotovljen je sistem nadzora pene in neravnovesja obremenitve. Pomanjkljivost je pranje razreda B, kot tudi hitrost vrtenja samo 700 vrt /min.

  Pregledi strojev s funkcijo sušenja

  Posebno pozornost je treba nameniti razvrščanju najboljših ozkih pralnih strojev zsušenje To je zelo draga gospodinjska oprema. Vendar pa močno poveča udobje in kakovost pranja. Prvo mesto v oceni pripada Miele WTF 130. Zanj je značilno nekoliko konzervativno oblikovanje. Vendar pa je to res zelo kakovostna kombinirana tehnika.
  Model vključuje 24 glavnih programov sušenja in pranja. Enkrat je stroj sposoben umiti 7 kg perila in suhih 4 kg. Vrtenje se izvaja pri hitrosti 1600 vrt /min. Obstaja učinkovit sistem, ki preprečuje uhajanje. Edina pomanjkljivost te tehnologije je njena cena. Drugo mesto pripada modelu Vestfrost VFWD 1460. To je dobra, zanesljiva tehnologija s široko funkcionalnostjo. Med zanimivimi načini je treba omeniti antialergijsko zdravljenje, spiranje jakne. Za 6 kg perila je možno pranje in sušenje. Pomanjkljivost je dejstvo, da se pri delu telo segreva. Tretje mesto v tej kategoriji je model Electrolux EWW 51676. To je kompaktna tehnika, ki lahko opere do 7 kg perila naenkrat in posuši do 4 kg, sušenje je možno pri hitrosti 1600 vrt /min. Pomanjkljivost je pomanjkanje programov hitrega pranja.

  Sorodne publikacije