Nokia 7210 Supernova: opis, značilnosti, pregledi

Kdo je rekel, da gumbi niso v modu? Seveda je malo verjetno, da bo nekdo spremenil svoj senzor na gumbih, "pametni" telefoni pa že dolgo rešujejo naše težave, vendar so naprave, kot je Nokia 7210 Supernova, še vedno v prodaji, saj je simbol zanesljivosti in celovitosti.

Zakaj kupiti?

Kaj menite, zakaj nekateri ljudje še vedno kupujejo telefone, kot je Nokia 7210 Supernova? To je v veliki meri posledica enostavne uporabe. Če so se mladi hitro navadili na senzor, se seznanili z vsemi funkcijami pametnega telefona in uporabili socialna omrežja, se starejša generacija ni takoj prilagodila zaslonom na dotik. Nekdo preprosto ni hotel uporabljati zaslon na dotik, nekdo res ni prišel, da bi se navadili na take naprave.


Zato gumbi na trgu niso izginili. Poleg tega nekateri proizvajalci letno proizvajajo nekaj novih modelov, da bi ohranili povpraševanje. Toda mnogi še naprej dajejo prednost kultnemu modelu in nekdo celo nostalgijo za temi urami. Priljubljenost potisnih telefonov na več načinov je povezana z redkimi težavami, ki se pojavljajo z njimi. Kaj se je zgodilo z gumbom za mobilne naprave? Mogoče je izstopal en gumb, pogosteje gumb "Menu". V drugi pa je težko najti očitne pomanjkljivosti.
Da, te naprave ne morejo govoriti z nami, kot to počnejo pametni telefoni, skoraj povsod nimajo internetne povezave in kamera ne dela nič slabega. Ampak, če je posebej o "klicatelja", potem je to verjetno najbolj zanesljivmožnosti.


O telefonu

Nokia 7210 Supernova je bila izdana leta 2008. Trenutno je na voljo za prodajo. To bo stalo 500 rubljev. Proizvajalec ob izdaji modela ga je postavil kot proračun. Bila je prva v seriji Supernova. Ob izdaji porabite 120 evrov. Videz naprave je namigoval na dejstvo, da gre za čisto ženski model. Čeprav je barvna shema vsebovala še bolj omejene možnosti. Načrtovano je bilo, da bo naprava postala masivna, čeprav je bilo težko predstavljati, kaj bi človek kupil z belim roza telefonom.

Dodatna oprema

Nokia 7210 Supernova je bila dostavljena v svetlem škatli z blagovno znamko. Takrat je bila Nokia še posebej živa v korist bele embalaže. Toda ta model je bil na voljo v škatli z belim ozadjem, vendar z velikim številom svetlih elementov. Model naprave in njena fotografija sta bila prikazana spredaj. Eden od obrazov je bila nalepka, na kateri so bili opisani glavni parametri telefona.
Škatla je bila v sredini modra. Možno je bilo opaziti dva sektorja: prvi je bil telefon in drugi polnilnik. Sektor Nokia je bil okrašen na enak način kot škatla. Če ga odprete, lahko najdete tudi slušalke in navodila. Slušalke so bele barve, z mikrofonom in zadrgo.

Videz naprave

Opis naprave Nokia 7210 Supernova bi se moral začeti z zasnovo, saj je proizvajalec poudarjal njeno zasnovo. Ta model predstavlja monoblok. Plastika, ki se uporablja za izdelavo. Kovinski detajli so precej majhni: glavni okvir gumbov in fotoaparat. Zanimiva odločitev je bila izbira barvne lestvice.Na primer, tam je najbolj priljubljen model, ki se izvaja od vrha v mlečni barvi, nato pa je uporabljen gradient siv. Na žalost je to narejeno le spredaj, saj je zadnji pokrovček izdelan v mlečni barvi.
Naprava je kompaktna, ima zaobljene vogale. Priročno je, da ga držite v rokah: ne zdrsne ven, vendar se ne drsi v dlan. Na straneh so barvni vložki, ki v sredini postanejo debelejši, na njih pa lahko vidite logotip proizvajalca. Sprednje plošče ni mogoče spreminjati, tako da proizvajalec zagotavlja: belo z roza vložki ali sivo in modro. Toda pokrov se lahko spremeni. Včasih so v paketu na voljo alternative. Na trgu so: rjava, modra, rumena, zelena in siva plošča.

Podrobnosti

Zdi se, da je gumb v telefonu Nokia 7210 Supernova monoliten. Ključi se utopijo v kovčku. Niso tip otoka, zato gumbi ne bodo padli ali se zlomili. Če nekaj ne uspe, boste morali takoj zamenjati celotno tipkovnico. Nad zaslonom je širok okvir, ki ima srebrni logotip podjetja. Tukaj je skrit senzor, ki se odziva na spremembe svetlobnih pogojev. Pokrov naprave je izdelan iz plastike. Na vrhu si lahko ogledate kamero, ki jo obdaja kovinski okvir. Pod objektivom je proizvajalec naveden znova in pod številom megapikslov.
Na dnu pokrova lahko opazite dinamiko lukenj. Na levi strani je luknja za 2 mm polnilnik, ki je hitro postal priljubljen. Na desni strani ni ničesar. Na spodnjem robu lahko vidite luknjo za pritrditev traku ali obeska za ključe. Vse je najpomembnejšezgornji konec Na voljo je priključek za priključitev slušalk - standard 35 mm. Pod vtičem je odprtina, v katero lahko namestite kabel microUSB.
Na zgornji strani lahko najdete tudi poseben gumb, ki pomaga odstraniti pokrov telesa. V ta namen preprosto potopite ključ v notranjost in potegnite pokrov. Na ta način lahko dosežete baterijo naprave in reže za kartice SIM.

Gumbi nadzora

Gumbi telefoni "Nokia" so se vedno razlikovali, vendar so kljub temu v njih delili "sorodnike". V tem primeru je igralna palica. Ima klasičen okvir s kovinskim okvirjem. Tudi tipkovnica ima standardni nabor ključev. Na klasičnem vrhu, na robu igralne palice, lahko najdete štiri kontrolne gumbe: sprejmite in ponastavite klic ter dve mehki tipki. Delajo v klasičnem scenariju. Krmilno palčko lahko pritisnete levo, desno, navzdol in navzgor. Vse to vam omogoča navigacijo po meniju. Leva mehka tipka je odgovorna za meni »Aktivno« ali bližnjico. Pravice - odpre telefonski imenik.

Zaslon

Približno polovica ohišja Nokia 7210 Supernova je zasedena na zaslonu. Druga polovica je zasedena s tipkovnico. Zaradi precej kompaktnih dimenzij telefona: 106 x 45 x 10,6 mm, z zaslonom zasedejo le dva centimetra. Ta model ima TFT matrični zaslon. To je najcenejša možnost, ki se zdaj uporablja za poceni pametne telefone.

Ločljivost zaslona 240 x 320 slikovnih pik. Za diagonalo 2 palca je to dovolj za dobro sliko. Matrika lahko reproducira približno 262 tisočbarv Za uporabnika, da ne trpi zaradi bleščanja, je zaslon prejel posebno prevleko. Raven svetlosti je dovolj za uporabo naprave tudi na najbolj sončen dan.

Fotoaparat: fotografije

Telefoni telefona Nokia z nizkimi proračunskimi sredstvi so redko imeli res kul fotoaparate. Ta model ni izjema. Uporabnik lahko uporablja 2MP kamero. Do leta 2019 se ta številka zdi zanemarljiva, še posebej, če je kamera načeloma uporabniku prijazna. Takšen objektiv ne more ustvariti čudovitih fotografij. Lahko naredite nekaj skupne fotografije, čeprav lahko v teoriji nastavite bolj ali manj visoko ločljivost in kakovost fotografije. Kamera lahko snema navpično ali vodoravno. Za premikanje po tem meniju ni potrebe po številčni tipkovnici, dovolj je imeti krmilno palčko in tipke poleg nje. Na žalost ni nobenega gumba na primeru, ki je sprožil fotoaparat. To storite tako, da greste na ustrezen meni. Fotoaparat ne deluje s samodejnim ostrenjem, zato ga morate opraviti ročno. Med snemanjem se na zaslonu prikažejo koristne informacije: izbrani način, ločljivost, število možnih posnetkov in digitalni zoom. Fotoaparat ima številne funkcije:
 • dva načina fotografiranja;
 • vertikalna in horizontalna usmeritev;
 • samosprožilec do 10 s;
 • snemanje serije;
 • učinki (podobni trenutnim filtri);
 • nastavitev beline;
 • nastavitev kakovosti slike;
 • Prilagajanje velikosti slike (160 x 120320 x 240640 x 480800 x 6001152 x 8641280 x 9601600 x 1200).
 • Pomembno je zagotoviti, da po fotografiranju,počakati, dokler telefon ne bo obdelal. Včasih ta postopek traja 15 sekund.

  Kamera: video

  Seveda, za ceno Nokia 7210 Supernova ne bi pričakovali, da bi lahko posneli še videoposnetke, vendar resnično ne uživajo v kakovosti videoposnetkov, ki niso najboljši. Format končnega posnetka je 3GP s hitrostjo 30 sličic na sekundo. V nastavitvah lahko vklopite ali izklopite mikrofon, nastavite trajanje videoposnetka (vendar pa bo video posnetek prekinjen, ko pomnilnik telefona zmanjka pomnilnika), nastavite dovoljenje in prilagodite kakovost.

  Značilnosti naprave

  Značilnosti telefona Nokia 7210 Supernova so precej povprečne. Ne pričakujte od tega telefona uspešnosti in podpore vseh modernih funkcij. Toda "polnjenje" je dovolj za pogovor in svobodno komuniciranje s prijatelji in družino.
  Slušalka serije 40 5. izdaja deluje. Meni lahko konfigurirate v štirih načinih. Namestite lahko nove teme. Naprava podpira mobilni internet. Za to lahko uporabite vgrajeni brskalnik. Notranji pomnilnik ni zelo velik - samo 30 MB. Ta del lahko zapolnite z osebnimi podatki. Če to ni dovolj, lahko namestite pomnilniško kartico do 2 GB. Telefon lahko deluje z Bluetooth in ogromno univerzalnih komunikacij. Na primer, dostop do omrežja, prostoročno telefoniranje, oddaljeni dostop, prenos datotek, dostop do imenika itd.

  Aplikacije

  Nokia 7210 Supernova - univerzalni telefon. Ima vse potrebne aplikacije. V organizatorju boste našli budilko in koledar, stvari lahko vidite tukajpustite zapiske. Na voljo je tudi uporabniku štoparica, snemalnik zvoka, spletni brskalnik, svetovni čas, pretvornik, časovnik, kalkulator in drugo. Za ljubitelje glasbe obstaja "MP3" -player, z uporabniku prijaznim vmesnikom. Če ne želite vstaviti pomnilnika z nepotrebnimi datotekami, lahko uporabite radio za poslušanje glasbe. Ne bo dolgočasno za tiste, ki radi igrajo mobilne igre. Obstajajo tri najbolj priljubljene uganke, ki lahko "ubijejo" čas: "Sudoku", "Morska bitka" in "Kača".

  Mnenja

  Nokia 7210 Supernova je bil dober telefon. Seveda bo povpraševanje po njem zdaj verjetno najmanjše od njegove izdaje. To je posledica dejstva, da je veliko ljudi z veseljem prešlo na pametne telefone, ker podpirajo video komunikacijo z najdražjimi in pomagajo pri uporabi glasnikov. Ampak ne moremo zanikati, da je to zagotovo dober model za tiste, ki želijo dobiti gumb telefon. Nokia 7210 Supernova je prejela pozitivne povratne informacije.
  Uporabniki so opazili zanimivo zasnovo in kakovost gradnje. Zadovoljni smo z velikostjo zaslona in njegovo zanesljivostjo. Delovni prostor je bil primeren za uporabo: gumbi so srednje velike, zato so kliki redki. Telefon deluje dolgo. Na primer, v običajnem načinu lahko držite 3-5 dni brez ponovnega polnjenja. Če želite poslušati glasbo, lahko to storite za 19 ur. Slabši primeri so z aktivnimi pogovori. Telefon se lahko izprazni v 25 urah neprekinjene komunikacije. Negativno so se odzvali na kakovost fotografij, ki jih je posnel fotoaparat. Corps je dobilprecej nenavadne barve, ki jim ni bilo všeč veliko. Težave z nekaterimi in pomanjkanje volumna.

  Sorodne publikacije