Nokia 5610: funkcije, opis, fotografije in pregledi

Leta 2008 je bil izdan model Nokia 5610, ki je imel dobro opremljen predvajalnik glasbe in kakovosten zvok. Kljub temu je družba takrat v modelu ponudila kamero z višjo ločljivostjo in podporo telefona po vsem svetu pri oblikovanju drsnika. Čeprav je njegova navigacija in armaturna plošča nekoliko neprimerna za uporabo, je Nokia 5610 dobra alternativa za ljubitelje glasbenih telefonov, ki ne morejo ravnati s čudnimi kontrolami. Za tekoče leto je model za prodajo uradno odsoten. Vendar pa je v dolgem obdobju svojega obstoja prejela številne pozitivne ocene in oboževalce po vsem svetu.

Splošna zasnova

Hiter pogled na zasnovo telefona Nokia 5610 bo pokazal, da telefon v več pogledih prekaša prejšnje modele. Medtem ko ima 5310 tradicionalno monoblok design, je 5610 drsnik z edinstvenimi kontrolami in navigacijo. Bilo je privlačno in obenem videti sveže.


Pri velikosti 98x48x17 cm je pripomoček velikosti od 5300 do 5310, vendar tehta skoraj 20 gramov več. Za nekatere uporabnike je lahko vidna dodatna teža, vendar je glede na povratne informacije telefon veljal za kompakten in enostaven.

Inovacije v modelu

Poleg tega je bil mehanizem drsnikov močan, vendar ne jeklen. Proizvajalec je prodal Nokia 5610 v dveh različicah:
 • Črna z rdečimi okvirji.
 • Črna z modrimi okvirji.
 • Sprednja plošča je odličen 22-palčni zaslon. S podporo 16milijone barv (240x320 slikovnih pik), je v tistem času ponudil čudovit urnik in prebral besedilo. Ikone menija lahko spremenite in vmesnik je intuitiven. Nastavite lahko način spanja in izberete velikost in barvo pisave. Telefon lahko spremeni svetlost, vendar zaslon, glede na uporabnike, ni zasvetil na soncu. To je bila matrika, ki se je štela za inovacijo proizvajalca.


  Nadzorna plošča

  Kot smo že omenili, je Nokia 5610 ponudila edinstveno navigacijsko enoto. Toda rezultat njegove uporabe ni bil vedno učinkovit. Po drugi strani pa je lastnikom všeč glasbena nadzorna plošča, ki se nahaja tik pod zaslonom. V bistvu nadomešča namenske glasbene gumbe 5310 in 5300, ki omogočajo dostop do glasbenih funkcij z enim dotikom. Dovolj je, da premaknete ploščo v levo, da takoj odprete meni predvajalnika glasbe ali ga premaknete v desno in zažene FM radio. Ta inovativna in enostavna za uporabo funkcijo, ki jih mnogi. Poleg tega je bil blok gumbov, ki so omejevali naključna zagona.
  Na žalost so bile druge navigacijske kontrole manj inteligentne. Preklapljanje v petih smereh je precej togo in neplastično. Mnogi lastniki so rekli, da bi raje videli centralno kontrolo gumba OK, ki se fizično razlikuje od preostalega stikala. To je posledica dejstva, da so bili primeri, ko so ljudje po naključju kliknili na stran stikala, ko so poskušali izbrati želeni element.
  V predvajalniku glasbe je stikalo postalo nadzor za nadzormelodije, zato je bilo pomembno, da se naučite uporabljati. Na srečo je na voljo veliko možnosti za 5610 hitrih dostopov. V stanju pripravljenosti leva programska tipka odpre prilagodljiv kontekstni meni, preklop lahko nastavite na dostop z enim pritiskom na štiri uporabniške funkcije. Če to ni dovolj, lahko na zaslonu izberete več bližnjic.

  Gumbi za programiranje

  Telefon Nokia 5610 ima v primeru veliko kontrol. Okoli stikala sta bili dve mehki tipki in gumbi Talk in End /Power. Čeprav so te kontrole na priročnem mestu, so precej ploske in izgledajo precej poceni. Tipke tipkovnice Nokia 5610 XpressMusic so skrite za drsno površino, vendar imajo nekaj taktilnega oprijema. Lastniki telefonov so redko naleteli na napake pri klicanju in pošiljanju besedilnih sporočil, čeprav je dolgo življenje gladkih in plastičnih gumbov zelo spodbudno. Tipke na tipkah so majhne, ​​a svetle osvetlitve ozadja.

  Prilagodite glasnost in zajemite slike.

  Videz pripomočka dopolnjuje nadzor glasnosti in nadzor fotoaparata na desni strani, mikro USB priključek in polnilnik na vrhu telefona. Na voljo je tudi priključek za slušalke 25 mm, ki je na voljo samo na priloženem ključu. Različica 5310 ima 35-mm priključek, tako da se je veliko vprašalo, zakaj Nokia 5610 ni naredil enakega.
  Tipka za nastavljanje glasnosti je majhna, vendar jo lahko zlahka zazna s prstom tudi med pogovorom. Objektiv je na hrbtni stranifotoaparat, bliskavico in majhen zvočnik. Za ustvarjanje fotografij, ki so dovolj udobne, vam ni treba odpreti telefona. Za dostop do reže za kartico microSD morate odstraniti zadnji pokrov in odstraniti baterijo.

  Glavne značilnosti modela

  Telefon Nokia 5610 XpressMusic ima velik telefonski imenik z 2 tisoč stiki, vsak zapis ima prostor za pet telefonskih številk, e-poštni naslov, URL, ime podjetja in položaj, uradno ime in vzdevek, poštni naslov, rojstni dan in opombe (kartica SIM lahko vsebuje dodatnih 250 imen).
  Stike lahko združite v skupine in jih združite s sliko in enim od 23 polifoničnih melodij zvonjenja. Izberete lahko tudi videoposnetek, vendar bo zamenjal melodijo zvonjenja. Dodatne in ključne funkcije vključujejo način vibracij, merilnike klicev, snemanje klicev, besedilna in večpredstavnostna sporočila, budilko, koledar, seznam opravkov, beležnico, kalkulator, odštevalnik časa in štoparico.

  Povezava in sinhronizacija

  Za zahtevnejše uporabnike telefon ponuja številne enake možnosti kot 5310. Ima popolno Bluetooth povezavo s stereo profilom in izmenjavo informacij, sinhronizacijo z osebnimi računalniki, diktafonom, svetovno uro, pretvornikom enot, pomnilnikom. Naprava USB in takojšnje sporočanje. E-pošta je omejena na Yahoo račune in AOL POP3. Če želite delati z njim, se morate prijaviti v spletni brskalnik za dostop do sporočil.

  Predvajalnik glasbe 5610 je podoben 5310 in to je dobro, glede na pomanjkanje omejitev in preprosto, vendarintuitiven vmesnik. Funkcije vključujejo izenačevalnik, sezname predvajanja, naključne in ponavljajoče se načine, izboljšavo stereo zvoka in način letenja. Telefon 5610 podpira naslovnice albumov in lahko izberete eno od petih barvnih preoblek. Podprti formati datotek vključujejo MP3 MP4 AAC, AAC + in WMA. Skladbe lahko uporabljate tudi kot melodije zvonjenja.

  Snemanje glasbe

  Storitev sinhronizacije omogoča preprosto pridobivanje glasbe v telefonu. To storite tako, da vstavite 5610 v računalnik s kablom USB ali prenesete skladbe na kartico mini SD. Programska oprema ni potrebna in računalnik mora telefon takoj prepoznati, če uporabnik izbere način shranjevanja. Nato dostopa do pripomočka kot zunanjega skladišča, medijske datoteke pa je mogoče kopirati z obeh strani. Skladbe se bodo samodejno sinhronizirale s predvajalnikom Windows Media Player 10. Ko poslušate melodije, lahko predvajalnik zrušite za dostop do drugih funkcij in predvajalnik se bo samodejno ustavil, ko bo sprejel klic. Naprava ponuja tudi FM sprejemnik z vnaprej nameščenimi radijskimi postajami.

  Kakovost fotografije

  Nokia 5610 je naredila veliko boljše od drugih modelov na trgu. Pripomoček presega 5310 različico s kamero z 32 milijoni slikovnih pik. Posname sliko v formatu JPEG v šestih ločljivostih, od 160x120 do 2048x1536. Nastavitve fotoaparata vključujejo tri načine kakovosti, tri barvne učinke, nočni način, ležeči način, samosprožilec, zaporedni način za hitro snemanje šestih fotografij,nastavljivo belino in osvetlitev ter 8-kratno povečavo.
  Bliskavica je zelo svetla, tako močna, da skoraj popolnoma pokriva prostor okoli sebe, vendar je imela nekaj muh. Na primer, ko je bliskavica v načinu "on", nekateri parametri, kot so nočni način, sekvencer slike in belina, ne bodo delovali.

  Snemanje videoposnetkov

  Videokamera predvaja videe v treh ločljivostih z zvokom. Drugi parametri so podobni nastavitvam fotoaparata in po želji lahko izklopite zvok. Kratki način traja približno 30 sekund, vendar obstaja funkcija za snemanje daljših posnetkov, odvisno od razpoložljivega pomnilnika.
  Kakovost videa ni nekaj posebnega, vendar je značilna za telefone s fotoaparati. V vsakem primeru lahko kamera posname le posnetke s hitrostjo 15 sličic na sekundo. Ker lahko video predvajalnik podpira videoposnetke s hitrostjo 30 sličic na sekundo, lahko videoposnetki z večjo ločljivostjo izgledajo zelo dobro.

  Prilagodite meni

  Vdelano programsko opremo Nokia 5610 lahko spremenite z različnimi ohranjevalniki zaslona, ​​animacijami, ozadji, temami in svetlobnimi učinki. Razvijalci so s pomočjo brezžičnega spletnega brskalnika WAP 2.0 prenesli dodatne parametre in še veliko več iz storitve T-Mobile T-zone. Igre vključujejo AMF Bowling Deluxe, Diner Dash 2 Surviving srednjo šolo, ples, plesno revolucijo in demo Guitar Hero III. Za nakup je treba kupiti polne različice.

  Uspešnost naprave

  Uporabniki v pregledih so ugotovili, da je bil signal mobilnega operaterja sorazmerno močan, včasih pa je prišlo do težav pri sprejemu na podzemni postaji in v globinistavbe Po drugi strani pa ni bilo nobenih statičnih ovir ali pa se je pojavila pri govorjenju hrupa. Gadget model je mednarodni telefon s štirimi pasovi (GSM 850/900/1800/1900), kar je bilo dolgo pričakovano izboljšanje v primerjavi s serijo Nokia 5310. Nokia je najprej napovedala, da bo 56120 podpiral omrežja 3G UMTS, ta različica pa je že delala na EDGE. .
  Pregledi kažejo, da so bili klici na zvočniku dovolj dobri. Kljub temu, da je zvočnik obrnjen proti zadnjemu delu telefona, je zagotovil izjemen zvok in jasnost. Uporabniki so lahko slišali pogovore, tudi če niso bili blizu telefona. Govorjenje o glasni komunikaciji na zelo hrupnih mestih je bilo prav tako jasno, vendar to ni nič nenavadnega za proizvajalca v smislu tehnologije. Klici na vključene slušalke so bili v istem vrstnem redu kot klici na napravi Bluetooth.

  Kakovost predvajanja

  Kakovost glasbe je bila v skladu z običajnimi standardi XpressMusic. Zunanji zvočnik je bil nadgrajen v primerjavi z 5310. Njegova prostornina je dovolj velika, da opozori na ulične mimoidoče. Ni presenetljivo, da zvočnik nima impresivne palete, ampak na splošno so bili lastniki zadovoljni. Slušalke, žične ali Bluetooth, bodo zagotovile najboljši vtis poslušanja posnetkov.

  Življenjska doba baterije

  V tem času je bila baterija Nokia 5610 prazna. Naprava je imela nazivno življenjsko dobo baterije 4 ure v načinu pogovora in do 10 dni v stanju pripravljenosti. Glede na opravljene preizkuse je bil povprečni čas pogovora 5 ur 46 minut.

  User Reviews and Summary

  Od trenutkaIzdaja telefon začel razpršiti po svetu v milijonih izvodov. Bilo je veliko mnenj o Nokia 5610 (otzyv) na omrežju. Uporabniki so modelu dali pristen interes. Lastniki tega telefona so opazili številne prednosti. Od glavnih, na podlagi pregledov, so uporabniki poudarili naslednje:
 • Kompaktne dimenzije in majhna teža.
 • Udoben sistem upravljanja z glasbo.
 • Svetel zaslon.
 • Elegantna zasnova in barvna shema.
 • Fotoaparat in podpora za aplikacije tretjih oseb.
 • ​​Pripombe lastnikov so imele tudi negativne točke pri uporabi naprave:
 • Zaslon drsnika je zdrsnil in zahteval zamenjavo vsakih nekaj let.
 • Zadnji pokrov je mehak.
 • Namestitev nezdružljive pomnilniške kartice.
 • Kljub prisotnosti negativnih trenutkov v delovanju, 5610 zavzema častno mesto med modeli, ki jih proizvaja Nokia, in je še vedno prepoznavna po vsem svetu.

  Sorodne publikacije