Nokia 300 Pregled: funkcije, prednosti in slabosti

Nokia Asha 300 - telefon, ki vam omogoča brskanje po e-pošti, družabnih omrežjih in brskanju po spletu. Proizvajalec ponuja možnost priključitve na 3G in zanesljivo montažo. Vendar pa je velika pomanjkljivost modela pomanjkanje Wi-Fi in počasi premikajoči se uporovni zaslon na dotik. Nokia Asha 300 sodi v paleto modelov začetnega razreda, ki ponuja funkcije, ki presegajo preproste klice in pošiljanje sporočil SMS. Sposobna podpora 3G, zaslonom na dotik in integriranim družabnim omrežjem, da bi prepričala potencialnega lastnika, da ne želi kupiti polnega pametnega telefona?


Design

En pogled na Asha 300 je dovolj, da se spomnite dobrih starih časov, ko so bili telefoni Nokia pravilni. Naprava ima monoblok oblike z zaobljenimi robovi, kar mu daje klasičen, a sodoben videz. Na desni strani naprave je nihanje volumna in gumb za zaklepanje, za katerega morate uporabiti napor. Če želite to narediti, morate uporabiti tudi nohte. Na hrbtni strani naprave je 5-milijona slikovnih pik kamero s fiksno ostrenje. Manjkajo bliskavica in sprednja kamera. Na splošno zbirka Nokia 300 spominja na stare modele proizvajalcev - telefon je dovolj čvrst, da preživi več kot en pad.


Možnosti pakiranja in povezljivosti

Komplet vključuje slušalke, polnilnik, pomnilniško kartico z 2 GB. Komunikator ima priključek micro-USB, kabel pa mora biti kupljen posebej. Poleg tegauporaba pomnilniške kartice je potrebna, ker je obseg notranjega trajnega pomnilnika omejen na 140 MB. Dostop do reže je odprt brez odstranitve akumulatorja, vendar vroča zamenjava ni mogoča, ker morate odstraniti zadnji pokrov. Reža za kartico SIM je pod baterijo. Na zgornji plošči so vrata za polnjenje, priključek za slušalke in priključek Micro-USB, ki se lahko poleg prenosa podatkov uporablja tudi za polnjenje telefona.

Značilnosti in zmogljivost

Tisti, ki iščejo poceni zamenjavo za svoj pametni telefon, bi morali iskati nekaj drugega, saj je Nokia 300 bolj kot tradicionalni telefon z dodatkom socialnega mreženja, e-pošte in dostopa do interneta. Te so nekoliko omejene, saj je dostop do omrežja mogoče doseči le prek mobilnih komunikacij. Vaša naprava ne podpira brezžične povezave Wi-Fi.
Zaslon komunikatorja je 24-palčni uporovni zaslon TFT z zaslonom na dotik z ločljivostjo 240 x 320 slikovnih pik. Z 1 GHz procesorjem, 128 MB RAM-a, lahko pričakujete, da bo vmesnik deloval hitro. Vendar je dejanski rezultat ravno nasprotno. Z zaslonom na dotik Nokia 300 je težko uporabljati telefon, kar uporabniku pogosto povzroča občutek frustracije. Bilo bi bolje, če bi Nokia nekoliko dvignila ceno, vendar bi zagotovila boljši zaslon na dotik. Navigacijska vrstica bi bila prav tako dober dodatek, saj bi lahko zamenjava z zaslonom na dotik postala preveč naporna.


Uporabniški vmesnik

Telefon deluje v OS OS40. Vmesnik je hiter, vendar ne strele, ki ga je mogoče najti v operacijskem sistemu. Domača stran je podobna C2-03 z enakim slogom ikon. Obstaja samo ena delovna stran, ki se uporablja največ. Po vklopu se uporabniku ponudi, da se premakne na zaslonu, da odklenete telefon. To vam daje občutek uporabe iPhone za revne. Uporabniški vmesnik je zelo preprost. Domači zaslon lahko konfigurirate s štirimi pripomočki. Lahko je kateri koli predmet po želji, od datuma in časa, ikon socialnih omrežij, klepeta in celo izbranih stikov. Ta rešitev je zelo priročna, saj omogoča dostop do najpogosteje uporabljenih funkcij neposredno z glavne strani. Za zagon aplikacij ali uporabo bližnjic do map lahko zaženete levo ali desno na zaslonu.
Ena glavnih pomanjkljivosti operacijskega sistema telefona Nokia 300 je pomanjkanje podpore za večopravilnost. Če želite skočiti iz ene aplikacije v drugo, morate popolnoma zapreti program. V ozadju se lahko predvaja samo glasba, toda ko pritisnete rdeč gumb, se tudi avdio predvajalnik izklopi. Da bi se temu izognili, morate iti do možnosti in označiti polje "Play Play".

Foto in video

Kamera s fiksnim fokusom z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih pik, brez bliskavice. Slike so zadovoljive, če svetlobni pogoji to dovoljujejo, vendar senzor ni sposoben natančno prikazati podrobnosti in barve objekta. Seveda telefon ne more nadomestiti kompaktnegafotoaparat, saj bodo slike v slabih svetlobnih pogojih zelo glasne. Vendar ima komunikator možnost naknadne obdelave slik. Posnetke lahko obračate, obrezujete, prilagodite svetlost in kontrast. Obstaja več možnosti za zabavo, kot so dodajanje okvirjev, sličic in besedila.
Kamera snema video z ločljivostjo VGA. Vendar ni primeren za domači video, saj njegova kakovost ni zelo visoka.

Sinhronizacija

Druga velika pomanjkljivost modela je nezmožnost sinhronizacije z Googlovimi stiki in preprosto vlečenje datoteke VCF, ki vsebuje vse stike, ne bo delovalo. Podatke morate izvoziti, jih sinhronizirati s programom Outlook Express in jih nato dodati v programsko opremo Nokia Suite za snemanje v napravo. To je boleč proces in najboljša rešitev bi bila preprosta integracija storitve Google Sync.

Priložnosti za komunikacijo

Mobilni telefon Nokia Asha 300 deluje dobro. Naprava podpira štiri GSM in 3G pasove z največjo hitrostjo HSDPA 102 Mb /s in HSUPA (2 Mb /s), zvok v dinamiki, pa tudi priložene slušalke, je čist. za vnos besedila na tričrkovno številsko tipkovnico na en sam gumb, pomanjkanje navigacijske vrstice pa nekoliko oteži uporabo telefona, vendar je odziv zaslona na dotik precej primeren.
Socialna omrežja so že dolgo najpomembnejši del sodobnega sveta, Nokia 300 pa jih dobro integrira. Obstajajo Facebook, Twitter in klepet, dostop do njih pa je preprost. Čeprav je zaslon zeloomogoča, da si ogledate posodobitve stanja in kratka sporočila. Navigacija ni zapletena - zaslon na dotik omogoča preprosto pomikanje po vsebini. Pregledovanje spletnih strani ne spremlja najboljšega občutka. Najprej, zaslon je zelo majhen in za branje besedila mora biti slika povečana. Če želite gledati spletni videoposnetek, morate biti zadovoljni s spletnim mestom YouTube, ker za to ni posebne aplikacije. Ker telefon ne podpira Wi-Fi, se uporablja mobilna povezava. Kjer je kakovost komunikacije zelo dobra, vse deluje zelo dobro. Hkrati je kakovost videa nizka, izgleda preveč zrnato in dolgočasno.

Namestite programsko opremo

na mobilni telefon Nokia Asha 300 in jo prenesite neposredno iz trgovine z aplikacijami Nokia ali z uporabo računalnika. Naprava je vnaprej nameščena z igro Angry Birds lite, toda majhen zaslon in uporovni zaslon na dotik vam ne omogočata, da bi dobili največ užitka, čeprav program deluje gladko in brez zamud.
Predvajalnik glasbe podpira standardni niz avdio formatov. Glasen zvočnik, dovolj zmogljiv in njegov zvok je dobre kakovosti, tako da je mogoče vključiti glasbo med prijatelji. Aplikacija bo samodejno izbrala naslovnico albuma in prikazala na zaslonu. Predvajalnik je opremljen s prednastavitvami 5-pasovnega grafičnega izenačevalnika in omogoča shranjevanje nastavitev po meri. Video predvajalnik podpira samo datoteke MP4 v ločljivosti SD. Vse druge formate bo treba pretvoriti. V tem primeru zvok ni vedno dosežento uspe Slika je rahlo popačena, morda zaradi vrste zaslona. Radio s podporo RDS je na voljo radijskih postaj. Nastavitve lahko vnesete tudi ročno in predvajate na zvočnik. V tem primeru je potrebno priključiti slušalko, saj služi kot antena.

Trajanje trajanja baterije

Ta funkcija Nokia 300 je zagotovo najmočnejša stran naprave. Model traja približno dva dni s povprečno uporabo klepeta, družabnih omrežij, telefonskih klicev in sporočil. Litij-ionska baterija z zmogljivostjo 1110 mag v testu intenzivne uporabe lahko zdrži 5 ur. Baterija traja 15 ur pogovora, 2 uri predvajanja videa in 3 ure poslušanja glasbe.

Zaključek

Telefon Nokia 300 je primeren za vse, ki potrebujejo dostop do elektronske pošte, brskanje po spletu in socialno mreženje. Komunikator ponuja 3G povezavo in zanesljivo montažo. Vendar pa je največja pomanjkljivost Nokia 300 zaslonski senzor in pomanjkanje Wi-Fi. Če so pričakovanja in potrebe višje, potem potrebujete pametni telefon, ki temelji na Androidu.

Sorodne publikacije