Modri ​​zaslon z napako kode SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED: vzroki in metode za rešitev težave

Deseta različica operacijskega sistema Windows, kot tudi njegov predhodnik, je zmožna izdati "smrtne zaslone" v najbolj neprimernih trenutkih. Eden najbolj resnih uporabnikovih glavobolov je bil SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_ HANDLED. O tem, kaj je in kako se z njo soočiti, in bo še naprej govorila. Takoj želim spodbuditi vse uporabnike: nič pomembnega pri nastanku BSoD s takšnim sporočilom. V bistvu je celoten problem v računalniški strojni opremi.

Kaj je neuspeh sistemov SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_ NOT_HANDLED?

Nekateri uporabniki trdijo, da videz zaslona s takšno kodo pomeni usodno napako v sistemu, ki v večini primerov lahko vodi do popolnega neuspeha. Nič takega!

Preprosto, z izdajo sporočila z izvorno kodo SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_ HANDLED, se zdi, da operacijski sistem signalizira nepričakovano napako. Razlogi za to so lahko kolikor želite. Na primer, izpadi električne energije so nepričakovano povzročili konflikt z voznikom (najpogosteje gre za grafične pospeševalnike ali zvok), nepooblaščen poskus dostopa do RAM-a, kršitev trdega diska itd.

Več vrst okvar

Na splošno, Koda SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED, ki jo uporabnik vidi na modrem zaslonu, je le splošni primer, ki opisuje težavo.
Da bi natančno ugotovili, kakšna vrsta okvare je nastala v tem trenutku, je treba natančno preučiti dodatni opis po kodi, ti status.Na primer, ACCESS_VIOLATION se nanaša na dostop do RAM-a, BREAKPOINT označuje, da sistem ne more dostopati do razhroščevalnika jedra. Poleg tega lahko najdete in označite v obliki posebnih digitalnih kombinacij vzorec 0x8 ali 0xFC9, ki prav tako ustrezajo različnim napakam in so lahko imena ustreznih gonilnikov. Ker pa se takšne situacije pojavljajo precej redko, ostanimo na najbolj tipičnih primerih.

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (Windows 10): težava z gonilnikom

Glavni problem je gonilnik naprav, ki niso združljive z operacijskim sistemom. Takoj po izdaji so to stanje opazili pri sistemu Windows 10, za katerega ustrezni gonilniki še niso bili razviti, zastarela ali popolnoma nova strojna oprema pa je povzročila konflikte. Zdi se, da je gonilnik nameščen, Windows je napravo prepoznal, vendar je sčasoma postal sistem »neprimeren«. To je pripeljalo (in vodi) do videza zaslona s kodo SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED.
Vendar je v tem primeru problem preprosto odpravljen. Če želite začeti, morate iz vsakega izmenljivega medija izvesti način obnovitve zagona, pojdite v razdelek Napredne možnosti in pokličite ukazno konzolo (običajno s kombinacijo tipk Shift + F10 ali prek elementa menija).
V ukazni mizi morate najprej zapisati ukaz bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy, nato zapustiti konzolo skozi izhodno linijo in uporabiti meni nadaljevanja in ponovnega zagona, da se zažene v varnem načinu (preden pritisnete F8 večkrat pred začetkom sistema) .

Prijava poteka pod administratorsko prijavo, nato pa se imenuje "Device Manager" (upravljalnik naprav) (lahko uporabite "Control Panel", skrbniški oddelek ali "Run" konzolo z linijo devmgmt.msc). Tu naprava izbere napako (v tem primeru grafično kartico) in v razdelku lastnosti, ki se kliče prek menija PCM, se gonilnik popolnoma izbriše. Nato se izvede ponovni zagon, po katerem bo sistem samodejno namestil nov gonilnik. Če imate težave, lahko samostojno namestite gonilnike za kartice Radeon in GeForce, z uporabo posebnih orodij ATI Catalyst in GeForce Experience. Podobna akcija velja tudi za vse druge naprave, ki so povzročile to napako.

Nastavitve in nastavitve BIOS-a

Problem je lahko tudi nastavitev parametrov primarnih V /I sistemov. To se nanaša zlasti na napačen nastavitveni način za krmilnike trdega diska SATA (SCSI /IDE).
Da bi se izognili ročni nastavitvi ročnih nastavitev, lahko preprosto izberete razdelek Ponastavi parametre (npr. Load BIOS Defaults ali Load Optimized Defaults), shranite spremembe (F10) in ponovno zaženite računalniški sistem.

Kaj še?

Na žalost je včasih treba zamenjati zrušitve RAM-a, odstraniti vse gonilnike, ki nimajo digitalnih podpisov, onemogočiti storitve Caching in Shadowing ali celo preobremeniti BIOS. Toda takšne situacije se pojavljajo redko in za najbolj razširjene pojave so zgoraj opisane metode v celoti sprejete.

Sorodne publikacije