Meizu M5S: Značilnosti in pregledi

Ni vsakomur potrebno vodilo z noro zmogljivostjo, elegantnimi kamerami, velikimi zasloni in napihnjenimi cenami. Proizvajalci lahko zdi čudno, vendar velika večina potencialnih kupcev kot navadne pametne telefone brez ekvokov. Za navadne ljudi je glavna stvar zanesljivost, oblikovanje in razpoložljivost potrebnih tehnologij za stabilno komunikacijo. Toda udobje ima tudi pomembno vlogo. To pomeni, da uporabniki potrebujejo pametne telefone proračunskega segmenta. Prej to razume kitajska družba Meizu. Na trgu je dobesedno preplavila poceni, a zmogljive in kakovostne pametne telefone. Ena od njih je relativno sveža Meizu M5S M612H. Njegove lastnosti so takšne, da lahko zlahka obidejo celo pripomočke drugih proizvajalcev. In kaj je to za podjetje, kot je Meizu? Od kod je prišla? Razumimo.


Zgodovina nastanka in uspeha podjetja Meizu

Podjetje Meizu je bilo ustanovljeno leta 2003. In potem se je imenovala družba z omejeno odgovornostjo. Kako, načeloma in zdaj. Leta 2003 se je proizvajalec ukvarjal z razvojem MP3 predvajalnikov. Toda na tem področju družba ni dosegla nobenega pomembnega uspeha, saj so ti pripomočki začeli hitro izgubljati popularnost. Ljudje so se začeli zanimati za univerzalne naprave, kot so pametni telefoni. Nato se je vodstvo podjetja odločilo, da bo preoblikovalo proizvodnjo. Prvi pametni telefon pod oznako Meizu je izšel leta 2008. Delal je na mobilni platformi iz družine Windows in podoben iPhone kot bolečino. Zaradi tega podjetjaprekinil izdajo te naprave. Ampak Meizu M5S 32GB in njegove značilnosti nikoli ne spominja na "iphone". In v tem boste kmalu prepričani.


Družba je sprva preizkusila svoje sile na domačem trgu. Na Kitajskem jim je uspelo. Delavska komunistična stranka je Meizu pametne telefone odnesla s polic po svojih nizkih cenah in odličnih zmogljivostih. Ko so se nebesne zadeve dobro premaknile, se je podjetje odločilo za vstop na evropski trg. Kaj je bilo narejeno leta 2011. V istem letu se je podjetje uradno pojavilo v Rusiji. Sprva nihče ni hotel kupiti naprave z neznano blagovno znamko. Toda radovednost je premagala previdnost. In po izvedbi prve stranke je prišel pravi "razcvet". Domoljubni ljubitelji mobilnih pripomočkov so dobesedno ponoreli na Meuse. Njegove naprave so se vsem zdele popolne. O Meizu M5S se zdi tudi. Značilnosti in pregledi se med seboj dopolnjujejo in se ne razlikujejo. To je eden tistih redkih primerov, ko je izjava proizvajalca popolnoma enaka dejanskemu stanju stvari.

Zasnova stroja. 1. del

Začnimo z videzom Meizu M5S. Značilnosti uporabljenega materiala za pozitivno obravnavo primera. To je lahka aluminijasta serija 7000, ki je bila podvržena razstreljevanju. Že ena od teh je naprava v segmentu proračuna. Noben znani tekmovalec se ne more pohvaliti z istim korpusom. Razen, očitno, vozi iz Xiaomi. Sprednja plošča je skoraj vsa zasedena z zaslonom, ki je prekrit z zaščitenim steklom z učinkom 25 D. Pod zaslonom se nahajamehanski ključ na dotik. Služi kot funkcija "Home" in "Back". Na sledilni ploščici je bil nameščen bralnik prstnih odtisov. Nad zaslonom - zvočnik, prednji fotomodul in senzorji osvetlitve in približevanja. Konfiguracija je načeloma standardna. Edina stvar, ki izstopa, je kakovost izvedbe. Vsi elementi se dobro prilegajo. Nikjer ni travnika.

Zasnova stroja. 2. del

Zdaj pa poglejmo zadnjo stran pripomočka. Prav tako je izdelan iz kovine, kar je dobro, saj modne steklene plošče niso praktične. Vrh leče je glavna kamera. Malo spodaj - bliskavica. In spodaj je logotip podjetja. To je vse. Resnično, čisto spartanska zasnova hrbtne plošče. V vseh barvnih oblikah (razen za črno) vidne plastične vložke na zemeljskih antenah. Toda v črni verziji se združijo v eno samo gama z zadevo. Torej izbira perfekcionistov - naprava črne barve. Mehanski gumbi se nahajajo na desni strani, reža pa je pod sim kartico na levi. Na spodnjem koncu najdemo zvočnik in priključek za priključitev polnilnika. Na vrhu je priključek 35 "jack" za slušalke. Ta zasnova je Meizu M5S. Značilnosti platforme strojne opreme je naslednji del našega pregleda.

Produktivnost "železa". 1. del

Kakšne so težave z zmogljivostjo Meizu M612H M5S 16GB? Značilnosti so sposobne zadovoljiti uporabnike? Tako misli. Naprava je opremljena z osemjedrnim 64-bitnim procesorjem MTK z maksimalno hitrostjo 13 gigahertzov. Za proračunNaredil bom več kot dovolj. RAM predstavlja tri-gigabajtni modul z energijsko varčno tehnologijo. Grafični del ustreza čipu Mali T720, ki v celoti podpira OpenGL in DirectX. Zahvaljujoč temu lahko celo sprožite nekaj iger na pametnem telefonu. Delali bodo dobro. Toda o zelo zahtevnih igračah jezik ne gre. Kljub temu pa takšni parametri omogočajo hitro, jasno in nemoteno delovanje naprave. Pri delu s pametnim telefonom ni bilo obešanja in zaviranja.

Produktivnost "železa". Del 2

Notranja zmogljivost shranjevanja je 32 gigabajtov. Obstajajo različice z 16 gigabajti vgrajenega spomina. Ponavadi so cenejši. Možno je tudi zamenjati eno od sedmih Micro SD kartic z zmogljivostjo do 128 gigabajtov. In potem bo spomin več. Podpora za omrežja LTE je še ena značilnost Meizu M5S. Značilnost komunikacijskega modula je, da zlahka obvladuje 4G omrežja zadnje generacije (Cat.6). Poleg tega je gadget opremljen z Wi-Fi oddajnikom, ki lahko deluje s frekvenco 5 gigahertov, hitrim Bluetooth adapterjem, dobro baterijo in srednje velikim fotoaparatom. Operacijski sistem uporablja Android 6.0 z različico Flyme 5 (ali 6 kot srečen).

Značilnosti zaslona

Zdaj pa preidimo na zaslon Meizu M5S 16 GB. Značilnosti prikazovalnika so prav tako značilne za srednji razred, ne pa tudi za proračunske modele. Sodite sami. Pametni telefon ima 52-palčni zaslon z zelo kakovostno matrico IPS. Koti gledanja - elegantni, barve -realno (vsako uro). Zaslon je opremljen z zaščitnim steklom in precej kakovostnim oleofobnim premazom, kar pa ni bilo pri prejšnjih modelih Meizuja. Na voljo je tudi zaščita proti bleščanju, ki vam omogoča udobno delo z napravo in na sončen dan. Ločljivost zaslona je 1280 x 720 slikovnih pik. Za proračunsko napravo je to dober rezultat. Malo verjetno je, da boste lahko z zaslonom HD našli začetni pripomoček. Še ena značilnost tega zaslona je povečana svetlost, ki prav tako igra pozitivno vlogo pri uporabi naprave na ulici. Za večino uporabnikov je to zelo pomemben vidik.

Firmware in OS

Pripomoček odpre Android OS različice 6.0. Sistem deluje na tem "železu", kar se pričakuje dobro. Vse skoraj leti. Lastniški vmesnik podjetja Flyme dodaja napravo izvirnosti. V bistvu je Flyme mešanica Samsungovega TouchWiz-a in EMUI-ja od Huawei. Ampak še vedno izgleda super. In to ne vpliva na delovanje pametnega telefona. Če imate različico s kitajsko firmware, je najbolje, da jo spremenite čim hitreje na globalno, ker v takih "sivih" napravah veliko težav s programsko opremo.

Življenjska doba baterije

Značilnosti pametnega telefona Meizu M5S v smislu trajanja baterije so prav tako prijetne. Naprava ima baterijo 3000 mAh. Tip baterije je litijev polimer. Nekateri ljudje mislijo, da je 3000 mAh izjemno majhno za napravo s takšnimi specifikacijami. Ampak to ni tako. Tukaj vsega ni v količini magije, temveč v stopnji optimizacije platforme strojne opreme in operacijskega sistema. In pri tem so inženirji Maise dosegli omamljanjeuspehov Pripomoček je povsem sposoben živeti nekaj dni pri običajni uporabi. Vendar to ni vse. Pametni telefon ima tehnologijo za hitro polnjenje mCharge. Omogoča polnjenje baterije naprave od 0 do 50 odstotkov v pol ure. Dober rezultat.

Mnenja lastnikov

Zdaj pa govorimo o mnenju lastnikov Meizu M5S. Funkcija telefona igra manjšo vlogo. Glavna stvar je, kako se gadget obnaša v realnem smislu. In vsi uporabniki, ki so kupili to napravo, se strinjajo, da se lastnosti proizvajalca ne razlikujejo od tistih, ki jih izdelujejo. Lastniki ugotavljajo, da pametni telefon deluje hitro, jasno in gladko, ima lep zaslon, dostojno kamero in odlično zmogljivost. In to je vse za odkrito smešen denar. Večini uporabnikov je všeč videz pametnega telefona. Niti en proizvajalec ni pustil proračunskega pametnega telefona v kovinskem ohišju in 25 D steklu. To je povsem drugačna raven. In ni nič nenavadnega glede dejstva, da se ta pametni telefon prodaja na norem tempu. Večina lastnikov prav tako navaja, da je življenjska doba baterije dovolj za uporabo pripomočka za dva dni. To je vsaj. Če se naprava redko dotakne, bo zlahka "živela" in štiri dni. In to je še en plus v karmi inženirjev v Meise.

Zaključek

Torej smo pogledali začetniški pametni telefon Meizu M5S 16 GB. Značilnosti njegove priljubljenosti za vse uporabnike, sodeč po ocenah. Vsi so zadovoljni s pripomočkom. Tukaj ni nič čudnega. Naprava je čedna, produktivna, ima vse funkcije sodobnega telefona inZanj je značilno povečano življenjsko dobo baterije. To ni le mobilna naprava, temveč sanje vsakega uporabnika. Poleg tega se denar za te sanje zahteva relativno majhna. Zakaj ne kupite.

Sorodne publikacije