LG 32LB561V TV: specifikacije, funkcije in pregledi

Brez televizije si mnogi danes ne predstavljajo življenja, saj je postal sestavni del skoraj vsakega stanovanja ali hiše. In to sploh ni stvar gledanja televizijskih oddaj. Sodobni televizorji ponujajo veliko širšo funkcionalnost, ki vam omogoča ogled datotek iz interneta, njihovo uporabo kot monitorje visoke ločljivosti, možnost, da uživate v priljubljenih filmih dobre kakovosti. Skoraj vse našteto lahko pripišemo poceni modelu LG 32LB561V. Uspela je osvojiti svoje mesto na trgu zaradi nizkih stroškov in široke funkcionalnosti.

Pozicioniranje modela

Ta TV lahko imenujemo resnično univerzalen. Primeren je za uporabo kot glavna plošča v hodniku. V prisotnosti prostega prostora se lahko namesti na kuhinjsko steno, da ima med kuhanjem lepo ozadje televizijskih programov. Prisotnost digitalnih vhodov nakazuje uporabo LG 32LB561V kot računalniškega monitorja. Vse to omogoča uporabniku, da izbere, kako želi uporabljati to napravo. Hkrati nič ne preprečuje kombiniranja več funkcij hkrati.


Glavne značilnosti

Glavni parameter vsake televizije je kakovost slike in velikost zaslona. Ta model lahko imenujemo klasičen - ima diagonalo 32 palcev, kar mnogi menijo, da je optimalnoza majhne sobe. Hkrati ima IPS matrico z ločljivostjo 1920 * 1080 slikovnih pik, kar kaže na visoko kakovost slike in gostoto slikovnih pik. Zaradi tega, tudi na kratki razdalji, bo pixelation praktično neopazen. Osvetlitev uporablja LED diode. LG 32LB561V je res proračun, vendar je dokaj napreden model. Ni potrebno obiti stranic in kotov gledanja, kar v tem modelu omogoča optimalno 178 stopinj v kateri koli smeri. Zahvaljujoč njim se slika ne izkrivlja do nepriznavanja, če jo je treba gledati, saj ni neposredno pred zaslonom. Sprememba hitrosti slikanja, enaka 100 Hz, zagotavlja visoko gladkost slike in odsotnost sunkov v dinamičnih trenutkih filmov.

Zvok

TV ima vgrajen zvočniški sistem z zmogljivostjo 20 vatov. Če to ni dovolj, lahko priključite dodatni ojačevalnik z zvočniki na dva načina. Prva je uporaba linearnega izhodnega signala, določenega priključka za slušalke. Če priključite kabel, se bodo vgrajeni zvočniki samodejno izklopili in ne bodo ovirali delovanja sistema zunanjih zvočnikov. Če obstaja želja po boljšem zvoku, kot ga lahko zagotovi linearni izhod, v tem primeru proizvajalec zagotovi možnost prenosa digitalnega avdio toka skozi optični kanal. Z ustreznim sprejemnikom se lahko uporablja za prenos zvoka v standardu 5.1. Ta trenutek je še posebej prijeten za navijačegledanje filmov v super kakovosti.

Možnosti povezovanja

Slike na televizorju LG 32LB561V lahko prenesete na več načinov. Dodatne konzole, predvajalniki DVD-jev ali tunerji so povezani s standardnim kablom RCA, ki se običajno imenuje "tulipani" ali "banane". Ta slika se ne prenaša v HD formatu in morda ni primerna za večino uporabnikov. Naprednejše naprave in konzole lahko priključite s kablom SCART. Sposoben je zagotavljati visoko kakovostno analogno oddajanje. Digitalni pripomočki, kot so računalnik, prenosni računalnik ali igralna konzola, so povezani s kabli HDMI. V tem primeru se kakovost slike ne izgubi. Televizor ima dva ustrezna priključka, ki ju je mogoče preklopiti z daljinskim upravljalnikom.

Videz

Proizvajalec je poskušal izdelati model, po eni strani praktičen in se prilegati notranjosti, po drugi strani pa je nepozaben in malce futurističen. Namesto klasične masivne noge v središču oblikovalcev je bilo odločeno, da se na robove zaslona postavita dve majhni opori. Tako je televizor LG 32LB561V postal trajnejši in zaščiten pred padci. Poleg tega je ta pristop dejansko prinesel nekaj novega v običajno zasnovo, ki pa je privabila nekatere kupce. Okvir okoli matrice ima majhno debelino in ne moti gledanja vsebine. Telo samo izgleda harmonično, kontrole so na priročnem mestu. Na hrbtni strani je pripravljen prostor za montažo na steno. Zanjegova uporaba lahko varno pritrdi televizor na način, ki ga je predvidel proizvajalec, ne da bi pri tem tvegali škodo.

Avtonomno delo

Kljub temu je to predvsem televizijski sprejemnik, ne monitor. Zato ima vgrajene kar tri tunerje za različne standarde. Značilnosti LG 32LB561V vključujejo sprejem DVB-T2 DVB-C in DVB-S2 DVB-T2 oddaj, kar pomeni, da lahko gledate digitalno zemeljsko televizijo brez potrebe po nakupu dodatne opreme v obliki zunanjih vgrajenih naprav.

Poleg tega lahko panel predvaja fotografije, glasbene in video datoteke, posnete na podatkovnem nosilcu USB. Lahko so tako flash diski kot zunanji trdi diski. Podpira AVI, MPEG4 DivX, JPEG WMA in MP3 formate.

Pozitivne povratne informacije o modelih

Za končno odločitev o nakupu te naprave morate prebrati preglede tistih uporabnikov, ki so že imeli možnost, da ga uporabljajo že nekaj časa. Med glavnimi prednostmi v odgovorih pogosto imenujemo:
 • Kvalitativno matrico. Uporaba IPS tehnologije in LED osvetlitev je dala bogato, realistično sliko z dobro barvno reprodukcijo.
 • Visoka hitrost osveževanja slike. Zahvaljujoč 100-herznemu prikazu slik je udobno gledanje filmskih prizorov, ni nobenih sunkov ali drugih izkrivljanj.
 • Dobra vrednost. To je ena izmed najbolj proračunskih možnosti, ki si jih lahko skoraj vsakdo privošči. Pomanjkanje funkcij SMART mu je pomagalo, kar mu je omogočilo znižanje cene LG 32LB561V na dostopno ceno.najmanj 14.000 rubljev.
 • Futuristična zasnova. Televizija mora biti ne le praktična, temveč tudi lepa in ta model se popolnoma ukvarja z nalogo.
 • Podpora za DVB-T2. Mnogi uporabniki so navdušeni, da se znebijo dodatnih sprejemnikov, in z veseljem preprosto povežejo anteno za gledanje HD kanalov.
 • Kljub temu, da ima seznam pozitivnih vidikov, ima model dve pomembni pomanjkljivosti.

  Negativni vidiki modela

  Prvi minus ni zelo živahna LED osvetlitev. Uporabniki pogosto opazijo, da lahko nepričakovano ne uspejo, na praznem mestu. Vendar pa se ta napaka ponavadi pojavi med garancijskim obdobjem, tako da lahko pričakujete njeno brezplačno odstranitev. Po ponovnem popravljanju osvetlitve ozadja LG 32LB561V se težava ponavadi ne pojavi. Drugi minus je "surovi" nadzor mnogih funkcij, pa tudi šibek procesor. Nekateri uporabniki opozarjajo, da se pri predvajanju nekaterih datotek s pogona lahko zgodi, da pride do zrušitev ali drugih neprijetnih trenutkov, iskanje pravega trenutka v filmu pa traja večnost.

  Zaključek

  Ta model je univerzalna rešitev. Če je proračun pritisnjen, lahko LG 32LB561V postane glavni TV. V nasprotnem primeru ga je najbolje kupiti za monitor ali pomožno televizijo v kuhinji ali koči.

  Sorodne publikacije