Kje v pralnem stroju kopati prah? Navodila za uporabo detergentov za perilo

Zdelo se je, da bi bilo lažje: napolnite vozilo v posodi za prah v pralnem stroju, zaženite program in naprava bo vse ostalo naredila. Toda tudi za tako preprosta dejanja obstajajo njene nianse. Najprej morate obravnavati vrste detergentov in označevanje na pladnju. In tudi za razumevanje, kaj je na splošno razlika med strojnim bobnom in posebnim predelkom za detergente.

Označevanje na pralnem prostoru

Posoda za prah je pladenj s tremi predelki. Za osnovno pranje se uporablja oddelek z oznako II ali B, odvisno od modela pralnega stroja. Za prejšnjo - oddelek I ali A in najmanjši predel z vzorcem cvetja za klimatsko napravo, škrob.


Kaj storiti, če ni označenih nobenih oddelkov?

Kje v pralnem stroju kopati prah, če je oznaka izbrisana? Ugotovite, kje je oddelek lahko vizualno. Običajno za osnovno pranje je več kot za prejšnje. Klimatske naprave je težko zamenjati. Če so zalivi enaki, bo pomagal sprožiti program. Glavna stvar - ne vključujejo prejšnji način. Na začetku programa morate odpreti kiveto in si ogledati, kateri oddelek služi vodo. On bo glavni.

Ročno pranje ali samodejni stroj?

Prvo vprašanje, ki se lahko pojavi pri izbiri sintetičnega detergenta: Kakšna je razlika med zalogo za ročni in pralni stroj? Zdi se, da je naslednji tržni potek prodajalcev, vendar ne,ne v tem primeru. Tudi navodila za pralni stroj "Indesit" kažejo, da lahko uporabite samo ustrezne detergente.


Dejstvo, da je za detergent za umivanje rok značilno veliko tvorjenje pene kot prašni razpršilnik. Prvič, velika količina pene postane nekaj podobnega vzglavniku za posteljnino, medtem ko se mora drgniti po stenah bobna. Posledično je kakovost pranja veliko slabša. Številne naprave v tem primeru preprosto izdajo napako in prenehajo delovati. Da bi izboljšali situacijo, je treba prisilno dokončati program pranja - izprazniti vodo. Nato znova zaženite program brez dodajanja pralne tekočine ali vklopite način izpiranja. Drugič, pena lahko prodre v notranjost pralnega stroja, kar bo povzročilo zlom. V vsakem primeru mora uporabnik spremljati količino denarja in jo uporabljati v skladu z navodili za pakiranje.

Raznolikost detergentov

Sodobni trg sintetičnih spojin za pranje spodnjega perila je precej raznolik:
 • Tekoči pripravki in geli imajo blažji učinek na tkanino. Dobro oprana, brez dodatnega izpiranja. Idealno za oblačila ali volnena oblačila. Bolje je uporabiti za programe do 40? Ni primerno za mastne madeže. Za razliko od običajnih sredstev je bolj primerno izmeriti zahtevano količino zalog s pomočjo dozirnika.
 • Kapsule. Isti gel, vendar zapečaten v kapsuli. V nasprotju z zgoraj navedenim, deluje bolje z madeži, priročnouporabiti Ena kapsula je dovolj za popolno obremenitev lopute. Količine potrebnih sredstev ni treba meriti. Ena od pomanjkljivosti je visoka cena. To je koristno, da ga uporabite le pri polni obremenitvi bobna, ker zaradi značilnosti embalaže kapsule ni mogoče dvakrat deliti.
 • Nefosfatno koncentrirane formulacije. Odlikujejo jih sestava, ki je blizu naravni, kolikor je to mogoče za gospodinjsko kemijo. V zadnjem času so priljubljeni pri ljudeh, ki gledajo svoje zdravje in mlade starše. Ne povzročajte alergij. Stroški so precej ekonomični, saj so koncentrirana skladišča.
 • Klimatske naprave. Uporablja se pri izpiranju perila. Postrežemo za različne namene: kot antistatik, dodamo aromo perila, zaščitimo barvo, zmehčamo perilo itd.
 • Kje je detergent učinkovitejši?

  S prihodom različnih vrst detergentov za pranje perila to vprašanje postaja vse bolj priljubljeno. Pravzaprav ni bistvene razlike v tem, kje je prah v pralnem stroju: v posebnem prostoru ali v bobnu samem. Vendar pa obstajajo tudi njihove nianse:
 • Tradicionalni praški. Kot je bilo že navedeno, morajo biti namenjeni avtomatskim pralnim strojem. Kje v pralnem stroju kopati prah, ni bistvene razlike. Kar je v bobnu, ki je v posebnem prostoru - kakovost pranja se ne spremeni. Nekateri programi sodobnih naprav predvidevajo postopno izpiranje prahu iz ustreznega predela. Zato bo nepravilno izveden. Izjema, če je pralni stroj dovolj star in neizpere celotno sestavo jedi. Potem je priporočljivo vstaviti orodje v boben skupaj s perilom. Ampak tukaj so njihove nianse. Če puder nalijete neposredno na temno stran, obstaja nevarnost, da se na njih pojavijo bele lise. Ker se granule po vlaženju s hladno vodo ne morejo popolnoma raztopiti in ostati na tkanini.
  Če se poškropi na stene rezervoarja, potem se del zrnc pred začetkom pranja odnese v kanalizacijo, ker lahko naprava najprej črpa vodo, ki ostane po prejšnjem ciklu. Zato je najbolje, da ga sejate v posebno prenosno posodo, namesto na perilo, da se izognete neželenim madežem na oblačilih. Nekateri proizvajalci dopolnjujejo izdelane pralne stroje. Toda tudi če se ne pojavijo v kompletu, lahko podoben dodatek kupite ločeno za majhne stroške. Najpogosteje imajo obliko majhne plastične steklenice s pokrovom, ki ima luknje. Prašek se vlije v kozarec, v procesu pranja pa se že v raztopljeni obliki pere skozi predelke.
 • Špatule in tribune. Pokriti jih je treba samo v glavnem predelu za pranje, saj je sestava teh sredstev precej agresivna in lahko poškoduje tkanino. Vendar pa nekateri proizvajalci priporočajo, da izdelek polijete neposredno na madež. Tukaj morate natančno prebrati navodila proizvajalca.
 • Koncentrirane organske spojine. Proizvajalci nefosfatnih pralnih praškov priporočajo, da jih polijete neposredno v boben pralnega stroja, ali pa uporabite posebne posode za njih in jih skupaj s perilom. Ker so dobro raztopljeni, lahkone boji se madežev na oblačilih.
 • Tekoče raztopine. Doslednost bo pomagala določiti, kje jih bolje izliti. Če je zdravilo precej redko, potem ni nobene razlike, kje jih uporabiti. Možno je, da ga vlijemo v poseben predel ali takoj z lanenim perilom. Če je konsistenca gosta (npr. V obliki gela), jo je bolje naliti v boben, ker se bo zaradi gostote počasi iztekla iz kivete in se bo zato med splakovanjem ali predenjem spuščala v perilo. Nekateri proizvajalci zaključijo pralne naprave s posebnim razpršilnikom, ki ga je treba politi v raztopino in jo položiti na perilo. Ta vrsta je v zadnjem času zelo priljubljena.
 • Tablete, kapsule. Postaviti jih je treba le v boben pralnega stroja. V pladnju niso popolnoma raztopljeni ali oprani. Navodilo za pralni stroj Indesit na primer opozarja uporabnike na morebitne posledice nepravilne uporabe detergentov za perilo.
 • Zaključek

  Ko boste obravnavali glavna vprašanja o tem, kje v pralni stroj priti prašek in druge detergente za perilo, in kakšne so njihove značilnosti, boste bolje usmerjeni v velik izbor gospodinjske kemije. Sintetično sestavo za pranje je treba izbrati glede na vrsto tkanine in namen (za odrasla ali otroška oblačila). Doziranje v vsakem posameznem tipu. Pred uporabo je pomembno, da natančno preberete priporočila na embalaži.

  Sorodne publikacije