Kje so datoteke gostiteljev stacionarnih in mobilnih sistemov in kaj se ta komponenta ujema?

Ni vse, toda veliko ljudi je slišalo, da imajo Windows-gostitelji datoteko hosts. Kjer se nahaja ta komponenta in kakšne ukrepe je mogoče storiti z njo (če je mogoče), se bodo še naprej prikazovali. Da pa bi razumeli celotno bistvo obravnavanega vprašanja, je treba najprej ugotoviti, kaj element potrebuje v tem sistemu in kakšno obremenitev ima.

Kje je datoteka gostiteljev in kaj je to?

Začnimo, morda, od samega mesta tega sistemskega objekta, a šele nato se obrnemo na premislek o tem, za kaj je odgovoren.
Datoteko lahko najdete zelo enostavno, če uporabljate mapo z mapo System32 v operacijskem sistemu s prehodom najprej v mapo Gonilniki, nato pa v itd. Veliko uporabnikov pa ugotavlja, da ni programa za urejanje (prikaže se običajna bela ikona), kar pomeni, da ga ne more odpreti neki privzeti glavni program.


Kako ga odpreti, poglejmo malo kasneje in poglejmo, za kaj je ta objekt potreben (lahko ga najdemo s pomočjo parametra% menija menija programa. V standardni različici služi za pretvorbo konverzije v imena domen odprtih strani brskalnik v digitalni kombinaciji, kot se dogaja na ravni strežnikov DNS, vendar je privlačnost na ta način višja na ravni lokalnega gostitelja, ko se prvi preveri točno lokalni naslovRačunalnik (12700.1) določi zmožnost dostopa do interneta kot takega in šele nato preusmeri na vir, katerega naslov je uporabnik vnesel v internetni brskalnik.

Načela za preverjanje domenskih imen

Kje so gostitelji datotek v sistemu Windows, so bili razvrščeni. Zdaj morate razmisliti o nekaterih osnovnih načelih, ki se uporabljajo za preusmerjanje. Bistvo tega je, da samo ena kontrola, ki jo vsebuje glavna datoteka, ni omejena na primer. Pravzaprav identifikacija ni samo preoblikovanje domenskih imen z uporabo DNS, temveč tudi preverjanje predpomnilnika DNS in določanje razpoložljivosti zahtevanega vira na internetu. Z drugimi besedami, če ni na seznamu, bo zahteva preusmerjena na drug strežnik, vendar le, če je vključen DHCP odjemalec.

Katere informacije so v spisu?

Glede na to, kje je datoteka z gostitelji v sistemu Windows 10, tukaj ne bi smelo biti nobenih težav - tj. Če pogledate standardno vsebino besedilne datoteke, obstaja nekaj posebnih navodil za operacijski sistem operacijskega sistema ali pa v brskalniku ni odprtih strani. Glavni parametri se nanašajo na prepovedi samodejne preusmeritve na določene vire, naslov ali imena, ki so napisana za vrstico "# :: 1 localhost".
Vsi naslovi, ki so vstavljeni po tem, so blokirani za dostop na sistemski ravni, kot ga pogosto uporabljajo virusi (datoteka gostiteljev je nagnjena k vplivu). Vendar lahko predvidevamo drugačno situacijo. Na primer, uporabnik je namestil nekaj programske opremez uporabo crack (hacking) ali prej registriranega ključa ali licence. Program bo takoj stopil v stik z ustreznim sredstvom razvijalca za njihovo preverjanje. Onemogočanje dostopa do interneta ne bo imelo učinka, ker se bo ob ponovnem aktiviranju samodejno prikazal zadetek. Tako mora biti vir blokiran, kar se izvede z vnosom ustreznega naslova v besedilni del datoteke gostitelja.

Kako odpreti datoteko za urejanje?

Toda kako ga odprete za spremembe, če datoteka sama nima podaljška? V bistvu gre za dokument z navadnim besedilom, ki ga lahko urejate v standardnem beležnici. Toda tudi preko PCM z izbiro ustrezne aplikacije, shranite spremembe ne bo delovalo, vsak uporabnik vsaj trikrat administrator.
V tem primeru morate najprej zagnati "Notepad" s pravicami administratorja in šele nato odpreti želeno datoteko z uporabo menija datotek ali kombinacijo Ctrl + O z izbiro lokacije izvirne komponente. Po tem, za razliko od običajnega načina urejanja, bo shranjevanje sprememb z vnesenimi naslovi za blokiranje običajna kombinacija Ctrl + S, čeprav razširitev te komponente sploh ni določena. Poleg tega je treba v vprašanju, kje se nahaja datoteka gostitelja v operacijskem sistemu Windows 7 in kako jo urejati, upoštevati tudi trenutek, ko boste morda morali najprej kopirati izvirni predmet na drugo mesto (na primer, ga postaviti na namizje), Od tam shranite spremembe, jih kopirajte v izvirniklokacijo in sprejmite ponudbo za zamenjavo želenega objekta z novo.

Kje je datoteka gostiteljev na Androidu?

Zdaj pa nekaj besed o mobilnih sistemih. Kje je datoteka gostitelji v Windows, mislim, da je že jasno. Kot za podobno komponento v mobilnem sistemu, se nahaja v končnem imeniku sistemske mape sistema.
To je samo za prikaz in dostop do urejanja brez korenskih pravic ni mogoč. Zato, če morate to narediti, najprej preusmerite napravo (na primer s programom Kingo Root, ki je najprej nameščen na fiksnem računalniškem terminalu ali prenosnem računalniku in po priključitvi mobilne naprave namestite ustrezen gonilnik za uporabo pravic za superpolzovitelje).
Dejanja vsebine datoteke se praktično ne razlikujejo od dejanj, opisanih za sisteme Windows.

Povzetek

V tej razpravi se lahko zaključi vprašanje, kje se lahko datoteka gostiteljice datotek v različnih sistemih zaključi. Dodati je še treba, da se spremembe vsebine te komponente sistema priporočajo le v skrajnih primerih in samo, če je to potrebno za delo programov, ki zahtevajo stalno dovoljenje. V vseh drugih primerih je najbolje, da se ne dotaknete nastavitve datoteke. In enako z nepravilno urejanje dostopa do interneta, se lahko znebite tega sploh.

Sorodne publikacije