Kako ugotoviti, ali je paket prispel: načini, nianse

Verjetno je vsakdo vsaj enkrat v življenju doživel razburljiv in prijeten občutek, ko je od oddaljenega sorodnika ali prijatelja odprl paket, ali pa je od spletne trgovine prejel dolgo pričakovano naročilo. In kako nadležno je, ko dolgo pričakovani tovor na poti do vas "zaljubljen" na različnih točkah razvrščanja Mail of Russia! Na žalost mnogi uporabniki poštnih storitev sploh niso v pravilih, zaradi katerih pogosto pride do neprijetnih situacij, v katerih oseba ne ve, kako jo pravilno razumeti. Analiziramo informacije skupaj.

Vi ste pošiljatelj

Pri pošiljanju pošiljke, na kateri koli pošti (ne samo v Rusiji), se odhodu dodeli edinstvena koda sledi, ki ji sledi nadaljnja obdelava in registracija. Ta koda za pošiljanje se spremlja.


Ta oznaka je vedno navedena v čeku za plačilo parcele. Zato, če želite biti prepričani, da se pošiljatelju ne zgodi nič, vedno preverite ali bolje posnemite sliko. Torej ste poslali paket, ki je prejel ček in videl kodo sledi. Kaj sledi? Kako naj vem, da je parcela prispela? Obstajajo naslednje možnosti:
 • Nato pojdite na uradno poštno stran russianpost.ru in poiščite polje "Track" in vnesite kodo sledi iz čeka (če koda sledi vsebuje črke, jih vnesite tudi brez presledkov). . Tukaj lahko spremljate paket. Takoj, ko vidite status "Prihod na kraj dostave", lahko o tem obvestite naslovnikada je njegova pošiljka prispela na pošto.
 • Poleg tega prejemnik ugotovi, da paket prispe in čaka, pri čemer uporabi sporočilo, da ga mora poštar poslati v poštni predal dan po prihodu paketa. Ali pa, če sledite odhodu in obvestite naslovnika o prihodu, preden je poštar prinesel sporočilo, bo potrebno, da zaposleni v oddelku s kodo proge kličejo in obvestijo, da bi radi vedeli, ali je paket prispel.
 • Reševanje problemov, če ste pošiljatelj

  Če nenadoma opazite, da se je parcela začela "sprehajati" na razvrstitvenih točkah in ne želi iti na vaš cilj, je priporočljivo, da obiščete katerokoli pošto v Rusiji s čekom in zahteva obrazec za izpolnjevanje vloge za preiskavo. Ko izpolnite obrazec, mu pošljete poštno službo, mora odstraniti kopijo potrdila in potrditi izjavo z žigom in podpisom, potem pa prekiniti koren aplikacij in vam dati.


  V skladu s pravili je rok za obravnavo takih zahtevkov dva meseca, vendar se praviloma preiskava začne prej in parcele se hitro preusmerijo na pravi naslov. Podobne napake pri premikanju predmetov na različnih sortirnih mestih so povezane z nepopolnim avtomatizacijskim sistemom: v nekaterih razvrščenih točkah se paketi in druge pošiljke obdelujejo s stroji, ki berejo kodo sledi iz lupine tovora in izberejo smer. Naslednja točka razvrščanja pa priznava, da je pošiljka prišlaNapačno jih preusmerijo. Po vložitvi prošnje za iskanje, ruski poštni inšpektorji izdajo odredbo za preklic avtomatske obdelave pošiljke in jo ročno preusmerijo.

  Vi ste prejemnik

  Tuje spletne strani spletnih trgovin privlačijo kupce po privlačnih cenah in nenavadnem izboru. Predstavljajte si, da ste prejemnik. Kako biti? Kako naj vem, da je parcela prispela? Najprej vprašajte, ali želite poslati isto kodo sledi. Ruske kode oznak so sestavljene iz 14 številk, mednarodnih - štirih črk in devetih števk (dve latinski črki na začetku kode poti, 9 številk, dve črki na koncu, ki označujeta poštno številko države pošiljateljice). Zdaj, tako kot, pojdite na uradno poštno stran Rusije in sledite svojemu odhodu. Vedno preverite pri pošiljatelju vnaprej, parcela pa se bo spremljala zunaj države, saj obstaja več vrst pošiljk: preproste in priporočene. Parcele a priori prihajajo s kodo sledi, ki jo je mogoče slediti po vsem svetu, vendar so majhni paketi, ki pakirajo blago prodajalcev iz Aliexpress in podobnih spletnih trgovin, preprosti in priporočljivi. Enostavno ni mogoče slediti na ozemlju Rusije, in če vas odhod ne doseže, ga ne bo mogel najti.

  Reševanje problemov, če ste prejemnik

  Predstavljamo si, da pričakujete paket od Združenih držav. Vidiš, da se je ustavila na carini, in teden dni se ni premaknila. V tem primeru obstajata dve možnosti:
 • Prosite pošiljatelja, naj v svojopošta (če je paket "obtičal" na ozemlju svoje države).
 • Prosite pošiljatelja, naj pošlje fotografijo čeka paketu, da lahko odidejo in napišejo vlogo za iskanje. Če potrdilo o prejemu potrditvene fotografije ni možno ali ni v povezavi s pošiljateljem, bo vloga za želeno pisno izrecno zavrnila.
 • Kako ugotoviti, ali je paket prispel?

  Nekaj ​​načinov, kako izvedeti lokacijo poštnega oddelka parcele. Oglejmo si jih:
 • Uporabite storitev sledenja na uradni strani ruske pošte, ki je bila omenjena zgoraj.
 • Dostopajte do svoje poštne številke in prosite osebje, da ugotovi, ali je paket prispel. Mesto odhoda si lahko ogledajo tudi na enak način, kot je navedeno v odstavku 1.
 • Pošiljatelj lahko ob pošiljanju zahteva dodatno storitev SMS. Ta storitev je vredna 10 rubljev, velja samo za odhode v Rusiji. Navedite prejemnikovo telefonsko številko in, ko odprete pošiljko v pisarno, bo SMS poslan na določeno številko s sporočilom o številki skladbe in številko oddelka, kjer je paket prispel.
 • Počakajte na sporočilo, ki ga poštar pošlje v poštni nabiralnik.
 • Zaključek

  Pri pošiljanju in prejemanju paketov s pomočjo Pošte Rusije ni nič zapletenega, vedno glavna stvar - voditi potrdilo, saj je to glavni dokaz, da imate pravico vedeti, kaj je "usoda" vašega odhoda. Če poznate ta preprosta pravila, dobite in pošljiteparcele bodo le veselje.

  Sorodne publikacije