Kako razumeti, da je iPhone popolnoma napolnjen?

Veselje pri nakupu iphone pogosto spremljajo različne težave in neprijetnosti uporabe pripomočka. Dejstvo je, da se ta naprava zelo razlikuje od vseh drugih modelov pametnih telefonov. Če v procesu uporabe vse pride do avtomatizma, potem v prvih dneh celo dal telefon na dajatev ni vse ven. V članku boste našli informacije o niansah za polnjenje in kako razumeti, da se iphone zaračunava.

Kako se zaračuna?

Izdelovalec naprave priporoča uporabo originalne ali proizvajalčeve dodatne opreme za mobilno napravo. Če želite dati telefon na račun, je to možno na naslednji način:
 • pripomoček je povezan s kablom USB prek ustreznega priključka, ki se nahaja na dnu zaslona;
 • Prosti konec se priključi na adapter za električno vtičnico, računalnik ali drugo ustrezno opremo (priklopna postaja, pesto itd.).
 • Ko je kabel priključen, bo uporabnik opazil, da se je polnjenje začelo. Naučite se razumeti, da je iphone poln, če preberete spodnje informacije.


  Znaki postopka polnjenja

  Določitev postopka zaračunavanja se lahko izvede iz dveh razlogov. Vsak od njih je zabeležen v različnih situacijah, ko je iphone vklopljen ali izklopljen:
 • Pametni telefon je v stanju pripravljenosti. V trenutku priključitve kabla zaslišite karakteristični signal, ki signalizira začetek polnjenja. Če je naprava v tihem načinu, se bo uporabnik počutilkratkotrajne vibracije. Na zaslonu poleg ikone baterije se prikaže bliskavica. Kako razumeti, da je bil iphone zaračunan? Ko je postopek končan, bo slika z zadrgo izginila.
 • Pametni telefon je v stanju izklopa. Tukaj gre proces nekoliko drugače. Če je naprava popolnoma izpraznjena, prvih 15-20 minut, ne zagotavlja nikakršnih znakov delovanja. Uporabniki bi morali vedeti, da to ni okvara - ni vam treba večkrat poskusiti priključiti polnilnega kabla. Ob koncu tega časa se na zaslonu prikaže prazna slika baterije z rdečo črto, ki označuje najnižjo raven napolnjenosti. Če naprava občasno utripa, je v normalnih mejah. Ko se baterija napolni, se slika obarva zeleno.
 • V nastavitvah "iphone" je funkcija prikazovanja ravni zaračunavanja v odstotkih. Če je nameščen, razumeti, da je iphone zaračuna na 100 odstotkov je mogoče razumeti z ustreznim kazalnik. Na spodnji fotografiji lahko vidite, da je zmogljivost baterije 40%. Vidite lahko tudi ikono strele, ki označuje potrebo po povezavi naprave z omrežjem.


  Kako razumeti, da se pametni telefon polni?

  Če je mobilna naprava zaklenjena, se pri polnjenju na sredino zaslona pojavi velika slika baterije. Čez nekaj časa, ko pritisnete gumb Domov, lahko vidite, da se je zeleni del ikone baterije povečal, tako da se iPhone polni. Če je pametni telefon popolnoma prazen, se zgodi, da zaslon takoj utripase izprazni prazna baterija ali kabel USB, se po določenem času običajno vključi. Če zaslon ostane črn, tudi čez nekaj časa, se nič ne zgodi, kar pomeni, da je prišlo do napake v polnilniku ali samem pripomočku.

  Zakaj se iphone ne polni?

  Za to obstaja veliko razlogov, nekatere od njih lahko enostavno odpravite sami:
 • Razsvetljava vrat je umazana. Tudi prisotnost primera ne more zaščititi pametnega telefona pred onesnaževanjem. Nosite ga v žepu, vrečki ali brezskrbnem odnosu, kar prispeva k kopičenju prahu in tujih delcev v odprtinah. Sčasoma se pri priključitvi kabla naprava napolni ali nestabilna. Če želite odpraviti težavo, morate vzeti zobotrebo in previdno očistite vtič z umazanijo in prahom. Potem vrata pihajo in ponovno vstavijo kabel.
 • Težave s polnilnikom. Pri dolgotrajni uporabi polnilnika bo neizogibno prišlo do izpada. Če želite preveriti, se naprava poveže z drugim kablom polnilnika, če se iphone začne polniti, je vse v kablu. Zamenjava bo rešila težavo.
 • Težava z vrati USB. Veliko uporabnikov se uporablja za polnjenje pametnega telefona v avtomobilu ali na delovnem mestu neposredno iz računalnika. Če se naprava tako ne polni, se med polnjenjem iz omrežja problem priključi na vrata USB v napravi ali računalniku. V nekaterih primerih pomaga namestiti gonilnike.
 • Napaka komponent iphone. Tudi najbolj kakovostna naprava vmed delovanjem in pod vplivom časa deluje slabše: toplo je, se hitro izprazni, počasi se polni in tako naprej. Da bi ugotovili vzrok okvare, mora biti pametni telefon napoten v servisni center, običajno po zamenjavi tega ali tistega detajla.
 • Zakaj obstaja sporočilo "Brez polnjenja" ali pripomoček ni podprt

  Če ne razumete, da je iphone z iOS 10 popolnoma napolnjen in vidite v pojavnem oknu sporočilo "Brez polnjenja", to pomeni pomanjkanje moči polnilnika naprave ali vrata USB za polnjenje iPhonea. Računalniki z malo napajanja ne morejo zagotoviti popolnega polnjenja pametnega telefona prek kabla USB. Dodatki, ki niso kupljeni pri uradnem proizvajalcu, prav tako pogosto povzročajo to težavo.
  Če poskus napajanja naprave spremlja sporočilo, da pripomoček ni podprt, je lahko vzrok:
 • Poškodba vrat za polnilni kabel ali njegovo onesnaženje.
 • Okvara USB kabla.
 • Polnilnik ni certificiran.
 • Tukaj lahko sklepamo, da je za izogibanje prihodnjim situacijam in drugim težavam, ki vplivajo na delo telefona, treba uporabiti originalne dodatke.

  Kako razumeti, da je pametni telefon napolnjen?

  Da bi razumeli, da je iphone z iOS 11 popolnoma napolnjen, morate po odklepanju pripomočka paziti na zaslon. Ko se naprava polni, se na zaslonu za trenutek prikaže sporočilo "100% polnjenje". Pogosto uporabniki preskočijo sporočila in ne vedo. Potrebno jepustite pametni telefon priključen v vtičnico. Da ne boste zamudili sporočila, morate nastaviti ustrezne nastavitve baterije: polnjenje je prikazano v odstotnih ekvivalentih. V drugih primerih se bo baterija prikazala zeleno. Torej lahko razumete, da je bil iphone napolnjen. V različnih različicah operacijskega sistema iOS je sporočilo o dokončanju polnjenja lahko drugačno, vendar je v vsakem primeru ikona polne baterije prikazana v desnem kotu zaslona.

  Sorodne publikacije