Kako posodobiti "iPhone 6": potreba po nadgradnjah, enostavnih metodah, navodilih

Z izdajo nove generacije pametnih telefonov je praviloma posodobljen operacijski sistem, ki se razvija v luči sodobne tehnologije in potreb uporabnikov. Vendar to ne pomeni, da je nujno treba zamenjati mobilno napravo, dovolj je, da jo prepišemo na najnovejšo različico. V članku bomo preučili, kako nadgraditi "AIFON-6" in kakšne težave lahko naleti uporabnik.

Potreba po nadgradnji

Lastniki sodobnih modelov telefonov vedo, da je za vsak pripomoček dobro delo, je treba občasno posodobiti. Na zadnji svetovni konferenci je Apple predstavil najnovejšo programsko opremo za svoje mobilne telefone - iOS 12. Čeprav je večja pozornost posvečena fleksibilnosti operacijskega sistema in hitrosti, je sposobna integrirati številne nove funkcije in aplikacije, poleg tega pa so na voljo. za prejšnje različice iphone od 5S modelov.


Po več mesecih javnega testiranja je sprostitev iOS 12 popolna in pripravljena za prenos. Najnovejši modeli iPhone bodo na voljo za prodajo s tem operacijskim sistemom, vendar lastniki starejših različic, vključno s šestimi modeli, postavljajo vprašanja, posodabljajo "iPhone 6" in kako bodo vplivali na delovanje naprave.

Preverite združljivost. Najpreprostejši način za nadgradnjo

Za začetek se prepričajte, da vaša naprava podpira operacijski sistem zadnje generacije innato se odločite, ali boste nadgradili "iphone-6". Tako kot različica, ki je bila izdana pred iOS 12, so združljivi le s 64-bitnimi mobilnimi telefoni. Kar pomeni, da 32-bitni, na primer "iphone-5", v skladu s specifikacijami, ne bo sprožil te posodobitve. Za modele iOS 5 je na voljo platforma iOS 12, vendar ne deluje najbolje. Ampak, ker je generacija "iphone-6" namestitev najnovejše različice je povsem mogoče.


Prenesite in namestite programsko opremo na več načinov. Najenostavnejši od njih vam omogoča shranjevanje podatkov in ne zahteva veliko truda. V ta namen poiščemo in odpremo zavihek »Nastavitve« v aplikacijah naprave, nato kliknemo »Splošno« in izberemo »Posodobitev programske opreme«. Če je za telefon na voljo nova različica, se prikaže kot iOS 12. Postopek začnite z uporabo zaslonskih pozivov, sam program pa se bo zagnal in namestil na napravo. Trenutno morate samo počakati in ne izklopiti naprave, ne prekiniti namestitve. Uporabniku je na voljo tudi možnost zapoznele posodobitve. Oseba lahko izbere, kdaj bo sistem samodejno namestil vdelano programsko opremo.

Posodabljanje prek računalnika

"iPhone 6" lahko nadgradite s programom, ki je nameščen v računalniku. To naredite tako:
 • Naprava je povezana z računalnikom s kablom za osvetlitev ali USB-C.
 • Na zaslonu se prikaže funkcija "Odkleni iPhone za dodatno opremo".
 • Dejanje se izvede z identifikatorjem na dotik ali z vnosom kodedostop
 • Če je naprava prvič priključena na ta računalnik, morate dovoliti dostop do podatkov in slediti pozivom na telefonu in računalniku, da dokončate posodobitev.
 • Sinhronizirajte z iTunes in spremenite vdelano programsko opremo.
 • Prenos datoteke IPSW

  Če je najlažji način za nadgradnjo telefona na iOS 12 zagon programske opreme prek nastavitev, obstaja še ena učinkovita metoda - prenos datoteke IPSW. Datoteko lahko namestite v telefon prek iTunes in je razvrščena kot Golden Master. Da bi odgovorili na vprašanje, ali je na ta način mogoče posodobiti "iPhone-6", je vredno razmisliti, kaj je Golden Master.
  Golden Master (GM) je beta različica, razvita za pogone iOS. Uporabnikom omogoča poročanje o težavah, ki vplivajo na najnovejšo različico operacijskega sistema. Razvijalcem omogoča, da zaznajo in popravijo napake, da jih popravijo do končne izdaje. Sprva se je izkazalo, da se zbirka Golden Master ne razlikuje od končne različice, ki se bo pojavila kasneje. Zato namestitev posodobitev "AIFON-6" ne vpliva na kakovost naprave. Datoteko IPSW morate prenesti glede na model telefona. Vredno je, da vas opomnimo, da je prenos datotek neposredno iz Appleovih strežnikov varnejši. Samo s tem je zagotovljena varnost in varnost naprave. Ko prenesete datoteko v računalnik, se mobilna naprava poveže z iTunes in z uporabo prenesenega IPSW nadgradi vdelano programsko opremo v različico iOS 12.

  Varnostno kopiranje prek Aiklauda

  Pred posodabljanjem AIFON-6 strokovnjaki svetujejo, da se zagotovi varnostno kopiranje. To bo pomagalo Aiklaudu. Ko se iTunes poveže z ikono iphone, morate klikniti nanj in se prepričati, da je odprt način "Povzetek". Podatke lahko kopirate z iCloud. Če želite shraniti podatke o dejavnosti in uspešnosti, priporočamo uporabo šifrirane možnosti. Pred posodabljanjem mobilne naprave potrebujete 6 modelov za varnostno kopiranje prek Aiklauda. Naredite to na naslednji način:
 • Mobilna naprava se poveže z razpoložljivim omrežjem Wi-Fi.
 • Odpre se zavihek Nastavitve, nato izbere ime in klikne vrstico Aiklaud. Če uporabljate iOS10 ali starejšo različico, se pomaknite navzdol po menijih in izberite ustrezno ikono.
 • Aktivirajte iCloud ali Backup.
 • Nato vrnite «Nazaj».
 • Da bi zagotovili, da je varnostna kopija končana, odprejo ikono Nastavitve, izberejo njeno ime in preklopijo na Aiklaud, nato pa v "Upravitelju skladišča" izberejo svojo mobilno napravo na seznamu.

  Sync in update iTunes

  Kako nadgraditi iOS na iPhone 6 preko programa? Oglejmo si podrobneje zaporedje dejanj:
 • Ko je iphone povezan z računalnikom, naj se iTunes zažene samodejno, če pa ne, se bo aktiviral ročno.
 • Najprej je pomembno zagotoviti, da iTunes prenese najnovejšo različico programske opreme. Zato se preveri v zavihku »Posodobitve« v Macih ali v »Preveri za posodobitve« v meniju iTunes za Windows.
 • Če takšnih funkcij ni, morate preveriti, ali so na voljo posodobitve Microsoftove trgovine. Nato se morate prijaviti ali ustvariti račun pri Appleu.
 • Če želite nadaljevati posodabljanje, držite tipko Option na računalniku Mac ali Shift v sistemu Windows.
 • Po tem se na zaslonu iTunes prikaže funkcija "Posodobi" ali "Preveri posodobitve".
 • Izberite preneseno sliko IPSW in kliknite "Odpri".
 • Po zaključku posodobitve bo program samodejno ponovno zagnal iPhone.
 • Posodobitve z uporabo obnovitvenega načina in DFU

  Uporaba teh metod se dogaja na enak način kot delo z iTunes. Vendar pa zahteva daljše časovno obdobje, saj morate najprej vnesti napravo v enega od teh načinov. Kako posodobiti "iPhone 6" v tem primeru? To storite na naslednji način:

 • Telefon je vnesen v obnovitvenem načinu ali DFU.
 • Napravo priključite na prenosni računalnik ali računalnik s kablom USB.
 • Zažene iTunes, ki samodejno zazna iphone v načinu za obnovitev.
 • Odprite datoteko vdelane programske opreme.
 • Pričakujte, ko je postopek končan. Potem bo sam program vse naredil samodejno.
 • Posodabljanje prek povezave Wi-Fi

  Uporaba te metode je najprimernejša, saj ne zahteva povezave z računalnikom. Če želite posodobiti »iPhone 6«, sledite naslednjim navodilom:
 • Prijavite se v jezičku Nastavitve v mobilni napravi inKliknite vrstico "Posodobi".
 • Izberite »Prenesi« in »Namesti«, če vas program pozove, da sprejmete sistemske pogoje, se morate strinjati in počakati na zaključek postopka nadgradnje.
 • Opozoriti je treba, da bo pri nizki ravni signala operacija bodisi podaljšana ali zapoznela, bodisi ne bo naložena. Po tem načinu posodobitve bodo vse informacije v telefonu shranjene in to ne bo vplivalo na datoteko. V tem primeru je za zaklenjene telefone takšna posodobitev zelo priporočljiva.

  Težave in napaka 53

  V večini primerov je ponavljanje utripanja mobilnih naprav enostavno in posodobljena različica »iPhone 6« deluje brez cenzure. Ampak včasih uporabniki modelov telefonov "iPhone 6" in 6S se soočajo s težavami in napakami v delovanju po namestitvi različice iOS 12. Večina pritožb se nanaša na hitro izgubo baterije, slab zvok, težave z Wi-Fi in Bluetooth povezljivostjo, senzor in Prilogi 1 in 3 ravni. Če se po ponovnem zagonu naprave težave ne rešijo, strokovnjaki svetujejo, da se vrne prejšnja različica operacijskega sistema. Mnogi ljudje se sprašujejo, če je iOS mogoče posodobiti na iOS6, žal pa trenutno ni mogoče. Tudi v modelih telefonov iphone 6 je platforma podprta z različico 8.0. V nekaterih primerih se pri posodabljanju »iPhone 6« pojavi napaka 53, ki povzroči okvaro naprave. Koda napake 53 se pojavi, ko obnovite ali nadgradite svoj pametni telefon prek iTunes, ki prikaže modul Touch ID med postopkom prenosa. Napako spremlja kratko sporočilo inzavrnitev dela. Pogosto je predmet "iPhone 6" in "iPhone 6S". Appleovi uradniki pravijo, da se Napaka 53 pojavlja v napravah s senzorjem ali drugimi komponentami, povezanimi s sposobnostjo prepoznavanja prstnih odtisov, če so bili zamenjani. To pomeni, da modul ni del tovarniške montaže in ga uradni programi iPhone ne prepoznajo. Če je bil senzor zamenjan in se ne ujema z drugimi komponentami, operacijski sistem pri preverjanju pripomočka zazna neskladje in izda napako. Na primer, napačen način zamenjave zaslona povzroči okvaro. Ko se pametni telefon zažene, vgrajeni kontrolni senzor preveri pristnost in pravilno delovanje naprave, v primeru neskladnosti z rezervnimi deli pa je naprava blokirana. Če ste napravo popravili ne v uradnem servisnem centru ali če rezervnih delov niste kupili pri proizvajalcu in vprašali, posodobite "iPhone 6" v iOS 12, potem veste: operacijski sistem ni priporočljiv za ponovno utripanje. V uradni trgovini Apple je na voljo strojna oprema za obnovitev povezave med senzorjem in zaščitnim krmilnikom. Po napaki 53 je težko obnoviti mobilno napravo. Podrobnosti je treba zamenjati z izvirnikom in preoblikovati.

  Sorodne publikacije