Kako izbrati telefon z dobrim zvokom: pregled najboljših modelov in pregledov

Kakovost zvoka v telefonu kot merilo za izbor je bila pred nekaj leti skoraj deseta. Takšno omalovaževanje do te značilnosti je povezano z dejstvom, da je večina naprav pokazala približno podobne lastnosti, razvijalci pa so privabili občinstvo z novimi in bolj živimi in očitnimi sposobnostmi. Kljub temu je vsak proizvajalec posebej za ljubitelje glasbe želel ponuditi ločen model z izboljšanimi glasbenimi kvalitetami. Danes je telefon z dobrim zvokom v nekaterih različicah sposoben tekmovati s proračunskimi različicami prenosne akustike. Seveda jezik ni poln v primerjavi z vsemi parametri sondiranja jezika, toda težnja po zvišanju ravni takih kazalnikov postaja vse bolj očitna. Hkrati je odgovornejša naloga izbira ustrezne rešitve iz obstoječih predlogov.


Kakšna je kakovost zvoka?

Primer kompaktnih digitalnih avdio predvajalnikov kaže, da lahko tudi majhna naprava zagotovi precej dobro kakovost zvoka. Seveda je v teh pripomočkih celotna vsebina osredotočena na to funkcijo, toda za telefone inženirji ponujajo zelo spodobne predvajalne module. Za začetek, morate razdeliti v dve kategoriji telefonov - klasični gumbi in pametne telefone. Druga kategorija najprej kaže višjo raven zvoka, ker je opremljena z ločenim procesorjem, ki upravlja zvočne signale. To je nekaj posebnegaavdio čip, oprema, ki izboljšuje kakovost reprodukcije. Ampak tukaj ni vse jasno, saj je obseg parametrov precej velik.


Značilnosti visokokakovostnega zvoka

Da bi razumeli, kateri telefoni imajo dober zvok, se lahko sklicujemo na analizo kazalnikov, kot so hitrost vzorčenja in moč integriranega ojačevalnika. Po mnenju strokovnjakov je optimalen spekter diskretizacije vrednost od 8 do 96 kHz. Kar zadeva ojačevalnik, so najnaprednejši sodobni modeli opremljeni z dvokanalnimi komponentami s potencialom 38 mW. Zdaj si lahko ogledate podrobnejše seznanitev s posebnimi predstavniki razreda avdiofilm telefonov.

Mnenja o modelih Meizu MX3

Ta model je samo kategorija telefonov, ki so uvedli kvalitativno tehnološko podlago za obdelavo zvoka. Z vidika zmožnosti za delo s frekvenčnimi spektri na različnih ravneh je verjetneje, da bo model imel pozitivne povratne informacije. Resni procesorski trening na podlagi dveh čipov je povečal nizke frekvence, hkrati pa zagotovil in podrobnosti na vrhu. Na splošno je predvajanje čisto, brez vsiljivcev hrupa in izkrivljanja tretjih oseb. Tudi po mnenju uporabnikov so mehki prehodi z izrazitim uravnoteženjem jasno sledeni, kar vam omogoča poslušanje užitkov in zapletenih kompozicij. Toda ta možnost je bolj primerna za tiste uporabnike, ki potrebujejo telefon z dobrim zvokom in brez predvajanja skozi slušalke. Razlog za to ni le pomanjkanje združljivih slušalkpopolna, vendar tudi načeloma z visokimi zahtevami za vstavke, ki ne morejo pokvariti prenesene zvočne slike. Poleg tega je treba omeniti ergonomsko organizacijo multimedijskega datotečnega sistema, ki olajša proces upravljanja predvajalnika telefona.

Mnenja o modelu Sony Xperia E1

Za visoko kakovost katere koli funkcije morate plačati ustrezen denar. Praksa kaže, da se zvišanje karakteristik zvoka ne opravičuje v poceni modelih, zato se isti avdio procesorji uporabljajo v večnamenskih napravah s številnimi drugimi prednostmi. Stroški takšnih naprav je približno 20 tisoč rubljev, in en primer je zgoraj opisani model Meizu MX3. Vendar pa japonski model Xperia E1 za samo 6 tisoč ponuja zelo privlačno rešitev, ki je povzročila veliko navdušenih mnenj s strani Sonyjevih oboževalcev. Dejstvo je, da je polnjenje proračuna naprave popolnoma osredotočeno na glasbeni naglas. V praksi uporaba, po mnenju lastnikov, označuje podrobnost in jasno obdelavo signala. Pri tem je pomembno, da se spomnite dostojanstva telefonov z dobro kakovostjo zvoka starega Walkman serije. Xperia E1 izvaja vmesnik tega sistema - njegovi uporabniki pohvalijo preprostost in enostavnost upravljanja. Mimogrede, preklapljanje kompozicij je možno tudi s pomočjo posebnega fizičnega tresenja telefona.

Ocene o Oppo Clover R815

Še ena proračunska rešitev v sistemu, ki združuje kombinacijo 4-jedrnega procesorja in grafičnega pospeševalnika. Poleg tega v tej različici ljubitelji glasbe praznujejo enofunkcija, ki je odsotna v mnogih, celo premium modelih. Razvijalci so sistem ojačanja zvoka razdelili na dve komponenti. En modul je odgovoren za predvajanje zvoka prek slušalk, drugi pa za funkcijo dveh vgrajenih stereo zvočnikov. Pravzaprav, če je vprašanje, v katerem imajo telefoni dober zvok v slušalkah, potem bo koncept delitve kanalov reprodukcije pokazatelj dostojne možnosti. V zvezi z delovnimi lastnostmi R815 modifikacije, lastniki naprave upoštevajo količino, čistost in dobro obdelavo nižjih in povprečnih frekvenc, kar se redko dogaja pri modelih do 10 tisoč. )

Ocene modelov HTC One M8

Ni zaobšel občinstva ljubiteljev glasbe in HTC, ki v družini ponuja eno zanimivo spremembo M8. Moram reči, da so bili izkušeni poznavalci kakovostnega zvoka razočarani s tem modelom v smislu, da je imel resen potencial, da postane eden najboljših glasbenih telefonov. Ampak, da bi resno pristranskost v tej smeri razvijalci niso postali, medtem ko zagotavlja naprava je dobra tehnologija Boom Sound. Kaj je pripomoglo k razvoju te naprave? Proizvajalec obljublja, da je zvok drugih družinskih članov postal glasnejši za 25%. Po mnenju uporabnikov se zvok razlikuje po globini, podrobnosti in ravnotežju. Če potrebujete telefon z dobrim zvokom, ki se predvaja prek slušalk, je ta možnost prav tako primerna. Lastniki naprave poudarjajo, da z visoko kakovostnimi slušalkami potencial tega mobilnega telefona praktično nise razlikuje od vira oddajanja v obliki prenosnega računalnika ali specializiranega igralca.

Mnenja o modelu Xenium W7555 podjetja Philips

Najnovejša serija modelov Xenium kaže zelo skromen uspeh s številnimi zmogljivostnimi funkcijami. Lastniki modelov opozarjajo tudi na nepomembno grafiko in pomanjkanje učinkovitega varčevanja z energijo ter šibke module in nekonkurenčne zmogljivosti. Kljub temu pa model W7555 kaže dobre rezultate. To je pojasnjeno z uporabo avdio čipa, imenovanega Wolfson, dopolnjenega z ojačevalnikom. Praksa uporabe zaznava takšno kakovost zvoka kot obseg, obseg in podrobnosti. Mnogi kažejo na organsko kombinacijo čistosti na najvišjih nadmorskih višinah in dobro predelavo v srednjem razponu. In to ni le mobilni telefon z dobrim zvokom, ampak tudi ergonomsko orodje za rokovanje z digitalnim predvajalnikom. Na seznamu orodij, ki jih uporabnik nadzoruje z akustiko, lahko izberete izenačevalnik, priročen meni in optimiziran sistem za katalogizacijo datotek.

Najboljši modeli z govornikom

Prvič, najboljši kazalniki čistosti govorjene predstave so bili model Nokia, vendar je čas finskega proizvajalca izginil in očiten vodja je težko poimenovati po tem merilu. Med njimi lahko tekmujejo predvsem podjetja, kot so BlackBerry, Xiaomi in nekatere že omenjene linije HTC One. Moram reči, da je razvpiti občutek stajanja ob osebi med telefonskim klicem hitrejši kot izdelki BlackBerry in na primer njegova sprememba 9105. Vendar, čepotrebujete telefon z dobrim zvokom pri pogovoru in sposobnostjo za snemanje, potem pa to in druge spremembe te blagovne znamke ne ustrezajo. V skladu s tem je lahko alternativa različica Mi2S podjetja Xiaomi. Če se obrnete na iPhone, Sony ali isto HTC ponudbo, potem morate najprej narediti trden nakup, in drugič, ne boste morali čakati na posebne značilnosti splošnega zvoka.

Najboljši modeli za predvajanje zvoka s slušalkami

Pomembno je poudariti dva modela, ki sta optimalno primerna za delo s kakovostnimi slušalkami, vendar različnimi ravnmi. To je bolj napredna različica Meizuja v obliki MX4 Pro, kot tudi Highscreen Boost 3. Model je namenjen tistim, ki iščejo telefon z dobrim zvokom v vrhunskih slušalkah. Dejstvo je, da ima telefon zelo visoko stopnjo polnjenja s sistemom Hi-Fi Sound, ki je opremljen s progresivnim ojačevalnikom Texas Instruments. Zato uporaba takšnega vira v kombinaciji s proračunskimi slušalkami preprosto nima smisla. V modelu Highscreen Boost 3 je uporabljen nekoliko drugačen pristop. Ta naprava ima tudi posebno podlago za predvajanje glasbe, vendar je njen potencial dovolj za tiste ljubitelje glasbe, ki potrebujejo telefon z dobrim zvokom v srednjih slušalkah.

Najboljši modeli gumbov v smislu zvoka

Če največji velikani na trgu ne bi mogli presenetiti potrošnika s kakovostjo zvoka svojih izdelkov v segmentu pametnih telefonov, Samsungov model s modelom S5611 prevladuje v razredu tradicionalnih telefonov. Model zagotavlja visoko kakovostpredvajanje zvoka prek zvočnika in slušalk. Poleg tega, če potrebujete gumb telefon z dobro zvok in visoko kakovostno kamero, potem bo ta možnost še posebej primerna. 5-metrska matrika se izvaja v povezavi z samodejnim ostrenjem in sama po sebi proizvaja slike, ki se ugodno razlikujejo celo od nekaterih materialov 8-pixel pametnih telefonov. Če iz enega ali drugega razloga ta možnost ne ustreza, je vredno pozoren na model BlackBerry Q5, ki je hvaljen tudi za visokokakovosten zvok.

Kako izbrati najboljši telefon z dobrim zvokom?

Očitno je, da se opira na izbiro sledi stroškom modela, njegovi tehnološki zvočni opremi in ergonomiji medijskega predvajalnika. Slednji indikator, mimogrede, v vseh opisanih variantah je na visoki ravni in se lahko določi z vmesnikom, je lahko elementarna glede na okusne želje. V drugi pa je izbira na splošno razumljiva. V tem pregledu bo telefon z najboljšim zvokom stala vsaj 20 tisoč - to je model MX3 iz Meizu in One M8 iz HTC. Pametni telefoni v teh izvedbah resnično zagotavljajo visoko zmogljivost za akustiko, vendar se tudi razlikujejo v prisotnosti drugih privlačnih parametrov, ki niso povezani z zvokom.

Sklep

Napredek v smeri izboljšanja glasbenih zmožnosti mobilnih naprav ni vzpostavljen, dejavno uvajanje istega avdio procesorja, celo cenovno ugodnih modelov, dokazuje resne namere samih proizvajalcev pri izboljšanju te funkcije. Vendar se uporabniki vedno bolj osredotočajo na kombinacijo več operativnih lastnostina visoki ravni. Na primer, telefon z dobro kamero in zvokom je najpogosteje vprašan povprečni uporabnik. In podjetja imajo nekaj, kar lahko ponudijo v različnih segmentih. Ko gre za tradicionalni formalni faktor, bo Samsung S5611 in najbolj tehnološki segment pametnih telefonov ponudil uspešen glasbeni model Meizu MX3. Druga stvar je, da ne samo te značilnosti so zanimive za množične potrošnike, zato brez kompromisov pri izbiri, tudi, ne more storiti.

Sorodne publikacije