Kako izbrati električni kotliček s termostatom? Ocene, opis priljubljenih modelov

Ali lahko v kuhinji delam brez kotlička? Seveda ne! Za ogrevanje vode za čaj ali kavo v ponvi ni udobno. Potrebno je veliko časa, da počakamo, da zavre, in potem ga še vedno morate izliti, ne da bi ga pljunili v skodelico. Z eno besedo, brez kettle življenje je veliko bolj zapleteno. Na voljo je veliko različnih modelov: za običajne plinske štedilnike, indukcijske in električne naprave. Slednji je primeren za uporabo ne samo doma, ampak tudi v pisarnah ali drugih prostorih. Električni čajniki so se pojavili že dolgo časa. V svoji proizvodnji se ukvarjajo skoraj vsi znani gospodinjski aparati. Zahvaljujoč tej konkurenci se vsako leto razvijejo nove tehnologije, ki omogočajo, da se voda hitro segreje, pa tudi dolgo časa, da ostane topla. Ta funkcija ima električni kotliček s termostatom. Naprava je nastavljena na določeno temperaturo ogrevalne vode, kar ni nujno, da jo nenehno zavre.
Prednosti čajnika s termoregulatorjem

Na prvi pogled je težko predstavljati, kako je mogoče izboljšati redni električni kotliček. Vendar se je izkazalo, da ni nobene meje popolnosti. Običajni modeli so namenjeni samo za vrelo vodo. Ko temperatura doseže 100 ° C, se naprava samodejno izklopi. In če bo potrebno, boste morali samo toplo vodo izklopiti sami. To je neprijetno, saj je zelo težko uganiti temperaturo. V ta namen so bili razviti posebni termostati. To so napravenadzorovati stopnjo segrevanja tekočine. Pomembno pa je, da se naprava ne samodejno izklopi, ko doseže želeno temperaturo, temveč jo občasno vklopi tudi za podporo.


Električni kotliček s termostatom ima veliko prednosti. S svojo pomočjo lahko prihranite veliko časa, porabljenega za vrelo tekočino, in zmanjšate stroške električne energije.

Slabosti

Na žalost imajo vse naprave pomanjkljivosti. Če menite, da je običajni kotliček za plinski štedilnik, potem je največja, da se zgodi, da nastane rja ali luščenje emajla. Toda električni kotliček s termostatom lahko povzroči velike težave. Na primer, če ga pozabite onemogočiti iz omrežja, se bo čez dan občasno vklopil in izklopil, kar bo povzročilo dodatne stroške električne energije. Tudi mnogi kupci so opazili, da termostat pogosto ne uspe. Njegovo zamenjavo ali popravilo bo zahtevalo vlaganje sredstev. To merilo je precej težko, saj je podatkovni model lutk veliko dražji kot običajno.

Široka paleta možnosti

Električni kotliček s termoregulatorjem - naprava, ki je primerna za sladokusce in poznavalce tradicije čaja. Konec koncev, da bi kuhali res kakovostno pijačo, ne morete uporabiti vrele vode. Če varite čaj s tekočino, segreto do 100 ° C, izgubite praktično vse lastnosti. Gurmani vedo, da vsaka sorta zahteva določen temperaturni režim. Zeleni čaj je na primer 80 ° C, kartica je 70 ° C, običajni črn pa 90 ° C. Kako ustvariti optimalne pogoje? Kako hitro insamo nadzor nad stopnjo ogrevanja vode? Kupite električni kotliček s termostatom.
Te modele bodo potrebovale tudi matere z majhnimi otroki. Navsezadnje je treba nekatere zmesi razredčiti samo s tekočino, segreto do 40 ° C. V tem primeru ste lahko prepričani, da bodo vse koristne lastnosti otroške hrane v celoti ohranjene. Tisti, ki želijo kupiti takšno napravo, so koristni, če vemo, da so skoraj vsi modeli opremljeni s sistemi za zaščito pred pregrevanjem, vključitvijo brez vode), s filtrom, ki preprečuje vstopanje lestvice v skodelico, indikator količine tekočine in avtomatskega izklopa. Nekatere naprave celo reproducirajo značilen zvočni signal.

Kako izbrati kuhalnik vode?

Pred nakupom električnega kotlička s termostatom morate spoznati najpomembnejše trenutke.
 • Moč. Ta kazalnik vpliva na hitrost ogrevanja vode. Na primer, za uporabo v gospodinjstvu bo optimalna možnost naprava z močjo 15-22 kW. V kavarni ali pisarni, kjer je vedno veliko ljudi, je bolje, da poberem čajnik za 3 kW.
 • Zmogljivost. Optimalna velikost kotlička se giblje od 1 do 3 litre. Na primer, družine z 2-3 osebami bi morale prenehati z izbiro 15 do 17 litrov. Za številne ekipe bodo modeli ustrezali 2-3 l. Velik volumen ni priporočljiv, saj bo porabil veliko časa za ogrevanje.
 • Proizvajalec. Katera podjetja so boljši električni čajniki s termoregulatorjem? Na to vprašanje ni enega samega odgovora. Seveda je bolje izbrati izdelke slavnihblagovnih znamk z dobrim ugledom. Najbolj priljubljene blagovne znamke bodo obravnavane nekoliko kasneje.
 • Termoregulator. Čajniki so trenutno opremljeni z dvema vrstama naprav: neprekinjeno in postopno. V njih ni posebne razlike. Edina razlika je v načinu spreminjanja temperature: brezstopenjsko - gladko, postopno - korak za korakom (diskretno).
 • Grelni element. Pred tem so proizvajalci v električnih grelcih kuhališč namestili odprto spiralo. Trenutno je njegova uporaba čim manjša. Sodobni modeli so običajno opremljeni z zaprtim grelnim elementom. Nahaja se pod ploščato ploščo iz nerjavečega jekla ali aluminija.
 • Material za telo. Proizvajalci zdaj ponujajo veliko izbiro. Sodobni modeli so izdelani iz različnih materialov: plastike, nerjavečega jekla, keramike in stekla. Obstajajo tudi kombinirane variante, na primer Boschev električni kotliček s termoregulatorjem (serija TWK 8611/8613/8617). V njej, harmonično, in kar je najpomembneje, praktično združuje kovino in plastiko.
 • Electrolux

  Electrolux EEWA 7800 je električni kotliček s prostornino 17 litrov. Opremljen z omrežnim kablom dolžine 75 cm. Obstaja poseben prostor za shranjevanje. Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla. Moč 24 kW zagotavlja hitro ogrevanje vode. Obstaja mrežni filter, ki očisti vodo iz pene. Kotliček ima zaslon in pet načinov delovanja (80 ° C, 85 ° C, 90 °, 95 ° C, 100 ° C). Temperaturo uravnavamo v območju od 50 ° C do 100 ° C. Upravljanje se izvaja s pomočjo gumbov. Obstaja samodejni izklop, deluje tudi, ko ga izključitebaz Ta model uporablja tehnologijo OneCup Turbo. Zahvaljujoč temu lahko hitro zavremo majhno količino vode (200 ml).
  V večini primerov so povratne informacije o napravi pozitivne. Zbirka je kakovostna in zanesljiva. Vendar pa se v primeru vrele vode zelo ogreje, obstaja možnost, da sežge. Med delovanjem proizvaja značilen hrup, ki se ustavi šele po izklopu. Zaustavitev je opremljena z snap.

  Philips

  Philipsov električni kotliček je zelo priljubljen med potrošniki. Termostat, ki vam omogoča nastavitev določene temperature ogrevanja, je na voljo v Philips HD9326 /20. Lahko vsebuje do 17 litrov vode. Deluje z močjo 22 kW. Kotliček je opremljen s štirimi načini - 80 ° C, 90 °, 95 ° C in 100 ° C. Obstaja možnost Keep Warm, ki vam omogoča, da ohranite temperaturo v pol ure. Material ohišja je iz nerjavečega jekla. Odprite pokrov z gumbom. Kupci v 99% primerov se pozitivno odzivajo na modele.

  Bosch

  Kaj kupiti električni kotliček s termoregulatorjem? Boschev TWK 8611 je eden najboljših modelov. Kupci nimajo nobenih zahtevkov niti za kakovost niti za delo. Naprava je opremljena z zaprtim grelnim elementom. Deluje z močjo 24 kW. Obstajajo štirje načini (možnost Nadzor temperature). Dvojne stene ohišja za 30 minut ne dovolijo, da se ohladi voda, ki deluje kot termos. Sistemi zaščite: zapiranje pokrova, pregrevanje in vključitev z majhno količino tekočine. Omrežni kabel lahko po potrebi odklopite iz podnožja. V svojih pregledih kupci izrazijo popolno zadovoljstvo z nakupom. Edina stvar, ki frustriraveliko - glasen škripanje ob izklopu, ki je v določenih situacijah velik problem.

  Bork

  Bork K810 je stekleni električni čajnik s termoregulatorjem. Proizvajalec - Kitajska. Moč - 2 kW. Vsebuje 15 litrov vode. Dolžina vrvice je 1 m. Na voljo je zaslon in priročna nadzorna plošča. Vsi gumbi so na stojalu. V kompletu z žlico in prtičkom. Obstaja priročnik za uporabo. Ohišje je sestavljeno iz dveh materialov: nerjavečega jekla in stekla. V žarnici je poseben filter. Načini termoregulacije - 5. Toplota podpira eno uro. Obstaja časovnik in zakasnjen začetek. Temperaturno območje je od -50 ° C do 100 ° C. popolnoma odstranljiv pokrov. Mnenja o modelih K810:
 • Pros - število načinov, avtomatsko varjenje čaja, elektronsko krmiljenje, prikaz, originalna oblika.
 • Proti - visoka cena, težave z elektroniko. Takšne okvare pri upravljanju so povezane s tovarniško poroko, tako da lahko takoj kontaktirate trgovino in zamenjate garancijsko kartico.
 • Redmond

  Poceni čajnik Redmond RK-M173S-E ima prostornino 17 litrov. Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla. Barva - kovinska. Moč naprave je 24 kW. Grelni element je zaprt. Kotliček je opremljen s filtrom, ki ne dopušča padcu v skodelico z vodo. Obstajajo tudi zaščitni sistemi za vklop brez tekočin in pregrevanja. Naprava ima termostat, ki deluje v več načinih (od 40 ° C do 100 ° C). Obstaja zvočni signal. Upravljanje je mogoče izvesti s ploščo alidaljinski pametni telefon. Naprava je združljiva z iOS 8.0 in Android 4.3. Mnenja kupcev še posebej poudarjajo lep dizajn, hitro ogrevanje vode, prisotnost zaslona, ​​nadzor preko telefona. Vendar pa so mnogi opazili prisotnost vonja gume na začetku delovanja, neprijetno mesto lestvice z delitvami, zelo glasen pisk (če je potrebno, se lahko izklopi).

  Polaris

  Polaris PWK-1507 CGD - Električni kotliček z osvetlitvijo, termostatom, zaprtim grelnim elementom. Kapaciteta - 15 l. Kombinacija Case - plastika in steklo. Deluje z močjo 22 kW. Tip termostata je stopljen. Temperaturno območje je od -60 ° C do 100 ° C. Načini - 6. Naprava je opremljena s predalom za shranjevanje omrežnega kabla. Obstajajo kazalniki dela in vodostaja. Proizvajalec je uporabil zaščitne sisteme pred pregrevanjem in vklopom brez tekočin. Izbrano temperaturo vode je mogoče vzdrževati dolgo časa. Ocene o modelih PWK-1507 CGD:
 • Prednosti - dobra zasnova, hitro ogrevanje, priročna nadzorna plošča.
 • Pomanjkljivosti so pretok vode na stičišču stekla s plastiko. Ta težava se pokaže zelo hitro. Veliko jih je naletelo v prvem tednu izkoriščanja.
 • Sorodne publikacije