Kaj je snemalnik? Najbolj priljubljen model

Za snemanje glasbe mnogi videografi uporabljajo zvočne snemalnike, ker so v večini primerov cenejši in boljši od profesionalnih usmerjevalnih ali zančnih mikrofonov. Ta članek bo obravnaval snemalnike za snemanje zvoka. Spoznali boste najbolj priljubljene modele video umetnosti. Kaj je torej snemalnik?

Audio Recorder

V sodobnem svetu obstaja veliko poklicev, ki lahko zahtevajo avdio snemalnik. Med njimi so glasbeniki, videografi ali zvočniki. Na vprašanje o snemalniku lahko odgovorite na naslednje: to je naprava, ki omogoča snemanje visokokakovostnega zvoka za video. Poleg tega lahko snemalniki pripomorejo k snemanju glasbenih skladb ali pesmi. Preprosto povedano, snemalnik je snemalnik zvoka, ki posname visokokakovosten zvok.


Najboljši snemalnik

Eden najboljših na trgu so snemalniki zooma. Ta proizvajalec proizvaja veliko različnih modelov. Toda Zoom H1 je eden najbolj zahtevnih snemalnikov za snemanje zvoka po razmerju cena /kakovost. To je kompaktno, poceni in visoko kakovostno orodje. Njegova cena ne presega 10 tisoč rubljev, ki je za trg zvočnih zapisov velika vrednost. Zvok, ki ga prejmete neposredno iz snemalnika, niti ne zahteva dodatne obdelave.

Tehnična oprema

Snemalnik Zoom H1 ima v svojem arzenalu dva usmerjena mikrofona, ki omogočata snemanje stereo zvoka. Ti mikrofoni imajo dobro občutljivost, zato lahko snemalnik uporabljate tudi za snemanje glasbenih instrumentov. Lahko snema zvokv formatu MP3 ali WAV. Tukaj, kot v kateri koli drugi tehniki, obstajata dve možnosti: ali snemate precej subtilen zvok, vendar prihranite prostor na pomnilniški kartici ali dobite visokokakovosten zvok, vendar spomin gre zelo hitro. V celotnem nizu dostav s snemalnikom je pomnilniška kartica z dvema gigabajtoma, katere obseg je dovolj majhen za kakovostno snemanje zvoka. Toda to težavo je mogoče rešiti z namestitvijo 32-gigabajtne pomnilniške kartice na ta snemalnik. Povečajte H1 napajanje iz baterije ali baterije.


Piše glas zelo kakovostno, minimizira učinek prostornine prostora (ko zvočni posnetek zveni z luno), kar ne moremo reči, na primer, za nekatere zanke ali usmerjene mikrofone, ki zahtevajo dobro avdio pripravo. V njej je tudi funkcija, imenovana "Limiter". Omeji glasnost zvoka. Če na primer nastavite raven zvoka, ki ne presega 6 decibelov, tudi če govorite neposredno z mikrofonom, glasnost zvoka ne bo presegla vrednosti, ki ste jo dali na "omejevalniku". Tako bo raven zvoka vedno približno taka, da boste lahko porabili manj časa za nadaljnjo obdelavo zvočnih posnetkov. Lahko se uporablja tudi kot mikrofon, kot je mikrofon USB, to je, da ga uporabite za Skype pogovore, da hitro tečejo ali preprosto namestite stojalo, priključite se preko USB-ja in uporabite kot domači kondenzatorski mikrofon.
Poleg tega lahko na ta mikrofon priključite tudi druge mikrofone, kot so zanka ali usmerjeni mikrofoni. Samo priključite prenosni računalnik na snemalnik,vstavite ga v žep in ga uporabite za snemanje zvoka. Kaj je glavna prednost? Sestavlja ga dejstvo, da za relativno majhen denar dobite kakovost, ki je primerljiva z dragimi radijskimi valovi.

Končni del

Torej ste v tem članku izvedeli, kaj je zapisovalnik. Pregledali smo najboljši model na trgu zvočnih zapisovalnikov in ugotovili prednosti take kompaktne naprave. Zdaj lahko preprosto pogovorite s prijatelji ali znanci o tem, kaj je snemalnik in kakšen model je vreden pozornosti.

Sorodne publikacije