Japonski iskalniki: Sensei iskanje skrivnosti

V Rising Sunu so lastni japonski iskalniki. Njihova posebnost je, da so pri tem vprašanju vključeni le lokalni kraji. Če se učite jezika, načrtujete premik ali želite razviti podjetje na Japonskem, se morate naučiti uporabljati 7 glavnih iskalnikov.

Yahoo Japan

Po statističnih podatkih ta iskalnik daje prednost večini japonskih uporabnikov - približno 53%. Pravzaprav je to le prilagojena različica globalnega iskalnika. Edina pomembna razlika je, da se za poizvedbe uporablja nekaj abeced: romaji (črkovanje japonskih besed v latinščini) ter hieroglifi kanji, hiragane in katane.


Google Japonska

Japonski "Google" (iskalnik) je za nas enak kot običajno, le da so vse povezave napisane v hieroglifih. V smislu vmesnika in funkcionalnosti ni razlik: vse osnovne storitve so na voljo, vključno z iskanjem slik in novic. Tukaj je situacija enaka kot v Yahoo: treba je upoštevati, da uporabniki objavljajo gradiva, napisana z različnimi abecedami. Vendar pa je japonski "Google" (iskalnik) ima še eno funkcijo: kot ljudje v državi ljubezen dolga besedila, če želite gledati video posnetke ali sheme, je bolje, da takoj kažejo na to.


Goo

In tukaj je malo bolj zanimivo. Storitev je vredna pozornosti tistim, ki iščejo domače japonske iskalnike. Goo je idealen za iskanje informacijskih virov, spletnih dnevnikov in portalov. Kot v "Yandex", na začetkuStran ima več razdelkov: novice, vreme, popuste v trgovinah, priljubljene objave v blogih, rezultate športnih tekmovanj, pošto in celo priporočena delovna mesta.

Infoseek Japan

Infoseek ni nikjer uporabljen nikjer razen Avstralije, Poljske in Japonske. Ta storitev je veliko bolj zapletena kot drugi japonski iskalniki - lahko deluje kot osebni informator, ki vas obvešča o novicah o izbranih temah. Meni vsebuje Smart Info - tukaj so zbrane povezave do koristnih virov pomoči (slovarji, poslovni imeniki, telefonski imeniki itd.). Infoseek ima več žetonov. Prvi je velik multimedijski imenik, namenjen iskanju slik in zvoka. Drugi del je Sites by Subject, kjer lahko pregledujete priljubljena spletna mesta 16 različnih kategorij.

Biglobe

Biglobe se osredotoča na iskanje ustreznih novic. Desno na začetni strani je koledar za tekoči mesec z informacijami o preteklih in prihodnjih dogodkih. V ločenem bloku lahko vidite seznam najbolj "vročih" poizvedb za danes. Impresivna in široka nastavitev možnosti iskanja: lahko rečemo, da je Biglobe - edini japonski iskalnik v ukrajinskem jeziku. Področje iskanja lahko jasno določite z določitvijo želenih domenskih območij, jezika in obdobja objave gradiva.


Excite

Kot ste že opazili, imajo japonski iskalniki skoraj vedno dodatne funkcije, ki niso neposredno povezane z iskanjem. Storitev Excite ni izjema. Da, zelo zanimiva storitev Excite Pal - sistem komunikacije v realnem času. Poleg tega priIskalnik je zelo zmogljiv imenik spletnih mest, ki vsebuje več kot 80.000 ročno izbranih povezav s kratkimi komentarji. Po mnenju nekaterih strokovnjakov Excite daje najpomembnejše rezultate iz vseh tujih iskalnikov.

Fresh Eye

Slabo znan, vendar priljubljen iskalnik. Poleg standardnih funkcij se uporabnikom ponudi priročen angleško-japonski prevajalec, kot tudi seznami ustreznih poizvedb o različnih temah. Poleg tega ima Fresh Eye svojo lastno storitev rezervacije, ki je zelo primerna za tiste, ki radi potujejo.

Sorodne publikacije