HTC Desire HD A9191: funkcije, primerjave s konkurenti in pregledi

HTC Desire HD A9191 je bil eden najboljših pametnih telefonov v letu 2010, zahvaljujoč dobremu zaslonu, odličnemu dizajnu in masivni funkcionalnosti naprave.

HTC A9191 Desire HD telefon: specifikacije

Zanimivo je, da prva stvar, ki privlači pozornost, ko gledamo ta model, je njena teža in velikost. Z velikostjo 123 x 68 x 118 mm je pametni telefon širši za 8 mm, 10 mm višji in nekaj milimetrov debelejši od vodilnega modela Apple iPhone 4. Desire HD je tudi 27 kilogramov močnejši in tehta skupaj 164 p. in razširil meje tistega, kar se je zdelo primerno in praktično.

Ta velikost je odvisna od velikega 43-palčnega zaslona, ​​ki ima številne prednosti, kot so enostavnost branja in prijetnejši ogled videa in fotografij, vendar je zaslon še vedno dovolj majhen, da se prilega prenosniku. območje ne zagotavlja praktično nobene prednosti, saj ločljivost zaslona 800 x 480 ne presega konkurenčnih nastavitev naprave in je nemogoče doseči celoten zaslon z eno roko, ne da bi spremenili navdušenje, kar je morda malce neprijetno. Funkcije zaslona ne izpolnjujejo povsem pričakovanj: ne uporablja OLED-a, temveč LCD zaslon, ki je manj svetel in živ, čeprav zagotavlja večjo jasnost slike - primerjava s Samsung Galaxy S potrjuje, da je zaslon precej zrnat. telefon je več kot nadomestilo za slabosti zaslona.

Konstruktivna izvedba

Oblika telefona je lepa. Sprednja plošča je čista in preprosta, saj so štirje navigacijski gumbi pod zaslonom skriti pod istim steklom kot zaslon. Na zadnji strani pametnega telefona je sivo-rjava površina preprosta in neopazna. Poleg tega mora biti odporna na obrabo, saj je večina šasije izdelana iz eloksiranega aluminija z več mehkimi plastičnimi ploščami na pravem mestu. Glede na povratne informacije uporabnikov, oblikovanje HTC A9191 Desire HD telefon ima več pomanjkljivosti oblikovanja, čeprav niso zelo resne. Prva je tanka plastična tesnila, ki ščiti rob zaslona, ​​malo piha in se zdi, da je dovolj oster za dotik. Prstov ni mogoče rezati, vendar povzroča nenavadne občutke. Druga težava je vrzel med glavnim podvozjem in spodnjo ploščo. To je razpoka v debelini las, a ker notranjost ni pokrita, potem skozi njo lahko vidite polnjenje telefona. Očitno je, da naprava ne bo preživela po potopitvi v vodo.
Prav tako ni zelo dober nadzor glasnosti, premeren, da bi razlikoval, ali je pritisnjen ali ne. Gumb za zaklepanje zaslona je težko dostopen, če je v uporabi ena roka - uporabniki želijo aktivirati zaslon telefona spodaj.

Možnosti povezave

Pod tipko za glasnost je pokrov baterije. To je nekoliko nenavadno, saj po odkritju baterija takoj pade in nima ključavnic, kot je HTC Legend. Dodatno otežuje potrebo po odstranitvi ločenega pokrova na dnu naprave, da dobite reže za kartice microSD in SIM. Hoodne najboljši - po povratnih informacijah uporabnikov, ko so jih večkrat ustrelili in vrnili nazaj, je postalo bolj prosto in ko je bil stisnjen, je telefon začel škripati v roki.

Na dnu so slušalke in priključki microUSB, zadnji pa polnjenje in prenos podatkov. Vse je precej standardno, načeloma ni nobenih resnih izpustov, čeprav nekatere konkurenčne naprave ponujajo mini-HDMI za prenos videa na televizijo. Kar se tiče zvoka, je HTC združil SRS in Dolby, da bi zagotovil tehnologijo SRS Wow in Dolby Mobile.

Vmesnik

Vmesnik pametnega telefona popolnoma ustreza tistemu, kar so vsi pričakovali od HTC in Androida. Čarovnik za začetno namestitev bo izvedel različne korake za dodajanje vašega Google računa, nastavitev e-pošte, tipkovnice, prenosa podatkov iz starega modela in nastavitev računa HTCSense. Večino postopka namestitve lahko preprosto preskočite in začnete uporabljati telefon neposredno.
Po tem, ko bo namizje HTC Desire HD A9191 poznalo druge proizvajalce pametnih telefonov 7 horizontalno, lahko prosto spreminjajo in dodajajo aplikacije in pripomočke. Spodaj je povezava za klic glavnega menija, klicalnika in personalizacije. Slednji vam omogoča, da spremenite ozadje, preuredite objekte na namizja, dodate mape aplikacij in spremenite zvoke sporočil. Izboljšan videz telefona HTC Sense je eleganten in uporaben že od samega začetka. Poleg tega je občutljiv in natančen zaslon na dotikskupaj s procesorjem Qualcomm Snapdragon druge generacije s frekvenco 1 GHz pospeši odsotnost zamud, hiter menijski prehod in animacije. Ni vse tako dobro kot iPhone ali Windows Phone 7, vendar je razlika dovolj majhna. Tipke, občutljive na dotik, se prav tako hitro odzivajo, ne da bi morali skrbeti za izgubo fizičnih gumbov prvotnega modela Desire. Vse ostalo je ostalo, kot je vreme, čas in datum, ki je privzeta na glavni strani. FriendStream prikazuje vse uporabniške tweete in posodablja svoje prijatelje na Facebooku. Žal od tam ne morete odgovoriti na sporočilo. V ta namen odprite ustrezen program. Pri urejanju besedila je mogoče videti veliko pomembnejše spremembe. Če prst potegnete navzdol po zaslonu, tako kot iPhone, potem se poveča povečana slika ploskve, da vidite, kje je postavljen kazalec. Po metanju prsta se prikažejo možnosti za označevanje območja za kopiranje in lepljenje. Zelo lepo je narejeno. Kot se pogosto dogaja z telefoni Android, lahko ogromno funkcionalnosti in informacij o njih včasih preobremeni in vodi do dolgih seznamov možnosti. V tem smislu se iOS ceni višje, saj je vse preprosto in intuitivno. Na enak način je Microsoft Corp. šel na Windows Phone 7. Tako bodo uporabniki, ki radi upravljajo s svojo napravo, bolj podobni, Desire HD bodo morali zadovoljiti.

HTC Desire HD A9191: Firmware

Včasih je treba zamenjati operacijski sistem pametnega telefona. Na primer, ko HTCA9191 Desire HD ne vidi sedem kartic. Če zamenjava ne potrdi težave, je lahko kartica sama prekinjena. Če telefon še vedno ne ugotovi, kaj storiti, da zamenjate HTC Desire HD A9191 ROM. Vdelana programska oprema se na primer uporablja s pripomočkom za obnovitev ClockWorkMod. Ko ste zagnali, morate varnostno kopirati, obnoviti tovarniške nastavitve in namestiti datoteko zip s kartice SD. Po ponovnem zagonu, ki lahko traja nekaj časa, je naprava pripravljena za uporabo. Kje lahko najdete firmware za HTC Desire HD A9191? 4pda.ru ponuja veliko število možnosti. Uradno je bil pametni telefon izdan na podlagi Android 2.2 Froyo z uporabniškim vmesnikom HTC Sense, ki mu je sledila nadgradnja na različico 235 Gingerbread in HTC Sense 3.0. Skupina uporabnikov 2013 pa je izdala posodobljeno različico HTC Desire HD A9191. Firmware 422 in Jelly Bean 431 sta JellyTime in codefireX. Za snemanje medijskih vsebin iz računalnika v telefon in obratno, pa tudi za sinhronizacijo stikov, koledarja, zaznamkov in dokumentov, morate prenesti in namestiti brezplačno aplikacijo HTC Sync Manager, ki je na voljo na spletni strani proizvajalca. Morda boste morali posebej namestiti gonilnik HTC Desire HD A9191 (Windows 788.110) za program.

Pošiljanje in prejemanje sporočil

Uporabnik ima veliko načinov za pošiljanje in prejemanje sporočil, telefon HTC A9191 Desire HD pa je zelo enostaven. Poleg enostavnosti urejanja besedila je na zaslonu tudi dobra tipkovnica. Postavitev je priročna, zlasti za tiste, ki uporabljajo različne jezike vnosa, ker obstaja gumb za njihovo spreminjanje. Prikaz dodatnih funkcij vsakega ključa hkrati z glavnimvrednost rahlo oteži razumevanje, kaj se izvaja v trenutku, ko se izvede hiter sklop, in nenehno moteče, čeprav se lahko na to navadimo. Kot je bilo pričakovano, so SMS sporočila zbrali od pošiljateljev, tako da jim ni bilo treba nenehno vračati v prejšnje zapise, da bi se spomnili, o čem se je razpravljalo. Možnosti elektronske pošte so tudi odlične, čeprav uporabnikom manjka eleganten način prikaza sporočil Windows Phone 7 z enim dotikom prsta. Mobilni telefon HTC A9191 Desire HD vas bo seznanjal z najnovejšimi novicami prijateljev in znancev. Računi Facebook in Twitter se lahko povežejo s stiki, tako da prikazujejo fotografije uporabniških profilov, čeprav sporočila o storitvah niso integrirana kot SMS in e-pošta. Tudi Windows Phone 7 je bil korak naprej. Aplikacije za Facebook in Twitter so nameščene in če uporabnik raje izbere alternativo, lahko vedno prenesete eno od mnogih možnosti, ki so na voljo na trgu. Spletni brskalnik je eden najboljših in podpira zavihke, pinch-zoom in Adobe Flash. Predvajanje videa pri visoki hitrosti spremlja rahlo razdrobljeno gibanje, v nasprotnem primeru pa je povsem ravno. Wi-Fi in 3G zagotavljajo dovolj hitrosti prenosa. Poleg tega razpoložljivost funkcije dostopne točke pomeni, da lahko uporabljate internetno povezavo telefona za brskanje po spletu na drugih napravah Wi-Fi, kot je prenosni računalnik.

HTCSense.com

To je tajvanski naslov storitve v oblaku. Stike in sporočila lahko konfigurirate inbrskate po internetu, HTC Hub pa ponuja dodatne programe, načine zvonjenja in druga orodja za prilagajanje. Vendar pa je res tukaj oddelek, ki ponuja več možnosti v primeru izgube telefona. Lahko se na daljavo blokira in prikaže na zaslonu sporočilo, ki izraža upanje, da je bilo ugotovljeno, da ne bo tako sebično in ga ne bo večno za vedno. Portal vam omogoča brisanje osebnih podatkov na daljavo in preusmerjanje dohodnih klicev in sporočil na drugo številko. Poleg tega lahko zemljevid sledi trenutni lokaciji naprave (če je vključena, seveda). Lastniki, ki so preizkusili zmogljivosti spletnega mesta, potrjujejo odsotnost zamud med spremembo nastavitev na spletnem mestu in ustreznim odzivom telefona. Mehanizem blokiranja mobilne naprave je še posebej neverjeten s svojo premišljenostjo in praktičnostjo. Dostop do te funkcije je omejen na izbiro uporabniškega imena in prijavo na spletno mesto. Pametni telefon mora narediti nekaj prilagoditev, da bo dal popolne pravice HTCSense do interakcije z njim.
Performance
Pametni telefon je opremljen z osrednjim 1 GHz QSD8255 procesorjem in grafičnim sistemom Adreno 205. Gre za drugo generacijo čipov Snapdragon, izdelanih s 45 nm tehnologijo, ki je močno povečala produktivnost telefona. Zato je na podlagi povratnih informacij uporabnikov delo z Desire HD trdni užitek v smislu učinkovitosti in pomanjkanja zamud. Pametni telefon je sposoben snemati in predvajati video v formatu 720p in zagotavljati odlično izkušnjo brskanja. Delo čipov je nekoliko preprostejšev primerjavi s 768 MB RAM-a.

Kamera

Kamera z 8 milijoni slikovnih pik se nahaja na zadnji strani. HTC A9191 Desire HD ponuja značilnosti slikovnega senzorja, ki presegajo specifikacije večine izdaj pametnih telefonov za leto 2010, in ima celo dve LED, ki vam bodo pomagali pri fotografiranju v temi. To ni ksenonska bliskavica, vendar bi bilo potrebno preveč. Ena od ključnih funkcij sistema Windows Phone 7 je fizični gumb za sprostitev zaklopa. Na žalost pa HTC ni uspel izposoditi te uspešne rešitve, zato morate klikniti na zaslon, da naredite fotografijo. Kljub temu je aplikacija kamere zelo hitra in enostavna za uporabo. Glede na povratne informacije uporabnika bi radi imeli ročne kontrole izpostavljenosti, saj samodejni načini pogosto ne morejo obvladati težavnih razsvetljave, zlasti z uporabo bliskavice, vendar je to splošno pomanjkanje pametnih telefonov. Rezultati fotoaparata so zadovoljivi - podrobnosti in barvni prenosi so dobri v pogojih zadostne in enakomerne osvetlitve, sicer so slike zelo glasne, njihova skupna ločljivost pa ne more doseči ravni preproste kompaktne kamere. Dvojna LED bliskavica, seveda, pomaga v neposredni bližini, toda za dober ksenon je daleč. Glede na povratne informacije uporabnikov, visoka ločljivost video ločljivosti 720p upravičuje njihova pričakovanja. Kamera je primerna za snemanje od primera do primera, vendar ne more ravnati z gibanjem in neugodnimi osvetlitvami.

Večpredstavnost

Zahvaljujoč pogledu na velik zaslon na tem modeluLepo kot majhne naprave, čeprav ne veliko. V skladu s pregledi uporabnikov, HTC A9191 Desire HD pametni telefon podpira veliko formatov in nimajo težav s prepoznavanjem datotek. Dodatne avdio funkcije vam omogočajo tudi popolnejše občutke pri gledanju filmov, čeprav ne morete reči, da so dovolj za brezpogojno prenehanje izbire tega modela. Na splošno je kakovost predvajanja glasbe zadovoljiva in ni slabša od drugih pametnih telefonov. Pri klicih se HTC Desire HD A9191 popolnoma spopade in ne čuti očitnih težav. Ni aktivnega zmanjševanja hrupa, zato pogovor v hrupnem okolju ni močan del tega modela. Kot zvočnik, ki nima zadostne glasnosti in izkrivlja zvok s tihim zvokom.

Avdio

V dinamiki in slušalkah pametnega telefona ni nič posebnega. Njihova kakovost ne presega ravni drugih naprav tega razreda, melodije in zvok se reproducirajo precej dobro. Maksimalna glasnost zvočnika se zdi nekoliko nižja od optimalne vrednosti, toda na splošno je NTS opravil dobro delo. Medtem ko tehnologije Dolby in SRS ustvarjajo občutno drugačne rezultate, igralci zaradi SRS preprosto vdihnejo mikrofon fotoaparata, medtem ko Dolby doda dodatno raven nizkih frekvenc, ne glede na to, ali potrebuje ali ne. Lastniki se strinjajo, da so ti sistemi na različne načine slabi. Kot vedno je zamisel o uporabi slušalk za nekaj več kot klicanje in prejemanje sporočil nesramna.

Trajanje trajanja baterije

Brez polnjenja telefonabo preživela depresivno malo. Baterije z zmogljivostjo 1230 mAh so dovolj aktivne za 8 ur skoraj neprekinjeno z aktiviranimi pripomočki. Zmanjšanje svetlosti, izklop nepotrebnih aplikacij in manj intenzivno delovanje vam omogočajo, da podaljšate čas pametnega telefona, vendar skoraj zagotovo potrebujete vsako noč.

Koristi

Tehnične specifikacije modela HTC A9191 Desire HD so korak pred HTC Desire. Uporabniki, ki poznajo operacijski sistem Android, bodo videli novo, vendar to ne pomeni, da ni ničesar, na kar bi bili lahko ponosni. Brezhiben vmesnik in vrhunski spletni brskalnik vam omogočata, da se spet zaljubite v ta operacijski sistem. HTC Hub dodaja povsem novo raven funkcionalnosti in prilagoditev, hitrost prenosa podatkov pa je neverjetno neverjetna. Visoko zmogljiva kamera in telefon ponuja igralne izkušnje na ravni najboljših modelov. Telefon vam omogoča branje knjige in gledanje videa ter poslušanje glasbe.

Slabosti

Na žalost so slabosti HTC Desire HD A9191 več kot vredne, življenjska doba baterije pa je ena največjih. Zakaj je pametni telefon tako majhen? Še bolj zaskrbljujoče je, da velik zaslon porabi veliko energije, vendar nima super vgrajenega zaslona Samsung Galaxy S, prav tako njegova velikost ni užitek vsem. Toda tisti, ki se lahko ukvarjajo s tem zaslonom, bodo brez dvoma ljubili telefon. Model je nekoliko prevelik za eno roko in nekatere funkcije je težko uporabiti, ne da bi se morali zateči k drugemu nizu prstovnadležno Povečane velikosti pomenijo tudi, da bo telefon lažje padel iz rok in se zlomil.

Zaključek

Podjetje NTS je postavilo previsok stolpec za izdajo svojih prejšnjih modelov na platformi Android, ta model pa ga ni uspel premagati. Zaslonske posnetke posameznih uporabnikov HTC A9191 Desire HD imenujemo neuspešne, toda to je njihovo subjektivno mnenje - drugi so vzeli novo obliko v veselje. Nekateri lastniki so imeli težave pri kratkem življenjskem ciklu telefona - morali so preklopiti na dnevni cikel polnjenja, če pa ga je treba izvajati pogosteje, bo zelo hitro utrujen. Vendar pa so tehnične lastnosti HTC A9191 Desire HD omogočile, da telefon postane idealna naprava za številne apologete novih tehnologij. Čeprav je problem z baterijo, skupaj z nekaj drugimi majhnimi stvarmi, nas prepričuje, da je HTC z inovacijami malo pretiran.

Sorodne publikacije