Hitachi Excavator: pregledi, modeli, specifikacije in pregledi

Eden najbolj priljubljenih proizvajalcev posebne opreme je japonska korporacija "Hitachi". Pomemben del celotne proizvodnje je na gradbenih strojih. Bager "Hitachi" priznava svetovna skupnost. Delal je že več let. Čeprav je izgubila svojo zunanjo privlačnost, še naprej pravilno deluje.

Nekaj ​​besed o proizvajalcu

Sredi prejšnjega stoletja je družba izdala svoj prvi bager, Hitachi. Že dve desetletji je tehnologija postala priljubljena med številnimi gradbenimi organizacijami po vsem svetu. Zato se je v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja vodstvo družbe odločilo, da ustvari ločeno vejo. Ta divizija se je začela ukvarjati s proizvodnjo težkih strojev za gradbeništvo. Hitachi je v 80-ih letih združil svoja prizadevanja z ameriškim podjetjem John Dir. To je omogočilo razglasitev na ameriškem trgu.

Do danes je družba kupila več dobička od prodaje gradbene opreme. Hitachi Excavator je veliko povpraševanje v mnogih državah po svetu. Struktura enote zdaj vključuje več kot 30 podjetij v različnih državah.

Značilnosti tehnologije

Gradbeni stroji se razlikujejo po svojih značilnostih. Nekateri modeli se premikajo na račun koles, drugi - gosenice. Vsak od njih je opremljen z dvema vrstama naprav: neposredno in povratno lopato. Zahvaljujoč različnim značilnostim se lahko Hitachi bager uporablja na različnih področjih.Glavni namen vozila je:

 • konstrukcija;
 • industrijska podjetja;
 • mesta za pridobivanje mineralov (iz niza ali eksplodiranih kamnin).
 • Poleg standardne opreme obstajajo modeli, ki se uporabljajo za rušitvena dela, težka in skalnata tla ter na težko dostopnih mestih. Za delo na manjših površinah so nameščene puščice s stranskim obratom. Razvijajo se ločeni modeli za tople in hladne regije. Torej so tropske različice primerne za delo v pogojih toplote (do plus 45 stopinj). Modeli, ki se uporabljajo v severnih regijah, se razlikujejo v prisotnosti dodatne ogrevalne kabine, baterije z večjo zmogljivostjo, ogrevanja motorja.
  Hitachijev bager na gosenicah se lahko razlikuje po obliki čevljev. Uporabljen standardni, mobilni, za močvirni teren. Prednosti te tehnologije so naslednje:
 • visoka produktivnost, ne glede na vrsto tal;
 • trajnost;
 • zanesljivost tudi v težkih pogojih delovanja;
 • prijaznost do okolja.
 • V zvezi z varnostjo okolja tehnologija v celoti izpolnjuje zahteve evropskih standardov. Hitachi dizelski motor je dizel, vendar je značilen po nizki stopnji toksinov v izpušnih plinih. Tekočine iz hidravličnih in mazalnih sistemov niso posledica uporabe zaščitnih elementov.

  Priprava bagrov

  Odlične lastnosti bagra "Hitachi" so zagotovljene s sodobnimi rešitvami v regiji.projektiranje. Tako so glavne enote in mehanizmi izdelani samo iz jekel visoke trdnosti. Nizko legirana jekla se uporabljajo za izdelavo kovinskih konstrukcij. Kakovostna surovina nam omogoča, da dobimo tehniko, ki lahko deluje v širokem razponu temperatur (od minus 50 do plus 40 stopinj).
  Okvir kot ojačitev ima varjeno strukturo. Da, za delo v težkih pogojih je potreben trden nosilni okvir. Narejena je iz kovine. Nanj so privarjeni bočni okvirji, ki bodo pritrjeni na gosenice. Gosenice so raztegnjene s hidravličnim sistemom, ki je zaščiten z vzmetnimi amortizerji.
  Bagri so opremljeni z rotacijskimi ploščadmi, na katerih so nameščeni vsi mehanizmi. To vam omogoča opravljanje dela in vzdrževanje opreme brez dodatnih težav. Za operaterja so ustvarjeni vsi pogoji, tako da se lahko med delom počuti udobno. Neodvisna kabina je obešena na elastične nosilce. Zaradi tega se vibracije praktično ne čutijo. Znotraj veliko prostora. Fotelj je prilagojen glede na situacijo. Sedež operaterja zagotavlja dober pregled 360 stopinj. Odstranimo vetrobransko steklo. Lahko ga shranite tudi v kabini. Za udobne pogoje je kabina opremljena z ventilatorjem in klimatsko napravo. Senzorji in stikala so na priročnem mestu na plošči.

  Modeli bagrov

  Vozila "Hitachi" so trenutno na voljo v dveh serijah:
 • ZX-3. Vključeni so bagri do 85 ton.
 • EX-6. To je model težkega razreda. Njihova masa je 114-811 ton.
 • Obseg modelov je zelo velik. Vsakemu modelu je dodeljen indeks. Če poznate značilnosti šifriranja, lahko ime določi lastnosti. Indeks "K" na primer pomeni, da se sprememba uporablja za razstavljanje; "MT" - močnejše podvozje; "N" - Primeren za uporabo v težkih tleh.

  Bagri Hitachi: specifikacije

 • Eden najsvetlejših predstavnikov serije ZX je bager ZX-240. Opremljen je s štirivaljnim agregatom z zmogljivostjo 5 litrov in zmogljivostjo 177 KM. Vbrizgavanje goriva ureja elektronski sistem. Hlajenje - tip vode. Model tehta 234 ton, bager je opremljen z žlico do 14 m 3. Sposoben je kopati do globine 65 m.
 • Drug priljubljen model je ZX-330. Ponaša se z visoko zmogljivostjo in udobnimi pogoji za operaterja. Model je opremljen z motorjem s močjo 275 l. z Bager je 322 ton, nameščena pa je žlica z volumnom 16 m 3. Kaplja do globine 82 m.
 • Med močnejšo tehniko je mogoče dodeliti "Hitachi EX400", katerega masa je 419 ton, opremljena je s šestvaljnim motorjem z delovno prostornino 137 litrov. Sposobna za kopanje do globine 117 m.
 • Pregledi lastnikov

  Operaterji, ki delajo z bagri Hitachi, jih opisujejo kot zanesljivo, trajno in praktično "neubyvayemuemaya" tehniko. S pravilnim obratovanjem, večja popravila niso potrebna do trenutka popolnega razvoja sestavnih virov. Podrobnosti šasije popolnoma zdržijo mehanska gibanjana kamen Krmiljenje se izvaja s priročnimi krmilnimi palicami, ki so zelo občutljive za delovanje upravljavca. Delajo brez sunkov in trepet.

  Sorodne publikacije