GT-P5110: tehnične specifikacije, zmogljivost pomnilnika, fotografija

Druga generacija Galaxy Tab Galaxy Tab GT-P5110 podjetja Samsung se lahko imenuje delo na napakah preteklih različic in sprememb. Poleg tega je prvi "Galaxy Tab" s kodnim imenom P5100 vstopil na trg z jasno neprivlačno ceno. To je, seveda, prestrašilo veliko kupcev, tudi oboževalcev trdega jedra. Toda v primeru Samsung Galaxy GT-P5110 se je stanje dramatično spremenilo. Pripomoček je prejel ne le privlačen nabor čipov, ampak tudi sam strošek. Kljub častitljivi starosti za takšno opremo (2012) je naprava še vedno pomembna in jo je mogoče najti v prodaji. Ampak vse je v redu. Predstavljamo vaš pregled tabličnega računalnika Samsung GT-P5110. Poglejmo si izjemne lastnosti pripomočka, njegove prednosti in slabosti ter povratne informacije lastnikov. Torej, začnimo.


Dimenzije

Dimenzije tablete GT-P5110 se lahko imenujejo standardne za svoj faktor oblike: 257 x 175 x 97 mm s težo 588 gramov. Ergonomija pripomočka je tudi povprečna. To je priročno, da ga v rokah, in delo z njim na mizi ali kolena. Uporabniki puščajo ergonomijo večinoma nevtralne ocene.

Videz

Za razliko od modelov zadnje generacije, zadnji del GT-P5110 Galaxy Tab ni izdelan iz gladkega materiala, temveč grobega. Pripomoček je prijeten na dotik in se ne trudi izriniti iz roke. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, ni problemov z enim rokom.
Zadeva je majhna do majhnih praskonesnaževanja. Torej s precej previden odnos do tablet GT-P5110 pokrov in ne morete sprejeti. Sprememba v sivi izvedbi (je še vedno črno-bela) izgleda zelo impresivno. Gama je tako dober, da model ne izgleda le kovinsko, temveč siv.


Črni okvirji na obodu naprave se harmonično ujemajo z zasnovo, kljub velikosti današnjih dostojnih standardov. Na njem so tudi govorniki. Nahajajo se na straneh in tik nad osrednjim delom pripomočka. Glede na povratne informacije uporabnikov se zvočniki ne prekrivajo z rokami v navpični ali vodoravni smeri.

Vmesniki

Na zgornjem koncu ima Samsung GT-P5110 standardno 35 mm vtičnico za slušalke, režo za kartico SIM in režo za pomnilnik micro SD. Slednji podpira pogone do 32 GB. Spodnji konec je namenjen univerzalnemu priključku: napajanje /polnjenje /sinhronizacija z računalnikom.
Prav tako je vredno omeniti, da lahko GT-P5110 deluje ne le kot orodje za brskanje po spletu, ampak tudi kot telefon. Delo v tandemu s slušalkami vam omogoča, da mirno komunicirate z videomessengerjem in običajnim načinom klicanja naročnikov prek redne kontaktne knjige.

Zaslon

Za diagonalni zaslon 10 palcev je dovolj 1280 x 800 slikovnih pik. Sodeč po povratnih informacijah, pikselacije ni mogoče izslediti niti s skrbnim premislekom. Oblika zaslona je prikaz vsebine pri nalaganju 720r, kar je v večini primerov več kot dovolj.
Matrica temelji na tehnologiji PLS TFT. Da, res jeni blagovno znamko AMOLED in celo ne IPS, vendar slika na izhodu izkaže dostojno. Enako lahko rečemo o kotih gledanja. Edina stvar, zaradi katere se uporabniki pritožujejo v svojih pregledih, je na sijajni površini zaslona.
Delo s GT-P5110 na sončen dan ne bo delovalo. Zaslon je slep in deluje bolj kot ogledalo. V takih primerih pomaga maksimalna svetlost, vendar je najbolje, da preprosto poiščete prostor v senci. Ravnotežje kontrasta je dostojno, tako da lahko eksperimentirate z nastavitvami zaslona skoraj na kakršenkoli način. Samodejna nastavitev svetlosti deluje tako, kot bi morala, in ni nobenih zahtevkov.

Učinkovitost

Čipkovnik TI OMAP 4430 temelji na Cortex A9, ki temelji na grafičnem pospeševalniku PowerVR SGX 540, vendar sta obe jedri in 1 GB RAM-a premajhni za današnje potrebe. Antout test je priložen (fotografija spodaj).
Kljub temu lahko s standardnimi nalogami tablični računalnik obravnava celo dostojno ponudbo. Sodeč po povratnih informacijah uporabnikov, pri delu z brskalnikom ni možganov in zamikov, gledanje video posnetkov (720p) pa ni opaziti. Pri zagonu aplikacij za igre se pojavijo težave. Resni in sodobni programi upočasnijo, zamrznejo in ne želijo delati. Seveda preproste igre v obliki "tri v vrsti" ali "turrets" niso problem, vendar strelec, dirke in druge zahtevne programske opreme noče delati. Pri izbiri igralnih aplikacij v isti "Google Play" vas mora voditi leto izdaje. Če je starejša od leta 2014, potem ne bi smelo biti posebnih težav.V drugih primerih morate grafične nastavitve ponastaviti na najnižjo vrednost, če se program sploh ne zažene.

Kamere

Tržniki podjetja so nemudoma opozorili potencialne kupce, da je pripomoček postavljen kot večpredstavnost in ne kot orodje za fotografije. Zato ni treba računati na kakovostne fotografije. Kakovost matrik obeh kamer k temu ne prispeva.
Zadnji pogled na 3 milijone slikovnih pik lahko fotografira besedilo, ki ga je potem mogoče razčleniti, vendar pod pogojem, da ima vsaj 12 predalov v pisavi. Sprednja kamera, razen za komunikacijo z videomessengerjem, ni primerna. Posamezniki celo pridejo z opazno pikselacijo, vendar, glede na povratne informacije, veliko uporabnikov in to je povsem dovolj.

Avtonomija

Tableta je prejela litij-polimerno napajanje s 7.000 mag. Kompleta čipov ni mogoče imenovati zahtevna, toda čudovita platforma Android še vedno ne dopušča dolgo življenjsko dobo baterije. Če tablični računalnik v celoti naložite (wi-file, video in največja svetlost zaslona), se baterija izprazni čez šest ur. V bolj zelenem načinu baterija traja 8-9 ur. Če pripomoček uporabljate kot predvajalnik knjig in glasbe, lahko delovni čas podaljšate za en dan ali več. Sodeč po ocenah, so uporabniki navadno zadovoljni s samostojno tablico. Ni vsak sodoben pametni telefon lahko pohvali tako dolgotrajno delo. Zato ni resnih zahtev za samostojne uporabnike.

Na koncu

Kot celotanaprava si zasluži pravico do nakupa. Tukaj imamo dobro sestavljeno in priročno tablico z velikim zaslonom. Model je odličen za deskanje, gledanje video posnetkov, klepet z video in kurirji ter branje knjig. Žal, sodobne pripomočke za igralniške gadgete ne bodo povlekli. In cena ne prispeva.
Prav tako je treba omeniti, da tablični računalnik poleg komuniciranja z videomessengerjem lahko deluje tudi kot običajen telefon. Takšna priložnost ne bo smela biti mogoča, če internet iz nekega razloga ni na voljo in je potreben klic. Prav tako ni težav s programsko opremo. Podjetje nikoli ni vključilo nobenih elementov oglasov ali drugih "junk", ki jih vidimo na pripomočkih iz Kitajske v vdelani programski opremi. Zaganjalnik podjetja se obnaša ustrezno in ne zaostaja. Za več kot polovico uporabnikov, sodeč po ocenah, so zadovoljni z nakupom tega modela in ga priporočajo drugim, tistim, ki potrebujejo interpretativni multimedijski pripomoček.

Sorodne publikacije