Grand Theft Auto V: Sistemske zahteve so minimalne in priporočene

Do danes je peti del serije DTA ena najbolj priljubljenih računalniških iger na svetu. Uvedba multiplayer načina je zagotovila, da milijone igralcev po vsem svetu še naprej zanima ta projekt. Poleg tega najde vedno več občudovalcev, ki se pridružijo že tako veliki vojski. Za to je dovolj razlogov, saj se igra bistveno razlikuje od vseh prejšnjih delov serije. Prvič, v tej igri je bil poudarek na zgodbi, ki sedaj vključuje tri znake. Za vsakega od njih morate igrati. Njihove usode in ploskovne linije so tesno prepletene, tako da v smislu ploskovne komponente ta del serije obide vse prejšnje, kjer je bila zgodovina le majhen dodatek k odprtem svetu in priložnosti, ki jih ponuja. V petem delu sveta je enaka odprta, a veliko večja velikost, kar je tudi velika prednost. Omeniti je treba še bistveno izboljšano grafično komponento, neverjetno raznolikost tako v arzenalu kot tudi po funkcijah, ki vam jih ponujamo. Na splošno je to igra, ki si zasluži pozornost vsakega igralca. In zato morate skrbno preučiti sistemske zahteve Grand Theft Auto V, preden se odločite za nakup te igre. Dejstvo, da je prišlo razmeroma pred kratkim, pred nekaj leti, so zahteve za starejše računalnike previsoke. Zato vam bo ta članek pomagal razumeti vsa vprašanja, povezana z delovanjem računalnika intekmo v tej igri. Sistemske zahteve za Grand Theft Auto V vas ne bi smele prestrašiti, če pa zmogljivost računalnika ni odgovorna za nobeno merilo, potem morate razmisliti o nadgradnji.

Operacijski sistem

Torej, če upoštevate sistemske zahteve Grand Theft Auto V, seveda začnite z operacijskim sistemom, ki bi moral biti nameščen na vašem računalniku. Najprej morate paziti na dejstvo, da mora biti vaš sistem, ne glede na njegovo število, 64-bitni. To je standard, ki je že nekaj časa prisoten in praktično noben razvijalec ne ustvarja iger za 32-bitne operacijske sisteme. Kaj pa različica? V času izdaje tega projekta še ni zaživela deseta različica operacijskega sistema Windows, zato ni bilo neposredne podpore. Zato so zahteve pokazale, da lahko to igro zaženete v operacijskih sistemih Windows 7 in 8 ter tudi v starejši različici operacijskega sistema Vista. V skladu s tem ne more biti jezika o podpori za Windows XP. Kot je za deseto različico operacijskega sistema Windows, ne morete skrbeti - igra bi morala teči brez težav na tem OS. Če imate kakršne koli težave, morate uporabiti način združljivosti iz enega od zgoraj navedenih operacijskih sistemov. Z lahkoto lahko razumete sistemske zahteve Grand Theft Auto V, ki niso omejene na določene operacijske sisteme. Čas je, da neposredno govorimo o komponentah.

Procesor (najmanj)

Seveda je treba upoštevati sistemske zahteve za Grand Theft Auto V (PC), ker so konzole drugačne, ker združljivost načeloma ni problem. Če igra preide v določeno konzolo,potem ne bo niti zavirala niti visela. Če želite ta projekt predvajati v računalniku, morate resno razmišljati o stanju vašega računalnika in ga ni treba posodabljati. In začnite s procesorjem, saj je to eden najpomembnejših elementov računalnika pri zagonu katerekoli igre. Minimalne sistemske zahteve za Grand Theft Auto V za ta parameter so precej ugodne za lastnike sodobnih osebnih računalnikov. Imeli boste dovolj procesorja s štirimi jedri, od katerih mora vsaka imeti zmogljivost približno 2.4-2.5 gigaherc. To niso preveč zahteve za sodobne igralce, če pa "železa" niste posodobili več kot pet let, je zelo verjetno, da vaš računalnik ne bo mogel odgovoriti niti na to. Poleg tega je to le dovoljen minimum. Razvijalci priporočajo nekoliko drugačno konfiguracijo.

Procesor (priporočilo)

Sistemske zahteve za Grand Theft Auto V na osebnem računalniku se vam morda že zdijo resne, če računalnika niste dolgo nadgradili, a ko vidite, kaj zahtevajo razvijalci za maksimalno zmogljivost, boste morda presenečeni. Dejstvo je, da je priporočljivo imeti procesor s štirimi jedri in frekvenco približno 3-4 gigaherca. In to še ni vse. Če želite optimalno zagnati igro in ohraniti njeno delovanje, razmislite o tem, da bi imeli procesor s štirimi, vendar z osmimi jedri. Skratka, to je računalnik nove generacije, ki si ga morate prizadevati za začetek te igre, kot tudi za vse igre, ki se sedaj pojavljajo. Tako so lahko resnične sistemske zahteve Grand Theft Auto V nekoliko nižje kottiste, ki so naštete v tem odstavku, vendar si morate še vedno prizadevati za priporočila razvijalcev, saj vedo bolje kot drugi, kaj vaš projekt morda zahteva od vašega računalnika.

RAM (najmanj)

Zahteve za Grand Theft Auto V niso omejene samo na procesor. Če ste že dolgo časa igrali računalniške igre, morate vedeti, da je najpomembnejši del računalnika RAM. Določa število aplikacij, ki jih lahko izvajate hkrati. Vsaka aplikacija, vsak program in seveda vsaka igra ima svoj indikator uporabljenega RAM-a, in če skupna poraba pomnilnika presega zalogo, ki je na voljo na vašem računalniku, se začne naprava upočasniti in imeti težave pri ohranjanju pravilnega delovanja. Zato morate paziti, da je vaš računalnik vedno imel dovolj OPERATING pomnilnika za zagon vseh prostih delovnih mest za vas. Če govorimo posebej o tej igri, je najmanj, kar razvijalci poudarjajo, štiri gigabajti. To je precej standarden kazalnik za sodobne igre, če pa računalnika niste dolgo posodabljali, se vam ta kazalnik zdi previsok. Ampak potem ste lahko presenečeni nad zahtevami za Grand Theft Auto V na računalniku za RAM, ki ga razvijalci menijo, priporočamo.

RAM (priporočilo)

Priporočene sistemske zahteve Grand Theft Auto V iz RAM-a so razpoložljivost vsaj osmih gigabajtov RAM-a na vašem računalniku. Torej, če ga nimateta količina gigabajtov OPERATIVNEGA pomnilnika, lahko pride do težav z delovanjem te igre. To pomeni, da se bo upočasnilo in zamašilo, zlasti pri visokih nastavitvah. Zato je vsekakor treba kupiti dodatno vrstico RAM ali če vaš računalnik ne izpolnjuje zahtev in drugih kazalnikov, na splošno popolnoma posodobite računalnik. To bo resen korak naprej, saj je za večino iger, ki se trenutno izvajajo, potrebnih le osem gigabajtov RAM-a.

Videokartica (najmanj)

No, zadnji element, ki posveča posebno pozornost, je grafična kartica. Kot smo že povedali, se je grafična komponenta te igre v primerjavi s prejšnjimi deli zelo spremenila, zaradi napredka visokih tehnologij pa je postala veliko bolj kakovostna in realistična. V skladu s tem boste morali dobiti visoko kakovostno grafično kartico, da boste lahko uživali v vsej grafični lepoti projekta. Nima smisla, da barve vse te lepote, je bolje, da takoj pojdite na posebnosti. Katera grafična kartica bo primerna za to igro? Če se ne pretvarjate, da imate največje nastavitve in popolno sliko, potem morate imeti en gigabajt video pomnilnika, tako da ni potrebna posebna nadgradnja. Če pa gre za globalni, revolucionarni in izjemno priljubljen projekt, potem boste najverjetneje želeli vse nastavitve (še posebej grafike) priviti do največjega zadovoljstva. Kaj potrebujete za to?

Video kartica (priporočilo)

Če želite, da vaša igra deluje gladko z maksimalnimi grafičnimi nastavitvami, se morate prepričati, da imate boljšo grafično kartico. Seveda lahko pri izbiri grafične kartice pazite na različne trenutke, najpomembnejša stvar pa je še vedno video pomnilnik. In v tem primeru mora biti vsaj dva gigabajta. Seveda, če imate kakovostnejšo sodobno kartico z veliko zalogo video pomnilnika, bo to koristilo le gladkosti procesa igre in kakovosti slik, toda razvijalci poročajo, da bi bilo treba dva gigabajta video pomnilnika dovolj pretresti, da bi se grafične nastavitve čim bolj pretresle. To seveda pomeni tudi, da bodo tudi druge komponente izpolnjevale zgoraj navedene zahteve.

Prostor na trdem disku

Če želite namestiti to igro, morate imeti na voljo 65 gigabajtov prostega prostora na trdem disku. Poleg tega morate imeti na voljo 6-7 gigabajtov prostega prostora, da ga lahko zaženete brez težav.

Zahteve za spremembe

Upoštevajte, da se ta igra stalno posodablja. V skladu s tem se sistemske zahteve lahko spremenijo in vedno preverite trenutno različico igre.

Sorodne publikacije