Grafična plošča Wacom Bamboo: opis, značilnosti, pregledi

Na področju tehnologije se pogosto pojavljajo naprave, ki niso namenjene široki uporabi. Poleg telefonov, prenosnih računalnikov, slušalk in vsega, kar je skoraj vsaka oseba na planetu, obstajajo ožji pripomočki, ki jih uporabljajo strokovnjaki z določenega področja. Torej, oblikovalci in ilustratorji, razen običajnega osebnega računalnika, svetujemo, da kupijo grafično tablico Wacom Bamboo.

Podjetje

Wacom je priljubljena japonska korporacija. Ukvarja se s proizvodnjo grafičnih tablet, CAD komponent. Razvijalci so v Kaju, podjetja podjetja pa so razpršena po vsem svetu: ZDA, Koreja, Hong Kong, Avstralija, Nemčija itd.
Podjetje odlikuje dejstvo, da je že izdalo 130 patentov za različne tehnologije na področju uvajanja. Proizvaja opremo za delo in domačo uporabo. Na Japonskem je vodilno podjetje, ki je zaseglo 85% trga.

Izdelki

Preden se lotimo grafične tablice Wacom Bamboo, je vredno preučiti vse izdelke, na katerih podjetje deluje. Najbolj priljubljena je bila linija Intuos. Prav ta družina je bila prej imenovana Bamboo, od leta 2013 pa je spremenila ime. Grafične tablice za to linijo so namenjene navijačem. Obstaja več modelov, vključno s priljubljeno tabletko Pen & amp; Touch, njeno spremenjeno Fun Pen & Touch in Pen. Prvi dve delujeta z vnosom na dotik, opremljenim s štirimi programabilnimi gumbi. Pero ima radirko, ima visoko občutljivost. Intuos Pro je dobil predpono "Pro" hkrati s prejšnjim ravnilomspremenil ime. Te tablete so namenjene strokovnjakom, ki delajo s slikarstvom in oblikovanjem. Programabilne tipke so dvakrat večje od števila. Občutljivost peresa se je prav tako povečala. Družina ima štiri modele, ki se razlikujejo po velikosti delovnega prostora.
Linija Cintiq je še bolj napredna. To je grafična tableta z LCD zaslonom. Uporabnik zdaj vodi pero na zaslon. Linijo predstavlja pet modelov, ki se razlikujejo po velikosti in prisotnosti senzorja.

Vsestranski

Kot lahko vidite, je grafična tablica Wacom Bamboo predstavljena v velikem številu. Pregled vsakega modela ni smiseln, ker so vsi podobni. Zato je bolje, da univerzalno možnost, ki je všeč strokovnjaki in ljubitelji, kot tudi otroci. Pen & Touch je verjetno najbolj priljubljen izdelek podjetja. Na trgu je že vrsto let in je prešel v rebranding, ko se je preselil iz družine Bamboo na linijo Intuos. Toda lastniki, ki so jo kupili do leta 2013, se še vedno imenujejo njegovo prvotno ime, zato je iskanje modela, ki ga že ni, na internetu. V času izdaje je ta naprava stala le 4 tisoč rubljev, njena mlajša različica, ki ni podpirala multitoucha, - 3 tisoč rubljev.

Primerjava

Kot smo že omenili, grafična tablica Wacom Bamboo, natančneje, vsa družina U, ima štiri modele. Prva je Pen. Od izdelka Pen & Touch se je odlikoval s pomanjkanjem senzorja in štirimi vročimi gumbi. V bistvu se je razlikovalo: ni se zmanjšala guma, velikost in teža. V primerjavi z Pen & Touch je imel tudi izboljšano različico Fun Small Pen & Touch. Primerjava tabelZaradi značilnosti obeh modelov je težko najti razliko. Izkazalo se je, da leži v njegovi teži. Prvi model tehta 418 gramov in različica Small - 395 gramov
Četrti izdelek v družini je bil model grafične tablice za risanje Wacom Bamboo Fun Medium Pen & Touch. Zaradi povečane velikosti je v veliki meri bolje opisana zgoraj. Namesto običajnih 278x176x98 mm, je pripomoček prejel 352x209x98 mm. Zato se je delovno območje povečalo na 217 x 137 mm namesto na 147 x 92 mm. Povečanje dimenzij je pripeljalo do polovičnega povečanja naprave.

Paket

Torej pojdimo neposredno na opis grafične tablice Wacom Bamboo Pen & Touch. Model je bil dobavljen v veliki škatli modre barve. Spredaj je bila fotografija pripomočka in oglaševalskih informacij o njem. Za kratek opis je vdelana programska oprema naprave, prisotnost "multitouch" in nekatere tehnologije, s katerimi model deluje. V škatli je bila tableta sama, z njo pero in izmenično palice. Obstajalo je celo orodje za njihovo zamenjavo. Na voljo je bil disk z programsko opremo in priročnik za delo s pripomočkom. Za povezavo je bil uporabljen kabel USB. Celoten komplet je dokončan. Če pa nekaj manjka ali ste želeli, da stroj deluje brez neposredne povezave, bi lahko kupili vse dodatne "losjone".

Videz

Ta model ni nič drugačen od Bamboo peresa Wacom. Ohišje je izdelano iz plastike, vendar je kakovostno in trajno. Nekateri uporabniki so zahtevali barvno kombinacijo. Mnogi so mislili, da je otročje. Dejstvo je, da je sprednji del tableteizgleda kot resna profesionalna črna barvna naprava s sijajnimi vložki. Toda zadnja stena solate lahko prestraši nekatere konzervativce.

Vendar se človek navadi na vse, poleg tega so prednosti v videzu veliko več kot le slabosti. Na primer, poglejte velike vroče gumbe s posebno teksturo, ki posnema kamen. Delovna površina zavzema skoraj celotno fronto. Sprednji gumbi so odgovorni za izklop senzorja, klicanje tabličnega priklopa in levo in desno klik miške. Leva stran je zasedena z luknjo za kabel, pokrovom za brezžični modul in baterijo. Primer je posebna pritrditev peresa. Mimogrede, ročaj je narejen iz visoke kakovosti, z dobro plastiko. Roke naj bodo udobne. Na njenem primeru je gumb.

Povezljivost

Ni težav pri nastavljanju Wacom Bamboo Pen in vseh spremenjenih modelov. Uporabnik mora namestiti gonilnike in programsko opremo. Če na osebnem računalniku ali prenosnem računalniku ni pogona in ni možnosti, da bi priložen disk, lahko poiščete "les" na internetu.
Ko je v sistemu nameščeno vse, kar potrebujete, lahko začnete delati s pripomočkom. Za delo s tabličnim računalnikom je potrebno veliko programske opreme: Bamboo Dock in kateri koli grafični urejevalnik. Program Bamboo Dock razširja možnosti konfiguracije. Tukaj lahko vstopite v meni in spremenite nastavitve: od imenovanja vročih gumbov do izbire načinov pisala.

Senzor

Značilnosti Wacom Bamboo Pen & Touch so odlične. RazpoložljivostMultitouch tehnologija za mnoge je lahko ključni parameter pri izbiri tabličnega računalnika. Tisti, ki tega indikatorja ne potrebujejo, tega ne bodo preprečili, saj lahko razširi priložnosti in razširi delo.
Uporabite ga kot touchpad ni zelo priročno, čeprav, če se navadite na to, potem je vse mogoče. Poleg tega, kot kaže praksa, lahko sploh pozabite na miško. No, končno, pri delu se giblje med predmeti gre veliko hitreje kot vlečenje na manipulator.

Pero

Delo s peresom odpira še več možnosti. Naprava zazna "pero" na razdalji do 16 mm. To je minus plus plus, ker se v računalniku pojavijo nekatera odstopanja in sistem preneha videti pisalo. Če govorimo o risanju, potem ta omejitev ni tako opazna. Delo s peresom simulira risanje na papirju. Izbirate lahko med različnimi risbami, debelino udarcev itd. Vse to ljubiteljem odpira veliko priložnosti. Verjetno tako pogosto model kupijo nadarjeni otroci, ki šele začenjajo svojo pot umetnika, ilustratorja ali oblikovalca.

Ocene

Pregledi grafičnih ploščic Wacom Bamboo so bili vedno pozitivni. Pri izbiri modela je bilo pomembno določiti cilje in cilje. Paleta Bamboo je idealna za navijače, ljubitelje, začetnike in ilustratorje. Modeli so predstavljeni tukaj za vsak okus in torbico. Zato je zelo nezadovoljen. Označevali so uporabnike z odlično zasnovo, zanesljivimi materiali in originalnimi barvami. Prav tako je všeč prisotnost "multitouch". Delovno območje je majhno, vendar zapreprostih nalog je dovolj. Včasih to možnost izberejo fotografi za obdelavo slik. V tem primeru niso bili zadovoljni vsi udeleženci, saj je v tem primeru zaželeno kupiti model z večjim delovnim prostorom in zmogljivostmi.

Poleg tega

Poleg vseh zgoraj navedenih modelov je bila izdana grafična tableta Wacom Bamboo Spark. Na splošno je težko imenovati tablični računalnik, ker ni tako. Mnogi uporabniki so to napravo imenovali "pametna" platnica.
Naprava z listom papirja, posebnim peresom in sinhroniziranim pripomočkom zlahka digitalizira slike, zapise, zapise itd. Družba to imenuje dodatek k pametnim telefonom. Vključuje papirni prenosnik z "pametnim" pokrovčkom, ki vsebuje algoritem pripomočka. Obstaja tudi ročaj, ki običajno izgleda, vendar skriva veliko funkcionalnost. Torej, risanje na papirju, lahko enostavno in hitro pošljete prijatelje na sliko brez uporabe kamere ali optičnega bralnika.

Sorodne publikacije