FLY IQ4404. Firmware in nekatere funkcije

Številni proizvajalci pametnih telefonov in tabličnih računalnikov svoje naprave zagotavljajo s podporo in posodobitvami programske opreme ter operacijskimi sistemi, vendar le za omejen čas. Ko se podpora zastarelih modelov izkaže kot nedonosna, proizvajalec ustavi "nadgradnjo po zraku" in zapusti pripomoček popolnoma pod skrbništvom njegovega lastnika.

Takoj se pojavi vprašanje o pridobitvi dejanske različice OS. Toda kako se to lahko stori, če oseba sploh ne razume podrobnosti vdelane programske opreme? Še posebej obstajajo nekateri super pametni telefoni, s katerimi se ne morete spopasti. Eden od njih je FLY IQ4404. Njegova firmware lahko prinese veliko težav. Kako jo obleči? Zdaj pa poskusimo ugotoviti.


Kaj je ta pametni telefon?

Ta naprava je postavljena s strani podjetja kot proračunski model brez kakršnegakoli namigovanja na premium segment. Ima običajen videz in ne preveč izrazite tehnične lastnosti. Privzeto je nameščen operacijski sistem Android 422. "Vendar pa je za FLY IQ4404 na voljo tudi vdelana programska oprema 442. ) Med značilnostmi so tudi dvojedrni procesor s hitrostjo 13 GHz, kamera s 5 milijoni slikovnih pik, kapacitivna baterija in zaslon visoke kakovosti. Vendar pa za poceni proračun gadget in to je dovolj. Ni namenjen za igre in težke procese.Zdaj pa se obrnemo na stran programske opreme FLY IQ4404. Vdelana programska oprema je predmet prilagajanja in nadgradnje, vendar ima, tako kot vsi pripomočki na platformi MTK, svoje funkcije.


Lastnosti vdelane programske opreme IQ4404 Spark

Za začetek prenesite vse gonilnike za vdelano programsko opremo tega pametnega telefona. Potem boste potrebovali poseben program za požarni zid. Imenuje se SP FlashTool. Brez tega se ne bo nič zgodilo. Naprave, ki temeljijo na MTK, niso želele, da bi se prelile skozi SD kartico. Nato morate sami prenesti vdelano programsko opremo. Iskanje FLY IQ4404 ni težava. Firmware iz 4PDA.ru in lokalni forum bo pomagal pri tem. Sedaj morate pripraviti sam program in napravo. Če imate srečo, in vaš FLY nima nič opraviti s platformo MTK (to se zgodi in tako), potem jo lahko preprosto požarite s korenskimi pravicami, snemalnikom po meri in pomnilniškimi karticami microSD. Podrobnosti o tem bomo pojasnili nekoliko spodaj. V tem času pa se pogovorimo o pripravi naprave za ti dve vrsti vdelane programske opreme. V tem ni nič zapletenega.

Priprava na vdelano programsko opremo

Za začetek morate v eno mapo vrniti programsko opremo SP FlashTool in vdelano programsko opremo. To bo pripomoglo k izogibanju morebitnemu overclockingu med vdelano programsko opremo. Nato morate namestiti vse prenesene gonilnike. Če je naprava vklopljena, je najbolje, da vse svoje stike, fotografije in glasbo shranite nekje v računalnik, saj jih lahko izgubite po ponovnem programiranju. Potem morate izklopiti telefon in iz njega odstraniti baterijo. Ta postopek priprave je zaključen. Zdaj lahko obstaja "poplavljena" programska oprema za vaš telefon FLY IQ4404.
VseZgoraj navedeno je pomembno za uradno programsko opremo. Če pa ste se odločili, da namestite strojno-programsko opremo po meri od neznanega avtorja, boste morali najprej dati korenskemu telefonu (root), nato prebrati obnovitev po meri, narediti vse robčke. Šele takrat lahko začnete z nameščanjem same programske opreme. To je veliko lažje, vendar je hkrati nevarno. Ker so ti firmwares imajo kup "luknje" v sistemu zaščite.

Proces vdelane programske opreme

Prva stvar, ki jo je treba storiti, je zagnati SP FlashTool. Potem iščemo Scatter Loading in v oknu izberemo datoteko z imenom prenesene programske opreme in končnico TXT. Po tem morate klikniti na gumb Prenos in napravo izklopiti z odstranjeno baterijo v računalnik. Če želite začeti proces nalaganja firmware v pomnilnik pametnega telefona.
Glede na konfiguracijo računalnika, lahko postopek traja nekaj časa. Vendar lahko imaš galeba v vsakem primeru. Morate počakati na proces nalaganja operacijskega sistema in njegovih datotek na FLY IQ4404. Vdelana programska oprema se bo končala, ko se na zaslonu računalnika prikaže zeleni krog s črko »OK«. Napravo lahko izklopite iz računalnika in jo poskusite vklopiti. Prvi prenos telefona bo zelo dolg.

Značilnosti programske opreme po meri

Večino teh firmware ustvarjajo navdušenci, ki niso zadovoljni z zastarelimi različicami uradnih firmwareov proizvajalcev. Obstaja različica novejša in za FLY IQ4404 - firmware, ki temelji na šesti "Android". Res je, da je doslej le v preizkusni različici in da tam dela ni vse. Zagotavlja ga avtor zaznanca Preprosto povedano, vse prilagojene firmware je treba namestiti z določeno stopnjo previdnosti, saj so v smislu varnosti vsi zelo slabi.
Potrebno jih je namestiti s pomočjo predelovalca po meri, ki zahteva zagon korenskih pravic. Dobite jih lahko s programom Framaroot. Nato morate pametni telefon priključiti na računalnik in slediti navodilom za namestitev naprave za obnovitev. Nato v korenu pomnilniške kartice morate "zapolniti" vdelano programsko opremo v formatu ZIP, ponovno zagnati telefon v napravi za obnovitev, izberite Apply update from SD Card in nato izberite Select ZIP. Začne se postopek vdelane programske opreme. Ne pozabite tega storiti z elementom Wipe Data.

Povzetek

Tako smo razstavili proračunsko enoto FLY IQ4404. Firmware 4.4 je tam, in proces ne bo otežil niti za začetek uporabnika, čeprav, tako kot vse MTK naprave, potrebuje poseben pristop. Toda muhavosti letenja IMEI in drugih neprijetnih stvari ni bilo opaziti. In to je najpomembnejša stvar. Preprosto prenašanje označuje ta pametni telefon kot zelo donosen izdelek, ki ga je mogoče enostavno prilagoditi na zahtevo uporabnika. Biti morate samo previdni in narediti točno to, kar je zapisano v navodilih.

Sorodne publikacije