Brainstorm "Android": kaj storiti? Nasveti za odpravljanje težav

Verjetno so vsi lastniki naprav Android opazili, da je takoj po nakupu in prvem vklopu pametni telefon ali tablični računalnik delal dokaj spretno, vendar se je sčasoma Android začel upočasniti. Aplikacije tečejo zelo počasi, odprtje strani na internetu mora čakati zelo dolgo, in na splošno včasih tudi pripomoček zamrzne. Kaj je razlog za ta pojav? Kaj se lahko uporabi za obnovitev delovanja ali vsaj delno pospešitev sistema? O tem bomo še govorili.

Zakaj Android zavira?

Glavni razlogi za takšno obnašanje tega operacijskega sistema, kot tudi vsi drugi, se na splošno štejejo za preveliko obremenitev pomnilnika RAM in procesorja. Praviloma povzroča številne pritožbe nameščenih sistemskih in uporabniških aplikacij, ki se izvajajo v ozadju, skrite pred našimi očmi. Mogoče je prevelik obseg predpomnilnika, nereden pogon z nepotrebnimi uporabniškimi ali preostalimi datotekami oddaljenih programčkov, kakor tudi vpliv virusov (da, da, obstajajo tudi v naravi).

Zato se Android upočasnjuje. Kaj storiti v takšni situaciji? V zvezi s tem obstaja več priporočil in vsi niso omejeni na čiščenje zgornjih odpadkov. V nekaterih primerih tudi takšni ukrepi ne pomagajo.

Variante za povečanje hitrosti

Med metodami, ki dovoljujejo, če ne obnovijo celotne hitrosti, potem pa vsaj za povečanje, se lahko imenujejo najučinkovitejše možnosti.
 • onemogočanje neuporabljenih storitev in postopkov;
 • jasen sistemski predpomnilnik in predpomnilnik aplikacij;
 • ročno odstranjevanje nepotrebnih datotek in programčkov;
 • uporaba optimizatorjev in ojačevalcev;
 • odstranitev virusa;
 • odstranitev programske opreme po meri;
 • ponastavite na tovarniške nastavitve.
 • Vse te metode je treba uporabiti ne same, ampak v zapletenem (če želite, da sistem resnično ponovno "leti"). Vendar pa v tem primeru, je treba takoj bodite pozorni na dejstvo, da so nekateri programi za Android, vključeni v standardni sistemski paket, ni mogoče odstraniti brez posebnih sredstev. Torej, tudi s popolnim dampingom, bodo še vedno delovali, saj se ni nič zgodilo. Oglejmo si o tem ločeno. Medtem, kateri ukrepi se lahko sprejmejo neodvisno brez uporabe sredstev tretjih oseb.

  Prekinitev neuporabljenih storitev in postopkov

  Torej imamo situacijo, ko "Android" zavira. Kaj storiti v tem primeru? Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da ste pozorni na storitve in procese, ki so privzeto aktivirani v sistemu (mimogrede, zaželeno je, da to storite tudi po nakupu naprave in njeni prvi vključitvi).

  V tem primeru je dobro, če onemogočite modul NFC in geolokacijo, ko uporabljate internetno povezavo. NFC požre veliko sistemskih virov in geolokacija s pogosto uporabo interneta upočasni odpiranje strani in prenos datotek. Druga je zelo pogosta uporaba brezžičnih modulov Bluetooth in Wi-Fi. Nekajuporabniki sploh včasih ne onemogočijo teh modulov, saj menijo, da to nikakor ne bo vplivalo na delovanje sistema. Absolutna goljufija! Dejstvo je, da obremenjujejo ne le sistemske vire, temveč tudi precej baterij, ki vplivajo na zmogljivost in sistem ter vodijo programčke tretjih oseb. Na splošno se lahko šibka baterija na splošno imenuje tudi eden od razlogov, zakaj se Android upočasnjuje. Kako popraviti situacijo? To je samo zamenjava za zmogljivejšo baterijo. To možnost je seveda mogoče pripisati eni od rešitev, ker pa se domneva, da je tovarniška baterija zasnovana samo za določeno vrsto naprav. Zato morate ukrepati na lastno odgovornost.

  Ročno čiščenje predpomnilnika

  Vendar se težave s sistemom Android ne končajo. Še ena ovira je stalno naraščanje predpomnilnika (sistemskega in aplikacijskega predpomnilnika). Na žalost in v določeni meri zaradi motenj večine uporabnikov sistemski razvijalci niso želeli vključiti avtomatiziranega orodja za čiščenje v orodjarni operacijskega sistema.
  In če je sistemski predpomnilnik še vedno mogoče izbrisati, z uporabo menija nastavitev, pomnilniške particije in vrstice predpomnilnika, je desna stran aplikacije veliko slabša. Predpomnilnik, preslikan v sistemske in uporabniške programčke lahko izbrišete iz razdelka aplikacije v meniju z nastavitvami z izbiro vsake posamezne aplikacije. To ni mogoče istočasno za vse programe. Ogromen minus! Ampak, če sistem ni na voljoNamestitev nekaterih optimizatorjev, na najslabšem koncu, je lahko omejena na to.

  Nasveti za delo z dodatki

  Včasih lahko sistemsko zaviranje pripelje do namestitve uporabniških programov za Android. Pri tem je vredno opozoriti na dejstvo, da vse naprave ne podpirajo prenosa iz notranjega pogona na izmenljivo pomnilniško kartico. Poleg tega je veliko teh pogosto pogosto v ozadju. Vzemite enako Facebook, Viber, Messenger, novice ali vremenske informatorje itd. Zakaj zavore Android, mislim, da je že jasno: obstaja stalni prenos RAM-a in procesorja, včasih pa do take mere, da za procese sistemskih virov samo ne ostane Še enkrat, ni nobenih sredstev za izključitev programčkov od zagona v sistemu. To situacijo lahko popravite na dva načina: ali odstranite vse nepotrebne ali neuporabljene ali uporabite posebne programe za optimizacijo (to bo povedano posebej).

  Odstranjevanje nepotrebnih datotek

  Prelivanje notranjega pogona je lahko tudi v situaciji, ko se Android upočasni. Kaj storiti z nameščenimi programi ali pretirano količino datotek? Kot je že jasno, se znebite vsega, kar ovira delo.
  Položaj ima lahko tudi dve strani medalje. Pri preobremenitvi glavnega pogona bo problematično nameščanje novega iz iste trgovine Play Store. Tudi če je mesto, ki se kliče, blizu, bo sistem pomislil dolgo, da ne omenjamdejstvo, da bo v primeru, da ga ni, podati napako.
  Toda za brisanje datotek in map je najbolje pomagati vsaj nekaj preprostih upraviteljev datotek, saj bodo podobna dejanja s pomočjo običajnih sredstev zahtevala veliko časa in zahtevala izredne napore pri iskanju od uporabnika. Druga točka je, da so mnogi uporabniki, tako rekoč, vključeni v dekoriranje sistema, nameščanje različnih vrst zvočnikov, ki nadomeščajo njegovo standardno lupino. Kot je jasno, ne samo, da začnejo skupaj s sistemom, temveč tudi porabijo levji delež RAM-a, tako da prenesejo svoje lastne komponente vanje. To pomeni preprost zaključek: ne nameščajte preveč programov. Najbolje je, da se omejite na tisto, kar je resnično potrebno. In za spremembo vmesnika je mogoče zagotoviti le dovolj velike količine RAM-a (vsaj na ravni 3-6 GB).

  Kako očistiti "Android", tako da se ne upočasni, s pomočjo optimizatorjev?

  Šteje se, da bo za vsakega uporabnika najprimernejša uporaba posebnih optimizatorjev aplikacij, razvitih s tipom, ki se uporablja na primer za sisteme Windows. Danes jih ni mogoče najti le v desetih, ampak tudi na stotinah na istem Play Marketu. In niso vse enake. Nekateri se nanašajo na ozke čistilce, drugi lahko izvajajo kompleksno vzdrževanje z odstranjevanjem odpadkov in pospeševanjem sistema, tretji pa so namenjeni povečanju produktivnosti ali obratno - da bi prihranili življenjsko dobo baterije, četrta poleg vseh razpoložljivihorodja vsebujejo tudi protivirusne module, peta lahko proizvede najbolj popolno odstranitev programčkov z odstranitvijo ostankov odpadkov, šest je sposobnih upravljati samodejno nalaganje itd. Toda s korenskimi pravicami lahko mnogi od njih celo odstranijo sistemske komponente.
  Med najbolj znanimi in priljubljenimi programčkami je mogoče izpostaviti naslednje:
 • CCleaner;
 • Clean Master;
 • 360 Varnost;
 • Pomočnik Pro;
 • Smart Booster;
 • Ojačevalnik hitrosti DU;
 • AVG TuneUp;
 • Smart Booster;
 • Easy Uninstaller;
 • Čiščenje;
 • Vsebina orodja;
 • Root Booster, itd.
 • Odstranjevanje strojno-programske opreme po meri in ponastavitev na tovarniške nastavitve

  Nazadnje je treba posebej omeniti situacije, ko uporabnik sam namesti lastno strojno programsko opremo. Dejstvo, da neusklajenost konfiguracije vdelane programske opreme povzroča tudi problem, da se Android upočasnjuje. Kaj storiti v tem primeru? Izbrišite vdelano programsko opremo, vendar je bolje, da je ne namestite, in celoten sistem bo postal neuporaben. Hkrati pa brisanje ni tako preprosta stvar.
  Najbolj preprost način je vrniti tovarniške nastavitve na "Android" prek nastavitev in razdelka za varnostno kopiranje in obnovitev z možnostjo splošne točke ponastavitve. V nekaterih primerih se lahko uporabijo druge metode. Tako lahko na primer tovarniške nastavitve Androida na pametnih telefonih Sony XPERIA kot začetno vdelano programsko opremo zamenjate s programom Sony PC Companion, ki je nameščen na računalniku ali prenosnem računalniku. Za modele drugih proizvajalcev obstajajo lastni programi. Vsekakor izgledaŠe boljši od celotnega praznjenja neposredno na napravi. Potem boste zagotovo dobili "čisto" stanje pripomočka, kot da ste ga pravkar kupili. Nazadnje, če vse to ne pomaga, boste morali uporabiti funkcijo Hard reset. Toda za uporabo take metode je zaželena le v najbolj ekstremnih primerih.

  Sklepi

  To so glavni razlogi, zakaj se Android upočasnjuje. Kaj misliš, je že mnogim postalo jasno. Če sem iskren, je optimalna možnost uporaba optimizatorjev (po možnosti z antivirusnimi moduli), saj ročno nastavljanje ali čiščenje zahteva preveč časa in napora, ponovna nastavitev ali obnavljanje tovarniških nastavitev pa povzroči izgubo podatkov.

  Sorodne publikacije