Avtomobilska kapuca z lastnimi rokami: podroben opis, tehnologija in priporočila

Pokrov motorja je eden najvidnejših delov karoserije z avtomobilom. Sčasoma se barva na robu začne lupiti, oblikovana od časa do časa. Napaka je v tem, da kamni letijo pod kolesi nasprotnega avtomobila. Prav tako je v primeru korozije potrebno barvanje pokrova. To se zgodi po vgradnji plastičnih deflektorjev. Deformiran ali požgan pokrov motorja na soncu močno uniči videz stroja.

Poleg tega močno zmanjšuje njegovo tržno vrednost. Kako je narejeno slikanje nape? Preberite o tem v našem današnjem članku.

Koliko stane barvanje kapuco?

Nekateri lastniki avtomobilov niso odločeni, da bi sami izvedli ta postopek. Zato je ta storitev pogosta v številnih delavnicah. Običajno se prebarvanje opravi v celoti. Težko je opraviti lokalna popravila. Najmanjši prehod na LKP bo viden celo na žalosten dan.
Povprečna barva kapuco v Moskvi stane od tri do pet tisoč rubljev. Izjeme so bonus avtomobili. V tem primeru lahko stroški slikanja kapuco dosežejo do deset tisoč rubljev. Toda to delo je mogoče opraviti neodvisno.

Slikanje plašča s svojimi rokami: pripravimo garažo

Če želite to operacijo opraviti sami, morate pripraviti delovni prostor. Strogo je prepovedano barvanje kapuco na ulici. To zahteva čisto in svetlo sobo. To je lahko običajna garaža. Najprej morate odstraniti prah in umazanijo s tal, stropa in sten.Najmanjša žaga bo jasno vidna na novem premazu za barve in lake. Zato, kolikor je mogoče znebiti umazanije v garaži. Prav tako je priporočljivo, da pripravi vzmetenje - kapuco je bolje, da kavelj kavelj in uporabite barvo na težo.

Pripravljamo orodja in materiale

Kaj potrebujete za uspešno barvanje nape? Najprej in predvsem je potreben potrošni material. To so številne barve, temeljni premazi in laki. Potrebujete tudi razmaščevalce, nekaj kosov čiste krpe, gumijaste rokavice. Da bi dosegli kvalitativni rezultat, je potrebno uporabiti materiale iz čopiča. Poleg tega potrebujemo kompresor, ki bo dal želeni tlak (po možnosti s sprejemnikom). Če se izvede lokalno barvanje čipov na pokrovu motorja, ni potrebno izvesti demontaže elementa iz avtomobila. Lahko omejite barvni trak in film, zaprete vse nepotrebne podrobnosti. Bodite pozorni: celotno telo je potrebno, da se film prilepi, saj žaga lahko slučajno pride na kateri koli element telesa. V primeru celovitega slikanja je potreben nabor orodij (glave in treshtika), kot tudi pomočnik. Pri odstranjevanju bo držal drugi del pokrova motorja. Tega modela je težko razstaviti. V prisotnosti udrtin in drugih globokih poškodb je treba pripraviti kit. Običajno gre že s trdilcem (potrebno ga je kupiti posebej). Poleg tega bo potrebna spatula, brusni papir različnih velikosti zrn. Za poliranje je bolje uporabiti šobni krog.

Odstranitev pokrova motorja

Ta postopek se izvede vveč korakov. Najprej se izvleče notranja obloga prednjega pokrova. Detergent se nato loči od curkov. Slednji so tudi izvlečeni od zunaj. Nato morate iztakniti cev iz podložke in jo potegniti ven. Če je napa opremljena s plinskimi zaustavitvami, jih je treba odviti. Nato se odstranijo matice z zanko. Pokrov motorja se demontira z dvema osebama - le to lahko zagotovi njegovo celovitost in odpravi pristranskost.

Priprava površine

Za boljše rezultate je potrebno površino očistiti od starega LKP. V ta namen se uporablja brusni papir različnih velikosti zrn. Prah zaradi brušenja se lahko odstrani z belim špiritom.
Vnaprej so namočeni s krpami. Potem je površina zložena. To vam omogoča, da po brušenju dosežete maksimalno površinsko obdelavo. Kit je pasta, ki se nanese z lopatico. Vendar ga morate predhodno premešati s trdilcem. V nasprotnem primeru bo čas smrti približno en dan. In takšne plasti potrebujemo vsaj tri. Upoštevajte, da mora biti nanešena plast čim manj tanka. Po izsušitvi (ponavadi traja deset minut) se na površini vse izgubi. Posledično je debelina plasti približno en ali dva milimetra. Pomembna točka: ne pregrevajte kita in je ne sušite s prisilnim sušilnikom za lase. Pri temperaturah nad 70 stopinj Celzija je plast prekrita z razpokami.

Ozemljitev

Za boljšo oprijemljivost barve na kovino je treba nanesti temeljni premaz. To lahko storite z barvnim pršilom ali običajnim škropilnikom. Zadnja možnostDobro je, da ima hiter čas sušenja in ne zahteva redčenja s trdilcem.
Najprej se nanese plast. On je najbolj subtilen. Pištolo ali balon držite na razdalji najmanj 40 centimetrov. Potem se ta razdalja zmanjša za tretjino - uporabimo drugo plast. To vam bo omogočilo, da skrijete vse nevidne očesne napake. V primeru uporabe invalidskega vozička je treba tlak nastaviti na tri atmosfere. Ponavadi na kapuco gre približno 300 gramov razredčenih prvih nanosov.

Nanos barve

Naslednji korak je neposredno barvanje okrova. Cena napake je popolno prebarvanje elementa. zato morate to delo vzeti čim bolj odgovorno. Tako kot v primeru tal se najprej pokaže plast. Barva se nanaša na razdalji približno 40 centimetrov. S kakšno hitrostjo je treba premakniti kartušo ali barvni sprej? Potrebno ga je premakniti hitro, vendar brez stagnacije - približno 50 centimetrov na sekundo. Če se premikate počasneje, obstaja nevarnost zaplata.
Ne osredotočite se na isto točko. Pri uporabi čopiča emajl s topilom je v sorazmerju med seboj. Pigment se nanese v treh stopnjah. Da bi dosegli najboljši možni rezultat, mora biti prva plast rahlo suha (t.j. z manj trdilca). Po koncertu se čas emajla posuši. Ponavadi je to 10-15 minut. Nato dodajte potrebno količino topila v barvo. Drugi sloj je debelejši. Po pol ure se nanese končna plast emajla na premaz. Vendar pa se premakniterazpršilec je zelo intenziven - barva lahko daje obliž pri najmanjši stagnaciji.

Uporaba laka

Brez te faze se ni mogoče izogniti poklicnemu barvanju pokrova. S lakom lahko dodamo sijajne podrobnosti. Ta material izdelajte s topilom v enakem razmerju - med seboj.
Po nanosu prve plasti počakajte približno 20 minut, dokler se ne zmrzne. Nato v sestavek dodamo še 15 odstotkov topila. Uporabi se zaključna plast laka z dolge razdalje.

Kaj sledi?

Po nanosu zadnje plasti je treba počakati približno en dan, dokler se končna barva popolnoma ne posuši. Priporočena notranja temperatura - od 20 stopinj Celzija. To bo znatno pospešilo delo. Pozimi lahko uporabite infrardeči grelec.
Nato odstranite pokrov z nosilca in ga namestite na avto. Montaža poteka v obratnem vrstnem redu. Pri namestitvi je pomembno preveriti vrzeli med krili. Po potrebi se popravijo. Nato zbrati vleko in gradu, kot tudi elemente za pranje.
V primeru barvanja plašča na mestu, morate odstraniti trak in film iz telesa. Takoj boste opazili kontrast prehoda - briljanten pokrov motorja in zelo prašna krila. Vendar pa se ne smejo mudi, da gredo v umivalnik. Opraviti ga je treba le tretji dan po popravilu (vendar ne prej).

Sklep

Torej smo ugotovili, kako s kapuco barvati s svojimi rokami. Če obstaja paintball in notranji prostor, rezultat ne bo nič slabši od tegastrokovni mojstri. Vendar mora to delo porabiti veliko časa. Od trenutka nakupa potrebnega materiala do prvega izvoza bo trajalo vsaj tri dni. Ugotavljamo tudi, da je v odsotnosti izkušenj bolje trenirati nepotrebne podrobnosti. Glavna stvar - da se naučijo, da bi celo plast. Najmanjše pomanjkljivosti LFP (lonci in tako naprej) bodo jasno vidne s prostim očesom.

Sorodne publikacije