ASUS N56V: Značilnosti prenosnika

ASUS je eden vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov. S transporterja te blagovne znamke je prišlo veliko modelov. Večina jih je bila zbranih v seriji. Torej je v letu 2008 svet videl zanimivo N-serijo. Potem je bilo načrtovano izdajanje štirih modelov, ki bi združevali najnovejšo tehnologijo in nenavaden slog za uporabnike. Na splošno, v letu 2008, kupci še niso bili tako razvajen z različnimi zvezki. Vsakdo je poskušal najti za sebe le priročno in funkcionalno. Kasneje, ko se je pojavila težnja po oblikovalski odločitvi, je proizvajalec začel posvetiti več časa videzu naprave. In še ena vrstica iz že znane serije ASUS N56V.


Raznolikost

Treba je omeniti, da je podjetje pod tem imenom izdalo veliko število modelov. Praktično se niso razlikovali od zunaj, v notranjosti pa so imeli drugačen "nadev". Nekateri so bili izdani z znanimi procesorji iz serije AMD A. Del je delal z Intel Core različnih generacij. Razlike so bile v grafičnem adapterju, ki je bil na voljo tudi v več različicah: AMD Radeon HD 7730M, NVIDIA GeForce GT 750M, AMD Radeon HD 8750M, NVIDIA GeForce GT 635M, itd.
V skladu s tem se je cena v času sprostitve gibala med 600 in 1200 EUR. Razlika je bila opažena v teži. Nekateri modeli imajo več volumetričnih baterij. Glavna stvar, ki se ni spremenila, je diagonala zaslona 15 palcev.


Pakiranje

Vsak model linije ASUS N56V je pakiran na enak način. Masivni črni škatli z minimalno količino grafičnega materiala je bilaknute Na splošno je večina kompletnih kompletov postala pravo presenečenje za kupce. V škatli lahko najdete blagovno znamko torbe, zunanji subwoofer in žično miško proizvajalca. Seveda, prisotnost miške - je vedno lepo darilo, poleg tega je tu odlične kakovosti, zadržan dizajn, predstavljen s črnim sijajem. Vendar je bil subwoofer res presenečen. Ima vertikalno obliko valja. Izgleda precej preprosto, vendar je zvok zmogljiv in kakovosten. To presenečenje v škatli potrjuje, da je prenosni računalnik ASUS N56V multimedijska naprava.
Poleg teh daril je obstajal tudi standardni nabor navodil in priročnikov, vozniških diskov, baterij in polnilnikov.

Videz

Na splošno se je celotna N-serija 5-6 let zelo spremenila. Kot smo že omenili, je proizvajalec prvotno določil tehnične specifikacije za glavo, videz modela pa je bil sekundarni. Kasneje, ko se je trend med kupci za izbiro privlačnih tankih prenosnih računalnikov začel kazati vedno več, se je ASUS odločil za eksperiment. Toliko je postalo linija ASUS N56.
Oblikovanje se je izkazalo za privlačno: obenem je bilo zadržano, a elegantno in prefinjeno. Glavna pomanjkljivost je bila pokrovček. Plastika, čeprav ne sijajna, še vedno zbira odtise, prah in umazanijo.


Na zadnji strani ni dodatnih elementov, kromiran vložek pa krasi „slim“ celo telo. Prednji del je praktično prost. Obstajajo komaj opazni kazalniki, ki kažejo moč naprave, vključno s stanjem, delombrezžična omrežja itd. Malo pod režo za bralnik kartic. Na sprednji strani je tudi kromiran vložek. Na desni strani so vsi priključki še posebej vidni. Prva stvar, ki udari v oko, je rešetka radiatorja, skozi katero izhaja topel zrak, ki ga bo razpršil ventilator. Obstaja HDMI, majhna luknja za subwoofer, USB 3.0 reža in D-sub video izhod. Na levi strani je prostor za polnilnik, pogon, par USB 3.0 znova, kot tudi vrata za priključitev slušalk in mikrofona.

Zaslon in delovna površina

Glavni elementi, ki jih vidite pri dvigovanju pokrova, so zaslon ASUS N56V, tipkovnica in sledilna ploščica. Takoj je vredno povedati, da je bil tečaj precej tesen, zaradi česar je bilo z eno roko težko odpreti pokrov. Največji nagib je dosegel 145 stopinj. 15-palčni zaslon ima ločljivost 1280x720. Nad njim je spletna kamera z indikatorjem in mikrofonom.
Mimogrede, obstajajo modeli, ki so prejeli boljšo kakovost zaslona z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik in matrico IPS. Na splošno je ta zaslon precej dober, ima dobre kote gledanja, zadostno količino svetlosti in mat površino, ki, čeprav prižge barve, ohranja slike bleščanja na soncu. Delovna plošča je bila minimalna. Toda hkrati je vse videti privlačno. Gumb za vklop je v zgornjem desnem kotu. Od nje, kot so valovi, se pikselni krogi razhajajo, kar simulira zvočnik nizkotonca. V levem kotu je isti gumb, vendar ga je mogoče konfigurirati - lahko izvaja več funkcij. Tip tipkovnice na otoku: navaden in nevsiljiv. Edina stvar je topojavil v ASUS N56V - osvetlitev tipkovnice. Je enake barve, vendar se lahko prilagodi glede na svetlost. Touchpad je tudi preprost, nič posebnega ni dodeljen, nobenih dodatnih gumbov ima. Touchpad je prijeten na otip, se hitro odziva na ukaze.

Značilnosti

Kot je bilo že omenjeno, so funkcije prenosnika ASUS N56V odvisne od določene spremembe. Torej, različica modela N56VM je opremljena z zelo zmogljivim procesorjem Intel Core i7-3720QM, ki je, čeprav je daleč od igralca, še vedno popolnoma obvladljiv tudi s kompleksnimi nalogami. V tem primeru grafika ustreza GeForce GT 630M. Ta grafična kartica je že dolgo izgubila svoj pomen, vendar so prenosni računalniki enostavni za uporabo z današnjimi priljubljenimi igrami Dota 2 in CS: GO. Obstajajo tudi različice modela z zmogljivejšimi grafičnimi karticami in procesorji, vendar prenosni računalnik še vedno ne doseže igralca, zato ga je težko poimenovati. Operacijski sistem v večini modelov je bil prenesen. Ponavadi je bilo Win 7 različnih konfiguracij. Toda o tehničnih specifikacijah ASUS N56V to praktično ni vplivalo. Mimogrede, če govorimo o procesorjih Intel, potem to niso bile samo verzije Core i7, ampak tudi Core i5. RAM je lahko od 4 do 8 GB, grafična kartica je delovala do 2 GB. Vrsta pomnilnika v obeh primerih GDDR3.

Izvedba

Prenosni računalnik ASUS N56V se je izkazal za visoko kakovostnega, hitrega in priljubljenega. Odlično deluje tako v parih z komponentami podjetja Intel kot tudi s podsistemom, ki temelji na AMD-ju. Ne moremo ga imenovati polna igralna naprava. Nima najmočnejših različicprocesorje, ki so bolj povezani z večpredstavnostnimi čipi. Video kartica je precej povprečna, čeprav z modernimi igrami na srednjih nastavitvah deluje dobro. Stroški ASUS N56V so znašali od 20 do 30 tisoč rubljev, odvisno od spremembe. Cena za to napravo je sprejemljiva. Daweiss se zlahka spoprijema s pisarniškimi nalogami, vsakodnevnimi običaji in kar je najpomembnejše, zaradi svoje konfiguracije je praktično najboljši multimedijski prenosnik v svojem cenovnem segmentu od ASUS-a.

Sorodne publikacije