Apple TV: pregledi, nastavitve, funkcije in funkcije

Kaj je Apple TV? Nekdo imenuje to predpono vredno konkurenta običajni televiziji, nekdo misli, da je vredna naprava, ki vedno potegne denar iz žepa lastnika. Kaj pravijo uporabniki? Spodaj so njihove ocene o Apple TV. Prav tako bomo podrobno obravnavali načelo dela in glavne parametre. Objavljamo pošten pregled in resnične ocene o konzolah Apple TV, posnetih z besedami lastnikov. Torej pomembne in uporabne novosti za ruski trg?

Kaj je torej Apple TV? Pregled in povratne informacije

Prvič o Apple TV svetu se je slišal leta 2007. Na konferenci Macworld je sam Steve Jobs predstavil novost. Zdi se, da je uspeh neizogiben. Od takrat je minilo skoraj 11 let. Vendar v Rusiji predpona nikoli ni bila uresničena. Če praktično nihče ne potrebuje, da pojasni, kaj je iPhone, potem o Apple TV v naši državi in ​​slišali niso vsi. Še manj naših rojakov razume, zakaj je naprava zasnovana in kako deluje.


Dejansko je vse preprosto. Ta naprava se pogosto uporablja za predvajanje vsebine (na primer dobre kakovosti) iz računalnika ali telefona na velik televizijski zaslon. Toda samo ta funkcija ni omejena. Apple TV omogoča tudi prenos vsebine neposredno iz iTunes in drugih podobnih storitev. Dejstvo je, da redno TV "pametno" - dodaja Smart-TV zmogljivosti. Še posebej priljubljena predpona je bila, ko so bili uporabniki prepričani, da SMART-ovi vgrajeni večini korejskih modelov še zdaleč niso idealni. Appleovi partnerjiTudi TV ne dopušča veliko želje. Zato, dostojno konkurenti, ki bi lahko tekmovali z njo za funkcionalnost in kakovost, naprava preprosto ne obstaja, ker so ocene o Apple TV impresivne.


Zgodovina vstopa na trg in napake tržnikov

Predpona je imela vgrajen 40 GB trdi disk. Čeprav največja ločljivost pretočnega videa ni presegla 720r, je ta glasba takrat že bila premajhna. Negativne povratne informacije o posodobljeni Apple TV je takoj poplavil internet. Že konec maja so prodajalci podjetja spoznali napako in izdali 160 GB disk. Predpostavljeno je bilo še eno pomembno napačno izračunavanje. Originalna različica programske opreme ni vsebovala nakupov neposredno v aplikaciji. Ta pomanjkljivost je bila odpravljena že v letu 2008. In tudi na podlagi povratnih informacij lastnikov Apple TV. Leto kasneje, družba ni ustavila proizvodnje 40 GB trdega diska. Zdi se, da se je 160 GB pogon izkazal na pozitivni strani. Vendar pa je v letu 2010 podjetje popolnoma posodobilo napravo in zavrnilo uporabo vgrajenega pogona kot takega. Ta rešitev v 4-kratnem času je omogočila zmanjšanje dimenzij naprave in njeno skorajda tiho delovanje.

Kako popraviti napačne izračune?

Namesto trdega diska je bila naprava opremljena z vgrajenim 8 GB pomnilniškim pogonom, ki je omogočal predogled predvajanega filma. To pomeni, da lahko film začasno ustavite in nato nadaljujete z igranjem - ne bo treba ponovno prenesti datoteke.
Tovrstne inovacije so pripomogle k temu, da je naprava cenejša. Glede na podatkeraziskav, večina uporabnikov je bila pripravljena plačati za podobno napravo ne več kot 100 $. Tako je na preprost način uspelo znižati ceno tudi pod to mejo. Toda poskusi se niso končali. Tretja različica Apple TV je bila izdana leta 2012. Oblikovalci podjetja so popolnoma posodobili vmesnik. Poleg tega naprava zdaj podpira video z ločljivostjo 1080p. Ta različica je zahtevala tudi precejšnjo revizijo. V letu 2015 so Appleovi inženirji namestili 32 GB ali 64 GB vgrajeni bliskovni pogon. To je odprlo široko paleto možnosti za shranjevanje iger in multimedije. Poleg tega se je sam operacijski sistem spremenil. V letu 2017 je bila izdana četrta generacija naprav. Videoposnetki v 4K in Dolby Atmos zvoku omogočajo uporabnikom, da dobesedno "razpadejo v vzporedni realnosti". Rezultat, kot pravijo, je v mestu - pozitivne ocene o Apple TV niso naredili, da dolgo časa čakati.

Zakaj to ni uspelo v Rusiji

Prve različice konzol so imele vgrajen trdi disk, ki vam je omogočal snemanje priljubljenega filma. Kasneje pa je podjetje zavrnilo uporabo pogona. Očitno so analitiki pri Apple odločili, da je najemnina vedno bolj donosna kot prodaja filma 1-krat. Konec koncev, dober film želi gledati bolj in bolj. Dovolj je omeniti vsaj posnetke sovjetskih časov. Kolikokrat si je vsak od nas gledal "Srečne gospodje" ali "Kavkaški ujetnik"? In kolikokrat naj pogledam drugje? V mnogih družinah so ti filmi postali dobra novoletna tradicija.
Zato se vsa vsebina zdaj predvaja samo vnačin pretakanja. In za vsak pogled uporabnik plača 250-300 rubljev. Zdi se, da je znesek majhen. In če računaš za mesec? Ta posel - nič osebnega, kot pravijo pravičnost, da bi si lahko zapomnili, da družba sama pojasnjuje zavrnitev vgrajenega pogonskega pogona, da bi uporabniku ponudila bolj kompakten in uporabniku prijazen izdelek. Dejansko je model apple tv md199ru a, po ocenah, pustil najbližje analoge daleč zadaj. Toda z našimi rojaki so šteli ameriški tržniki. Zamujena miselnost. Kaj boste naredili? Druga kultura - so se navadili plačevati za vse in ne razumejo, kako se lahko razlikuje od otroštva. Toda Rusi plačajo za revidirano kinematografijo nekako še ne navajeni. Očitno je to posledica nizke priljubljenosti Apple TV v naši državi. Čeprav je sama predpona vsaj vredna opozoriti.

Celoten sklop predponov Apple TV

Standardni komplet televizorjev Apple vključuje:
 • predpono Apple TV;
 • Kabel s strelo (za polnjenje baterije v daljinskem upravljalniku);
 • napajalni kabel;
 • uporabniški priročnik.
 • V skladu s standardi družbe je vsak izdelek zapečaten v posamezni polietilenski embalaži. Konektorji predpone so pokriti s škrbini. Vendar kabel HDMI za povezavo set-top boxa s televizorjem ni vključen v kompleks. Morala ga bo kupiti posebej.

  Kaj vam posebej dovoljuje Apple TV?

 • Oglejte si filme iz iTunes in drugih aplikacij dobre kakovosti in na velikem zaslonu.
 • Predvajanje glasbe in ogled fotografij.
 • Dostop v oblak - predpona vam omogoča dostop do fotografij v programu iCloud in si jih ogledujete na televizijskem zaslonu.
 • Sinhronizirajte vse pripomočke Apple in televizijo. Na primer, lahko zaženete igro na tabličnem računalniku ali računalniku in prenesete slike na velik zaslon.
 • Nastavitev nastavitev Apple TV

  Ni treba klicati čarovnika, da bi konfigurirali Apple TV. Apple je posebej zasnovan vmesnik, tako da lahko običajni uporabnik upravlja z nastavitvijo. Priključitev nastavitev Apple TV na televizor
 • Kabel HDMI priključite na digitalni sprejemnik in televizor. Samo takrat bo Apple TV priključen na omrežje.
 • Na zaslonu se mora pojaviti logotip Apple. Z gumbom za glasnost in gumbi na sredini z daljinskim upravljalnikom izberite želeni jezik.
 • Zdaj morate predpone povezati z internetom. Apple TV samodejno pregleda razpoložljiva omrežja Wi-Fi - izberite s seznama in vnesite geslo. Z usmerjevalnikom se lahko povežete neposredno - s pomočjo kabla.
 • Zdaj morate dati soglasje za prenos podatkov Appleu. Osebni podatki se trenutno ne prenašajo. Ampak lahko varno zavrne - to ne bo vplivalo na uspešnost.
 • V računalnik namestite storitev za skupno rabo doma. Ta aplikacija ima preprost in intuitiven vmesnik, ki bo postopek prenosa podatkov naredil čim bolj udoben.
 • Zdaj lahko sinhronizirate računalnik, televizor in predpono med seboj (praviloma se ta postopek odvija samodejno, samo počakati morateprikaže se sporočilo).
 • , kako "bi prijatelji» Apple TV in iPhone

  Da bi se stvari zgodijo, morate uporabiti operacijski sistem iPhone iOS7 ali starejši. Na žalost starejše različice operacijskega sistema ne podpirajo možnosti iBeacon.
  Tu so koraki:
 • vključuje Wi-Fi na iPhone in povezavo z brezžičnim omrežjem.
 • Vklopite Bluetooth. Ustrezni drsnik je v meniju "setup" desno pod Wi-Fi.
 • V predpono prinesemo iPhone. Na zaslonu se prikaže pojavno okno, pritisnite "da".
 • Sedaj morate vnesti Apple ID. Sistem bo postavil nekaj vprašanj, nato pa bodo podatki sinhronizirani. Zaslon ne bo prikazal postopka - to je normalno. Vse gre v ozadju, samo počakati morate.
 • ​​

  Povezovanje Apple TV z računalnikom

  Včasih morate posodobiti vdelano programsko opremo ali obnoviti nekatere podatke. V ta namen morate na računalnik priključiti Apple TV. Priporočljivo je, da je na vaš računalnik nameščen MacOS. Uporabniki sistema Windows bodo morali poleg tega namestiti program. Sledite spodnjemu postopku:
 • Izključite predpono Apple TV.
 • Izključite kabel HDMI in drugega.
 • Z uporabo kabla Micro USB priključite prednastavljeni računalnik in računalnik prek ustreznega priključka.
 • Zaženite iTunes na računalniku in ga najdite v meniju Apple TV.
 • Kako nadgraditi vdelano programsko opremo?

  Vse je preprosto - to se izvede z ukazom Option, nato pa z obnovitvijo v aplikaciji iTunes. Sistem vas bo pozval, da podate ime datoteke strojno-programske opreme, ki jo želite namestiti. Izbrati morate tistega, ki ga želite, in kliknite Izberi - potem se bo vse zgodilosamodejno. Pomembno: Preverite, ali ima datoteka datoteko .ipsw. Prenesite ga zlahka na internetu.

  Kako obnoviti podatke?

  V oknu Apple TV izberite gumb Obnovi. Ko sistem zahteva potrditev, kliknite Obnovi in ​​posodobi. Postopek bo trajal nekaj minut.

  Prednosti in slabosti Apple TV

  Kaj naredi uporabnike konzol v prijemu? Po mnenju lastnikov je to:
 • lakoničen in intuitiven vmesnik;
 • enostaven in uporabniku prijazen daljinski upravljalnik;
 • je priročno, če v iTunesu obstaja zbirka vaših najljubših filmov in glasbe;
 • ogled fotografij in iger na "velikem zaslonu";
 • Vgrajeni katalog iger in programov.
 • Vendar, kot je že bilo omenjeno, je Apple TV zelo pomemben za Rusi minus - "oster" je le pod licenco vsebine. Obstaja seveda nekaj filmov in glasbe, ki se brezplačno distribuirajo. Toda kakovost takšne vsebine praviloma pušča veliko možnosti. In tako, za vsak pregled zanimivega filma ali poslušal skladbo bo moral plačati. Vendar pa so naši rojaki našli izhod. Predpona podpira vsebino storitve YouTube in je znana kot brezplačna. Počakati moramo, da nekdo prenese pravi film na vaš kanal. Da, gledanje filma na dan premiere verjetno ne bo uspelo. Po nekaj dneh bo film zagotovo lahko popolnoma brezplačen. Vsi tukaj že izbirajo zase.

  Priljubljene modele in lastniške izjave o njih

  Zakaj potrebujete predpono Apple TV in kako jo prilagoditi, na splošno, smo rešili. Spodaj bomo pregledalipriljubljeni modeli in lastniški pregledi o njih. Začnimo, očitno, z Apple TV 32 GB. Seveda govorimo o modelih tretje generacije, z vgrajenim flash pomnilnikom. Mnenja o Apple TV 3 v letu 2015 in danes so, kot pravijo v Odesi, dve veliki razlikami. Ampak o vsem v redu
  Tako je bila izvedena anonimna raziskava, v kateri je sodelovalo 96 anketirancev. Vsak od njih ima drugačen način uporabe »izkušenj«. Kljub temu je 95% anketirancev izjavilo, da so bili zadovoljni z nakupom in da bi Apple TV priporočili svojim prijateljem. In samo 2 ljudi sta bila razočarana. Kot lahko vidite, praktično ni pregledov o Apple TV 32GB z znakom minus. Poleg ankete je bil skrbno spremljan tudi internetni prostor. Na žalost, lastniki Apple TV 32GB ne pustijo povratnih informacij zelo dobro. Da bi zbrali informacije, smo morali preučiti več kot 30 specializiranih spletnih mest in približno 10 tematskih forumov, kjer ljubitelji tehnologije Apple delijo svoje izkušnje. Rezultat so bile naslednje statistike:

  Leto  % pozitivnih ocen  % nevtralnih ocen  % negativnih ocen  2015  95  3
  )


  2  2017  90  6  2018  85  ) 130  5

  Kot je razvidno iz zgornje tabele, je bilo leta 2015 95% lastnikov Apple TV 32 GB 100% zadovoljnih z nakupom. V primerjavi s prejšnjim modelom je bila količina vgrajenega spomina 4-krat večja. To vam omogoča hiter dostop do priljubljenih iger in glasbe ter celo uživanje v pripomočkubrez povezave z internetom. Vendar pa količina vgrajenega pomnilnika še vedno ni bila dovolj velika. To so opazili pri približno 5% lastnikov Apple TV 32 GB. Nekateri od njih so se odločili, da se ta slabost izravnava z novimi "čipi", ki jih je podjetje ponovno zadovoljilo. Na primer, daljinski upravljalnik z najmanjšim številom gumbov, ki deluje kot računalniška miška. Ali je bil nadgrajen operacijski sistem, ki vam omogoča hitrejši prenos priljubljenih filmov. Samo 2% lastnikov, ki so objavili preglede v omrežju, so svoj nakup vrnili v trgovino. Nekdo je ostal nezadovoljen s kakovostjo, nekdo ni maral novega modela. Ampak najbolj nezadovoljni Apple TV 64GB - odločilni dejavnik je bila količina pomnilnika. Vendar se je leta 2018 stanje bistveno spremenilo. Samo 85% lastnikov, ki so objavili povratne informacije o omrežju, so bili zadovoljni z napravo. Model je bil zastarel in ni mogel upravičiti upanja, ki so mu bile zaupane. Recenzije o Apple TV 4 niso pustile nobene možnosti za konzole 3. generacije. In to je kljub dokaj nizki ceni. Recenzije lastnikov Apple TV 4K resnično navdušujejo domišljijo. Posnetki so osvojili podobe visoke ločljivosti in globok prostorski zvok od trenutka sproščanja. Količina vgrajenega pomnilnika je dovolj, nič ne visi. Posodobljeni operacijski sistem omogoča hitrejši dostop do priljubljene vsebine. Vendar je treba opozoriti, da novost nalaga povečane zahteve glede kakovosti usmerjevalnika in internetne povezave. O tem vesel lastniki predvajalnika Apple TV 4K 32GB, na pregledih, pogosto ne mislim. To bo zelo nadležno plačati veliko denarja za posodobljeno napravo in pokvarivtis gledanja počasnega interneta. Poleg tega strokovnjaki svetujejo uporabo dobre akustike. Na primer, akustični sistem istega podjetja Apple. To vam bo omogočilo, da boste občutili globino zvoka in dobili pravi užitek gledanja svojega najljubšega filma. Tako kot novost, ne samo ljubitelji visoko kakovostnih filmov in glasbe. Apple TV 4K 32GB je pravi raj za igralce. Samo zaženite igro na vašem računalniku in s pritiskom na gumb 1 lahko predvajate zvok in sliko na velikem zaslonu in v realnem času - brez mamur. Obstajajo novosti in pomembne pomanjkljivosti. V skladu s pregledi, Apple TV 4K 32GB ne ponuja tako širok izbor filmov in iger. Pomen za nakup predpone s podporo 4K, če gledate vsebino bo še vedno treba HD? Še posebej ta problem je pomemben za rusko govoreči prostor. Zaradi pravičnosti je treba opozoriti, da vgrajena trgovina vsebuje več tisoč filmov in iger z ločljivostjo 4K. Vendar pa to ni dovolj za Apple TV 4K 32GB uporabnike - pregledi govorijo sami zase. Poleg tega ni ruske Siri - glasovno upravljana naprava ne bo delovala. Za Rusi je to pomembna pomanjkljivost. Nekateri uporabniki se pritožujejo nad zvokom. Kot v iphone kakovosti je bolje in nekako malo nastavitve. Vendar pa skoraj vsi drugi opozarjajo, da je Apple TV 32GB 4K veliko bolj stabilen kot katera koli pametna TV sprejemnik, ki temelji na Androidu. Na vgrajeno Smart-TV in sploh ne more iti. Da bi dokazali, smo predstavili več pregledov, ki so bili najdeni na stroških omrežja: tisti, ki so prej kupili napravo Android, so bili zelo vznemirjeni zaradi njene kakovosti. Vedno je bilo nekaj, kar je viselozaviral, odletel. Toda nova različica 4K povzroča veliko prijemov. Kdo je poskusil, nikoli ni obžaloval in nekateri so od takrat opustili digitalni TB in vsi gledajo samo prek interneta. Po mnenju uporabnikov se v bistvu od prejšnjega modela novi razlikuje le v sposobnosti predvajanja vsebin z ločljivostjo 4K. Če televizor tega formata ne podpira, v napravi ni smisla. Bolje je, da shranite in sprejmejo prejšnjo različico, ki bo stala skoraj 2-krat cenejši. Mnogi verjamejo, da tisti, ki še niso uporabljali "jabolčnih" pripomočkov, se lahko zdi, da je nenavadno upravljanje nekoliko neprijetno. Ampak, glede na uporabnike, po eni uri aktivnega dela z daljinskim upravljalnikom prsti že samodejno sprejmejo potrebne ukrepe. Uporabite se zelo hitro. In potem ne razumete, kako je bilo mučeno z vsemi temi gumbi. Mnogi pravijo, da je standardni zvok nekoliko slabši od iPhone na predponi. Za mnoge je glavna pomanjkljivost pomanjkanje vgrajenega pomočnika v ruskem jeziku. Na žalost, leta 2018, Apple TV Siri ne govori rusko. To je strašno nerodno za tiste, ki se uporabljajo za upravljanje pripomočkov z glasom. Da, in besedilo je tako vnesite hitreje in bolj priročno. Očitno je to edina resna napaka.

  Sklepi

  Če povzamemo vse zgoraj navedeno, lahko sklepamo, da je Apple TV - koristna in zanimiva naprava. Ta majhna "škatla" omogoča veliko stvari: pretakanje videa in zvoka na velikem zaslonu v realnem času, shranjevanje iger in videoposnetkov, omogočanje dostopa do kakovostno licencirane vsebine vspletne aplikacije. Tukaj je samo "oster" za licenčno vsebino. In ljubitelji "freebies" je malo verjetno, da okus. Sodeč po ocenah, je Apple TV multimedijski predvajalnik veliko bolj stabilen kot kateri koli operacijski sistem Android OS. Zato za to napravo praktično ni analogov. Zato ne stane poceni - najnovejša različica s podporo za 4K bo stala Rusi 14-16 tisoč rubljev. Čeprav je trg mogoče najti in bolj donosne ponudbe, je takšen nakup še vedno bolje opraviti s pooblaščenim prodajalcem. Razen če seveda ne želimo dobiti kopije v kleti namesto v originalni napravi. Načeloma je Apple TV popolnoma neodvisna naprava. Običajna TV (brez podpore SMART-TV) postane s tem pametna - lahko gledate filme in poslušate glasbo v različnih spletnih aplikacijah. Vendar pa lastniki pripomočkov s predpono "Otroški voziček" večkrat omogočajo več funkcij. Apple TV 4k, na pregledih, se pogosteje uporablja samo za gledanje filmov. Za ljubitelje visokokakovostne glasbe je standardni zvok morda nekoliko razburjen. In nastavitve niso toliko, kot bi si želeli - 3 načina. Zato strokovnjakom svetujemo, da takoj priključijo dober akustični sistem. In seveda priporočam istega proizvajalca. V Rusiji, predpona ni tako priljubljena, vendar je hitro pridobiva na trgu. Postopoma se ljudje navadijo na plačevanje licencirane vsebine, imajo manj možnosti. Da, zahteve glede kakovosti so se nedavno bistveno povečale. "Pirati" ne morejo več izpolnjevati zahtev uporabnikov - mnogi raje plačajo denar in uživajogledate, kot da vam razvaja živce. In sčasoma bo prodaja Apple TV v naši državi samo rasla. O tem jasno govorijo ocene lastnikov, ki so večinoma popolnoma zadovoljni z nakupom in priporočajo svojim prijateljem. Vendar pa obstajajo nianse. Na primer, nakup Apple TV 4K v pregledih se priporoča samo tistim, ki podpirajo to obliko televizije. Ali v bližnji prihodnosti načrtujejo takšen nakup. V nasprotnem primeru ni smiselno preveč plačati in je bolje kupiti prejšnjo različico, ki (po mnenju lastnikov) novega v bistvu ni nič drugačna. Dodati je treba, da poleg različice 32 GB obstaja tudi Apple TV 64GB. Mnenja o modelih niso toliko. Poleg količine notranjega pomnilnika se skoraj ne razlikuje od mlajše. Apple TV 4K 64GB, v skladu s pregledi, vendar ne žep z navadnimi Rusi. Ali pa ljudje preprosto niso pripravljeni plačati toliko dodatnih gigabajtov.

  Sorodne publikacije