Alpine IVE-W530BT: pregledi, recenzije, fotografije, navodila

Dobra glava je alfa in omega car audio. Vsi vozniki ne razumejo, da dober akustični sistem ni vse. Da bi v celoti razkrili potencial visokokakovostnih zvočnikov, je potreben avtomobilski sprejemnik. Na trgu je veliko modelov različnih proizvajalcev. Toda pozornost zasluži le nekaj. To je vredno reči takoj, da so stvari iz takih podjetij, kot so Sony, JVC ali Panasonic, neuspešna. Proizvajalci, kot so Kenwood, Pioneer in Alpine, so najbolje uvrščeni v ta segment. Zadnje podjetje, mimogrede, v naših zemljepisnih širinah ni tako priljubljeno. Toda zaman Izdeluje kakovostno blago. Vzemite vsaj Alpine IVE-W530BT. Odlična večnamenska naprava 2DIN. Ampak o njem - malo kasneje. Pogovorimo se o proizvajalcu.


Razvojni mejniki Alpine

Uradni datum ustanovitve družbe je 1978. Takrat je podjetje "Alpine" iz notranjosti japonske blagovne znamke postalo mednarodni proizvajalec avtomobilskih avdio komponent. Vendar se je podjetje pojavilo že 10 let prej. Tukaj je pogled na čisto japonsko temeljitost. Sprva je prevzela oblast na japonskem trgu, nato pa je šla v osvajanje ZDA in Evrope. In to je super. Sedaj se alpska tehnologija šteje za znak okusa in bogastva. Treba je omeniti, da imajo celo proračunske naprave podjetja visoko kakovost izdelave in napredne funkcionalnosti. Tako je tudi pri sprejemniku Alpine IVE-W530BT. Mnenja o tem jasno kažejo, da je to napravo nemogoče pripisati proračunski kategoriji.Čeprav to podjetje sama imenuje.


Danes so izdelki podjetja razširjeni po vsem svetu. Ljubitelji visokokakovostnega avdio zvoka kupijo zvočnike, globokotone, ojačevalnike, sprejemnike in glavne naprave iz Alpine. In jih je mogoče razumeti. Naj tehnologija tega proizvajalca stane dostojno, toda za kakovost je treba plačati. In v Alpah - nad vsemi vrstami pohval. Zdaj je čas, da si podrobneje ogledate izdelek, kot je avtoradio Alpine IVE-W530BT. Kaj nam lahko ponudi ta naprava? Spoiler: v arzenalu tega radia je veliko "okusnih". To tudi ne moremo imenovati banalna beseda "kasetofon" ne more. Začnimo torej z zasedami.

Vsebina paketa

Radijski sprejemnik je v škatli iz recikliranega kartona, pobarvan z blagovnimi znamkami "Alpine": preteklost in modra. Sprednja stran paketa umetniško prikazuje avto sprejemnik. Zdaj pa poglejmo noter. Škatla vsebuje: montažno os, žice za povezavo, montažne žice, mikrofon, USB podaljšek in glavno napravo Alpine IVE-W530BT. Vključena je tudi posebna torbica za del sprednje plošče, ki je odstranljiva. V polju je veliko navodil. Prisoten je tudi ruski jezik. Nič ni več v kompletu za dostavo. Tudi daljinski upravljalnik. Čeprav tukaj ni potreben.

Videz in oblika

Poglejmo si videz Alpine IVE-W530BT. Večina primera je zaslon na dotik. Je glavni organ snemalnika. Tik pod zaslonom je regulatorglasbo, ki se lahko uporablja tudi za preklapljanje glasbenih posnetkov. Dobro je, da ima ta regulator okroglo obliko. Na levi strani so tudi navigacijske tipke, ki omogočajo krmarjenje po mapah in kategorijah. Preostali nadzor se izvede z uporabo zaslona na dotik. Odzivni čas je spodoben. Kot pri proračunskih namizjih. In barva zaslona ni slabša od tablete. Nad zaslonom je na vrhu zgoščenke. USB priključek na zadnji strani. Če ga želite uporabiti, morate priključiti podaljšek.

Specifikacije

Sprejemnik Alpine IVE-W530BT ima MOSFET ojačevalnik z močjo 50 vatov na kanal. Skupni kanali so štiri. Kaj naj rečem tukaj? To so standardne funkcije za vse avtomobilske sprejemnike. Še bolj zanimiv je 24-bitni DAC, ki zagotavlja visoko kakovost zvoka. Vendar pa bi bilo veliko bolje, če bi snemalnik lahko »prebavil« avdio format brez izgube kakovosti. Standardni MP3 nekako ne daje tako visoke kakovosti zvoka, ki je sposoben za Lossless format. Tudi snemalnik lahko predvaja DVD-je s prikazovanjem videa na vgrajenem zaslonu. Vključena z glavno enoto je mikrofon, ki vam omogoča izvajanje funkcije zvočnika, ko pametni telefon priključite na predvajalnik. Na voljo je tudi priključek za priključitev žičnega daljinskega upravljalnika in namestitev na volan. Priključki za povezavo zadnjih kamer se nahajajo na zadnji strani naprave. Tako kot reža za povezovanje blagovne znamkeAlpski navigacijski sistem.

Enostavnost uporabe

Tukaj je Alpine IVE-W530BT kasetofon ni tako gladko. Naprava je popolnoma nepredstavljiv sistem za iskanje in obračanje pesmi. Sposoben je zagotavljati veliko težav. Še posebej pri vožnji avtomobila. Prav tako v vmesniku kasete ni ruskega jezika. To je tudi minus. Meni je tudi sam organiziran, nekako nejasen. Japonci so seveda odlični izvirniki, vendar ne v enaki meri. Na splošno, ergonomija naprave sploh ni všeč. In tisti, ki so kupili ta avtoradio, verjamejo tako.

Brezžične funkcije

Še naprej upoštevajte Alpine IVE-W530BT. Pregled bi bil nepopoln brez opisa brezžičnih zmogljivosti avtoradia. Naprava ima vgrajen Parrot Bluetooth modul. Omogoča delo s profili HFP, HSP, A2DP in AVRCP. Prvi uporablja "prostoročno" - prostoročno delovanje pri uporabi pametnega telefona na Android ali iOS. Drugi se nanaša na kategorijo "slušalk" in se lahko uporablja skupaj z brezžično napravo, pritrjeno na uho. Tretji se uporablja pri predvajanju glasbe iz mobilne naprave prek akustičnega sistema avtomobila. Četrta pa nadzoruje predvajanje videa iz notranjega pogona pametnega telefona. Prav tako, zahvaljujoč brezžičnemu modulu, lahko kasetofon bere stike iz pametnega telefona in ga je mogoče nadzorovati z glasom. Vendar pa ima zunanji mikrofon precej šibko občutljivost. Toda to je bilo videti le v nekaj primerih. V ostalem je vse v redu.

Povratne informacije uporabnikov o glavni napravi

Kaj pravijo govorcikdo je uspel kupiti avto sprejemnik Alpine IVE-W530BT? Foto naprave dajejo samo informacije o videzu. Toda kako se gadget obnaša pri vsakodnevni uporabi? Za to so pregledi lastnikov. In so dvoumne. Približno enako število negativnih in pozitivnih izjav. Kaj so ljudje všeč v tej glavni enoti? Najprej so opazili dobro kakovost zaslona, ​​odličen zvok, odličen senzor in dobro napajanje za začetno napravo. Prav tako všeč načrtovanje naprave. To je moč Alpine IVE-W530BT. Navodila v ruščini v svežnju dobav - tudi plus, ker brez njega, bi bilo problematično razumeti navigacijo in upravljanje. Kaj potrošnikom ni bilo všeč? Najpomembnejši minus je odsotnost ruskega jezika vmesnika uporabniškega vmesnika Alpine IVE-W530BT. Firmware proizvajalca z najnovejšimi posodobitvami, glede na nekatere podatke, rešuje problem. Ampak ne vedno. Tudi mnogi lastniki tega avtoradia je nadležno odkrito slab sistem iskanja in navigacije. To sploh ni proračun Pioneer. Mara ljudi in dejstvo, da je slika z zadnje kamere prikazana na zaslonu zrcaljeno. Tudi, naprava bere bliskovni pogon za dolgo časa, ki obseg, niso bili. Vse to, lahko rečete, nepomembno, vendar puščajo neprijetno obleganje. Mnogi verjamejo, da bi lahko proizvajalec s takšnim ugledom napravo naredil bolj kakovostno. Vendar pa bi morali pogledati ceno. Za napravo takšne ravni in s takšnimi možnostmi je to res smešen denar.

Zaključek

Torej smo upoštevali glavno napravo vstopne ravniAlpine IVE-W530BT. Lahko se imenuje proračun samo s strani proizvajalcev. Za navadne avtomobilske navdušence je to zmogljiva, multimedijska naprava s širokimi brezžičnimi zmogljivostmi za zadosten denar. V območju vmesnika so majhne pomanjkljivosti, vendar se kakovost zvoka zlahka prekriva. Zato moramo seveda vzeti.

Sorodne publikacije