Ali lahko uporabljam tablični računalnik med polnjenjem baterije?

Vsakdo, ki je postal srečni lastnik tablice, prej ali slej postavlja vprašanje, kako pravilno uporabljati pripomoček in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Zelo pogosto sprašujejo, ali lahko uporabljate tablični računalnik med polnjenjem. Nekateri menijo, da bo to negativno vplivalo na baterijo naprave in ne bo uspelo. Je to pravi mit?

Kako pravilno uporabiti baterijo

Obstaja nekaj preprostih pravil delovanja, ki jih želite upoštevati.
 • Baterija tabličnega računalnika ni všeč previsokim ali zelo nizkim temperaturam. Najbolj prijetno temperaturo - ne manj kot nič in ne več kot trideset stopinj.
 • Ko je tablica popolnoma napolnjena, jo uporabite, ne pustite, da je predolgo prazna.
 • Vsaj občasno pustite, da se tableta popolnoma izprazni, nato pa jo polnite v načinu izklopa.
 • Kako napolniti tableto

  Napravo lahko polnite prek omrežja ali prek računalnika, tako da priključite kabel USB. Postopek polnjenja prek vmesnika traja več ur, naprava pa se priključi na 220 W napajalno vtičnico.


  Vsaj pol ure je potrebno za polnjenje tabličnega računalnika prek računalnika in ne morete izklopiti računalnika. Moč vrat USB je nezadostna. Ampak, če imate nikamor, da mudi, potem lahko varno izkoristijo ta način. Strokovnjaki svetujejo, da se baterija napolni, ko je popolnoma izpraznjena, še posebej glede na novo kupljeno napravo. Novo "Zračno blazino" morate nujno polnitipopoln odklop vsaj trikrat. Ali lahko uporabljate tablični računalnik med polnjenjem baterije? Če ima pripomoček ionsko-litijevo baterijo, ni priporočljivo, da jo preobremenite, zato je zaželeno, da se napolni v načinu izklopa. Napravo, v katero je vgrajena svinčeno-akumulatorska baterija, lahko varno uporabljate med polnjenjem.


  Ne glede na to, ali naprava med polnjenjem uporablja napravo ali ne, se bo tableta precej segrela, saj je izpostavljena preveliki obremenitvi. Zato je vprašanje, ali lahko uporabljate tablični računalnik med polnjenjem iz omrežja, odgovor je bolj pozitiven kot negativen, vendar še vedno ni všeč igranju in gledanju filma, bolje je počakati, da naprava popolnoma pripravljena za delo.

  Uporaba polnjenja ni iz izvirnega kompleta

  Zgodi se, da se je adapter, ki je prišel s tabličnim računalnikom, skupaj z tablico zlomil. Potem je treba kupiti novo. Če uporabljate vmesnik drugega proizvajalca, je pomembno, da se zavedate, da mora biti napajanje enako kot v kompletu, sicer obstaja nevarnost poškodbe baterije. Uporabniki dragih Apple tablet naprav so bolje kupili originalne dodatke. Kitajsko polnjenje je veliko cenejše, če pa cenite vašo tehniko, je bolje, da je ne shranite. Ali lahko uporabljam tablični računalnik med polnjenjem baterije Samsung? V tablicah južnokorejskega proizvajalca, kot vse vodilne naprave, je krmilnik moči. V teh trenutkih zmanjša trenutno jakost,ko je bila zahtevana temperatura precenjena. Poleg tega se napajanje samodejno izklopi, ko je tablični računalnik popolnoma napolnjen.

  Kako se izogniti pregrevanju akumulatorja, če morate uporabljati tablični računalnik med polnjenjem.

  Tisti, ki so pred kratkim postali lastnik tablice, pogosto dvomijo v to, ali se lahko tablica uporablja med polnjenjem, saj se lahko baterija pregreje in potem pripomoček ne bo uspel. Na srečo, če boste sledili preprostim pravilom, bo uporaba tabličnega računalnika, ko je priključen na vir napajanja, popolnoma varen za napravo. Ne odpirajte več programov hkrati. Začete aplikacije upočasnjujejo delovanje pripomočkov, zlasti med polnjenjem. Strokovnjaki priporočajo, da ne igraš iger, dokler tableta ni napolnjena. Okorne grafične igrače zahtevajo največjo moč, kar vodi do pregrevanja baterije. Ko se pripomoček polni, ga ne nalagajte z nalaganjem različnih informacij iz omrežja. Ta dejanja tudi upočasnijo procesor, tablični računalnik pa se ne bo le segreval, temveč se bo ob ponovnem polnjenju tudi ustavil. V drugih primerih uporabite pripomoček brez omejitev. Če želite, da se tableta polni hitreje, lahko zmanjšate svetlost zaslona v nastavitvah.

  Stroški za tablične računalnike Power Bank

  Mnogi se sprašujejo, ali lahko uporabljate tablični računalnik med polnjenjem iz zunanje baterije. Ta dodatna oprema se uporablja za zapolnitev zmogljivosti baterije, ko ni mogoče polniti pripomočkavtičnice Zmogljivost zunanje baterije je od 7000 do 1000000 mag. Danes je Power Bank praktično za vsakogar. Zunanja baterija je enostavna za uporabo, vse kar potrebujete je povezovalni kabel. Naboj takega agregata bo dovolj, da popolnoma napolni energijo tablete.
  Uporaba pripomočka med polnjenjem iz banke Power Bank je dovoljena brez omejitev. Zunanja baterija napaja manj toka kot pri polnjenju iz omrežja, tako da se pripomoček ne segreje in obesi, vendar se bo čas polnjenja nekoliko povečal. Če želite, da se tablični računalnik hitreje polni, zmanjšajte svetlost zaslona in izklopite aplikacije, ki niso v uporabi. Če popolnoma izklopite pripomoček, bo energija še hitreje zapolnila. Zdaj ne bi smeli dvomiti, ali lahko tablični računalnik uporabljate med polnjenjem Power Bank.

  Najpomembnejši miti o zaračunavanju

  Pripomočki se nenehno izboljšujejo, kar velja ne le za njihov videz, ampak tudi za polnjenje. Vendar pa so baterije skoraj nespremenjene. Vendar je odvisno od same baterije in od tega, kako jo upravlja lastnik naprave. To je povzročilo veliko mitov o tem, ali lahko tablični računalnik uporabljate med polnjenjem. Tu so najbolj priljubljene.
 • Power Bank poškoduje baterijo in skrajša njeno življenjsko dobo. Pri izbiri zunanje baterije morate imeti raje visoko kakovostne blagovne znamke in paziti na poceni. Eden od znanih novinarskih portalov je testiral draga banka moči in njeni bratje. Rezultati poskusa niso bili presenetljivi: vodilna baterijaobvladuje nalogo "popolnoma", vendar jo lahko proračunski človek kadarkoli prinese.
 • Med polnjenjem ne morete uporabljati nobene tablete ali telefona. To je najpogosteje zavajajoče. Če uporabljate originalni komplet adapterjev, lahko napravo uporabljate kadarkoli želite. Preprosto polnjenje bo trajalo več časa. Prej, lastniki "Ayapada" so že opazili, da pri uporabi pripomočka, povezanega z električno energijo, dajatev ustavi. Toda v najnovejših modelih je bil ta problem odpravljen. Bilo je tudi ekstremnih dogodkov, ko je naprava med polnjenjem eksplodirala v rokah lastnika. Takšni primeri se pojavijo samo, če je vmesnik poškodovan ali ne ustreza pripomočku za napajanje.
 • Tablice sploh ne morete izklopiti. Tudi najdražji in visokokakovostni pripomočki potrebujejo kratkoročni počitek. Strokovnjaki priporočajo vsaj občasno izklop tabličnega računalnika za nekaj ur, vsaj za čas, ko uporabnik spi. To bo pomagalo podaljšati življenjsko dobo baterije.
 • Morate počakati, da baterija sedi?

  Nekateri verjamejo, da tablete ni treba polniti, dokler ni sama odrezana. Idealna možnost - občasno polnjenje tablete, vendar ne, da bi jo izključili. Popolno praznjenje je priporočljivo samo za novo napravo. Litij-ionske baterije, ki se uporabljajo v tabletah Samsung in Apple, imajo veliko večjo verjetnost, da se bodo počutile "napolnjene" kot v stanju popolnega uničenja.

  Zaključek

  Zdaj veste, lahko tablični računalnik uporabljate med polnjenjem. Zaupanjesamo visokokakovostne adapterje in blagovne znamke močnih bank.

  Sorodne publikacije