ZyXEL Keenetic Viva Router: pregledi, ocene, funkcije, povezljivost in nastavitve

Nakup brezžičnih usmerjevalnikov - pomembno je. Uporabnik naj preuči vse možne modele, proizvajalce in splošne značilnosti, ki se lahko razlikujejo v tej ali tisti napravi. Zanimivo je, da razvoj tehnologije ni vzpostavljen, zdaj pa obstajajo zanesljivejša podjetja, ki proizvajajo dobre naprave za svoje navijače.

Novice

Nedavno so se uporabniki seznanili z novim načinom povezovanja v omrežje. Internetni center - združuje funkcije ne le modema in usmerjevalnika, temveč prejme tudi veliko zanimivih parametrov, ki pomagajo distribuirati internet prek Wi-Fi na IP-telefonijo. Ta naprava omogoča povezavo z več osebnimi računalniki in mobilnimi napravami, medtem ko uporabljate klice VolP.


Preden spoznamo značaj današnjega pregleda, je vredno razumeti, kaj bi bil lahko internetni center. V osnovi je predstavljen v dveh vrstah: LTE in 3G /4G. Prva možnost je cenejša, lahko stane približno 6-7 tisoč rubljev. Ustvari lokalno brezžično lokalno omrežje in poveže dve napravi prek Etherneta, ducat pripomočkov prek Wi-Fi in nekaj telefonov za VoIP. Antena takšnega internetnega središča ima največjo vrednost 5 dBi.
Druga možnost bo stala malo več. Stroški so neposredno sorazmerni z zmožnostmi naprave. Wi-Fi v tem primeru povezuje 32 naprav, dva para preko Etherneta in nekaj telefonov. Obstaja tudi funkcija 3G.

Proizvajalec

Preden bomo povedali, kdo dobi preglede ZyXEL Keenetic Viva, bomo vedeli malo o tem proizvajalcu. Podjetje se je pojavilo relativno pred kratkim, ustanovljeno je bilo leta 1989. Je javnega tipa in se nahaja v kitajski republiki Hsinchu. Proizvajalec je precej znan in znak za mnoge kot ustvarjalca kakovostne omrežne opreme za dom in industrijo.


Podjetje proizvaja predvsem Ethernet, VoIP, ADSL, WiMAX, Wi-Fi. Priljubljenost, pridobljena zaradi dialup modema, ki je pogosto pridobljena v Rusiji. Trenutno se od proizvajalca pogosto kupujejo DSL in Ethernet oprema, vključno z modemi ADSL, internetnimi centri in usmerjevalniki.

Naš junak

Dober model podjetja ZyXEL je vključen v internetno distribucijsko središče. Značilnosti Keenetic Viva so bile vredne segmenta srednjega razreda. Na splošno je namenjena vzpostavitvi internetne povezave prek namenske linije. Hkrati podpira vse potrebne protokole. Med njimi, kot vedno, PPPoE, PPTP, IPv4 /IPv6, itd.

Videz

Treba je povedati, da podjetje ne pripisuje posebnega pomena pakiranju blaga. Vse izgleda precej skromno, vendar elegantno in zadržano. Glede na to, da to ni igralna naprava za osebni računalnik, potem v paketu ne sme biti nobenega pretiranega patosa. Torej, pred nami je ZyXEL Keenetic Viva. Pregled razpakiranja seveda ni tako pomemben. Čeprav, da bi zagotovili, da ste kupili isto napravo s potrebno opremo, je tudi bolje vedeti o celotnem kompletu.
Tako je internetni center pakiran v trden bel karton. Na sprednji strani je naslikan logotip podjetja, na sredini pa slikasam model, poleg svetlega ozadja pa tudi podprte tehnologije in splošne značilnosti izdelka. Spodaj je skromna navedba modela in njegovih značilnosti.
Zadnji del škatle je popolnoma zaprt z različnimi specifikacijami v več jezikih. Tukaj je slika vmesniške plošče, ki prikazuje formate priključkov. Obstaja podpora za posebne tehnologije in informacije o koristnih virih. V notranjosti škatle ni nič odveč. Na žalost pa tudi ni daril. Internetni center je v zaščitnem filmu, skupaj z glavno dokumentacijo in garancijsko kartico. Iz žic lahko vidite zunanjo impulzno enoto, ki je prejela napajanje 12V 1A. Vključena je tudi svetlo rumena patch kabel.

Oblikovanje

Seveda pa pogled na usmerjevalnik ni glavna stvar, toda želel bi, da bi izgledal dostojno. V tem primeru je tako. Uporabniki so pohvalili oblikovanje ZyXEL Keenetic Viva, povratne informacije o tej zadevi pa so ostale dobre. Kljub svojim zmogljivostim, je naprava kompaktna v velikosti, izdelana v črni barvi in ​​je zelo podobna primerkom v trgovini. Na primer, iz modela Keenetic Extra se junak našega pregleda razlikuje od anten. Primer je izdelan v črni barvi, plastika na prvi pogled je trpežna in visoko kakovostna. Zgornji in spodnji del usmerjevalnika uporabljamo za sijaj, na vrhu pa so tudi dodatni geometrijski elementi, ki krasijo model. Na splošno je zgornja plošča zanimiva. Večina je prekrita z valovitimi matiranimi linijami, ki skupaj s plastikopoglej harmonično.
Univerzalni gumb se nahaja v spodnjem desnem kotu zgornje plošče. Okoli nje je vse narejeno iz sijaja, kot da ga ločuje od mase, tako da uporabnik ne izgubi in opozori na funkcionalnost. Poleg tega je bil prostor za logotip podjetja. Kot že omenjeno, kompaktna velikost primera. Če ne upoštevajo antene, ki so v našem primeru tanke in kratke, potem "škatla" v debelini prejel 34 mm, dolžina 157 mm, in širino 110 mm. Obstajajo gumirane noge na hrbtu, sorniki poleg njih (čeprav je malo verjetno, da boste potrebovali), kot tudi mesta za pritrditev usmerjevalnika na steno. Večina dna je bela nalepka, ki prikazuje model, servisne in serijske številke ter informacije za uglaševanje in napajanje.

Podrobnosti

Usmerjevalnik ZyXEL Keenetic Viv ima vsa potrebna vrata. Nahajajo se na zadnji plošči med dvema antenama. Njihova lokacija je značilna za številne modele, ne le za tega proizvajalca. Skriti gumb za ponastavitev, s katerim se uporabnik včasih sooča, je pred nami skrit. Naprej je še en univerzalni gumb. Sledi pet oštevilčenih gigabitnih LAN /WAN vrat, prva ima številko 0 in nato 1-4. Zero port podpisan kot "Internet" in označena z modro, drugi "Home network" konektorji so označeni z rumeno. Nato se postavita gumb za vklop in priključek za napajanje. Antene niso odstranljive. Na straneh so prezračevalne rešetke, na desni strani pa je bilo nameščeno USB 2.0 priključek, ki je edini, ki kaže, da naprava podpira USB vozlišča, kar pomeni, da dajemožnost priključitve več zunanjih naprav.
Sprednji del najprej izgleda kot navadna mat plošča, v resnici pa obstajajo skriti kazalniki, ki niso vidni v stanju izklopa. Od vseh devetih. Ni indikatorja hitrosti prenosa, vendar je Wi-Fi v Extra z dobro svetlostjo in dvobarvnim zaslonom. V nasprotnem primeru je tukaj prikazano stanje povezave gadgeta, Ethernet vrata, omrežna prisotnost in uporaba vrat USB.

Nutroidi

Naprava temelji na SoC MediaTek MT7620A, ki je zgrajena na MIPS24Kc. Frekvenca tako doseže 580-600 MHz. Čip porabi malo energije, zato je pokrit z majhnim razdelilnikom toplote. Notranji mikročip je prejel radijski blok z razponom 24 GHz, na voljo pa je tudi prostor za krmilnik USB 2.0. Pomnilnik flash je malo - le 16 MB, vendar je to dovolj. RAM 128 MB bi moral biti dovolj. Da bi zagotovili pravilno delovanje vodilnih vrat, je bila v napravo nameščena stikalna plošča. Na splošno bodo te vrednosti zadostovale za dober sistem srednjega razreda. Zanimivo je, da je znotraj procesorja, ki je zelo podoben že pozabljenemu tretjemu Pentiumu.

Priložnosti

Antene imajo 3 dBi, kar mora biti tudi v mejah običajnega stanovanja. Če imate dvonadstropno stavbo, boste morali iskati drug internetni center. Ni zelo prijetno presenečenje, da antene niso odstranljive in zato ne bodo razširile pokritosti. Največja hitrost brezžičnega omrežja v našem primeru doseže 300 Mbps. Ta indikator je označen na škatli, njegova vrednost pa je lahko manjša. Običajno pride do zmanjšanja hitrostiza vse ovire v obliki stene ali prekrivanje z drugim usmerjevalnikom. Zanimivo je, da so Ethernet priključki vse gigabitne. Njihovo število vam omogoča, da ustvarite domače omrežje in ga uporabite za hitro izmenjavo informacij. Kot smo že omenili, obstaja USB reža, vendar se le redko uporabljajo in pogosteje ostanejo neuporabni.
Po drugi strani pa je treba opozoriti, da lahko usmerjevalnik poleg neposredne odgovornosti podpira interaktivno televizijo. Ustvarite lahko tudi gostujoče brezžično omrežje, vendar ne bo na voljo vsem uporabnikom domačega omrežja in hitrost interneta bo nekoliko počasnejša. Upravljanje naprav lahko izvedete s pametnim telefonom s posebno aplikacijo. Možno je nastaviti samostojni torrent strežnik, ki vam omogoča, da ostanete v omrežju, vendar je računalnik mogoče onemogočiti. Domače omrežje prek WiFi usmerjevalnika lahko deluje v več smereh. Na primer, obstaja strežnik DLNA, ki pomaga zagnati medijsko omrežje, ki vključuje televizijo, pametne telefone in tablične računalnike. Tiskalnik je mogoče priključiti, saj je to samo izračunano USB priključek. Uporabnik lahko poveže strežnik VPN, uporabi filtre iz Yandexa, kar bo pomagalo zaščititi pred nevarnimi spletnimi mesti in botneti. Seveda ne smemo pozabiti na starševski nadzor.

V praksi

Preden veš vse o tem, kako je uglašena ZyXEL Keenetic Viva, je vredno razumeti učinkovitost naprave. Glavna stvar, ki jo je treba preskusiti, je hitrost usmerjanja. Če ne boste vzeli strank na več kot 24 GHz, bo ta modelPreveč pozno Če upoštevamo povezavo med IPoE in PPPoE, lahko opazujemo skoraj gigabitne hitrosti, kar omogoča izvajanje strojne opreme NAT. Vrednost PPTP in L2TP je od 200 do 270 Mb /s. Z lahkoto lahko prenesejo masni prenos 100 Mb /s in seveda tudi popolni dupleksni način. Te vrednote bodo prijetno presenečene, saj so na embalaži opazno manj. Prav tako morate preveriti hitrost brezžičnega krmilnika. Če uporabljate gigabitno stikalo, so rezultati 130-180 Mbit /s - odlični. Na splošno se izkaže, da je zmogljivost naprave na deklarirani ravni. Usmerjevalnik se spopada z vsemi nalogami in ima še vedno čas, da konkurira z dražjimi modeli.

Izvajanje

Zanimivo je, da je nastavitev Keenetic Viva preprosta in če se ukvarjate tudi z vdelano programsko opremo, lahko dobite večkrat več funkcij. Serija NDMS 2 je posebej zasnovana za razširitev osnovnih zmogljivosti in uporabniku prinaša prijetna presenečenja.
Obstaja podpora za potrebne omrežne povezave. Pomeni kabelske, Wi-Fi in 3G /4G modeme. Podpira pristaniške oddaje in DDNS. Delo z interaktivno televizijo ima lahko več smeri, vključno z namenskimi vrati, multicast, VLAN in Udpxy. Možno je namestiti običajno ali gostujoče brezžično omrežje. Vdelana programska oprema ima modularno strukturo, zato je pri določanju, prilagajanju in izvajanju dodatnih funkcij nekaj prožnega. Posodobitve se opravijo takoj in pravočasno. Če ne veste, kako uporabljati USB vrata, ki ste jih dobiliZyXEL usmerjevalnik, potem je nekaj idej o tem. Na primer, povežite napravo za organizacijo podatkov, jo shranite s sinhronizacijo prek omrežja prek protokolov SMB in FTP, znova ustvarite strežnik DLNA, uporabite samostojno nalaganje datotek in, kot je že bilo omenjeno, uporabite tiskalnik. RAILWAY lahko uporabite za različne datotečne sisteme za povezavo pogona tega tipa. Včasih morate poiskati programski modul. Obstaja tudi programski niz, ki omogoča dostop do virov prek določenega imena in gesla. Informacije, ki so zapisane na zunanji disk, so na voljo. Do njega lahko dostopate prek protokola DLNA z uporabo medijskega omrežja. Uporabnik lahko uporablja samo eno mapo za indeksiranje in gumb, ki zažene skeniranje.

Pomožna programska oprema

Za prenos datotek brez povezave lahko uporabite aplikacijo za prenos. Uporabnik ima vse potrebne možnosti za prilagoditev. Vključujejo številke vrat, vrednosti hitrosti, številke povezav itd. Največja hitrost prenosa bo 5 Mbps. Na splošno je to dovolj. Za uporabo storitve lahko izberete svoj spletni vmesnik. Če je potrebno, se lahko z njim povežete z internetom. Uporaba tega pripomočka se ne konča. Pomagala bo tudi povezava z oddaljenim grafičnim uporabniškim vmesnikom, vendar z nižjo hitrostjo prenosa podatkov 2-4 Mbps. Kljub temu je dostop prednostna naloga, deluje hitro in natančno.

Nastavitve

Pomembno je razumeti, kako povezati ZyXEL Keenetic Viva in ga konfigurirati. Na splošnoTo ni težko. Ni veliko žic in navodila pomagajo rešiti ta problem. S pomočjo napajalnika morate usmerjevalnik priključiti v vtičnico in z rumenim kablom povezati internetna vrata s podobnim priključkom na osebni računalnik.
Vendar lahko nastavitev povzroči nekatere težave. Dejstvo je, da vsi ponudniki internetnih storitev ne pomagajo vzpostaviti ali zahtevati denarne nagrade za to storitev. Olajšajte si sami. V brskalniku morate vnesti 1921681.1. Zahtevali bomo prijavo z uporabniškim imenom in geslom. Običajno je tukaj sprejeto, da vnesete admin v polje za prijavo ali geslo ali vnesete geslo 1234. Ko prvič vstopite v vmesnik usmerjevalnika, zažene "Quick Setup Wizards" na vašem računalniku. Če ste pred tem imeli napravo istega proizvajalca, ne boste videli ničesar novega, saj je vmesnik enak celotni družini. Toda na splošno je ta varianta primerna za osnovno namestitev, ki bo naredila le desetino potrebnega. Tu lahko mimogrede uporabite samodejno konfiguracijo ali spletno konfiguracijo. Seveda, če niste zelo dobro seznanjeni, bo lažje poklicati ponudnika internetnih storitev, da vam lahko pomaga. Tisti, ki imajo veliko izkušenj, seveda uporabljajo spletno konfiguracijo. Tako lahko natančneje razumete ZyXEL Keenetic Viva. Nastavitve v tem primeru zahtevajo poznavanje nekaterih odtenkov, kot je protokol, ki se določi v dogovoru z internetnim ponudnikom. Tukaj boste imeli priložnost vzpostaviti ime in geslo za povezavo ter vrsto šifriranja. VV slednjem primeru priporočamo izbiro WPA2-PSK.

Reviews

ZyXEL Router je tudi najbolj priljubljena naprava, ki je več kot le pohvala, ne pa lajanje. Obstaja veliko pregledov, zato je na splošno enostavno videti, kako se usmerjevalnik sčasoma zazna. Zasnovan za uporabnike z atraktivnimi modeli. Kljub črni plastiki se je videz spletnega centra izkazal za zelo privlačnega in elegantnega. Položaj gumbov, tako kot vsi priključki, je primeren.
Domače omrežje prek brezžičnega usmerjevalnika je bilo enostavno nastaviti in nadzorovati. Še posebej na internetu veliko navodil, tako v obliki besedila kot video pregledov. Da, lokalno omrežje omogoča prenos informacij prek vseh komponent. Prav tako je mogoče v to verigo vključiti pametne telefone, tablice, televizorje in na splošno vse, kar je v hiši. Uporabniki so opozorili tudi na razpoložljivost usmerjevalnika ZyXEL Keenetic Viva, ki omogoča uvajanje priključkov. Za tiste, ki ne vedo - to je priložnost za ustvarjanje komunikacije med omrežjem in računalnikom prek intraneta z uporabo NAT (NAPT). V tem primeru dostop deluje tako, da preusmeri promet nameščenih vrat z zunanjega naslova usmerjevalnika na naslov želenega računalnika LAN. Odziv na ZyXEL Keenetic Viva je bil negativen. Pogosto so se ukvarjali z delavci, ki so trpeli zaradi nepoštenega zlaganja. Nekateri domači kupci so opazili, da je brezžično omrežje zmanjšalo hitrost. In če je sprva zmanjšanje bilo nevidno, potem potem ko je jeklo postalo manj od deklarirane vrednosti. Nekateri so se s tem problemom poskušali ukvarjati s povratnimi sredstvi, vendarje samo zamenjal napravo v trgovini. Več o pregledih ZyXEL Keenetic Viva v zvezi s problemi programske opreme. Nekateri modeli v nekaj mesecih uporabe so se samodejno ponastavili na tovarniške nastavitve. Še posebej razočarani so bili tisti, ki niso mogli spremeniti modela garancije in po nekaj potovanjih v servisni center obupani in kupili drug usmerjevalnik. V drugem je model ostal na računih številnih kupcev. Hvaljen za hitro, jasno prilagajanje, pokritost, priložnosti in tehnologijo. Prav tako se je naprava po nekaj letih pokazala kot zanesljiva možnost, ki je odporna na nihanja, dobro zazna signal in ima stabilno programsko komponento.

Sorodne publikacije