Zunanji trdi disk. Opis

Trdi disk je sestavni del vsakega sistema, saj je odgovoren za dolgoročno shranjevanje informacij, vključno z operacijskim sistemom. Vendar pa je zamenjal polprevodniške pogone. Torej, kakšne so prednosti trdnega diska?

Kaj je SSD?

Ime "SSD pogon" pomeni, da ta tip skladišča nima mehanskih delov, za razliko od običajnega trdega diska. "Videz potrjuje dejstvo, da so pri izdelavi pogona vključeni samo čipi in pomnilniški čipi. SSD je neverjetna hitrost branja in pisanja, ki je veliko boljša od trdega diska.Če trdi disk potrebuje čas, da bi našel prave informacije, se pogon SSD takoj odzove na zahtevo. Ta parameter pozitivno vpliva na življenjsko dobo SSD-ja. Če pogon SSD ohranja optimalno temperaturno raven, ko trdi disk lahko pregreje brez dodatnega hlajenja. Edina pomanjkljivost je cena, več kot je SSD, višji so njegovi stroški. Mnogi uporabniki raje sodelujejo v dveh vrstah pogonov, saj sistem optimalno uporablja hitro delujočo napravo in jo shraniinformacije o trdem disku.


Omejitve pri delovanju

Za razliko od mehanske sestre ima SSD nekatere omejitve. Najprej je največja zmogljivost pomnilnika dosegla le prag dveh terabajtov. Cena takega "solidator" doseže 60 tisoč rubljev. Dragi zadovoljstvo, torej kot stalna odlagališča, korist mehanike. Čeprav lahko uporabite cenejši trdi disk solid-state 1 TB. Drugič, SSD ima omejitev števila vnosov. Proizvajalci navedejo količino dovoljenj na disk, po katerem lahko vsak postane zadnji. Po koncu zadnjega vnosa garancija proizvajalca preneha veljati.

Opis zunanjega pogona

Kot pri trdih diskih imajo tudi zunanji trdi diski različne modele. Obstajajo tri lastnosti, ki jih ima SSD - zanesljivost, hitrost in tiho delo. Edina ovira, ki izgubi trde diske, je prag dveh terabajtov. Nekateri uporabniki se strinjajo, da je uporaba običajnega pomnilniškega pogona bolj praktična kot uporaba dragih SSD zunanjih trdih diskov. Edina močna protiutež v tem soočenju je hitrost. Ta parameter vam omogoča celo vodenje iger iz zunanjega trdega diska. Njena hitrost prenosa podatkov doseže skoraj 500 megabajtov na sekundo. S tako hitrostjo kopiranja podatkov ne bo potrebno veliko časa za prenos datotek s pogona USB ali trdega diska.

Samsung T1 prenosni

Prvi Samsungovi proizvajalci zunanjih trdih diskov v TB so postali prvi. Opis tega modela se mora začeti z glavno hitrostjo. Parameter za branje /pisanje doseže 450 megabajtov na sekundo. Povezovanje z zunanjim pomnilnikom poteka prek vrat USB 3.0. To pristanišče je prisotno na praktično vseh sodobnih napravah. Za razliko od mnogih predstavnikov SSD, ta model nima 128-bitnega 256-bitnega šifriranja podatkov. To vam omogoča, da poskrbite, da boste shranili podatke na napravi. Na voljo je tudi vgrajeni pomnilniški krmilnik. Po videzu lahko rečemo le eno - eleganten dizajn.

Transcend Thunderbolt

To podjetje se že dolgo dokazuje na trgu prenosnih naprav za shranjevanje podatkov. Njen trdi disk v trdnem stanju ima 256 GB pomnilnika. Neobičajna lastnina tega pogona, lahko pokličete delo v obliki HFS +. Prav tako je vredno poudariti način povezave - to je vmesnik Thunderbolt. Zahvaljujoč njemu se hitrost izmenjave podatkov izvaja z neverjetnimi stopnjami. Obe možnosti omogočata uporabo te naprave za delo z macbugi. Lahko pa ga upravljate z običajnimi prenosniki in računalniki.

Toshiba Canvio AeroMobile

Toshiba je znana kot podjetje, ki proizvaja visoko kakovostne trde diske, zato sprostitev njegovih SSD oznak ni prisilila, da bi čakala dolgo. Za razliko od prejšnjih modelov ima ta pogon samo 128 gigabajtov pomnilnika, vendar je cena precej nižja. Podatki se prenašajo tudi s hitrostjo 380 megabajtov na sekundoPovezava poteka prek vmesnika USB 3.0.
Edinstvenost tega polprevodniškega pogona je, da lahko zagotavlja brezžične komunikacije. Takšna naprava je odlična za delavce v podjetju, saj podpira komunikacijo z osmimi napravami hkrati. Ta možnost omogoča obdelavo prenosa podatkov na več računalnikov hkrati.

SSD Samsung T5

Še ena elegantna različica iz Samsunga, ki podpira vmesnik USB 3.1. Ta solid-state zunanji trdi disk do 2 TB ima kovinsko ohišje v črni barvi, njegova velikost pa omogoča, da se postavite v žensko torbico. Šifriranje se izvaja v 256-bitnem načinu, kar zagotavlja visoko zanesljivost shranjevanja podatkov. V kompletu sta dve vrsti kablov, ki omogočata uporabo naprave s priključki stare in nove generacije. Hitrost branja /pisanja doseže 500 megabajtov na sekundo, kar je pomemben kazalnik pri delovanju zunanjega prenosnega skladišča.

Sorodne publikacije