Zgodba o prehodu Final Fantasy 4. Zgodovina ustvarjanja in lokalizacije

Najsvetlejši predstavnik azijske kreativne misli. Igra Final Fantasy 4 je zamisel japonskega podjetja Square, ki je izšel 19. julija 1991. To je klasična strategija vloge. Četrti obrok je na voljo za platforme, kot so SuperNintendo System Entertainment, Sony PlayStation, GameBoy in WonderSwan, leta 2007 pa je bil ponovno izdan za konzole naslednje generacije. Težko je verjeti, vendar je igra stara več kot dvajset let. "The Last Fantasy" je naredil preboj, zaradi katerega je postal priljubljen za svetovno agroindustrijo. Motivi igre na Japonskem so izhajali tudi iz romana, razdeljenega na dva zvezka. Nobena razstava iger ne more storiti brez vsaj enega cosplaya kultne igre.

Plot

Vsi ukrepi se odvijajo v alternativnem fantazijskem vesolju z atributi znanstvene fikcije. V svetu Final Fantasy 4 so skrivnosti magije in magije na voljo vsakomur, ki si ga želi. Igra pripoveduje zgodbo o Sesilu - temnem vitezu, ki se bori z velikim zlom, predstavljen v obliki groznega čarovnika Golbeza. Čarovnik skuša podrediti ves svet s pomočjo starih kristalov. V svojih potepih junak sreča številne satelite, ki sčasoma izginejo, včasih pa jih ubijejo roke žena zla.


Pri prehodu Final Fantasy 4 je igralcu dana možnost testiranja 12 junakov. Vsi imajo edinstvene znake, igralske poklice in se ukvarjajo z malenkostmi. V središču dogodka je temni vitez Cecil Harvey. On je vodja elitne vojaške enote "Red Wings"posluša barunsko kraljestvo. Cecil izvršuje kraljeva naročila, potuje po svetu.

Zgodovina

Pripoved se začne z napadom odcepa protagonista Misydie, da bi ujeli kristalno vodo. Pri izpolnjevanju poslanstva, Harvey Cecil, želi razumeti, zakaj je kralj tako agresivno in krvavo žaljivo. Kralj Baron prihaja v bes in znižuje viteza v činu, ga pošlje na novo nalogo. Junak je moral dostaviti paket v majhno vasico na robu imperija. Skupaj s svojim starim prijateljem Cainom pride na cilj, toda nenadoma iz parcele izide ogromen ognjeni demon in uniči vas. Od lokalnega je ostal samo čarovnik Ridia. V napadu jeze ustvari potres, ki deli dva prijatelja. Po prebujanju je protagonist rešil kralja Ridijo.


Nekoč s temi dogodki se izkaže, da je Rose, ljubljeni Cecil, šla za njim in zbolela za vročino. Na poti je protagonist spoznal čarovnico, ki je iskala hčerko Anno, vendar je umrla ob obleganju gradu Damitsian. Vzrok za bitko je postal kristalni požar, ki ga je čarovnica Holbez potrebovala, da je dokončala svoje grozne načrte za uničenje vsega človeštva. Junak najde način, kako ozdraviti Trojand in poslati nov ukaz za obrambo Kristala vetra. Na poti padejo v ekipo "Red Wings". Tokrat v svoji kompoziciji je ena Cecilia Cain, ki je premagala protagonista in vzela artefakt, medtem ko je čarovnik Golbez ukradel Troyando. Junaki se začnejo boriti z morsko pošastjo.
Za toČe želite premagati čarovnika, protagonist odide na Mount Referenca. Po končanem ritualu se iz temnega viteza obrne v sveti paladin. Na poti ga srečata brata dvojčka Panor in Palor ter stari čarovnik Tell, ki išče formulo "Meteor" - urok, ki lahko pomaga premagati glavnega nasprotnika. Vsi prebivalci prestolnice so pod močjo in kralj je zamenjal zlobneža z grozno pošastjo. V bitki s čarovniškimi ženskami se junaki umikajo v zračno ladjo. Na njem Cain ponuja Sesilu, da izroči zemeljski kristal v zameno za življenje talca. Za junaka ni ostalo nič. Holbez dobi artefakt in poskuša iti, toda z darovanjem svojega življenja bo ranžil čarovnika Meteorja in Caina, da izgine iz nadzora. Skupini pove o resničnih ciljih sovražnika - Holbez zbira kristale, da bi združil luno z Zemljo. Rešena je bitka, med katero čarovnica vrne nadzor nad Cainom. Paladin in njegovi zavezniki imajo čas, da se povzpnejo na ladjo na luno. Tam, modrec Fousaia pojasnjuje, da je čarovnik pod nadzorom Zema, prebivalca Lune.
Hkrati spoznavamo prednike Sesila - potomec starodavnega lunarnega klana, Golbeza pa starejšega brata. Heroji osvojijo Semusa. Prehajanje Final Fantasy 4 se konča s prizorom, v katerem Cecil in Troya postaneta vladarji barunskega kraljestva.

Razvit

Ustvarjalec prvotne ploskve igre, kot v prejšnjih delih, je izdelal oblikovalec igre Cyranobu Takaguchi. Ukvarjal se je s konceptno igro, in že je bil studio Square EnixRazvita grafika in igranje v Tokiu. Delo je bilo v nenehnih napetostih, kot je sam zapisal avtor, vendar je bilo plodno. Tako se je zgodilo, da je četrta "Zadnja fantazija" zbrala najboljše značilnosti prejšnjega.

Lokalizacija

Igra se je igrala v številnih državah, na nekaterih mestih je bila četrtina prva v seriji. Na primer, v Združenih državah Amerike že dolgo časa oštevilčuje drugo, ker prva dva dela tam nista bila izdelana. Poskusite Final Fantasy 4 v ruskem jeziku leta 1991, žal ni bilo mogoče - igra ni bila uradno izdana v Rusiji.

Posodobitve

Za igro je na voljo veliko različnih ponatisov, predelav in modulov. To je uradna in amaterska grafika ter posodobitve vmesnikov. Tako je marca 1997 postal Final Fantasy 4 na platformi Playstation. Igra je vstopila v zbirko zbirke, s petimi in šestimi deli. Do dvajsete obletnice serije leta 2007 je na svetu izšla ponovna izdaja 3D grafike za konzolo Nintendo DS.

Sikvel "Zadnja fantazija 4"

Leta 2008 se pod imenom TheAfterYears pojavi nadaljevanje. Zgodba govori o dogodkih, ki so se zgodili v sedemnajstih letih. Glavni junak je Seodora, potomka Cecila. Skupaj z junaki preteklosti se bori z drugim zločincem, ki hoče uničiti človeštvo. Zanimiva novost je povezava igranja s fazami lune v resničnem svetu. Sikvell je na voljo za konzolo Nintendo WiiWare od leta 2009 in PSP od leta 2011.

Sorodne publikacije