Združevanje "Sin": opis igre in mimo

Verjetno najbolj neveljavna skupina v igrah STALKER je skupina "Sin". Na žalost je preprosto nemogoče zbrati zanesljive informacije o tem. Konec koncev se niti v nobeni od treh uradnih iger ta skupina ne omenja, ampak se pojavlja le v modih. Pogosto jih razvijajo amaterji, od katerih ima vsak svoje mnenje. Zato so podatki zelo sporni. Poskusimo razvrstiti razpoložljive informacije, da bi razumeli, kaj sestavlja ta skrivnostna skupina.

Kdo so?

Že od samega začetka obstajajo razlike. Nekateri ustvarjalci modulov verjamejo, da je skupina "Sin" in njeni člani, ki se imenujejo grešniki, nastali kot posledica nečloveških poskusov na zaprtem območju do druge eksplozije, ki je rodila Cono. Večina ljudi (običajno uporablja zeki, trpežni kriminalci) preprosto ni preživela in umrla. Ostali so bili navihani, vendar so hkrati prejeli edinstvene sposobnosti.


Vendar se vsi gledalci ne držijo tega stališča. Obstaja tudi različica, da so grešniki navadni verski fanatiki. To so sveti verniki, ki jih je Bog ustvaril za kaznovanje človeštva zaradi svojega ponosa. Vsak prodor zalezovalcev v območje, iskanje artefaktov, poskus razumevanja narave tega edinstvenega ozemlja je herezija, bogokletje in mora biti brutalno skrita. Zato so odnosi z večino skupin raztegnjeni ali odkrito sovražni.
Odnosi z drugimi skupinami so precej sporni.Včasih so prvotno nevtralni za vse. V drugih primerih je edini zaveznik skupina "Svoboda". Vendar pa obstajajo tudi moda, v kateri igralec s ubijanjem grešnika pokvari odnos z "dolžnostjo". Zato je preprosto nemogoče natančno povedati, kaj nišo zavzemajo grešniki v coni.


Kot lahko vidite, ima skupina STALKER "Sin" zelo sporne informacije. Prva moda je v nasprotju z modo drugega, vendar je samo začetek!

Kje se nahaja njihova baza?

Eden izmed redkih, ki zbližuje vse razvijalce moda, kjer je prisotna skupina "Sin", je kraj trajne dispozicije. V vseh, brez izjeme, je dodatek lokacija Dark Valley. Vendar pa v večini modulov obstajajo le sklici na to. Sama baza je prikazana v samo nekaj aplikacijah - "Fallen perimeter", Ultimate v055 Lost Alpha.
Toda po nekaterih podatkih grešniki uspešno obvladujejo območje divjine, temni slon, Thrown Frontier. Lahko jih srečate praktično na vseh lokacijah: Cordon, Dump, vojaške enote in drugi. Običajno grejo - sami ali v skupinah treh grešnikov - brez pogovora, neradi odgovarjajo na vprašanja. Vendar pa so včasih lahko precej donosne za trgovino.

Malo o simbolizmu

Vsaka skupina v igrah vesolja S. T. A. L. K. E. R ima svoj simbol. In kakšen je simbol skupine "Sin"? Tudi tukaj je težko reči vsaj nekaj, kar ima veliko stopnjo zaupanja. Dejstvo je, da se v različnih načinih uporabljajo različni znaki. Obstajata dve znani različici. Izgubljena alfa je na primer keltski križ (štirje se konča s krščanskim krogom)rjavo ozadje.
V nekaterih drugih je popolnoma drugačen simbol - na črnem ozadju je sonce, povezano s trakom z napisom "GREEK". V zgornjem levem kotu je vrtinčasta kača, v zgornjem pa osmerokotni pravoslavni križ, ki še dodatno nakazuje nastanek skupine pred verskimi fanatiki.

Glavni cilji skupine

Na žalost tudi tukaj ni nobene določnosti. Veliko je odvisno od vizije ustvarjalcev mode. Še več, o ciljih še zdaleč ni res - pogosto moramo ugibati o namigih in dejanjih grešnikov. Toda glavne različice so še vedno dve. Prvi izhaja iz predpostavke, da so bili grešniki rezultat krutih poskusov na ljudeh. Posledično se najpogosteje pojavljajo na tistih lokacijah, kjer obstajajo podzemni laboratoriji. Očitno iščejo nekaj tajnih dokumentov, poročil, ki lahko osvetlijo svojo preteklost, izvajajo poskuse. Zato se pogosto pojavljajo v načinu Lost Alpha na lokacijah, kot so Rostock, Radar, Yantar, Pripyat, ChNPP. Obstaja pa povsem drugačno stališče, ki izhaja iz dejstva, da skupina "Sin" predstavlja zbirko verskih fanatikov. Ker je območje ustvaril sam Bog, je vsak poskus preučevanja grozljiv greh, za katerega se človeštvo lahko kaznuje. Zato artefakti ne bi smeli pridobivati ​​v coni in preseči njenih meja, saj znanstveniki ne bi smeli poskušati razumeti narave anomalij in najbolj neobičajnega ozemlja. Kar je precej čudno in nekoliko protislovno - navsezadnje grešniki silovito uničujejo mutante - bitja območja,ki so po svoji logiki tudi Božja bitja.
Na žalost se moramo do takih kontradiktornih informacij zadovoljiti.

Najljubša oprema

Kaj je všeč, to je skoraj ista oprema v večini načinov. Vsi grešniki gredo v rjavih dolgih plaščevih s kapucami na obrazih. Narejena iz usnja, ojačanega s posebnimi oklepnimi elementi, ne le zanesljivo ščiti lastnika, temveč skriva tudi zunanje poškodbe. Navzven je plašč grešnikov podoben plašču razbojnikov. Toda z orožjem je vse težko. Na nekaterih načinih grešniki uporabljajo konvencionalno orožje - puško AK-74, strojne puške, galske puške. Drugi razvijalci niso bili preveč leni, da bi ustvarili edinstveno linijo orožja, ki je bila oborožena z grešniki. Tako je prišel Gauss Gun "Sin", Chaseerov-13 "Sin" in Colt 1911 "Sin".

V kakšnih načinih se pojavlja

Noben način združevanja "Sin" ni bil ustvarjen. Namesto tega se predstavniki tega skrivnostnega združenja pojavljajo v mnogih drugih oblikah. Nekateri so pomembni, dajo parcele in sekundarne naloge, medtem ko so drugi hitreje vstavljeni, da bi igralec lahko začutil vzdušje območja, nenehno obup, nevarnost.
Tako ali drugače se grešniki pojavljajo na tako znane načine, kot so: Ultimate v055 Simbion Mod, Oblivion Lost Remake, HS-COP, RLoCZ, Lost Alpha, REVOLUTION MOD: Second Universe Legend vrne 0,9 Black Stalker 2. One ti modi so skoraj podrejeni obdelavi uradnih iger, drugi pa so preprosto amaterski izdelki. Toda, če vas zanima skupina "Sin", se boste koristno seznanili z njovsakega od teh dodatkov.

Sorodne publikacije