Xerox 3250 je trden tiskalnik uglednega proizvajalca

Prvič, Xerox 3250 želi ustvariti podsistem tiskanja v srednje velikih in velikih delovnih skupinah. Drugo področje, kjer lahko razkrijete potencial tega tiskarskega izdelka, so pomnoževalni centri. O lastnostih, odzivih in delovanju tega laserskega tiskalnika je treba še razpravljati.

Niša tiskalnika
Tiskalnik Xerox 3250 se lahko pohvali s trdno mesečno količino natisnjenih strani, katerih največje število lahko doseže 50000. To je ravno dovolj za organizacijo polnega dokumentnega toka znotraj velike delovne skupine. Tudi iz položaja cen je upravičena uporaba te rešitve v srednji računalniški delovni skupini s številom sistemskih enot več kot 50.


Še en kraj, kjer lahko junak tega članka najde svojo aplikacijo - kopirni centri. Njegovi tiskarski viri so dovolj za pokrivanje potreb po monokromatskem tiskanju takšne organizacije. V vseh drugih primerih je uporaba takšnega laserskega tiskalnika povsem neupravičena zaradi tehničnih razlogov in z gospodarskega vidika.

Tehnologija, zmogljivost, vmesniki, kartuše

Xerox 3250, kot je bilo prej omenjeno, temelji na tehnologiji laserskega tiskanja. Njegove glavne prednosti so visoka izhodna hitrost (28 strani A4 na minuto za enostransko tiskanje in 14 listov za dvostransko tiskanje) in zelo velik obseg natisnjenih strani v mesecu (do 50000 strani). Minus vv tem primeru je ena nizka ločljivost (samo 1200X1200) in zaradi tega nižja kakovost izhodnih slik v primerjavi z metodo inkjet tiskanja.


Prednosti obravnavanega tiskalnega izdelka vključujejo seznam vmesnikov, ki so predstavljeni z dvema vodilnima metodama povezave naenkrat. Glavni je RJ-45 pristanišče. S pomočjo zvitega para lahko povežete tiskalnik z računalniškim omrežjem in ga tako pretvorite v tiskalni strežnik. Način zamenjave varnostnih kopij v tem primeru je USB. Ko je uporabljena, ta rešitev za tiskanje ostane tiskalnik in vse težave pri tiskanju so dodeljene osebnemu računalniku, na katerega je neposredno povezan. Osnovni model kartuše v tem primeru je 106R01373. Vključena je v začetno nastavitev tiskalnika. Po nakupu lahko odda 2500 strani, po naslednjem polnjenju pa se bo število povečalo na 3500. V tem tiskalniku lahko uporabite tudi bolj zmogljivo kartušo 106R01374, ki lahko s polnim polnjenjem natisne 5000 strani.

Papir

V tem primeru je največja velikost natisnjene strani 297Х210mm. To je najpogosteje uporabljena oblika trenutnega formata A4. Poleg tega lahko Xerox 3250 odda dokumentacijo in slike na skoraj vsak standardni list papirja. Največja dovoljena vrednost v tem primeru znaša 160 g /m 2. To pomeni, da lahko laserski tiskalnik natisne, na primer, watane. Najmanjša vrednostgostota papirja, ki lahko tiska na taki napravi - 60g /m 2.

Pregledi in realni stroški

Edina pomanjkljivost v tem primeru je visoka cena tiskalnika Xerox 3250. Pregledi se dejansko osredotočajo na dejstvo, da je 12.000 rubljev precej visoka cena za takšno napravo. Toda to je na prvi pogled. Če pa podrobno analizo njegovih tehničnih specifikacij, postane očitno, da je utemeljitev take cene. Ta tiskalna naprava je sposobna dostaviti dokumentacijo v velikih količinah in z dobro hitrostjo, ima napreden vmesnik in ga je mogoče uspešno uporabiti tudi znotraj velike delovne skupine.

Povzetek

Ob upoštevanju zgoraj navedenih značilnosti in stroškov je Xerox 3250 odlična rešitev za organizacijo podsistema in je ena izmed najboljših laserskih tiskalnikov v svojem razredu.

Sorodne publikacije