Xbox 360. Vrste igralnih konzol

Do danes se veliko ljudi radi posveča dragocen čas za video igre. Ker je to zelo zanimivo. Igrajo jih tako majhni otroci kot odrasli moški. Obstajajo celo dekleta-zabava. Če ste se igrali na arkadnih strojih in predponah, je digitalna industrija napredovala. Do danes je na voljo veliko število igralnih platform: računalniki, mobilni telefoni, konzole itd. Na svetovnem trgu tekmujejo tri igralne konzole. To so "Sony PlayStation", "X Box" in "Nintendo". V naslednjem članku bomo pogledali vrste Xbox 360 in najboljše med njimi, zgodovino serije teh konzol, lahko primerjamo z analogi, analizirali bomo značilnosti in slabosti.


Ustvarjalci Xbox

Lastnik serije konzol "Xbox" je dobro znani Microsoft. To podjetje je eden največjih proizvajalcev programov, računalnikov, mobilnih telefonov, dlančnikov, igralnih konzol in tako naprej. Ponosna je, da je razvijalec najbolj razširjenega operacijskega sistema Windows. Verjetno vsak uporabnik pozna ta operacijski sistem, tudi če je nov uporabnik. Ker je »Windows« doslej najbolj priljubljen OS. Leta 1975 je bila ustanovljena ta družba. Ustanovitelji so Bill Gates in Paul Allen. Trenutno se podjetje nahaja v Raymondu, Washington, ZDA.

Xbox

Zdaj pa poglejmo zgodovino same generacije konzol Xbox. Kako se je vse zgodilo in razvijalo? Poudarek bo na vrstah Xbox 360, ki bodo boljše, značilnosti, razlike intako naprej.


Tako je "X Boxing" začel svojo zgodovino novembra 2001. Na ta dan je prvič prišel na svetovni trg. Prva oseba, ki je kupila konzolo, je Edward Graxman. Da bi kupili to konzolo, je v čakalni vrsti preprosta celo dvanajst ur. Ni presenetljivo, saj je takrat ravno tekmoval Sony in Nintendo, in "X Box" se je pravkar prebila med njimi. Zato so igralci radovedni, kaj je nova konzola. Vendar pa na žalost, prodaja "X Box", da se prikradejo iz "Sony PlayStation" ne more. Medtem ko je bila Sonyjeva konzola v nekaj tednih prodana v osmih mestih, je "X-Side" imel veliko več časa, da bi dosegel takšne rezultate. Vzemimo na primer dejstvo, da je Sony prodal približno milijon konzol na dan, Microsoft pa je v treh tednih prodal milijon konzol. Torej, lahko varno sklepamo, da Microsoftovi igralci računalniških iger niso tako toplo sprejeli od Sonyja. Čeprav za danes najnovejšo različico "X Box" je vedno bolj priljubljena, in ne tako daleč od "Sony". Od danes v našem času ljudje Xbox One menijo, da je najbolj produktivna predpona na svetu.
Po prvem "X Boxu" je izšel naslednji model konzole Xbox 360. Kakšno boljše? Poglejmo si podrobneje, saj je bila ta konzola izdana le v enem primeru. Obstaja običajna različica in različica Slim. Ugotovite vrste in njihove razlike. Xbox 360 Slim se šteje, da je boljši od običajnega Xbox 360 ali slabše?

Predpona Xbox 360

In tako je "X Box 360" izšel skoraj natanko 4 leta po izdaji prve konzole, in sicer2005 (22. november). Ta različica je veliko boljša od prve. Ima IBM-združljiv 32-GHz ksenonski procesor, Xenon video čip. Ti dodatki so delali odlično drug z drugim. Za razliko od Sonyjevih konzol, Xbox nikoli ni imel težav s procesorjem, je delal odlično. Microsoft je trdo delal tudi na slavi, saj je izdelal brezžično različico igralnega zaslona - delali so na baterijah. Lahko uporabite tudi baterije. Morda niso vsi igralci všeč igralne palice, zato Microsoft ni izdal le brezžične, ampak tudi vodilne različice igralnih palic. V tem času je X Box trdno tekmoval s PS3 in Nintendom. Torej, lahko varno reči, da se je pridružil top tri konzole na svetovnem trgu.

Predpona "Xbox 360 Slim"

Po določenem času se je pojavila nova različica Xbox 360 - "Slim". Izšla je leta 2010. Za prodajo je bilo na voljo več različic. Ta različica je bila precej izboljšana. Prvi pogled je "Xbox 360 Slim". Predpona je včasih zmanjšana, prekrita s črno mat barvo.
Spremembe je mogoče pripisati tudi dejstvu, da ima ta konzola zaščito pred pregrevanjem. Ko je prednastavljena temperatura kritična, se ugasne in gumb za vklop /izklop sveti rdeče okoli gumba. Če je konzola ohlajena in pripravljena za normalno delovanje, rdeča lučka utripa okoli gumba. Po tem lahko varno začnete predpono in se predvajate. Še vedno bodite previdni, če se konzola pogosto pregreje, da ni normalno, morda tam, kjer stoji,premalo prezračevanja
Tudi različica Slim je veliko tišja od bratov in sester. Ker ima procesorski radiator dober in kakovosten hladilnik, na konzolnem pogonu pa so vzglavniki, ki izolirajo hrup. Trdi disk je znotraj predpone.

Xbox One

22. novembra 2013 je bila izdana nova različica konzole Xbox One. Igralci so se prehladili, ker so bili igralci razočarani, ko so ponovno videli veliko konzolo. Upali so, da bo naslednja različica konzole še manjša, saj je tehnologija vsako leto manjša in manjša. Užival je ta trdi disk s 500 GB. Vendar pa drugi dodatki niso posebej navdušeni igralci. Ne zadovoljen z AMD-jevim procesorjem in količino RAM-a - 8 GB, ker so bile v tistem času te lastnosti že obravnavane zastarele, ampak zato, ker bi morala konzola ostati relevantna vsaj štiri leta.

Zaključek

Danes smo pregledali Xbox 360 vrste konzol, zgodovino, značilnosti vsake različice. Spoznajte tehnične specifikacije konzol. Zato sklepamo, da je do danes ta konzola zelo pomembna. Če ste razmišljali o nakupu, vam svetujemo, da kupite le od uradnih prodajalcev, da ne boste imeli težav.

Sorodne publikacije