WinDjView - kaj je program in katere funkcije ima

Na svetu je veliko različnih končnic, vključno z DjVu. Ta razširitev se nanaša na e-knjige, za navadnega uporabnika pa bo logično primerjati s PDF-jem. Če ste naložili datoteko tega formata, vendar ne veste, kako jo odpreti, vam bo WinDjView pomagal. V tem članku bomo razložili, kaj ta program je, katere možnosti ima in kako ga uporabljati.

Ogled vsebine dokumenta

Prva funkcija, o kateri lahko govorimo, je pregled vsebine dokumenta. Za to mnogi prenesejo bralnik WinDjView. Poleg tega, da ima program preprosto prikazovanje vsebine, lahko besedilo strukturira v poglavja in naslove.


Tako je iskanje pravega dela besedila v programu lažje kot preprosto. Mimogrede, če ni bilo zaznamkov v dokumentu, potem ni nič strašnega, lahko jih uvozimo brez veliko truda.

Oglejte si sličice strani

Še niste razumeli, kaj je ta program? WinDjView deluje dobro pri prikazovanju vsebine dokumenta, vendar to še ni vse. Kako prikazati sličice strani? Mimogrede, to je zelo priročna funkcija. Ko v tem programu odprete knjigo, se prikažejo sličice vseh strani v levi stranski vrstici, katere velikost se lahko mimogrede spremeni. Na ta način lahko hitro najdete želeno stran. Poleg zgoraj navedenega se lahko sličice strani izvozijo tako za tiskanje kot za trdi disk računalnika. S pečatom je vse jasno, vendar se na računalniku prikaže slikastrani v slikovnem formatu. Omeniti velja tudi, da bo slika podpisana s številko njegove strani.


Oglejte si dokument

Kaj je program WinDjView? Dokument lahko odpre z različnimi pogledi strani. Tako lahko z izvajanjem e-knjige v programu spremenite njegov prikaz, na primer na "Celozaslonski način". V tem primeru bo prikazana ena stran, terasa s strani. Obstaja tudi možnost, da takoj odprete dve strani, da si ogledate razpone. No, če jo potrebujete, potem lahko obrnete posamezne strani in jih spremenite na krajih - karkoli želite.

Dodajanje in izvažanje zaznamkov

O zaznamkih smo že govorili, zdaj pa bomo podrobneje razpravljali o tej točki. Zaznamke lahko dodate sami. To lahko storite na splošno in v izbranem delu besedila.
Mimogrede, ime zaznamka nima nujno enakega imena kot označeno besedilo. Naslov lahko urejate neposredno v programu. Po potrebi jih lahko izvozite v drug računalnik.

Izvoz besedila

Večina uporabnikov je že spoznala, da gre za program, imenovan WinDjView, saj so bile njegove glavne funkcije že opisane. Kot že rečeno, to še ni vse. Z uporabo te aplikacije lahko brez težav izvozite besedilo iz knjige v besedilni dokument TXT. Mnogi so opazili, da aplikacija to počne brezhibno, poleg tega pa bo velikost končne datoteke približno dvajsetkrat manjša.

Zaključek

Tu smo obravnavali program WinDjView. Lahko sklepamo, da je eden izmed najboljših za interakcijo s širitvijo DjVu. Mimogrede, mnogi pomotoma verjamejo, da obstaja program WinDjView za Android, vendar to ni tako, predstavljena platforma je analogna, vendar ne licencirana programska oprema.

Sorodne publikacije