Vse načine, kako ugotoviti frekvenco procesorja

Če naletite na ta članek, boste najverjetneje imeli težave s tem vprašanjem. Če je tako, ste prišli do mesta, kjer želite. V članku bomo podrobno preučili, kako ugotoviti frekvenco procesorja, nam povedati, kako to narediti na različne načine.

V skladu z dokumentacijo

bomo najprej analizirali najbolj preprosto in običajno možnost - glede na dokumentacijo, pridobljeno pri nakupu procesorja. Če ste v trgovini kupili računalnik in vse sestavne dele takoj vzeli, potem bo tovorni list vseboval veliko elementov. Ampak ne mudi, da obup, vse je zelo preprosto.


Poglejmo primer. Recimo, da imate:
 • INTEL i5-660035 GHz.
 • Z77.
 • 520 Mb SATA.
 • DDR III 4 Gb.
 • 1 Gb GeForce GTX 420.
 • Ne pozabite, da obstajata dve vrsti procesorjev: Intel in AMD. To so podjetja, ki ga proizvajajo. Kot lahko vidite, ima ta seznam procesor Intel i5-660035 GHz. Zato se druge komponente v šifriranju zavržejo in razstavijo. Ugotovili smo že, da je Intel ime podjetja, i5-6600 je model samega procesorja, prav tako nam ni zanimiv, vendar je frekvenca 35 GHz taktna. Zapomnite si, da je frekvenca v Hertzu vedno izmerjena, skrajšana Hz ali Hz v angleščini. Predpona G pomeni "giga", kar pomeni 1000 Hertz. Iz tega sledi, da je frekvenca procesorja 3500 Hertz. Tu smo izvedeli, kako najti frekvenco procesorja, vendar je to samo prvi način. Obrnimo se na ostalo.

  Lastnosti sistema

  V primeru, da nomenklature kupljenega izdelka niste ohranili, lahkoUporabite naslednjo metodo, ki pravilno deluje na vseh operacijskih sistemih Windows. Zdaj pa poglejmo, kako s pomočjo okna "Lastnosti sistema" ugotovimo frekvenco procesorja.


  Uporabite lahko več možnosti. Prvi vključuje naslednji algoritem:
 • Vstopite v meni Start.
 • V stranski vrstici izberite Nadzorna plošča.
 • V oknu kliknite na "Sistemske lastnosti".
 • Iskanje lahko uporabite tudi v istem meniju Start kot vnos "Sistemske lastnosti" v iskalnem nizu. V nekaterih operacijskih sistemih se lahko izognete vsem tem manipulacijam tako, da z desno tipko miške kliknete bližnjico Moj računalnik in v kontekstnem meniju izberete Lastnosti.
  Torej smo ugotovili, kako priti v "Lastnosti sistema". Zdaj poiščite vrstico "Processor", pred njo bo prikazano polno ime vašega sistema. In na koncu je napisana z uro frekvenco v gigahertz. Imamo še en način, da z operacijskim sistemom ugotovimo frekvenco procesorja. Vendar to še vedno ni popoln seznam, zato gremo naprej.

  CPU-Z

  Zdaj bomo pogledali, kako ugotoviti hitrost CPU-ja s pripomočkom CPU-Z. Ta pripomoček je namenjen samo enemu uporabniku: podrobno določa procesor, nameščen v računalniku. In glavna prednost te programske opreme - je popolnoma brezplačna. Najprej morate prenesti program, zato pojdite na uradno spletno stran in ga prenesite brez strahu pred virusi. Ko je zagon končan, zaženite namestitveni program inzaženite namestitev. Ko to storite, se na namizju prikaže bližnjica do programa - dvakrat kliknite nanj.
  Ko je program odprt, poiščite zavihek "CPU" in ga izberite. Preden boste dobili podrobne informacije o vašem procesorju. Če ga natančno preučite, lahko najdete vrstico "Specifikacija". Pred njo bo prikazana frekvenca v gigahercih. To je tretji način, kako ugotoviti frekvenco procesorja v operacijskem sistemu Windows 7. Vendar, če iz nekaterih razlogov vse zgoraj navedene metode niso pomagale pri tem, potem je samo ena. To ni najlažje, vendar zagotavlja sto odstotkov potrebnih informacij, zato gremo do nje.

  BIOS

  Kar mislimo, da je BIOS, ni vredno povedati. Vzemimo frekvenco. Zato znova zaženite računalnik in ko se začne, ko so napisi na črnem ozadju, pritisnite tipko Pause, da zaustavite zagonski postopek. V eni izmed vrstic poiščite "Glavni procesor", na koncu pa boste našli vrednost frekvence, ki je prav tako označena v gigahercih. Če iz nekega razloga te vrstice nimate, namesto tipke Pause pritisnite tipko Del ali F2, da se premaknete v sam BIOS. Na prvi strani poiščite vrstico "Processor Type" in pred njo boste videli frekvenco.
  Tukaj, načeloma, in vse. Zgoraj so na voljo vsi možni načini, kako ugotoviti, koliko frekvence procesorja imate v računalniku.

  Sorodne publikacije