Ustvarite učinek napake v Adobe Photoshopu

Ko retuširate fotografijo, ste se verjetno spraševali, kako spremeniti postopek urejanja, tako da je zanimiv in zanimiv. Urednik mora natančno obdelati fotografije, se držati razmerij in uskladiti retuširanje predmeta. Včasih pa si želimo nekaj briljantnega in izrednega, tistega, ki človeka navdušuje, da uteleša podobo. V zadnjih letih je gleit art-motion postal priljubljen. Slike imajo edinstveno strukturo v obliki analognih napak, motenj na zaslonu in nepravilnega prenosa barv. Uporabnik bo verjetno razmišljal o tem, kako narediti glitch efekt. Kljub nenavadni naravi so podobe resnično edinstvene.


Kako narediti glitch efekt v Adobe Photshopu

Nekateri uporabniki pogosto upogibajo palico z učinki motenj, zamegljevanjem in napakami, kar močno spremeni vizualno privlačnost slike - včasih je nemogoče razstaviti. Zato se veliko strokovnjakov opominja, da je treba učinek napake uporabljati čim bolj. Najprej bomo pripravili pripravljalne operacije za delo:
 • Odpreti morate program in ustvariti dokument s sliko, ki jo lahko uredite.
 • Najbolje je, da vse plasti združimo v edino, tako da popačenje in motnje vplivajo na vse dele dokumenta. Plast morate ponovno formatirati v pametni objekt v plošči Plasti.
 • Ustvarjamo štiri podvojene enojne plasti skozi plast bar (element "Spoji vse" ali "Spoji vidno").
 • Preklopite na našo novo podvojeno plast za reprodukcijo dela pri barvnih premikih.
 • Spreminjanje kanalov RGB

  Preden naredite Glitch učinek, morate izvesti ključno razširitev kanalov, saj bodo vsa popačenja in motnje sledili. Pravilna barvna ločitev RGB prispeva k enotni uporabi "pogojne maske barv".


 • S klikom na aktivno dvojno plast prikličemo meni postavitve. Tu izberemo odsek "Možnosti prekrivanja", ki vsebuje barvne kanale. Pustimo samo en barvni kanal. Premaknite sliko malo stran, da ustvarite učinek vizualnega kloniranja.
 • Natančno isto operacijo, ki jo opravimo z dvema podvojenima kroglicama, je treba za vsako plast izbrati le njen barvni kanal.
 • Na zadnji podvojeni plasti je vredno ustvariti masko, v kateri lahko povečate nasičenost vseh barv in ustvarite plast maske v obliki vodoravnih črt.
 • VHS teksture

  Poskusite lahko filtre in teksture, ki se nahajajo v ustreznem razdelku. Najpogosteje uporabljajo teksturo "Grain" in "Color Tile". Po definiranju s teksturo in drugimi vizualnimi filtri določite parametre elementov, ki vključujejo gostoto in velikost teksture. V zavihku "Filtri" lahko najdete veliko uporabnih podsistemov, kot je hrup, ki je nepogrešljiv pri ustvarjanju napake. Osnova te metode je uvedba različnih učinkov in filtrov na različne plasti.

  Sorodne publikacije