Uporaba javascript setTimeout ()

Čas je pomemben dejavnik v vsaki aplikaciji, zlasti pri programiranju spletnih virov. Jezik brskalnika daje razvijalcu dve možnosti: javascript setTimeout - enkratni zagon funkcije po določenem časovnem obdobju in setInterval - večkratni začetek funkcije skozi enaka časovna obdobja.

[img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/vikoristannya-funkcyi-javascript-settimeout_201.jpeg [/img]
Funkcija setTimeout vam omogoča, da dinamično uredite začasne procese, prilagajanje časovnih intervalov in izvršljive kode.

Sintaksa in uporaba funkcije

javascript setTimeout vsebuje dva zahtevana parametra: izvedljivo funkcijo in čas zakasnitve za njegovo izvedbo. Namesto funkcije lahko določite vrstico kode, vendar se to ne izvaja. Želeni algoritem je zaželen za izvedbo v obliki funkcije.


Rezultat klica window.setTimeout javascript določa številsko vrednost, s katero lahko ponastavite nastavljeni čas zakasnitve in ne izvedejo kodo funkcije.
[palec] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/vikoristannya-funkcyi-javascript-settimeout_232.jpeg [/thumb]
V tem primeru zasnove:
 • dLine.innerHTML = '(x)';
 • so napisane posebej, da pokažejo, da izvršitev zaporedja ukazov ni prekinjena s klici:
 • setTimeout ();
 • Jezik jezika javascript začne samo čakalni čas, po katerem bo opravljal ustrezne funkcije. Rezultat dane kode je prikazan na desni spodaj.
  http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/vikoristannya-funkcyi-javascript-settimeout_993.jpeg
  Vse funkcije so delovale po določenem času: 1 2 in 7 sekund. Funkcija, ki naj bi delovala skozi 4sekundah, je bilo spuščeno in ni bilo izvršeno.

  Uporaba setTimeout v zanki

  javascript je hiter in učinkovit jezik. Ciklični operaterji v večini primerov ne predstavljajo nobene zamude. Pomembno je omeniti, da algoritem, ki pokliče klic javascript setTimeout, ne bo vedno izveden po pričakovanjih brez izkušenj z uporabo te funkcije.


  Premori, ki so ločeni od njihovega neposrednega namena, ne smejo biti podani: premor je čas, preden se funkcija začne. Kaj bo ta funkcija naredila za osnovni algoritem, je posredna. Še posebej pomembno: uporaba javascript setTimer v zanki, v katerem koli drugem bloku operaterjev ali v zaporedju ukazov nima nič opraviti z oblikovano pavzo.
  [img] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/vikoristannya-funkcyi-javascript-settimeout_104.jpeg [/img]
  V času funkcije je dodeljena premor, ki je zapisano je v njem. To je bistveno. Z uporabo klica javascript setTimeout v ciklu desetih iteracij, razvijalec naredi deset premor pred desetimi klici iste funkcije. Ker se zanka izvaja zelo hitro, je teh deset klicev dejansko desetkratni klic iste kode v istem času.

  Področja uporabe javascript setTimeout

  Spletni viri morajo nadzorovati obnašanje obiskovalcev, da lahko pravilno izvajajo svoje poslanstvo, varnost, sporočila in iz drugih razlogov. Na primer, spletno mesto, ki predstavlja administrativni vir upravljanja zaposlenih, mora vodstvu zagotoviti informacije o stanju v poslovni dejavnostipodjetja, ki so prihajala iz osebja, kaj počnejo, itd. Če se delo zaposlenih vodi preko spletnega mesta v globalni mreži, bodo njihovi spletni brskalniki prenesli določene strani uradne strani. Vsaka taka stran lahko pošlje strežniku podatke o tem, kateri zaposleni je povezan in v kaj se ukvarja.
  [thumb] http://hi-news.pp.ua/uploads/posts/2017-11/vikoristannya-funkcyi-javascript-settimeout_235.jpeg
  V današnjem poslovanju veliko podjetij zaposlenim omogočajo uporabo lastnih naprav (mobilni telefoni, pametni telefoni, tablični računalniki). Vodstvo podjetja ima lahko dostop do zaposlenega, ki je na poti, na poslovnem potovanju, na dopustu. Realizacija takšne priložnosti se lahko zagotovi le s periodično izmenjavo informacij med lokalnimi napravami in strežnikom, zato ni nujno, da je izmenjava organizirana v rednih časovnih presledkih. Protokol zagotavljanja celovite komunikacije je odvisen od posebnosti poslovanja in poslovanja podjetja.

  Sorodne publikacije

  Uporaba metode JavaScript nadomesti () Uporaba elementov DOM skozi JavaScript getElementById Uporaba javascript in onload dogodkov za ustvarjanje "neodvisnih" spletnih mest Večdimenzionalna asociativna JavaScript polja. Delo z nizi JavaScript JavaScript /stack Primeri predmetov JavaScript