Strategije o antičnem svetu: seznam, pristop k igri, pregledi

Gaming žanri so v zadnjem času postali tako raznoliki, da si je težko predstavljati, da bomo še naprej. Toda s prihodom novih igralnih projektov o starih tudi nihče ne pozabi. Priljubljenost strategij starodavnega sveta je še vedno priljubljena. In to je še posebej dobro za igralce, ko razvijalci ne pozabite na ta žanr in proizvajajo nove predmete.

O žanru

Strategije so igre, pri katerih mora igralec uporabljati strateško razmišljanje. V tem primeru v tem primeru ni treba hitro reagirati in hitro sprejeti odločitve. Strategije so lahko drugačne, zato obstaja določena klasifikacija.

Sorte časovnih strategij

V svojem žanru se je v svojem žanru pojavilo veliko število variacij. Poleg tega lahko nekateri celo spominjajo na strategije. Zgodovinske PC igre so morda najbolj priljubljene, ker igralcu ponujajo povsem drugačen svet.


Strategije se lahko razvrstijo med procesom igre. Na primer, obstajajo postopni, hibridni in realni časi. Strategije po korakih običajno zahtevajo od igralca veliko časa in potrpljenja. Imajo zaporedje, ki se zdi, da je veliko motečih trenutkov. Ker mora igralec počakati na nasprotnikovo gibanje, ga lahko v določenem trenutku dolgčas. Dinamika igranja je izgubljena, zato ta tip ni priljubljen. Hibrid - to je nekakšna strategija, ki je poskušala rešiti red in dolgo čakati. Ne čakati več kot eno urotečaj nasprotnika, je bil povabljen, da igralci narediti korak hkrati, po katerem igra samostojno zbrala vse podatke in izdala končni rezultat.


V realnem času so strategije dinamične in aktivne. Kljub dejstvu, da ima človek čas za razmislek, je sama igra hitra in ne dopušča, da bi ji bilo dolgčas.

Različne strateške strategije iger

Strategije starodavnega sveta so se zaradi svoje raznolikosti izkazale za zelo priljubljene. V tem žanru lahko izberete več zvrsti ali, po navadi, vrste. Znani so bili klasični projekti. Seveda pa ne bi bilo lahko priti do posebnih značilnosti takih iger, vendar je to pomagalo. Zato klasična vrsta vključuje kopičenje virov, stavbne zgradbe, enote, ki postanejo bojna enota, različne materiale in ekonomijo. Vse to deluje skupaj, tako da lahko igralec razvije in črpa. Spletne strategije lahko delno imajo značilnosti klasičnih projektov, njihova glavna značilnost pa je igra več igralcev preko interneta. Med njimi so tudi priljubljene različice brskalnikov. Ekonomske strategije so morda najtežje. V tem primeru ponavadi ni vojaške veje v igri, igralec pa ne potrebuje dela na enotah in na vojski kot celoti. Potrebno je le stabilno gospodarstvo. Čeprav takšna strategija ni naključna in vojaška bitka na ozemlju. Obstaja tudi spletna različica gospodarske igre.
Vargays so vrsta ekonomske recipročnosti. Glavna stvar za igralca je delo na vojski in preučevanje vojaških strategij. Za igranjeni treba prešteti denarja ali razmišljati o virih. Pomembno je, da ne sodelujemo, ampak samo zmago.
Globalne strategije vključujejo antični svet. Ta vrsta vključuje preučevanje celotnih civilizacij, ki so v resnici že izginile. Igralec si mora zapomniti naslednje dejavnike: ekonomijo, politiko, kulturo, vojaške zadeve, družbo in vse ostalo. Končno, različne vrste strategij vključujejo MOBA. Osupljiv primer tega žanra je Dota 2. Na posebni kartici sta dve ekipi, od katerih ima vsaka enako število igralcev. Vsak igralec izbere lik s seznama, da se pridruži bitki. Skozi tekmo vsaka pakira svojega junaka, izboljša njegove sposobnosti in poskuša uničiti sovražne zgradbe.

Primeri strategij

Seveda je bilo ves čas trajanja tega žanra veliko projektov. Posebno priljubljene so bile zgodovinske igre-strategije na osebnem računalniku. Zato zdaj izbrati iz ogromen seznam najbolj primernih možnosti zdi zelo težko. Pogosto je lažje odločiti, če na internetu najdete kakšne vrhunske zgodovinske strategije. Ampak tukaj je vredno razumeti, da bo vsak igralec njegov. To je posledica dejstva, da obstaja veliko različnih strategij: nekdo ima rad korak-po-korak, nekdo ima dušo, da se ukvarja s političnimi vprašanji, nekdo drug pa želi iti v vesolje, da zajame tuje civilizacije. Bolje je, če bodo vrhovi zgodovinskih strategij na osebnem računalniku redni seznami, ne da bi nekdo podelil določeno mesto. V tem primeru bodo lahko vsi našli igro, neglede na dejstvo, da je na desetem mestu in ne na prvem mestu.
Z naslednjim seznamom iger lahko obiščete antični Rim ali Grčijo, obiščete srednji vek ali sploh poskušate ujeti svet sam ali s pomočjo velikih vladarjev.
 • starost imperijev;
 • Stronghold;
 • Civilizacija;
 • Total War;
 • "Kozaki";
 • Europa Universalis;
 • Pax Romana;
 • Pretorci;
 • Vzpon in padec: civilizacije v vojni;
 • častni vitezi;
 • Kralji križarjev;
 • "Zlata horda";
 • Imperium Romanum;
 • Zlato Hegemonije: Vojne antične Grčije.
 • Ta seznam ima tako domače projekte kot tuje. Igre igrajo igralci v starem Rimu, Grčiji, srednjeveški Angliji, Rusiji itd.

  Age of Empires: pregledi

  To je vrsta strategij igre o antičnem svetu in drugih obdobjih svetovne zgodovine. Prva serija z istim imenom se je prvič pojavila leta 1997. Igra je prenašala v kameno dobo, ki se je končala v železni dobi. Kasneje je prišel dodatek k igri, v kateri je bila zgodba o ustanovitvi rimskega imperija. Drugi del projekta je govoril o srednjeveškem obdobju, tretji - o novem času. Vendar se je izkazalo, da je drugi najbolj privlačen za ljubitelje strategij starodavnega sveta.
  Uporabniki so bili zadovoljni, da so izbrali eno od 16 civilizacij. Misije so bile zanimive in pomagale igralcem, da uspejo na svojem ozemlju. Zadovoljni z razpoložljivostjo velikega števila virov in univerzalnega gospodarskega sistema. Negativne povratne informacije so vplivale le na dejstvo, da so razvijalci opustili projekt in ga izgubiliobresti

  Stronghold: pregledi

  To je še ena priljubljena serija zgodovinske strategije na računalniku. Igralci so pustili veliko pozitivnih mnenj o realizmu srednjeveškega sveta. Projekt je simuliral gradnjo, napad ali obrambo gradu. Zanimivo je bilo tudi, da igralci razvijejo populacijo. Igralci so pohvalili dejstvo, da je celotna serija zanimiva zgodba. Zgodba je povezana z istimi znaki. Seveda sta bila prva dva dela najbolj uspešna. Naslednje so prejele negativne povratne informacije o grafiki in igranju, ki se niso spremenile.

  Civilizacija: pregledi

  Najboljše zgodovinske strategije lahko jasno vključujejo to vrsto iger. Njena posebnost je, da pokriva več vrst naenkrat: globalno strategijo po korakih, 4x4 vargeym z odprtim svetom.
  Najbolj so pohvalili igralce, ki jih še posebej zanima antični svet. To je začetek poznavanja tega obdobja. Prednosti tega projekta - v večopravilnosti: morate upravljati gospodarstvo, politiko, vojsko, trgovino in raziskave. Negativne povratne informacije so vplivale na preveč zapleteno igranje. Nekateri niso mogli obravnavati strategije. Če še nikoli niste igrali iger v tem žanru, potem ta projekt ni najboljši način za začetek.

  Total War: pregledi

  Zanimiva zgodovinska igra-strategija, ki je izšla leta 2000. Skoraj vsaka serija pripoveduje zgodbo določenega obdobja. Prvi del je namenjen Japonski v XVI. Stoletju, drugi - srednji vek, tretji - rimski imperij. Mimogrede, to je bila tretja igra, ki se je izkazala za najbolj priljubljeno. Igralcio njej je ostalo večina ocen.
  Kaj jim je bilo všeč? Glavna značilnost projekta - velike bitke. Bilo je neke vrste rokoborba igralcem. Bili so zadovoljni z dejstvom, da lahko varno vrnete potek zgodovinskih dogodkov in praktično prepišete zgodovino. Ni vsakdo zadovoljen z dejstvom, da igra združuje strategijo na vrsti z igro v realnem času.

  "Kozaki": mnenja uporabnikov

  Ukrajinski razvijalci so delali na tej seriji. V času svojega obstoja je bilo predloženih 6 projektov. Prvi se je pojavil leta 2001 in takoj osvojil vse igralce. Imeli so pozitivne povratne informacije o različnih vrstah iger: lahko sodelujete v akcijah, posamičnih misijah ali nalogah na naključnih zemljevidih. Ena od kampanj je obdobje vojne s Tatari, Poljaki Commonwealtha. Seveda, nedvoumno imenujemo ta projekt strategijo o antičnem svetu na osebnem računalniku ni lahko, saj igralec pade v XVII. Stoletje. Vendar je to obdobje že precej oddaljeno od nas, zato je vredno povedati o igri. Igralcem je bilo všeč veliko razpoložljivih virov in načeloma se vse dogaja. Mnogi so pohvalili premišljeno vzdušje in zgodovinsko natančnost. Projekt je dobil negativne povratne informacije, ko je izšel tretji del. Mnogi so se veselili pravega nadaljevanja, vendar so prejeli remake, ki se je izkazal za ne kot prvi dve seriji.

  Europa Universalis: pregledi

  To je odličen primer globalne računalniške strategije o antičnem svetu in drugih zgodovinskih obdobjih. Najbolj pozitivne ocene so povezanezanesljivost in strateška komponenta. Igra je zelo zahtevna, a zanimiva. Še posebej igralcem je bilo všeč, da je mogoče spremeniti potek zgodovinskih dogodkov. Prva dva dela sta bila dvodimenzionalna in le od tretjega razvijalca so se igralci zabavali s tridimenzionalno grafiko. Seveda pa takšen dogodek ni mogel izzvati pozitivnih čustev.
  Vsak igralec lahko izbere katero koli evropsko državo, vendar po ustanovitvi globalnega imperija. Poleg gospodarske komponente je pomembno vzpostaviti politiko in vojaške sile. Samo na ta način se bo mogoče pogajati ali pripojiti sosednjo državo. Negativni igralci so govorili o zelo zapletenem igranju in vmesniku. S prvim je bilo treba razumeti, na drugem pa - pripraviti in se navaditi. No, tisti, ki niso prestrašili kompleksnosti, so izbrali svoj pristop igre in osvojili svet.

  Pax Romana: pregledi

  To je strategija za osebni računalnik o antičnem svetu, in sicer o Rimu. Izšla je leta 2003. Nanaša se na ekonomske simulatorje. Igralci so pohvalili, da so zaradi igre lahko čutili moč nad celotnim svetom. Virtualni lik se mora vključiti v razvoj starega Rima, da bi ga spremenil v mogočen imperij. Projektu je bila všeč tudi njena raznolikost: tukaj morate spremljati gospodarstvo, politiko, tehnologijo in vojsko. Seveda niso vsi igralci veseli, da na začetku igre dobijo zelo šibko državo z nerazvitim gospodarstvom in šibko vojsko. Nasprotno pa se je za druge izkazalo, da je glavna prednost projekta.
  ​​

  Vrnitev na grad wolfenstein: pregledi

  Druga strategija oStari Rim, izdan leta 2003. Igralec pade v čas vladanja Guya Julija Cezarja. Mnogi so bili veseli, da se vidijo kot vojaški poveljnik. Igralci pohvalili in veliko zgodovinskih dogodkov, ki nam govorijo o svetovni zgodovini. Negativne povratne informacije so se dotaknile nenavadne vrste igre. Kljub resnično zanimivi igri, grafika o priljubljenosti igre ni vplivala na najboljši način.

  Rise and Fall: Civilizations at War: pregledi

  To je ena najboljših strategij za antični svet, vsaj zato, ker je igralec pripeljal v Rim, Grčijo, Perzijo in Egipt. Vsakdo mora izbrati civilizacijo za dušo in jo pripeljati v svetovno prevlado. Ker se je projekt pojavil leta 2006, je takrat izgledal zelo dostojno v smislu grafike in igranja na splošno. Igralcem je bilo všeč dejstvo, da so razvijalci naredili dva načina: strateški in vlogi. Tako je igra postala univerzalna in všeč ljubitelji igranja vlog in klasičnih strategij.
  Pozitivne povratne informacije so se dotaknile tudi dobrega dela scenaristov. Tisti pa so poskušali reproducirati verodostojno zgodovinsko sliko, izdelati opremo in orožje. Prijeten dodatek k zanimivim mitološkim in fantazijskim zgodbam.

  Vitezi časti: pregledi

  To je globalna strategija, ki nas popelje v srednjeveško obdobje. Ona je seveda najbolj ljubila tiste, ki imajo radi viteško dobo. Igra je izšla leta 2005. Kakšni so igralci? Glavna značilnost je globalni zemljevid s stotinami različnih držav, ki so obstajale v tistem času. Hkrati lahko vsakdo izbere katero koli državo, kiin delati na razvoju svojega gospodarstva in vojaške sile. To je še ena dobra strategija, ki je težko najti negativne povratne informacije. Naj se ne razlikuje od vsega zgoraj navedenega, vendar ni nič slabše od njih. Igralci so pohvalili veliko število priložnosti in dobro napisane podrobnosti: od religije do družbenega sistema.

  Crusader Kings: pregledi

  Še ena srednjeveška zgodba. Igra je izšla leta 2004. Gamer se bo lahko udeležil pomembnih zgodovinskih dogodkov: Stoletne vojne, bitke pri Hastingsu ali Tretje križarske vojne. Pristop igre je v tem primeru značilen za globalno strategijo: izbrati morate državo in postati najmočnejši in močnejši v celotnem virtualnem svetu.
  Negativne in pozitivne povratne informacije so na splošno vplivale na isto: razvijalci so uvedli naključne dogodke. Kaj to pomeni? Igralec ujame ozemlje: na začetku lahko to naredi preprosto, ne da bi pri tem posebno pozornost posvetil temu, toda bolj ko bo zbiral območja, težje ga bo držal. Nekateri igralci so bili zato neprijetno presenečeni nad dejstvom, da se je nadzorovano območje uprlo, čeprav je v drugih vznemirjeno vznemirjalo.

  "Zlata horda": pregledi

  To je nacionalni projekt, ki je izšel leta 2008. Malo o njem, ker se je zdel igralcem "surov" in nepopoln. Ampak njegova priljubljenost je prejel v ozkih krogih zaradi tem in bližnje zgodovine. Kot je razvidno iz naslova, gre za Rusijo. Igralec lahko izbere eno od treh frakcij, kar je seveda zelo majhno v primerjavi z drugimi projekti.Morali boste igrati za teutonski vitezi, Rusi ali Zlato Hordo. Nekateri igralci so bili nezadovoljni z dejstvom, da je razvijalec sestavil žanr igranja vlog. Mnogi so pohvalili zgodovinsko postavitev in prikaz prave opreme.

  Imperium Romanum: pregledi

  Druga starodavna rimska zgodovina. Na splošno je večina najboljših strateških iger v zgodovini na PC-ju namenjenih samemu Rimu. Ta možnost je tudi všeč zabava. Posebnost tega projekta je, da gre za simulator mestnega načrtovanja. Igralci so opozorili, da gradnja ni lahka, saj igra ponuja najpreprostejšo lokacijo in strukturo. Bolj ko se država razvija, več priložnosti se pojavlja. Igra ima preprost in intuitiven vmesnik, ki je odličen za tiste, ki želijo poskusiti ta žanr.

  Zlato Hegemonije: Vojne antične Grčije: pregledi

  Toda to je zgodba o stari Grčiji. Strategija realnega časa vam omogoča, da se potopite v stanje tega obdobja. Igralcu je na voljo več frakcij, s katerimi morate dobiti moč v državi. Igra je bila najbolj všeč ljubitelji tega obdobja in antične Grčije. Pravzaprav je takšnih projektov preveč in skoraj nihče tega ne bo izbral. Igra se zdi preprosta in ni izjemna. Klasična strategija ponuja isto stvar, ki se izvaja v bolj priljubljenih različicah.

  Druge igre

  Postopne zgodovinske strategije na osebnem računalniku so resnično velike. Težko jih bo opisati vse, včasih pa nima smisla. V igralniški industriji se je že zgodilo, da postajajo najbolj kul in kakovostni projekti priljubljeni. Torej, če se srečate z igro, o kateripraktično nihče ni slišal, ni treba upati, da bo kakovosten in zanimiv. Mimogrede, poleg antičnega sveta in srednjega veka, obstaja veliko strategij, ki so posvečene prvi in ​​drugi svetovni vojni. Veliko iger tega žanra na temo prostora. Na primer, verjetno ste slišali za StarCraft. Najbolj priljubljena strateška igra, ki je še vedno priljubljena, je Warcraft. Najprej je eden od ustanoviteljev tega žanra. Projekt je postal znan leta 1994 in ostaja aktualen še danes. Njen vpliv je težko preceniti. Zahvaljujoč WarCraftu so slavni projekti WoW, DOTA AllStars in Dota 2 postali znani, pojavile so se igre s kartami in veliko zgodb: filmi, knjige in drugo. Igralci, poleg igranja, kot zgodovino nasprotja med orki in ljudmi.

  Sorodne publikacije