Stanje: "Tiskalnik je izklopljen". Kako vklopiti napravo? Nekaj ​​preprostih nasvetov

Ne glede na to, katera tiskalna naprava se uporablja, se uporabniki pogosto soočajo s problemom, da sistem ob pošiljanju dokumenta v tiskanje namesto rezultata izda sporočilo, da je naprava trenutno "Printer Off". Kako ga vključiti in odpraviti to težavo z nekaj učinkovitimi metodami.

Možne težave

Preden se odločite za težavo, morate razumeti naravo težave.
Med vsemi, ki lahko povzročijo takšne kršitve v napravi, je mogoče izpostaviti naslednje:
 • pomanjkanje fizične povezave z računalnikom ali omrežjem;
 • aktivirano samostojno delovanje;
 • kontaminirane ali prazne kartuše;
 • tiskanje se je ustavilo;
 • težave z gonilniki naprav.
 • Stanje: "Tiskalnik je izklopljen". Kako naj najlažje vklopite napravo?


  Na prvi stopnji je najlažje uporabiti in, kot se zdi veliko, popolnoma banalna rešitev. Ko sistem izda sporočilo, kot je "Printer Status: Disabled", vklopite HP napravo ali kateri koli drug tiskalnik ali večnamensko napravo, ga lahko poskusite tako, da jo najprej odklopite iz napajalnika in ga nato po nekaj sekundah ponovno vklopite. V tem primeru se praviloma vse samodiagnostike izvedejo v vseh sodobnih napravah (LED utripa v tem času), nato pa se tiskalnik preklopi v stanje pripravljenosti (LED)mora stalno goriti). Toda v nekaterih primerih to ne pomaga in sistem ponovno prikaže opozorilo, da je tiskalnik nastavljen na "Printer Off". Kako vklopiti napravo? S kablom USB morate preveriti fizično povezavo. Izkazalo se je, da je v sistemu nameščen gonilnik naprave (kot da "vidi"), v resnici pa tiskalnik preprosto manjka.


  Po drugi strani, če LED pri neprekinjenem vklopu utripa neprekinjeno, je težava, da je kartuša zmanjkala prahu ali črnila. Zato ga je treba zamenjati z novim. Prav tako se zgodi, da ima kartuša iz nekega razloga površinsko kontaminacijo. V tem primeru bo dovolj obrisana in dokončala ponovni zagon računalnika s ponovnim zagonom tiskalnika.

  Stanje: "Tiskalnik je izklopljen". Kako omogočiti ("vetrovi 7", parametre naprave)?

  Toda najpogosteje se pojavljajo težave zaradi zrušitev programa ali napačnih nastavitev. Za začetek, razumevanje, kako spremeniti stanje tiskalnika "Off" (kako vklopiti napravo), morate pogledati njegovo stanje in nastavitve. V standardni nadzorni plošči morate odpreti razdelek za tiskalnik in faks, kjer morate najti pravi tiskalnik in preveriti, ali je tiskalna naprava nastavljena na privzeto.
  Nato morate v oknu stanja naprave uporabiti meni Printer in odstraniti kljukice iz premora (zakasnjeno tiskanje) in uporabiti samostojen način, če obstaja. Po ideji, po tem pogojuspremeni v "Pripravljen". Včasih pomaga počistiti čakalno vrsto za tiskanje.

  Ponovni zagon tiskarske storitve

  Vendar se lahko zgodi, da je tiskalnik v redu, vendar je storitev, ki je odgovorna za tiskanje, iz neznanega razloga prekinjena ali ni uspela.
  V tem primeru morate poklicati servisni oddelek z ukazom services.msc, ki ga vnesete v Run Console (Win + R), tam najti ustrezno storitev ("Print Manager" ali "Printer Spooler"), zaustavite ga, izklopite tiskalnik. približno 60 sekund, nato ponovno zaženite storitev in vklopite napravo.

  Odpravljanje težav z gonilniki

  Pogosto se lahko pojavijo težave s pojavom sistemskega sporočila o statusu izklopljenega tiskalnika v primeru težav z gonilniki (staranje, motnje pri delu, poškodbe datotek itd.).
  V tem primeru bo treba v celoti odstraniti gonilnike iz sistema, vsaj iz istega "Upravitelja naprav". Če so prikazane med nameščenimi programi, je deinstalacija bolje izvedena iz razdelka programa in komponente. Po tem bo najboljša rešitev prenos najsodobnejšega gonilnika s strani proizvajalca opreme z naknadno namestitvijo. To je lažje. Če je gonilnik res zastarel ali se ne ujema s to vrsto naprave, lahko uporabite samodejne programe za posodobitev gonilnikov, kot je gonilnik gonilnika.

  Uporaba pripomočkov za popravilo

  Nekateri uporabniki in strokovnjaki priporočajo uporabo posebnih programov za odpravljanje težav.te vrste samodejno. V najpreprostejšem primeru Microsoft priporoča majhno pripomoček Fix It Center, vendar bo HP Print And Scan Doctor najbolje delal za odpravljanje težav z vsemi vrstami tiskalnikov.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Nazadnje, Microsoftovi strokovnjaki sami priporočajo uporabo najnovejše posodobitve za Windows pri uporabi Windows 10, vendar se zdi, da je problem s tako veliko - ker.

  Sorodne publikacije