Spotify - kaj je to? Kako nastaviti in uporabljati

Digitalna glasba se je v zadnjih letih zelo spremenila, ljudje ne želijo več plačevati za vsako pesem in album, kjer storitve izgledajo privlačneje, distribuirajo glasbo za naročnino. V tem gradivu bomo govorili o eni od teh storitev, o ustvarjanju iz Stockholma - Spotify. Kakšen je program, kako ga uporabljati in zakaj je potreben? V članku bomo obravnavali osnovna načela dela s Spotify in izogibanja regionalnim omejitvam.

Spotify - kaj je to?

Spotify je švedska storitev pretakanja glasbe, ki omogoča prost dostop do večmilijonske glasbene zbirke. Ta zagon so leta 2006 ustanovili ustanovitelji Daniel Eck in Martin Lawrence. Danes je Spotify največja in najbolj priljubljena pretočna avdio storitev iz vseh obstoječih, ki ima v svoji bazi več kot 35 milijonov posnetkov, ki ponujajo prilagojena priporočila in navzkrižne platforme za poslušanje. Tudi projekt ima ogromno uporabniško bazo več kot 100 milijonov ljudi, približno 40 jih plačuje mesečne premijske storitve.


Storitev je igrala pomembno vlogo v boju proti piratstvu, saj je uporabnikom po vsem svetu omogočila hiter in enostaven dostop do svoje najljubše glasbe. Podpira umetnike (vključno z začetniki). Razvija algoritme za iskanje primernih kompozicij. Razvijalci aktivno promovirajo svoj eksperiment v medijih, sodelujejo z glasbenimi založbami in razvijalci glasbenih programov. Žal ljudje v CIS ne poznajo Spotifya. Kaj je to?čudež, jim ne dajo vedeti zaradi številnih omejitev, ki so jih sprejeli imetniki pravic.


Spotify vmesnik in osnovne funkcije

Spotify je uporabnikom na voljo v treh načinih:
 • Spotify Web Player.
 • Spotify Desktop.
 • Spotify Mobile.
 • Prva različica je na voljo brez namestitve dodatnih programov na www. spotify.com Drugi in tretji sta predstavljena na uradni spletni strani kot popolna vloga. Programski vmesnik je razdeljen na več delov, ki so opisani v spodnji tabeli.  33)
  Lestvice  Ta del vsebuje seznam najbolj priljubljenih pesmi v različnih državah


  )
  Priporočila  Ta oddelek temelji na koristih uporabnika. Dodaja albume, ki naj bi se po mnenju službe pritožili na uporabnika  Nove izdaje


  62) Tu se pojavijo vse glasbene novosti, vendar najprej album in singli umetnikov, ki jih je podpisal uporabnik  Radio
  )


  Radijske postaje so razdeljene po zvrsteh, razpoloženju, časovnem intervalu itd. Ustvarite lahko svojo postajo na podlagi umetnikov in posameznih skladb  Moja glasba
  )


  Skladbe  Tu so vse skladbe, ki so bile dodane v uporabniško knjižnico  Albumi  Tu je knjižnica organizirana v albume  Izvajalci  Tukaj je seznam podpisanih izvajalcev  Lokalne datoteke
  )


  Datoteke, ki jih je prenesel uporabnik  Seznami predvajanja  Tu so vsi seznami predvajanja, vključno z uporabniško ustvarjenimi

  Mobilne aplikacije

  Podobno kot vsak sodoben digitalni izdelek ima Spotify aplikacije za pametne telefone. Imajo enako funkcionalnost, vendar imajo številne omejitve v prostem načinu, kot so:
 • povečana količina oglaševanja;
 • sposobnost poslušanja posnetkov le v naključnem vrstnem redu;
 • Ni možnosti shranjevanja posnetkov v pomnilniku naprave.
 • Te in druge omejitve je mogoče odstraniti samo s prijavo na premijski račun.
  Mobilni odjemalec je mogoče prenesti v prodajalne aplikacij vsake platforme, vključno z google Play in AppStore (na voljo samo v regijah, kjer je storitev popolnoma funkcionalna).

  Spotify v Rusiji

  Kot smo že omenili, je ta storitev na voljo na ozemlju, tako da bo za uporabo storitve morala uporabiti zamenjavo države s pomočjo VPN. Če želite to narediti, morate namestiti katerega koli odjemalca VPN, kot je na primer TunnelBear (distribuiran popolnoma brezplačno). TunnelBear ima omejitev prometa 500 megabajtov, vendar je to dovolj za začetno registracijo. Po opravljeni registraciji bo aplikacija Spotify Web Player za računalnike takoj na voljo uporabniku. Spotify bo preverjal vsakih 14 dnilokacijo poslušalca in če bo po izteku mandata zunaj države registracije, bo dostop do glasbe omejen. To omejitev lahko odstranite tako, da znova zaženete VPN.

  Kako plačati premijo v Rusiji

  Če želite odstraniti vse omejitve in v celoti uživati ​​storitev, morate kupiti bonus račun. Stroški plačanih storitev Spotify se razlikujejo od države do države, vendar so v povprečju 7 $ na mesec. Za plačilo storitve v Rusiji morate ustvariti elektronsko denarnico PayPal ali izbrati Latvijo kot državo registracije, saj je to edina regija, kjer Spotify sprejema ruske bančne kartice. Druga možnost je nakup predplačniških kartic. Spotify darilne kartice najdete na glasbenih virih, forumih in na nakupovalnih središčih v Amazonu. Po aktiviranju kartice ali plačilu mesečne naročnine bo uporabnik lahko v celoti v celoti upošteval vse prednosti Spotifyja v Rusiji brez omejitev.

  Alternativne rešitve

  Sedaj, ko ste malo bližje in veste več o Spotifyju: kaj je to, kako deluje in kako začeti, je čas, da spoznate obstoječe alternative. Dejstvo je, da Spotify, če ne strma, prebivalci CIS je zelo draga, in da nered z VPN ne želi vsakogar, zato je vredno pozoren na druge storitve, ki so na voljo v Rusiji:
 • Apple Music - glavni konkurent Spotify, s krajšim delovnim časom eden najbolj obetavnih izdelkov legendarne kalifornijske korporacije. Lastnik iste velike knjižnice, njenega sistemapriporočila in izključne pravice do nekaterih albumov.
 • "Yandex.Music" je skromen igralec na trgu, vendar je osredotočen na domači trg. Glasbena baza je krat skromnejša, sistem priporočil zaostaja za konkurenti, ni prostega načina.
 • Sorodne publikacije