Sony Vaio. Obnovitev sistema: podrobno navodilo

Serija prenosnih računalnikov Sony Vaio je najmanj povedana vrsta računalniških naprav. Dejstvo je, da je v modelih Sony Vaio mogoče obnoviti sistem tudi brez namestitve ali zagonske diskete, ki je v večini primerov uporabna. Vendar pa vsi lastniki teh naprav ne razumejo, kako to storiti. Izkazalo se je, da je vse preprosto. V ta namen ni potrebno posebno znanje.


Sony Vaio. Obnovitev sistema: kaj morate najprej vedeti

Predvsem je večina modelov v tej seriji opremljena s posebnim gumbom Assist neposredno na tipkovnici, ki aktivira klic ustreznega menija.
Če takšnega ključa ni, lahko v prenosnih računalnikih Sony Vaio obnovite operacijski sistem Windows 7 ali kateri koli drug operacijski sistem, tako da dostopite do glavnega menija preko posebne particije trdega diska. Samo v tem primeru uporabite funkcijske tipke F12 F11 ali F9), ko izklopite napravo. Kateri gumb je namenjen za dostop, je odvisen samo od modela. V skrajnem primeru lahko preprosto preberete tehnično dokumentacijo.

Uporaba glavnega menija

Torej predpostavimo, da ko kliknete na tipko ali gumb, dostopate do glavnega menija. Sistem lahko obnovite na prenosni računalnik Sony Vaio na več osnovnih načinov.
Uporabite lahko običajno obnovitev,diagnozo ali vrnitev v tovarniško stanje. Glede na stopnjo poškodbe operacijskega sistema ali njegovih komponent sistema je izbrana želena particija. In če z normalno rollback vse izgleda precej preprosto, nato pa se vrnete na prvotne nastavitve bodo morali delati malo.

Obnovitev sistema (Sony Vaio Recovery Mode) do tovarniškega stanja

Razmislite o osnovnem algoritmu na primeru oživljanja Windows 8 (čeprav lahko ta postopek velja za deseto spremembo).
Po izbiri ustreznega razdelka se bo začel prenos (logotip se bo pojavil na zaslonu) in nato boste morali izbrati razporeditev tipkovnice. Izberemo točno tisto, kar potrebujete, nato pa v meniju za izbiro akcije gremo na diagnostiko.


V novem oknu morate izbrati vrnjeni niz v prvotno stanje. Po tem se prikaže sporočilo, da bodo vsi uporabniški podatki ponastavljeni. Pogumno pritisnemo gumb in izberemo nameščen operacijski sistem.
Zdaj, najpomembnejša stvar. Uporabite lahko samo brisanje uporabniških datotek, čiščenje pa lahko dokončate. Praviloma strokovnjaki priporočajo izbiro druge možnosti. Izberite ustrezen razdelek in kliknite gumb za vrnitev, ki se nahaja na dnu okna. Na prenosnem računalniku Sony Vaio bo sistem nadaljeval z obnovo logotipa, na zaslonu pa se bo prikazalo sporočilo o napredku procesa in stopnji pripravljenosti za povrnitev. Ko bodo vsa dejanja zaključena, bo znak uspešnega zaključka videti kot sporočilo s predlogomIzbira jezika OS. Pravzaprav so pri tem končana vsa dejanja, potrebna za povrnitev.

Kako dolgo bo trajalo takšno ravnanje?

Na žalost se bodo morali mnogi lastniki prenosnih računalnikov v tej liniji razburiti. Dejstvo je, da bo pri izbiri popolnega čiščenja z vrnitvijo v prvotno stanje sistema Sony Vaio izterjava trajala nekaj ur (običajno do tri). Torej, ali ga želite ali ne, vendar boste morali trpeti. Pomembno je tudi, da se spomnite, da postopka ne morete prekiniti na noben način. Zagotoviti je treba, da je napajanje priključeno vnaprej, v nasprotnem primeru, če obnovitev ni zaključena, nihče ne bo zagotovil, da bo mogoče ponovno izdelati.
Problem nezmožnosti izterjave je lahko tudi dejstvo, da je bil prenosni računalnik tesno nameščen na nek virus. Zato, preden nadaljujete neposredno s povrnitvijo sistema, je zaželeno, da jo preverite z neko vrsto diskovnega orodja Kaspersky Rescue Disk. Ta program velja za enega najmočnejših in sposoben prenesti svoj vmesnik, preden se OS zažene. Izberete lahko grafično lupino ali podporo ukazne vrstice v obliki načina DOS. Seveda lahko po želji določite želeni jezik (ruska podpora je na voljo).

Namesto rezultata

je treba še dodati, da se postopek ponovnega navarjanja na katerokoli stanje izvaja preprosto, kot je že razumljivo iz zgoraj navedenega materiala. Glavna stvar, ki jo je treba iskati, je izbira dostopa do obnovitvenega menija s posebnim gumbom ali funkcijsko tipko. In seveda sčiščenje bi moralo štiridesetkrat pomisliti, da se odstranijo samo uporabniški podatki ali uporaba popolnega čiščenja. Morda, če ima trdi disk najbolj potrebne informacije, bo pametneje zavrniti globoko čiščenje. No, v drugi izbiri uporabnika.

Sorodne publikacije