Skeniranje je preprosto. Priljubljeni programi

S sodobnimi multifunkcijskimi napravami lahko uporabniki računalnikov ne samo tiskajo dokumentov in fotografij, ampak jih tudi naložijo prek optičnega bralnika v računalnik v digitalni obliki za nadaljnjo uporabo. Pri skeniranju fotografije je vse malo lažje kot pri besedilu. Prvič, to lahko storite s katerim koli programom, in drugič, besedila ni treba prepoznati. Poglejmo, kaj je skeniranje, kako ga izvesti in kateri programi so za to potrebni.

Opredelitev

Za začetek je treba ugotoviti, kaj predstavlja ta proces. Skeniranje je pretvorba analogne oblike slike v digitalno sliko s pomočjo optičnega bralnika. Za pravilno pretvorbo dokumenta ali fotografije potrebujete posebno programsko opremo.


S pomočjo posebne programske opreme lahko dokument ne samo prevedete v digitalni obliki, temveč tudi prepoznate besedilo, ki vam omogoča, da ga urejate v WORD ali kateri koli drugi. Sledi seznam plačanih in brezplačnih programov, ki so najbolj priljubljeni in enostavni za uporabo. Pri uporabi prave programske opreme je optično branje preprost postopek. Dodatne veščine v tem poslu niso potrebne, tako da se bo z nalogo popolnoma spopadla vsak osnovni uporabnik osebnega računalnika v prisotnosti optičnega bralnika.

Seznam programov za skeniranje dokumentov

Na seznamu se odpre najbolj znana programska oprema - ABBYY FineReader. Trenutno je program razdeljen v različici 10. Edini minus programa je, da ga bo treba uporabitiplačati licenčno različico. Vendar pa ne obupajte - 1-2 minut v iskalnik, in boste našli crack za program, po katerem ga lahko uporabite brezplačno.


Obstaja tudi 15-dnevno poskusno obdobje. Prednosti vključujejo: visoko natančnost prepoznavanja besedila, visoko kakovost, raznolikost formatov, v katerih program pretvori besedilno datoteko, podporo za kateri koli operacijski sistem Windows, začenši z XP. Mnogi uporabniki izberejo to možnost, ker skenira ABBYY FineReader proces, ki ne traja več kot eno minuto brez zavor in obešanja.
Naslednja možnost je CuneiForm. Glavna prednost tega programa je, da se distribuira brezplačno in brez omejenega poskusnega obdobja. Ugodnosti vključujejo tudi uporabniku prijazen vmesnik, podporo za ruski jezik, optimizacijo, urejanje skeniranega dokumenta itd. VueScan se ponaša s široko bazo podprtih tiskalnikov in optičnih bralnikov, zato je tudi stara večnamenska naprava brez težav usklajena s programsko opremo. Proces optičnega branja je hiter in brez obešanja - kaže ga dobra optimizacija in "lahkost" programa. Toda za tiste, ki ne govorijo angleško, bo težje razumeti celotno funkcionalnost zaradi pomanjkanja podpore za ruski jezik.

Povzetek

Šifriranje kodirnih dokumentov deluje po istem načelu, zato pogled na navodila posebej za vsakega ni smiseln. V večini primerov od uporabnikamorate le povezati skener, zagnati programsko opremo in pritisniti nekaj gumbov v vmesniku. Izberite enega od treh priljubljenih programov in skeniranje dokumentov v digitalni obliki v nekaj minutah. S priloženim pripomočkom za skeniranje je to odličen način za prevajanje besedila v tiskani obliki v digitalno obliko za urejanje v računalniku.

Sorodne publikacije