Program InSSIDer: kako uporabljati?

Vsako leto na internetu obstaja toliko programov, ki vam lahko pomagajo storiti vse, kar želite. Veliko število aplikacij za testiranje, preverjanje in zavihke. Obstaja programska oprema za zabavo in igre, delo in vsakodnevno pomoč. Danes se naučimo uporabljati inSSIDer.

Program

Koliko veste o programih, ki pomagajo diagnosticirati internetno povezavo? Če imate kakršne koli težave z njo, ponavadi iščemo najboljšo storitev na spletu. Je primitivna in prikazuje samo osnovne podatke.Za podrobnejšo analizo morate namestiti inSSIDer. Ta programska oprema je namenjena diagnosticiranju omrežij Wi-Fi. Z njim lahko dobite različne kazalnike, ki bodo dodatno pomagali določiti delo internetnega ponudnika.

Naloge

Kot smo že omenili, se naučite uporabljati inSSIDer za tiste, ki želijo diagnosticirati omrežja Wi-Fi in prenesti kanale. Takšna programska oprema določa hitrost in obremenitev omrežja, kar kaže na indikatorje moči signala. Podaja SSID, tip zaščite. Z uporabo programa lahko najdete naslove dostopnih točk, proizvajalce opreme itd.

Uporaba

Uporabite program samo na domu ali v majhni pisarni. Analizira delo brezžičnih omrežij Wi-Fi. Testiranje vam pomaga izbrati prosti in stabilnejši kanal. Informacije se zbirajo v zasebnih omrežjih s frekvenco 2405 GHz. Če želite vedeti o delu drugega gospodinjstvakot so brezžični radio, mikrovalovne pečice itd., potem vam ni treba vedeti, kako uporabljati program inSSIDer, ker programska oprema ne deluje s temi vrstami naprav.Te naprave običajno vplivajo na brezžično omrežje, zato programska oprema ne more pravilno določiti njihovega dela.

Uporaba

Kot kaže praksa, je ta pripomoček potreben v zbirki izkušenih uporabnikov, ki radi obdržijo vse pod nadzorom. Orodje je vedno na tekočem in pomaga pri delu z visoko kakovostnim omrežjem. Za uporabo programa morate poznati en del. Dejstvo je, da države CIS sodelujejo s 13 kanali, v ZDA pa sta dve manj. Če mora brezžični vmesnik, priključen na napravo, delovati v Ameriki, boste morali uporabiti samo 11 kanalov: od prvega do enajstega. Če vključite druge, je verjetno, da naprava ne prepozna dostopne točke.

Namestitev

Preden lahko razumete, kako uporabljati inSSIDer, morate prenesti in namestiti programsko opremo. Pošljemo napravi, ki uporablja brezžično omrežje Wi-Fi. Ne pozabite, da morate program prenesti v skladu z vašim operacijskim sistemom, tako da ni težav z združljivostjo. To lahko storite na uradni strani. Od tam, kot vedno varnejše in verjetnost, da boste črpali v sistem virusov ali oglaševanja, je nič. Pomembno je razumeti, da se lahko programski vmesnik razlikuje glede na različico. Na splošno pa je praktično enaka za vsak sistem.
Če vaš računalnik nima .NET Framework, potempotrebovali boste tudi ta paket, da boste razumeli, kako uporabljati inSSIDer 4. Srečo imate, če uporabljate uradno različico operacijskega sistema Windows 10, potem tega paketa ni treba namestiti, ker je prijavljen.

Niz knjižnic

Pomembno je, da se posvetimo podrobnostim okvira .NET. Dejstvo je, da če ste že prenesli nekatere programe ali igre, potem je sistem najverjetneje že imel ta niz knjižnic. Druga stvar je, če želite namestiti inSSIDer na "čist" sistem. Potem boste opazili obvestilo, da morate prenesti nabor knjižnic. Dobro je, da vam bo ta rešitev ponudljena samodejno. Od vas se zahteva le, da se strinjate. Po tem morate najti ustrezno datoteko na uradni strani in jo prenesti. Vedite, da je za namestitev knjižnice potrebno veliko časa. Seveda je vse odvisno od vašega sistema. Ampak približno 15-20 minut ste zagotovo na zalogi. Ko je namestitev .NET Framework uspešno zaključena, lahko izvedete program inSSIDer.

Kako začeti

Samo namestitev pripomočka ne predstavlja nič težkega. Zato bo dovolj, da sledite navodilom. Ampak potem lahko začnete in ugotovite, kako uporabljati inSSIDer. Videoposnetek v YouTubu je v ruščini, zato, če vam je bolj všeč vizualno dojemanje informacij, si lahko ogledate nekaj vodnikov.
Utility, kot je bilo že omenjeno, deluje z dvema 24- in 5-GHz pasovoma. V posebni tabeli pokaže vse vrste omrežij, ki jih lahko najde. Za vsako od njih so na voljo tudi razširjene informacije. Podani naslov, ime, moč signala itd. Obstajamožnost povezovanja GPS, ki bo zagotavljal informacije in geografske koordinate. Vse podatke je enostavno zbrati v eni datoteki v formatu KML. Vprašanje, kako uporabiti SSID 3, se ne pojavlja. Še posebej, če potrebujete površno diagnostiko. Vmesnik je povsem jasen. Zgornje informacije o opremi. Prek te naprave se skenira. Če želite začeti postopek, preprosto kliknite gumb "Start" ali "Stop", da ga zaustavite.

Filtri

Za sprejem razširjenih informacij je treba uporabiti filtre. So pod imenom opreme. Dodelite vse nepotrebne podatke. Za vnos tamkajšnjih parametrov pritisnite "+" in za izključitev s seznama pritisnite "-". Rezultate lahko filtrirate po SSID. Preprosto vnesite proizvajalca naprave. Tu lahko vključite tudi uporabniško ime. Tako bodo podatki v tabeli ostali za določenega proizvajalca in uporabniško ime.Filter kanalov vam bo pomagal razvrstiti frekvenčne pasove, ki jih ne potrebujete. Dovolj je, da vnesete 24 ali 5 GHz. Tukaj vnesite tudi številko kanala. Morda boste želeli dobiti informacije o določenih možnostih. Poleg tega lahko filtrirate informacije po vrsti omrežja in varnosti. V prvem primeru morate določiti eno od več predlaganih možnosti. V drugem - odstranite nepotrebno vrsto varnosti, ki jo ta diagnoza ne zanima.

Sklepne ugotovitve

Ugotovite, kako je uporaba inSIDerja enostavna. Preprosto poglejte vmesnik in razumite, zakaj potrebujete ta pripomoček. Če steČe se zavedate svoje naloge, lahko preprosto uporabite filtre in izdelate podatke. Po nekaj minutah diagnostike ni težko razumeti, kakšna je situacija z vašim brezžičnim omrežjem, križajo kanale ali jih morate spremeniti. Izkušenim uporabnikom svetujemo, da vsaj enkrat na teden pregledajo brezžično omrežje. To je posledica dejstva, da lahko drugi uporabniki spremenijo parametre, ki vplivajo na delo. Zato lahko iskanje prostega kanala močno izboljša hitrost in vpliva na stabilnost omrežja Wi-Fi.

Sorodne publikacije