Premikanje WordPressa na drugo gostovanje: funkcije, vrstni red dejanj

Danes se lahko vsaka oseba, ki ima spletno stran na internetu, sooči s težavo, da bo morala spletno stran premakniti na drugo gostovanje. Razlogi za to so lahko različni. Seveda je najpogostejša nezadovoljstvo z opravljenimi storitvami. Če tega ne morete prenašati, morate ukrepati. To je dokaj dolg postopek. Če vse naredite korak za korakom, lahko varno prenesete spletno mesto, namesto da ga večkrat predelate. Torej, kako migracija WordPress strani deluje s shranjevanjem nastavitev? V tem članku boste našli vse odgovore na vaša vprašanja.


Pravilna selitev spletnega mesta na Wordpress

Če ste uporabili zelo priljubljeno gostovanje, boste morda lahko uporabljali storitev za prenos spletnega mesta. Poleg tega je običajno brezplačen. Seveda, če takšne priložnosti ni, potem boste morali vse storiti sami. Za začetek morate razmisliti o algoritmu za pravilno migracijo spletnega dnevnika ali spletnega mesta: 1. Najprej morate kopirati vse datoteke s svojega spletnega mesta. 2. Izvoz iz stare baze podatkov gostovanja. 3. Po prenosu vseh datotek lahko domeno povežete z novim gostovanjem. 4. Ustvarjamo bazo podatkov in uvozimo podatke, ki so v njej shranjeni. 5. Pojdite v konfiguracijsko datoteko, kjer morate spremeniti nastavitve povezave v novo bazo podatkov. 6. V tem koraku lahko preverite pravilnost vseh dejanj. Za to lahko uporabite tehničnodomena ali začasni URL. 7. Zadnji korak je sprememba domene DNS. To storite tako, da obiščete nadzorno ploščo registrarja domenskih imen. Izšel je precej dolg seznam. S pravilno izvedbo vseh teh korakov lahko naredite WordPress prenos iz gostovanja na drugo gostovanje. To lahko traja veliko časa, vendar se ne mudi. Zagotoviti morate, da so vsa dejanja opravljena brez napak.


Premikanje datotek iz starega gostovanja

To je dokaj preprosta akcija. Če ste se sami ukvarjali z ustvarjanjem spletnega mesta, lahko hitro razumete in naredite vse, kar je v redu. Če želite WordPress objaviti blog na drugo gostovanje, se morate povezati s FTP na stari strežnik. Po tem prenesemo vse podatke na naš računalnik. Prav tako morate predhodno pripraviti mapo, v kateri shranjujete datoteke, iz starega gostovanja.
Opombe. Če želite premakniti več mest hkrati in ga želite organizirati, bi bilo logično, da takoj prenesete celotno mapo z imenom public_html. Po tem tudi prenesete na novo gostovanje. Na žalost mnogi gostitelji morda ne bodo imeli takšne pozornosti zaradi različnih struktur map. Vsako spletno mesto ali blog bo treba premakniti posamezno.

Selitev baze podatkov

Izvažanje stare baze podatkov je potrebno v phpMyAdmin. V ta imenik lahko pridete prek nadzorne plošče. V razdelku »Podatkovne baze« boste morali najti povezavo do phpMyAdmin. Ta korak je treba storiti, če imate nameščen cPanel. V novem oknu izberite želeno bazo podatkov in pojdite v razdelek »Izvoz«. Potem stespremenite več parametrov. Spustimo se na postavko "Izvozna metoda" in izberemo "Običajno". Obrni malo spodaj, boste videli razdelek "Zaključek", in v "Stiskanje" nastavite vrednost gzip.
Ostaja le potrditev njihovih dejanj s klikom na gumb "OK". Takoj po tem se bo začela prenos podatkov iz baze podatkov.

Prenos spletnega mesta v WordPress z ene domene na drugo

V tretjem koraku morate dodati domensko ime, ki ga želite prenesti. To lahko storite na nadzorni plošči gostovanja. Pomembno je razumeti, da lahko mnogi gostitelji prenesejo datoteke, dokler domene ne povežete s spletnim mestom. To pomeni, da ne bo mape z naslovom www brez vezanega imena domene. Torej, kako ga vezati? Kot smo že našli, morate iti na nadzorno ploščo. Nato morate poiskati razdelek "Domene" in ga poiskati. Nato kliknite gumb "Dodaj ime domene". Vse, kar ostane, je določiti nekdanjo domeno in potrditi svoja dejanja.

Prenos datotek na novo gostovanje

V prejšnjih korakih smo vsi pripravljeni prenesti datoteke spletnega mesta. To je dokaj preprosta stopnja, s katero se lahko hitro spopadete. Najprej se morate povezati z novim strežnikom FTP. Po povezavi boste opazili en imenik z imenom www. Če odprete to mapo, boste lahko videli drugo mapo z imenom vašega imena domene. Prav tako mora ponastaviti vse datoteke, ki so bile na preteklem gostovanju.
Opozoriti je treba, da če ste kopirali celotno mapo, jo morate vstaviti ne sami, ampak vse datoteke,ki so bili v njem. To pomeni, da če ste kopirali imenik, na primer my_blog, potem ne bi smel biti v mapi s podobnim imenom. Moral bo odpreti in premakniti vse datoteke, ki so bile na starem strežniku. Zdi se, da je to precej neumna napaka, vendar se pogosto izvaja, zato je vredno omeniti to. Prav tako morate zagotoviti, da ni neuspešnih prenosov. Če jo še vedno dovoljujete, morate znova prenesti naslednje datoteke. Če tega ne storite, boste v prihodnosti imeli napake pri delu spletnega mesta.

Ustvarjanje baze podatkov

Na tej stopnji moramo na izbranem strežniku ustvariti bazo podatkov. Kako to storiti? V tem ni nič zapletenega. Pojdimo na nadzorno ploščo in izberemo element »Podatkovne baze«. Nato kliknite gumb "Ustvari bazo podatkov". V novem zavihku vnesite geslo in ime za novo bazo podatkov. Opozoriti je treba, da se bo imenu baze podatkov samodejno dodala predpona s prijavo, ki jo določite ob prijavi na nadzorno ploščo.

Uvoz podatkov v bazo podatkov

Zdaj v novi podatkovni zbirki morate prenesti informacije, ki smo jih shranili v računalniku, na samem začetku naše poti. Na izbrano gostovanje gremo v phpMyAdmin. Nato pojdite na razdelek "Podatkovne baze". Zdaj morate pogledati informacije o vaši podatkovni zbirki. To storite tako, da kliknete gumb "Avtorjeve informacije". Nova stran bo odprla uporabne nastavitve, ki jih želite shraniti za povezavo baze podatkov našega spletnega mesta. Najprej se morate prijaviti v phpMyAdmin. S klikom na ustrezen gumb morate vnesti gesloiz baze podatkov. PhpMyAdmin se odpre na novi strani. Zdaj moramo storiti nasprotno od tega, kar smo storili pri izvozu informacij. To vam ne bi smelo biti težko, vendar morate upoštevati algoritem za uvoz podatkov: • Če se želite preseliti na drugo spletno mesto, ki gosti spletno mesto WordPress, se morate prijaviti v izbrano bazo podatkov. • Na vrhu plošče kliknite gumb "Uvozi". • Pojdite v polje "datoteka", kjer morate določiti pot do stare baze podatkov. Arhivirati ga morate. Seveda bo prenos zakasnjen, če ima baza podatkov veliko težo. Na koncu boste dobili sporočilo o uspešnem prenosu. Če ni tako, morate ponovno naložiti bazo podatkov.

Nastavite povezavo spletnega mesta z DB

Na tej stopnji moramo konfigurirati povezavo baze podatkov s spletnim mestom ali blogom v WordPressu. Te nastavitve so shranjene v datoteki wp-config.php. To datoteko lahko najdete v korenu samega mesta. Nato morate najti ta dokument in ga odpreti. Pojdimo na vrstice, kjer funkcija definira parametre: DB_NAME - ime baze podatkov DB_USER - uporabniško ime DB, DB_PASSWORD - geslo, DB_HOST - strežnik baze podatkov. Če želite preseliti na drugo spletno mesto za gostovanje spletnega dnevnika WordPress, morate te podatke izpolniti iz okna, ki smo ga prej odprli - »O avtorju«. V drugem parametru funkcije define je potrebno podati potrebne informacije.

Preverjamo kakovost selitve spletnega mesta ali bloga

Skoraj vse je bilo že narejeno. Obstaja le še nekaj dejanj. Na predzadnji stopnji morate preveriti kakovost svojega dela.In kako to storiti? Ker ime domene še ne kaže na našo spletno stran, morate uporabiti tehnično domeno ali začasni URL (to je isto, ime je odvisno od tega, katero gostovanje želite preveriti na svojem spletnem mestu ali blogu). Za selitev na drugo spletno mesto za gostovanje spletnega dnevnika WordPress morate poznati tehnično ime domene. To storite tako, da odprete razdelek Domene. Nato izberite želeno ime in kliknite gumb "Orodja". V novem oknu boste videli povezavo do začasnega URL-ja za vaš spletni dnevnik. Kliknemo nanj in preverimo pravilnost dela vašega spletnega mesta. Med prehodom boste imeli odprto glavno stran. Če se to ne zgodi ali ne odprete drugih strani, je prišlo do težav med selitvijo. Možne težave in njihove rešitve so obravnavane spodaj.

Predpisati DNS

Če ste preverili spletno mesto in deluje dobro, lahko greste v končno fazo. Spremeniti morate ime domene DNS. Zdaj, da bi bilo spletno mesto vidno drugim uporabnikom, morate določiti pot do spletnega mesta na novem gostovanju. Če želite prenesti na drugo spletno mesto za gostovanje spletnega dnevnika WordPress, morate spremeniti DNS v nadzorni plošči spletnega mesta, kjer ste kupili storitve za registracijo domene. Pri različnih storitvah se to dogaja drugače. Če že imate delovno mesto, potem to veste. Prav tako je na vsakem takem mestu tehnična podpora, ki je dovolj odzivna. DNS se zelo hitro spreminja. V nekaj urah bodo ljudje lahko ponovno obiskali vaš vir.

Možne napake in njihoverešitev

1. Če vidite sporočilo, ki se ne more povezati z bazo podatkov, morate preveriti spremembo v datoteki wp-config.php. Težava je v nepravilnosti vnesenih podatkov v datoteki. 2. Če spletnega mesta ne odprete, ampak začnete z namestitvijo WordPressa, morate ponovno prenesti bazo podatkov in preveriti, ali je bil prenos uspešen. Prav tako morate preveriti, ali je prenos točno v bazo podatkov, ki se poveže s strežnikom. 3. Če namesto odpiranja strani obstaja samo bel zaslon, morate preveriti datoteke, ki ste jih prenesli na gostovanje. Pridobite podatke s starega strežnika in jih znova zaženite v novo. 4. Če se namesto običajnega besedila pojavijo različni izkrivljanje in nejasni znaki, morate kodiranje spremeniti v vseh tabelah na utf8_general_ci. 5. Če je težava, da obstaja veliko čudnih besed, bi morali pogledati delo vtičnikov. Najverjetneje je to vzrok napake. Preglejte sporočilo o težavi strežnika in pojdite na ustrezen vtičnik. Če želite, da spletno mesto WordPress preide na drugo gostovanje, je treba odstraniti vtičnik, kar bi rešilo težavo.

Storitve prenosa spletnega mesta

Če imate težave pri krmarjenju po spletnem mestu in jih ne morete popraviti, lahko uporabite pomoč strokovnjakov. Na internetu je veliko različnih storitev, ki zagotavljajo te storitve. Preprost prenos WordPressa na drugo gostovanje bo stalo med 1.000 in 2.000 rubljev. Obljubljajo, da bodo spletno stran premaknili na drugo gostovanje v enem dnevu. To je precej poceni. LahkoPlačajte in ne skrbite za shranjevanje vaših podatkov. Ti studiji trdijo, da izdelujejo varnostno kopijo strani, raziskujejo njeno strukturo in prenašajo referenčno maso mesta, tako da ne izgubijo svoje ocene. Spletno mesto lahko prenesete na drug strežnik povsem brezplačno, če te storitve zagotavlja gostitelj. O tem morate takoj vedeti, da ne boste porabili ves dan za premikanje vašega projekta. Več o tem lahko izveste v tehnični podpori strani. Seveda se lahko te storitve plačajo z gostovanjem. To je lahko cenejše kot v posebnih podjetjih, ki se ukvarjajo s prenosom lokacij.

Zaključek

Premik WordPressa iz enega gostovanja v drugega je zelo težaven postopek, ki potrebuje nekaj veščin. Lahko uporabite algoritem, ki vam pomaga premakniti svoj blog korak za korakom. Pripraviti se morate na to in osvoboditi svoj čas. Če še niste bili vključeni v prenesena spletna mesta, boste morda potrebovali veliko. Kako premakniti WordPress stran na drugo gostovanje? Tudi če se nič ne zgodi, ne bodite razburjeni. Lahko naročite storitve za prenos spletnega mesta in naslednji dan dobite spletno stran, ki bo na novem gostovanju. Ne pozabite, da vam lahko gostovanje zagotovi brezplačne storitve gostovanja na spletnem mestu. Če ugotovite, kaj je mogoče, prosimo, navedite več podrobnosti v tehnični podpori.

Sorodne publikacije