Posodobitev programske opreme: Kaj je program in njegove različice

Pogosto so mnogi uporabniki presenečeni nad dejstvom, da se neznana aplikacija, imenovana Posodobitev programske opreme ali Posodobitev programske opreme, pojavi v enem "lepem" času v računalniških sistemih, v katerih se izvaja Windows. Kaj je program, ne vsi vedo. Nekateri menijo, da je virus. To ni res. Da bi razumeli bistvo uporabe tega pripomočka, morate na začetku poznati vsaj prevod. Posodobitev programske opreme je odjemalec za posodobitev programske opreme. Katera programska oprema posodablja ta program? Tukaj je nekaj različic te aplikacije in nekatere metode za njeno odstranitev.


Posodobitev programske opreme: Kaj je ta program?

Sprva je to stranko razvila družba Apple in se običajno nanaša izključno na izdelke programske opreme te družbe.
Če pa govorimo o širšem razumevanju takih strank, je tu nekaj pripomočkov, ki so zasnovani za mobilne naprave, odjemalci posodabljajo programe ali komponente sistema, odjemalci iščejo posodobitve za protivirusne programe (kot je Kaspersky) in tudi prikrite pod uradno programsko opremo virusa. Ampak vse je v redu.

Zakaj se program pojavi na sistemih Windows?

Začnimo s sistemi Windows, v katerih uporabniki opazijo videz programčka za posodobitev programske opreme. Kaj je ta program? Kot smo že omenili, je ponavadi odgovoren za samodejno iskanje in posodobitev sistema (nadgradnja) "apple" programske opreme.


Vendar pa se pojavilegitimno vprašanje: "Od kod je prišla aplikacija, če med Windowsom in Macom ni ničesar skupnega?" Pravzaprav je vse preprosto. Takoj ko uporabnik namesti iTunes, Safari ali platformo Quick Time (programska oprema Apple), se ta program namesti samodejno. Včasih je QuickTime Player potreben za zagon nekaterih aplikacij, zasnovanih za Mac OS, vendar prilagojene za Windows (na primer Avid Pro Tools 10 Music Studio). To je samoumevno, da če uporabljate računalnik za nadzor iPhone, iPad tabličnega računalnika ali predvajalnika iPod, ta komponenta v sistemu očitno ni problem, saj posodablja nenehno spremlja posodabljanje računalniških in mobilnih komponent, ki bodo delovale z mobilno napravo. , priključen na osebni računalnik ali prenosni računalnik.

Kako odstraniti aplikacijo?

Če ta programska oprema za uporabnika ni nujno potrebna, jo je mogoče zlahka odstraniti. Posodobitev programske opreme Windows je odstranjena prek standardnega razdelka programov in komponent na nadzorni plošči.
Vendar pa ni vse tako preprosto. Dejstvo je, da ponavadi obstaja več dodatnih programskih izdelkov, kot je podpora za programsko opremo Apple, kot tudi nevsiljiv pripomoček Bonjour. Za dokončanje odstranitve morate najprej razvrstiti seznam po abecedi, razvijalcu ali datumu namestitve, poiskati vse aplikacije Apple, vključno s programom Bonjour, in jih nato izbrisati vse.
Lahko pa ročno odstranite. To je dovolj, da namestite iObit Uninstaller, ki ne more samo odstranitiglavne komponente vseh aplikacij, pa tudi, da popolnoma očistite sistem od preostalih datotek in zapisov v sistemskem registru. Opomba: če v sistemu obstajajo programi, ki uporabljajo Quick Time, ni treba odstraniti naprave za posodobitev, saj različica platforme in predvajalnik ne bosta nikoli posodobljena in bo treba posodobiti ročno. Načeloma stranka sama ne zavzema veliko prostora, lahko pa deluje neodvisno, saj se začne s sistemom. Če se želite znebiti, ne da bi odstranili to komponento, jo je najlažje onemogočiti v samodejnem nalaganju (isto ime v sistemski konfiguraciji, do katere dostopa ukaz msconfig v meniju Zaženi, v sistemu Windows 10 pa se nahaja neposredno v Upravitelju opravil).

Nokia Software Updater

Imamo še eno vrsto posodobitve za stranke, ki pa je že zasnovana za pametne telefone Nokia (menimo, da je to izključno primer mobilne tehnologije).
Kaj je posodobitev programske opreme v smislu aplikacij za take naprave? Glavni namen programa je posodobiti vdelano programsko opremo pametnih telefonov, ki odpravlja napake (napake) iz prejšnjih različic, dopolnjuje pametne telefone z novimi programčki in zmožnostmi ter celo obnovi prvotno stanje po kritičnih napakah.

Preoblečen v uradno programsko opremo za viruse

Končno je zelo neprijeten. Če v sistemu vidite različico programske opreme, namesto običajnega apleta, ste lahko prepričani, da gre za virus, ki je povezan z ugrabitelji brskalnikov, ki s prodajnimi predlogi preusmerjajo na vprašljiva spletna mesta.Nekaj ​​potrebnih nastavitev ali nepotrebnih nastavitev, dodajte oglaševanju in pasicam v brskalniku. Možno je, da bo program s uporabniškega terminala sčasoma ukradel zaupne informacije.
Odstranitev takšne grožnje v ročnem načinu preko odseka programov in komponent je precej problematična, saj dodaja veliko dodatnih elementov, kot sta orodna vrstica Babylon, WebCake, Search Protect z vodnikom, itd. , Malwarebytes Anti-Malware itd.

Na koncu

To je na splošno koristnost programa Software Updater. Kaj je ta program, če ne vzamete izračun virusa, se zdi, da je že jasno, kot se pojavi v sistemih Windows, ali kako ga odstraniti. Kot majhna vsota je treba še dodati, da pri uporabi sistema Quick Time platforme ni priporočljivo odstraniti aplikacije (čeprav o tem ni nič posebnega). Kot je za analogne za mobilne naprave, lahko tudi levo, vendar morate iti samo iz katere naprave je lastnik. V vsakem primeru je treba takšno opremo hraniti doma, ker nihče ni imun na dejstvo, da pametni telefon ne bo propadel. Ampak za obnovitev tovarniške firmware s pomočjo same naprave ni vedno mogoče.

Sorodne publikacije