Pisave, lastnosti CSS, slog, velikost

Profesionalna uspešnost spletnega vira je zelo pomembna za njegovega lastnika, vendar njegovi interesi vplivajo na um razvijalca. Če podjetje (ekipa) deluje kot razvijalec, bo vodja razvojne skupine svoje ideje naložil razvijalcem, ki jih je najel. Internetno programiranje je dinamično razvijajoča se veja znanja. Izgleda zelo preprosto in učenje, kako ustvariti spletne strani, ni resen problem.

Klasični odnos pri ustvarjanju spletnih mest

Uporaba sistemov za upravljanje spletnega mesta (CMS) opredeljuje oblikovanje, pisavo in logiko spletnega vira. Mnenje lastnika in razvojne ekipe (ekipa razvijalcev) je omejeno na omejitve, ki jih zagotavlja CMS.


Pravila CSS za pisavo: pisavo, slog, velikost, barvo in druge lastnosti niso veliko in so vedno na voljo za spremembo. Vsak CMS, s tem ko uveljavlja svoje mnenje, pusti razvijalcu brezplačno in vam omogoča, da dodate svoje HTML oznake, slike, pisave in celotno obliko CSS stila. Ročni razvoj strani ne omejuje udeležencev v procesu ustvarjanja vira v vsebini CSS pravil za pisave. Zlasti lahko upravljate rešitve za oblikovanje in pisave. V večini primerov je lastnik vira omejen na mnenje kolegov v podjetju ali prijateljem za splošne družbene odnose (družina, podjetje, občasno srečanje) in njegovo mnenje je oblikovano takole: "zaradi mesta te banke" ali "delaj kot pri" Googlu ". Vodja projekta, na primer mesto vladne organizacije, lahko uveljavlja svoje mnenjekupec (lastnik): izdelati morate spletno stran za svoje ministrstvo in ga nato oddati razvijalcem. Razvijalec vedno ima svoje mnenje, vendar je prisiljen slediti mu, kot tudi pravilno odločitev naloge.

Spletni vir: kaj potrebujete ali kot potrebujete

Imeti idejo lastnika mesta ali vodje projekta in ga jasno spremljati - "naloga" je zanimiva in dosegljiva, vendar ne pravilna. Če želite ustvariti spletno stran, ne smete kopirati Gazproma, naftne družbe, priljubljenega plačilnega sistema ali nacionalne banke.
Če je mesto potrebno, je potrebna rešitev za nalogo in najprej formalizacija obsega, ne pa razprava o tem, kako narediti spletno stran. Kaj obleči na delovnem mestu in kaj stranka ni tako pomembna; vendar je pomembno, komu je namenjena in za kaj. Design in pisava rešitev - to je videz, ni potrebna funkcionalnost. Pomembno je, kdo "gre" na delo in kako je na voljo na zabavi. Formalizacija področja uporabe daje jasno predstavo o podatkih, ki jih je treba obravnavati in predstaviti v oknu brskalnika.

Spletni vir: funkcionalnost in preprostost

V zadnjih letih se naloga "po potrebi" ni več razpravljala, kolektivni um razvijalcev na začetku projektov je dosegel skupno mnenje:
 • največja funkcionalnost;
 • udobje za obiskovalca;
 • najbolj preprostost;
 • Minimalni nabor motečih manevrov: reklame, tekalne linije, utripajoče slike in druge bleščice.
 • Ta vrsta pravil spregleda možnosti HTML /CSS.Pisave je mogoče opisati na najbolj izviren in edinstven način, vendar pomemben pomen in priročnost branja za obiskovalca. V resničnem življenju se ljudje zanimajo le za tisto, kar mu je pomembno ali potrebno. V virtualnem prostoru je obiskovalčeva logika vedenja že dolgo »človeški« pogled.
  Spletna stran ne občuti njene oblikovalske in razvijalske sposobnosti povezovanja prek pisave CSS v slogu razcveta Bizanta ali vladavine faraonov. Če spletna stran ni povezana z zgodovinskimi raziskavami na področju umetnosti, potem obiskovalec potrebuje informacije in rešitve za svoje probleme. Tukaj je pravilna rešitev za pisave nedvomno koristna.

  Pisave: Lastnosti in lastnosti

  Sprejemljivo je, da so pisave razdeljene v tri skupine: Arial, Chapters (Times) in Tabular (Courier). Lahko uporabite Google pisavo rešitev. Izbira razvijalca. Praksa priporoča preprostost, udobne dimenzije in prijetno barvno shemo.
  Serpentin je ali ni - to je dolga tradicija, kot je Times, Arial, Helvetica. Računalniki in prvi tiskalniki so razvijalcu ponudili drugo različico pisave - Courier. Tu so vse črke enake velikosti po širini. Na začetku programiranja to ni bilo tako pomembno, ker besedilni način monitorja in tiskalnika ni dal nobenega razloga za reševanje problema izračuna dolžine niza znakov.
  Razširjen razvoj grafike se je odražal v pisavah pisav in naredil pisave nesprejemljive ne le po širini, ampak tudi po višini in številnih drugih lastnostih posamezne črke.Zaradi zajemanja možnosti in vzleta spletnega oblikovanja so se spustili na tla in trdno prepričali razvijalca: obstajajo samo tri vrste družinske pisave. Pisave CSS so Times, Arial in Courier.

  Ročno napisano besedilo nikoli ni imelo merila, ki bi jasno razlikovalo med mastno in poševno črto od navadnega lista, toda pri tiskanju zore je bila uporabljena mastna, poševna in podčrtana risba, videz računalnikov, ki so bili na voljo več različic:
 • ) debelost;
 • naklon;
 • Različne podčrtaje, križi, prekomerni znaki itd.
 • Grafična doba v računalništvu je postavila končno točko pri oblikovanju na splošno in še posebej pri oblikovanju pisave. Obstajajo preprosti in priročni nabori pisav, ki so enakovredni vsem aktivnim naravnim jezikom. Uporabiti jih je treba. CSS pisave so lepe, edinstvene, avtorske, umetniške, po meri narejene itd. - to je za posebna mesta.

  Internet je običajen in naraven

  Svet je prevelik, da bi ga informacijske tehnologije lahko zajele že več desetletij, če pa je bilo v zadnjem stoletju nekaj užitka, je danes v redu. Pisava CSS na spletnem mestu mora biti preprosta, lahko berljiva in zaznana na podzavestni ravni. Spletni vir je služba, rekreacija ali zabava. Funkcionalnost v ospredju in lepota ter spektakularen dizajn so muzej, gledališče opere ali baleta, umetnostna šola, mesto satire, humorja itd.

  Pisava v oknu brskalnika

  Danes obstaja veliko različnih brskalnikov, veliko različnih naprav.Zahteva za spletni vir je prikazana enako vedno in povsod. Praviloma obstajata dve možnosti:
 • uporaba pisav, ki so vedno in sploh;
 • , da imajo na svoji strani nabor pisav.
 • Posebna razlika med temi možnostmi ni posledica hitrosti sodobnih računalnikov, ampak v prvem primeru je manj smiselna s pravili CSS: pisava je določena z lastnostjo družine pisav in bo vedno prikazana enako kot v vseh brskalnikih.

  Sklopi pravil

  Družina pisav, slog pisave in velikost pisave so najbolj iskana pravila. Poravnava besedila in barvno kodirana rešitev text-to-text so pravila višjega reda. Vsebina besedilnih in pisnih pojmov v CSS sta pisavi za izražanje pomena in uveljavljanje izvršitve. V prvem trenutku je pomembno pritegniti pozornost, katero barvo in velikost, kam postaviti oznako. V drugem trenutku je pomembno, da se osnovna pravila uskladijo na vseh straneh in zagotovi "prevajanje" pomena naslova obiskovalca strani. V zadnjih letih se razvijalci spletnih strani trudijo zmanjšati vsebino besedila na straneh. To vsebujejo samo tiste strani, ki vsebujejo veliko besedila. V drugih primerih razvijalec uporablja eno ali dve stavki najbolj razumljive in velike velikosti (velikost pisave). Pogosto določena pravila CSS: besedilo naslova pisave in pisava besedila. Gumb "Beri dalje" se pridruži tej obliki prikaza informacij. Ta logika predstavitve tekstovnih informacij se je uveljavila, nam omogoča oblikovanje kompaktnih oblik predstavljanja informacij in nam omogoča, da določimo, katerenaslovov in besedil privabijo obiskovalce.

  Kompleti zmožnosti CSS za prikaz besedila

  Ustvarite lahko besedilni blok, v katerem bo barva pisave CSS nabreknila v vseh barvah mavrice. CSS3 daje razvijalcu veliko možnosti za preoblikovanje katere koli pisave, rotacije, rotacije, premika. Lahko nadzirate prosojnost in gradiente predvajanja vseh barv. Dolgo časa je ta igra možnosti prenehala pritegniti pozornost povprečnega obiskovalca. Izkušen internetni uporabnik bo takoj odšel s spletnega mesta, ki bo razglasilo njegovo funkcionalnost, ne pa tudi mojstrovino razvijalca ali ideje oblikovalca.
  Lastnik mesta lahko v svojih mejnikih virov zagotovi razvoj svojega poslovanja, prikaže vladne nagrade za svoje izdelke in potrdila za njihove storitve. To je malo zanimivo za osebo, ki potrebuje nakup hladilnika za merilo zanesljivosti, primerne cene in udobnosti dostave. Čudno je, da je izvedba pisave blokov informacij z oblikovanjem v kontekstu glavne vloge pri odločitvi za nakup hladilnika. Pomembna je tudi podoba izdelka, vendar bo navigacija z možnostmi ogleda v besedilni različici (ne v gumbih ali v galerijski obliki) povečala hitrost odločitve obiskovalca.
  Človek se je navadil govoriti, je sposoben brati in v zgodovini založništva založniki niso prišli do ničesar novega. Bolj ko je knjiga natančnejša in jasnejša vsebina izražena v besedilu, manj bralca išče slike.

  Sorodne publikacije