Obrežite niz PHP: preproste načine

Prilagodljiva postavitev spletnega mesta vključuje ustrezno spremembo strani, odvisno od naprave, ki jo uporablja obiskovalec. V primeru blokovnih in elementarnih elementov je skoraj vse avtomatizirano s pomočjo CSS-ja in javascripta, kar je težko doseči z ustvarjanjem vsebin in uporabo podatkovnih baz brez strežniške strani. Običajno obrežete vrstico v PHP, kadar je element HTML omejen s številom znakov, ki so vidni, vendar je to zasebna naloga.

Tradicionalna rešitev

Ena izmed najbolj priljubljenih in pogosto uporabljenih funkcij je substr (). Prenaša dva ali tri parametre:
 • izvorno linijo;
 • začetni položaj ($ iPos);
 • dolžina rezalnega podniza ($ iLen).
 • Ne morete določiti zadnjega parametra. Če sta podana samo dva parametra: rezultat substr () bo podprogram od začetnega položaja ($ iPos) do konca izhodne vrstice. Če so bili posredovani trije parametri, izrežite niz PHP iz začetnega položaja ($ iPos) na določeno dolžino ($ iLen).
  Izberite samo začetek vrstice s to funkcijo, ko je prvi parameter nič. Če je začetni položaj negativen, potem začetek, iz katerega je izrezana črta, bo PHP upošteval simbol v položaju $ iPos od konca vrstice. Oštevilčevanje znakov v vrstici je narejeno iz nič.

  Posebna funkcija

  Naloga "odrezanega niza", ki jo PHP obravnava (v širšem smislu) v kontekstu: na obeh straneh. Zgodovinsko je to funkcija trim (), ki skuša odstraniti nepomembne znake:


 • prostori;
 • linijski prevodi;
 • vrnitevvagoni;
 • tabeliranje;
 • ničelni znaki
 • na obeh koncih črte. To je zelo priljubljena značilnost, zlasti pri delu z bazami podatkov, pri čemer vzorec pogosto vsebuje veliko vrzeli. Pri uporabi funkcije explode () je prepogosto na začetku in koncu vrstice dodanih dodatnih znakov. Vendar vsi razvijalci ne uporabljajo funkcije trim () v celoti. Za nalogo "obrezovanje vrstic" PHP predlaga uporabo drugega parametra funkcije, kjer lahko določite poljuben nabor znakov, ki jih je treba izločiti iz prvotnega niza.

  Pomembno je, da se znaki odstranijo le od začetka in konca izhodne vrstice. Pomembno je, da manipuliranje mask odstrani znake in zaporedje podzadnjih.
 • Najprej izrežemo črto v PHP v eni maski.
 • Nato na drugi strani.
 • Nato na tretji.
 • Kot posledica zaporedja možnosti za uporabo ene funkcije, besedilo v PHP nastavimo tako, kot je potrebno za rešitev naloge.

  Nestandardne metode

  Če ne upoštevamo celotnega spektra funkcij jezika niza, potem par funkcij eksplodira () /implode () in funkcija str_replace () lahko rešita nestandardne naloge "rezanja" podatkov o nizu.
  Rezultat poizvedbe MySQL je vedno formalen v strukturi objavljenih informacij, vsebina polj (elementov) rezultata pa vedno določa vir, torej razvijalec, ki je izdelal bazo podatkov. To je poseben primer, vendar natančno odgovarja na vprašanje: kako obrezati niz v PHP-ju, ko obstaja veliko vrstic. Funkcija trm () je delna in njena zgodovina je definirana z nalogami, ko informacije niso bileveliko, vendar ni bilo potrebno, da bi odrezali nekaj drugega kot nepomembne znake. Danes informacije krožijo v velikih količinah in se posekajo, da ne le ni potrebno, ampak tudi nerazumno. Delitev na komponente je tudi možnost za obrezovanje linije. PHP samodejno raznese (), da razdeli eno veliko besedilo v niz zahtevanih nizov. Če uporabite funkcijo str_replace () - to pomeni, da zamenjate eno pojavljanje znakov v drugo - lahko dosežete podoben učinek.
  Dinamika in količina informacij, ki jih je treba obdelati, je predvsem ustrezna rešitev in ne uporaba ene posebne funkcije.

  Sorodne publikacije